Dodaj do ulubionych

GENADI BAY - Rodos

27.07.04, 21:09

(cyt. wozimek 15.07.2004 22:42)

niestety wszelkie posiłki serwowane w hotelach o średnim standardzie są dość
monotonne. Moje doświadczenia dotyczą tylko śniadań i pobieżnego zaglądania do
tależy biesiadników, którzy zdecydowali się wykupić obiadokolację. Mają one tę
zaletę, że są tańsze od stołowania się w tawernach. Można liczyć na kilka dań z
kuchni regionalnej, ale raczej w wariancie "stołówkowym" niż restauracyjnym. Np.
Mussaka jest najczęściej w kawałkach wycinanych z brytfanny, a nie tak jak w
tawernie, przygotowywana w glinianych miseczkach.
Obserwuj wątek
    • stanor Re: GENADI BAY - Rodos 10.08.04, 23:44
      Pilnie prosze o garść informacji na temat Genadi Bay gdyz nigdzie nie mogę ich
      znaleźć nie mówiąc już o zdjęciach :(
      Jak daleko jest od plaży jaki jest komfort, czy jest to budynek mały parterowy
      czy tez kilkupiętrowy kolos?
      STANOR
      • oktym Re: GENADI BAY - Rodos 11.08.04, 08:32
        "Genadii Bay" bylem w lipcu. Hotel dwupiętrowy - 32 pokoje, basen , leżaki +
        parasole gratis. w hotelu bar, bar przy basenie był nieczynny. Śniadania
        skromne kontynentalne- pieczywo pszenne, dżem, margaryna, ser
        żółty, "mortadela",czasami pomidor,jajko, herbata, kawa, sok pomarańczowy, dla
        dzieci płatki z mlekiem.Do morza 150 metrów droga asfaltową, plaża kamienista
        woda czysta, lezaki na plaży płatne w barze przy plaży. Pokoje skromne, ale
        czyste z klimatyzacja , bez lodówki, TV obok baru z polskim programem. Hotel na
        skraju wioski, do 'Centrum" gdzie są sklepy i tawerny ok 10 minut. W hotelu
        można wypozyczyc samochód. Osoby które wykupiły obiadokolacje jedza ja w
        tawernie nad morzem opinie różne.my stołowaliśmy się w wiosce osobiście polecam
        tawerne Adams 2 gdzie jest mało ludzi, a włascicielki robia zankomity gyros ze
        świezego mięsa , świetna jest jagnięcina. Jeżeli sa jakieś pytania chętnie
        służę. Andrzej
      • kalanit Re: GENADI BAY - Rodos 17.08.04, 20:15
        Hotel jest tragicznay. Nie kolos, ale 2 pietrowy betonowy bunkier ktory okres
        swietnosci przezywal jakie 30 lat temu. Brudno i filtr w klimatyzacji chyba
        nigdy nie wymieniony. Sniadanie paskudne. Najgorsza jest jednak rodzinka, ktora
        prowadzi. Sawas - ojciec, caly dzien siedzi na kanapie i pilnuje interesu,
        wieczorem, jak juz wypije odpowiednia ilosc uzo, dostaje agresora i rzuca sie z
        lapami na gosci. Samochod, ktory wypozyczylam od niego do piatku wlacznie,
        postanowil odebrac w czwartek wieczorem. Powital nas w drzwiach z metalowym
        pretem i nie robila na nim wrazenia umowa podpisana do piatku.(I nie chodzilo o
        to, ze cos sie z samochodem stalo albo kiepsko sie z nim obchodzilismy, po
        prostu taki mila humor). Jakiemus facetowi zrobil awanture, ze zjadl za duzo
        plasterkow sera na sniadanie i wywali ze stolowki. Stella - zona- udaje mila,
        ale ma za zadania przycinac na kasie. Podczas rozmowy lewa noga rozgniata
        biegajace w kolko karaluchy alno kopie psa.
        Jezdzialm codziennie na deske na Prasonisi, ale jesli ktos pojechal tam na
        wczasy, to bedzie zalamany. Miescina jest przyjemna ale mala i nic tam nie ma.
        Hotel Genadi lepiej omijac z daleka, juz lepiej jest w Ambelii. Ale nie nalezy
        sie wiele spodziewac po wycieczce praktycznie w cenie samego czarteru.

Oprocz tego omijac Triade z daleka. Rezydenci niemrawi i w niczym sie nie
        orientuja. Zmiana terminu biletu kosztuje u nich 135 E.
        Jesli liczysz na transport deski, to powiedz kierowniki Triady, zeby wystawil
        papier, ze juz za niego zaplaciles. On sam powiedzial, ze transfer sprzetu
        windsurfingowego do Genadi jest wliczone w cene wyczieczki, ale jego rezydenci
        dorabiaja tam sobie na boku i kaza placic od 10 do 20 E i biora to kieszeni...
        Triada zatrudnia tam rowniez animatora Sewera, ktorego glownym zajeciem jest
        wyludzanie od wszystkich klientow ich samochodow, bo wlasnie wyrwal jakas
        panianke i chce zaszpanowac. W przeddzien wylotu dowiedzialam sie, ze zamiast o
        2030 wyjezdzamy o 7 30 rano, wiec caly dzien plywania byl w plecy. Masakra.
        • syrus79 Re: GENADI BAY - Rodos 21.09.04, 01:21
          Przed godziną wróciłem z lotniska po tygodniu w Genadi Bay.
          W czasie ostatniej nocy właściciel hotelu rzucił szklanką w gościa, rzucił nim
          o ścianę i próbował pobić jedną z kobiet - gości hotelu. Robi ludzi w balona w
          kwestii samochodów. W czasie kiedy tam byłem wypozyczył 3 samochody które
          okzazały sie niesprawne. Dodatkowo nie zważając na podpisaną z Triadą umowę -
          WYRZUCIŁ MIESZKAŃCÓW 3 POKOI HOTELOWYCH na bruk!!!!!!!

TRIADA NADAL KWATERUJE TAM LUDZI!!!!!!!!!!!!!!

TRZYMAJCIE SIE ZDALA OD TEGO
          MIEJSCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • aeatas Re: GENADI BAY - Rodos 21.09.04, 20:27
            wydaje mi sie ze bylismy w tym samym czasie, ja tez wrocilam 20.09 z Rodos i
            mieszkalam tez w Genadi Bay, wiecej, slyszalam dokladnie cala awanture w
            ostatni wieczor (rozbijanie szkla, budzenie rezydentki o 1 w nocy, krzyki)
            Pare razy ja i moi znajomi bylismy swiadkami awantur jakie robil wlasciciel
            hotelu, Savas...rzucanie sie na gosci z lapami, krzyki na kobiete ktora chciala
            miec pokoj z widokiem na morze(za ktory zreszta specjalnie doplacila..),
            agresywna reakcja na prosbe o przyciszenie telewizora..
            Wypozyczylismy u niego samochod na 8 dni i 7 dnia o 22:45 zjawil sie u nas w
            pokoju jego pracownik mowiac ze mamy auto dzisiaj oddac!!!
            W ciagu 2 tygodni przynajmniej 5 razy nie bylo cieplej wody (rano badz
            wieczorem) sprzataczka jedyne co robi to zamiata podloge, w lazience nie ma
            kontaktu, a prysznic sklada sie z samego brodzika wiec po kapieli cala lazienka
            jest oczywiscie mokra, przez 2 tygodnie byly takie same sniadania (chleb, ser
            zolty, dzem i mortadela (wszystko podlego gatunku), dwa razy bylo jajko, po
            jednej sztuce!!!!
            Generalnie wlasciciel jest niezrownowazonym psychicznie gburem zapominajacym ze
            to goscie placa za pobyt w jego hotelu i to on powinien im sluzyc a nie na
            odwrot!!!
            Wyspa Rodos jest przepiekna jednak decyzja spedzenia urlopu w Genadi Bay byla
            naszym bledem..
            PRZESTRZEGAMY PRZED POPELNIENIEM TEGO SAMEGO BLEDU!!!
            Bylismy juz w wielu miejscach z roznymi biurami i ten hotel byl zdecydowanie
            najgorszym wyborem! W razie jakis watpliwosci badz pytan chetnie sluze pomoca..
    • grecja-hotele Re: GENADI BAY - Rodos 25.10.04, 16:52
      ponad miesiąc temu wróciłam z Rodos z hotelu Genadi Bay-dochodzę powoli do
      siebie-mam wrażenie że należy mi sie rekompensata za straty MORALNE I FINANSOWE
      od BIURA PODROZY TRIADA-należy mi się urlop żeby WYPOCZAC
    • uunnii Re: GENADI BAY - Rodos 08.06.05, 19:29
      Uwaga, Uwaga!! Hotel zamkniety. Triada jutrzejsza wycieczke przenosi do innych
      chalupkow.
      Ach ta Triada. Problemy to jej specjalnosc :(
      • fluido Re: GENADI BAY - Rodos 11.06.05, 12:06
        Witam !

