Gość: Noemi27
IP: *.79.77.143.atman.pl
16.01.13, 11:55
Podczytuję Was od kilku tygodni, bo zajawiłam się na wyjazd na Kretę, gdzie nigdy wcześniej nie byliśmy. Dwa razy byliśmy na lądzie, przejazd autokarem, bez wyżywienia (super opcja, tylko z dziećmi już ciężko było te 25h jechac).
Planując tą podróż założyłam budżet 6000 zł, ale im więcej czytam tym drożej mi wychodzi. Pomóżcie, doradźcie
Samolot z bagażem podręcznym z Katowic do Chani 2200zł (17-31 maj) w obie strony, do tego zarezerwowałam nocleg z aneksem za 2000zł w Raisakis Apartments koło Chani (nawiasem mówiąc nie odpisali mi do dzisiaj na zapytanie czy w tym terminie będzie już funkcjonował basen i czy mogą nam zapewnić transfer z lotniska (35km).)
Może macie jakiś sprawdzony nocleg? (musi być z kuchnią, może być bez klimatyzacji)
Podsumowałam:samolot i spanie 4200, do tego trzeba coś jeść.pić, założyłam 50€ dziennie (chyba za dużo), do tego transfer z/na lotnisko, ubezpieczenie trawel (około 150 zł), ewentualne wypożyczenie auta (około 200€) i mi się zrobiło 8500pln :(
A gdzie jakieś wejściówki etc.
Chcemy głównie sami gotować, od czasu do czasu zjeść w tawrnie (przy 4 osobach, mimo, że dzieci małe - 3 i 4 latka, to gotowanie wyjdzie taniej)
Może na autobus się przerzucić? Jak to poobcinać?