Dodaj do ulubionych

Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani

22.05.13, 12:49
Jest jedyna okazja polecieć na Kretę ze Szczecina z Itaką. Samolot ląduje w Chanii. Czy ktoś mógłby polecić jakiś fajny hotel z ofert Itaki w tej okolicy? Dobrze byłoby aby był przy plaży, najlepiej piaszczystej. Nie interesują mnie natomiast centra rozrywkowe w okolicy, ale jakieś sklepy, bazary - chętnie. Ze śniadaniami i najlepiej bez dodatkowych kosztów :)
Zauważyłam bowiem, że w niektórych hotelach klimatyzacja jest płatna i to niemało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.057.c68.petrotel.pl 22.05.13, 19:12
      louis creta princess, byłam w zeszłym roku, sprawdziłam polecam :)
      • Gość: dana Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.13, 23:09
        Ja jadę w lipcu do Louis Creta Princess, ma dobre opinie. Przy plaży, w tym roku będą fajne zjeżdżalnie ;)
        • Gość: gośc Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.13, 21:34
          też w połowie czerwca udaję się do tego hotelu opinie ma dobre i te zjeżdżalnie kuszą, tylko ma kamienistą plażę i zaraz w morzu jest głęboko...
    • Gość: Iwona Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.ip.jarsat.pl 03.06.13, 20:11
      A może hotel Panorama koło Chanii.
      Rewelacyjnie położony hotel, piękne widoczki, aż dech zapiera (z restauracji widok nieziemski), blisko Chanii (dojazd autobusem miejskim spod hotelu - 1,5 euro (lub 2 euro za bilet kupiony w autobusie, 20 minut). Jednak sprzedają tylko all inclusive. Jedzenie smaczne, wybór całkiem, całkiem, jednak bez przesytu. Byłam w maju, polecam.
      • Gość: gość Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.13, 07:36
        Polecam Creta Palm, położony w pięknym ogrodzie, blisko plaża piaszczysta, dobre jedzienie.
        • belfer33 Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani 04.06.13, 12:02
          Zjeżdżalnie i inne atrakcje dla dzieci mnie nie interesują. Wręcz przeciwnie wolałabym hotel w którym dzieci nie okupują basenu chlapiąc wokoło i rzucając piłką. (choć oczywiście ogólnie nic do dzieci nie mam).
          Brałam pod uwagę m.in. Creta Palm. Ale jest dość drogi i zastanawiam się czy warto.Mam więc dodatkowe pytania o ten hotel.
          Do plaży jest faktycznie 40m? Nie ma kamieni przy wejściu do morza i na dnie?
          Ile kosztują leżaki i parasole (Itaka przezornie nic nie wspomina tu o cenie)?
          Rozumiem że przynajmniej klimatyzacja nie jest płatna?
          W katalogu piszą, że położony jest w małej miejscowości KATO STALOS. Jak bardzo mała jest ta mieścina? Czy jest tam jakaś "promenada", jakieś uliczki którymi można się po męczącym :) plażowaniu i zwiedzaniu poszwendać? Czy w tym celu zawsze trzeba wsiadać w autobus?
          A przy okazji - może podpowiedź gdzie warto się stamtąd udać (podobno przystanek autobusowy "pod nosem"), co ciekawego na własną rękę, czyli autobusem, warto zwiedzić? (niestety nie będziemy wypożyczać auta :( )
          • ewce1 Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani 13.06.13, 11:13
            W samym hotelu Creta Palmnie nie byłam, ale znam jego położenie. Do plaży faktycznie jest blisko, trzeba tylko przejść przez dość ruchliwą ulicę. Plaża szeroka i piaszczysta, czasem trafi się jakaś skała, ale zawsze można sobie pójść dwa metry obok, gdzie wejście gładzitkie. Leżaki kosztują tyle co wszędzie (ok.6 euro za 2+parasal).
            Klimatyzacja w wiekszości hoteli w Grecji jest płatna dodatkowo, więc tu pewnie raczej też.
            KATO STALOS jest przedłużeniem Agia Marina - to są typowo turystvczne miejscowości, gdzie wzdłuż głównej ulicy masz same hotele, tawerny i sklepy. Do Chanii rzut beretem z przystanku przy hotelu (ok 1.50 euro), a tam można się porządnie poszwędać.
            Poza tym, można się wybrać autobusem komunikacji publicznej na lagunę Elafonisi - za ok. 40 euro na 2 osoby, bilet w obie strony (u rezydentów taka wycieczka kosztuje 2 razy drożej).
    • belfer33 Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani 13.06.13, 09:40
      Podbijam watek - może jakieś nowe, już tegoroczne propozycje hotelowe?
      • Gość: nINA1 Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: 89.174.56.* 14.06.13, 08:16
        Może Eleftheria z easytravel?
        • Gość: gość Re: Jaki polecacie hotel z Itaki koło Chani IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.13, 09:44
          My nie płaciliśmy oddzielnie za klimatyzację.Wypożyczyliśmy auto i sami zwiedziliśmy Chanię, Lagunę Balos, Elafonissi. Na Satorinii wykupiliśmy wycieczkę w biurze podróży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka