Dodaj do ulubionych

ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos

27.07.04, 20:42

(cyt. Autor: aga 08-07-2004 13:35)

Hotel jest ok.
W rzeczywistości ma *** gwiazdki, ale ma świetną lokalizację w porównaniu do
innych sąsiednich hoteli.
Tak naprawdę to jest to hotel idealny dla rodzin z dziecmi .
Dla osób bez dzieci które chcą odpocząć, zabawić się proponuję inne miejsce.
Jedzenie ok. baseny świetne, animacje fajne dla dzieci, dla dorosłych prawie
nic nie organizują.
Trzeba na miejscu w biurze przed wyjazdem dopytaać się o klimatyzację bo nam
po przyjeżdzie kazali dopłacać po 60 E, ale na szczęcie znalazły się
przebojowe osoby, które się wykłóciły w imieniu całej grupy w tej kwesti i nie
musieliśmy nic dopłacać.

Nie które osoby nastawiały sie na większe luksusy i trochę narzekały, ale po
odwiedzinach w innych pobliskich hotelach ten naprawdę okazał się w porządku,

Aga
Obserwuj wątek
    • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 28.07.04, 19:49
      (cyt. Autor wspomnień: Pit

Data publikacji: 2003-08-12)

Pierwszym naszym hotelem był Eri Village /****/ który razem z Eri Beach/***/
      tworzy jeden kompleks hotelowy korzystający z tej samej restauracji, barów,
      basenów oraz sceny letniej.

Eri Bech to budynek 6 kondygnacyjny - mały moloch hotelowy - w nim mieści się
      restauracja / duża albo i bardzo duża/.
      Jeżeli ktoś lubi zgiełk to ten kompleks hotelowy polecam - tam stale się coś
      dzieje dbają o to niemieccy animatorzy a także ich wczasowicze / w hotelu tym
      rezyduje ok. 12 biur podróży / .

Położenie: kompleks Eri Beach-Village leży nad małą bardzo skalistą zatoczką -
      coś co trochę przypomina plażę jest w sąsiadującym z hotelem miasteczku wodnym,
      w którym liczą się przede wszystkim sporty wodne /35E/.

Do Hersonisos nawet nie ma co mierzyć odległości - zaczyna się za hotelem a tam
      mnóstwo knajpek i młodych z Niemiec ale po co rozglądać się za jedzeniem jak się
      ma All inclusiv.
      • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 26.08.04, 20:41

cytat: Autor: Julia 26-08-2004 13:56

Chciałabym sprostować (ku mojemu przerażeniu) opinie przeczytane na temat owego
        hotelu przezd wyjazdem. Własnie wróciłam bardzo zadowolona. Pokoje są
        standardowe - dokładnie takie jak w ofercie z lodówką, suszarką klimatyzacją.
        Obsługa bardzo miła, minusem jedynym było sprzatanie i zmiana pościeli i
        ręczników raz w tygodniu - ale po poproszeniu sprzataczki zmieniała nam co
        drugi dzień. Bardzo smaczne i róznorodne dania, osobiście nie próbowałam
        wszytskiego bo jestem niejadkiem ale mój facet kosztował nowości i był bardzo
        zadowolony. napoje dostepne od godz. 10 do 23 bez ograniczeń (nie rozwodnione)
        dostepne alkohole to : piwo greckie i niemieckie, raki, uzo, metaxa, wino białe
        (smaczniejsze) i wino czerwone. Piekne baseny jak w ofercie, doskonale zrobiona
        animacja, wystepy wieczorne na wysokim poziomie (nawet w języku polskim) piekne
        widoki, popołudniu spacerujące po wybrzezu kraby...odwiedziłam tez kilka miejsc
        ma krecie (osobiscie Knossos nie polecam - same gruzy) i polecam wypożyczenie
        samochodu zamiast wycieczek wykupionych w biurze bo wychodzi o wiele taniej i
        mozna zatrzymać się na każdej plazy - a są przepiekne. Osobiście byłam
        świadkiem rozmowy polaków narzekających na hotel, jednak trzeba ustalić granicę
        pomiedzy strefą dolarową gdzie z ukłonem zapraszają do restrauracji i traktują
        turystę jak króla a kompleksy hotelowe standardem przewyżzsją grecję. Osobiście
        hotel oceniam na 2 gwiazdki za pokoje (trzeba przyznać że uprzedzono w ofercie
        o standardzie - a i tak cały dzień spędza się poza nim), jedną działającą windę
        i za parasole na basenie. Hotel nie należy do przytulnych ( za duży) ale nie
        jest głosno, polecany dla tych którzy nie chcą sie nudzić.
    • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 05.11.04, 14:32
      cytat:

Niedawno wrócilismy z Hotelu Eri Beach w Hersonissos na Krecie.
      Mamy kilka spostrzeżeń którymi chcielibyśmy się podzielić, może przydadzą sę
      komuś kto zastanawia się nad wyborem tego hotelu na wakacje w tym lub kolejnym roku.
      Hotel jest zlokalizaowany we wschodniej częsci Hersonissos, blisko pogranicza ze
      Stalidą. Jest położony przy kamienistym brzegu.
      Hotel to budynek główy- Eri Beach oraz kilka pawilonów - Eri Village połozonych
      w pobliżu budynku głównego.
      Nasz pokój znajdował się właśnie w tych pawilonach, na szczęście, ponieważ osoby
      podróżujące w naszej grupie, które otrzymały pokój w budynku głównym narzekały
      na brud, grzyb na ścianach, poplamioną pościel, podarte ręczniki itp.
      Odbierając klucz w recepcji otrzymaliśmy pilot do klimatyzacji z uwaga
      przekazaną rezydentce, aby "pamiętaćo 1 września" ....ponieważ od tego dnia za
      klimatyzację należy płacić- cena 6 Euro za dobę. Nasze zdziwienie było spore,
      ponieważ na stronie 84 katalogu Ecco Holiday jest informacja o klimatyzacji od
      20.06 do 15.09., także podczas wyboru oferty zapewniano nas kilkakrotnie, że
      klimatyzacja będzie w cenie. Następnego dnia z łożyliśmy u rezydenta reklamację,
      sprawa została załatwiona, klimatyzacja była do dnia wyjazdu.
      Do naszego pokoju weszliśmy po rozpoczęciu doby hotelowej, czyli po 12 w
      południe. Pokój nie był posprzątany po poprzednich gościach, mielismyu więc
      możliwość wyłącznie pozostawienia swoich rzeczy i wyjścia. Pokój nie był
      posprzątany jeszcze kilka godzin, a po "posprzątaniu" róznił się od stanu
      początkowego jedynie zmienioną pościelą i ręcznikami -z nazwy czystymi.
      Hotel położony jest tuż przy piaszczystej plaży (katalog Ecco Holiday str 84)
      ....... wszystko się zgadza, ale brakuje jednego, ważnego szczegółu. Plaża jest,
      mała, i należy do kompleksu Star Water Park sąsiadujacego z hotelem, można
      przyjść wykąpać się i wyjść, ale jeśli chcemy zostać i np. skorzystać z leżaka,
      należy zapłacić po 1 Euro za wstep oraz 3 Euro za leżak.
      Restauracja hotelowa- to wielka stołówka, mieszczaca jednorazowo około 500-600
      osób. Jedzenie jest smaczne, kazdy znajdzie tu cos dla siebie, dużo dań kuchni
      greckiej, rzecz jasna nie w wydaniu restauracyjnym. Sztućce i szklanki są
      niedomyte, a zdarza sie także, że po prostu brudne, niekiedy trudno było znaleźć
      coś co mozna użyć. Podobnie szklanki. Talerze wypadają w tym rankingu
      najczyściej. Kelnerzy na bieżaco podczas serwowania posiłków sprzątają ze
      stołów, przy swoich "stanowiskach pracy" na sali zrzucają do pojemników
      niedojdzone przez gości resztki, segreguja naczynia z hukiem, a nastepnie
      wynoszą to wszystko na zaplecze podczas gdy goście zajadają.Widok nie zaostrza
      apetytu, wręcz przeciwnie....
      Bar przy basenie - zimne napoje - tylko Coca Coli, lokalne piwo, wino, ouzo i
      brandy są dostępne w barku przy basenie. Goście sami częstują się i nalewają
      sobie do plastikowych kubków wielokrotnego użytku, dodam, że także często nie
      domytych. Kubki pływją potem w basenie albo leżą wśród leżaków, potem są
      płukane, część jest chyba myta w zmywarkach - przynajmniej tak na pierwszy rzut
      oka wyglądają urządzenia stojące za barem, i trafiają do ponownego uzycia.
      Kiedyś przetarłam "czysty" kubek chusteczką higieniczną żeby sprawdzić jak jest
      umyty .... do czystości dużo mu brakowało.
      Baseny - w sumie są trzy, dwa położone blisko morza, jeden powyżej, wśród
      pawilonów. Baseny nie są czyste, obserwacja tego co lezy na dni i unosi sie na
      powierzchni nie zachęca do kąpieli, podobnie jak oderwane płytki z dna basenów.
      Animacje dla dzieci - są, atrakcyjne, od 10 rano do późnych godzin wieczornych,
      ale warunek, że nasza pociecha potrafi przynajmniej na podstawowym poziomie
      porozumiewać się w języku obcym, najlepiej oczywiście niemieckim lub angielskim.
      Językiem dominujacym w zajęciach dla dzieci jest niemiecki.
      W hotelu są setki gości, jest bardzo ruchliwie, hałaśliwe wręcz, dużo jest
      młodzieży, rodzin z dziećmi, dlatego jeśli ktoś liczy na ciszę spokój i
      niezmącony szum morza powinien wybrać na wakacje inną lokalizację.

~ania, 2004-09-14 22:42
      • grecja-hotele Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 06.06.05, 17:42
        Autor: ~jola 06-06-2005 17:02

Byłam w tym hotelu wraz zmężem i dziećmi w sierpniu 2004 r. i z przykrością
        muszę stwierdzić , że były to najgorsze wakacje w moim życiu.Hotel , który
        niczym nie przypomina hotelu czterogwiazdkowego, a raczej najgorszy akademik .W
        pokoju rodzinnym jest jedna szafa , z jedną półką na 5 osób.Ciuchy przez cały
        pobyt były w wzlizce. Dopłaciłam do większego pokoju, który okazał się norą,w
        której można się nabawić klaustrofobii.Łazienka to jeden wielki syf,urlop
        rozpoczęłam od szorowania wanny.Karaluchy dł.10 cm to codzienność do której do
        końca nie mogliśmy się przyzwyczaić.O wszystko trzeba było się wykłócać , o
        pilota do klimatyzacji, bo wciskali nam zepsutego, o sztućce , które często były
        brudne, czy też o czyste ręczniki i pościel.Obsługa hotelowa pod psem,
        traktowani byliśmy jak łupież na koszuli .Rezydentka stwierdziła ,że tak wygląda
        czterogwiazdkowy hotel w Grecji.Każda grupa która przyjeżdża rozpoczyna pobyt od
        pisania reklamacji, byli nawet tacy (wprawdzie z Niemiec ), którzy pierwszym
        samolotem wracali.Mamy wszystko nagrane na kamerze. Po powrocie złożyliśmy
        reklamacje , której nie uwzględniono, byliśmy z biurem ECCO HOLIDAY. Ja na dobre
        wyleczyłam się z Grecji i wakacji z tym biurem.Jola
        • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 12.06.05, 11:42
          cytat:
          klubiale1 10.05.2005 21:00

Hotel Eri Beach nie znajduje się w ścisłym centrum miasta, ale już w części
          dość zatłoczonej w porównaniu do obrzeży. Jest to typowy wierzowiec kostka z
          dużą ilością pokoi na każdym piętrze. Część z okien wychodzi na park wodny ze
          zjeżdżalniami itp, więc można spodziewać się dużego hałasu. Hotel stoi w
          ciasnej zabudowie, budynki w okolicy są mocno "naćkane", brakuje przestrzeni i
          swobody. Blisko do tawern i klubów, co może być zarówna zaletą jak i wadą.
          Ja sama nie wybrałabym tego hotelu, ale to rzecz gustu i sposobu bycia. Wolę
          miejsca spokojne, ciche i rozłożyste,aby było gdzie pospacerować z dzieckiem.
          pozdrawiam
          • micz2 Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 30.06.05, 19:49
            Pozwolę sobie napisać wrażenia jakie odnisłem podczas pobytu w powyższym hotelu-
            2 tygodnie. Niestety nie jest to hotel czysty, brud na każdym kroku począwszy
            od łazienek na paznokciach obsługi kończąc. Nie wiem jak jest to możliwe,że ten
            hotel ma 4 gwiazdki. U nas taki standard mają hotele robotnicze. Jedzenie nawet
            jest niezłe ale czystość szkła....u nas sanepid zamnknąłby tą stołówkę po 2
            minutach kontroli. Poranne bitwy o leżaki , w których królują niemieckie
            emerytki. Teraz plusy. Dobre baseny, dobra animacje dla dzieci. Ładne widoki ,
            ale trzeba wykupić pokój z widokiem na morze. Hotel jest położony trochę na
            uboczu, ale do miasta nie jest daleko.Na koniec HOTEL NIE JEST WART SWEJ CENY!!!
            Macie pytania chętnie odpowiem
            • 33agnieszka2 Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 25.05.06, 11:21
              witam
              właśnie wróciłam z Eri..
              Poprosiłam o pokuj z widokiem na morze i dostałam - był swietny.
              Standard dobry(plączę sie dość często po polskich przybytkach i powiedziała bym
              że te 3gwiazdkowe są raczej gorsze)
              W pokoju - duże łoże / toaletka i dwie szafki nocne + cos do
              siedzenia/codziennie zmieniana posciel(bez dopłat)
              Łazienka dość tandetna - ale z suszarką;-)
              Przy holelu bardzo ładnie i czysto...mam max zdjęć:-)))
              Leżaków tak jak wszedzie..nie za wiele...
              pozdrawiam
    • idalkas Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 14.06.05, 12:48
      Mam pytanie. Czy w tym hotelu można wypozyczyć żelazko? Jesli tak to na jakich
      warunkach.
      dziękuję za pomoc :)
    • a.rocka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 19.06.06, 16:27
      Witam,

byłam w Hotelu Eri Beach na początku czerwca z biura Ecco Holiday i bardzo mi
      się podobało.
      Jedzenie było moim zdaniem pyszne (duży wybór), Raki też ;)
      Pokój (nie w głównym budynku) był sprzątany codziennie, ręczniki były
      wymieniane również codziennie.
      Baseny bardzo fajne.

Było super! Polecam!

Ania

• lukas123kicia Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 23.08.06, 10:41
      Nie polecam. Jeden wielki brud i hałas!
    • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 10.04.07, 15:09
      up
      • neronka Re: ERI BEACH (***) - Kreta - Hersonissos 05.04.08, 11:40
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się