Również jadę 23ego VI.
        Zastępczy hotel to Kabanami w Kiotari, ok.5km od Genadi.
        Ma ktoś jakieś newsy o tym hotelu,może jakiś obrazek :-)
        Wyszukiwarka www nic nie chce wyszukać na ten temat.
        Hotel podobno lepszy nawet standardem od Ambelii ( choć tam równiez było
        miło ),nie mówiąc już o Genadi Bay >> dwa baseny,klima itp.

Pzdr
        Marek
        • fluido Re: GENADI BAY - Rodos 11.06.05, 15:15
          Hotel Kabanari :-)
          Teraz coś znalazłem w necie .
          • uunnii Re: GENADI BAY - Rodos 12.06.05, 20:59
            Znam osobe, ktora jest teraz w tym hotelu (wyleciala z Triada 09.06). Z
            krotkiej rozmowy tel. wywynioskowalam, ze hotel jest super, o wiele lepszy niz
            Gedadi Bay. Czysty, mily i bardzo przyjemny. Szczegoly, gdy powroci do
            Warszawy.
        • asiencja2 Re: GENADI BAY - Rodos 15.06.05, 13:04
          cześć, też jade z Triady 23 czerwca z Rybnika, jestem bardzo ciekawa
          miejscowości Kiotari oraz hotelu Kabanari. Będę wdzięczna za każdą informacje.
        • asiencja2 Re: GENADI BAY - Rodos 15.06.05, 13:10
          cześć ,również wylatuje na Rodos 23 czerwca z Triadą do miejscowości Kiotari -
          hotel Kabanari. byłabym ogromnie wdzięczna za informacje na temat tej
          miejscowości i hotelu. dzięki.
          • fluido Re: GENADI BAY - Rodos 17.06.05, 19:08
            Witam !

Miło słyszeć nawet drobne ale pochlebne uwagi dotyczące hotelu zastępczego w
            Kiotari. Może zdąży jeszcze koleżanka przed 23im wrócić i coś napisać więcej.
            Startuję 23ego poływać na desce :-)
            Do zobaczenia !
            • uunnii Re: GENADI BAY - Rodos 17.06.05, 21:45
              Najnowszze wiesci- wieje codziennie, malei duz zagle w uzyciu :). Bierzesz
              sprzet czy wypozyczasz??
              • fluido Re: GENADI BAY - Rodos 18.06.05, 18:55
                Obserwuję prognozy, wygląda na to, że będzie dobrze :-) i w końcu może przez te
                dwa tygodnie opanuję do perfekcji podstawowe manewry w ślizgu.
                Sprzęt zarezerwowałem w Prasonisi Center przez Gringo Travel 260E/2tyg.
                • uunnii Re: GENADI BAY - Rodos 19.06.05, 21:15
                  My rowniez atakujemy na ten sam punkt, rowniez sprzet wypozyczony. Zycze
                  dobrych wiatrow i udanych manewrow :)
      • turhotel Re: GENADI BAY - Rodos - NIECZYNNY 12.07.05, 13:17
        Potwierdzam zamkniecie hotelu. Właśnie wróciłem z tamtych okolic. Hotel jest
        zamkniety i opuszczany. Obraz nedzy i rozpaczy. Kiotari to taka totalna
        pipidówa. Największy hotel to Ekaterini (przy skrzyzowaniu do Asklepio),
        pozostale hoteliki to malutkie, zapyziale obiekty przy plazy. Nie oczekujacie
        zadnych rewelacji. Przy hotelu Ekaterini jest duzy "supermarket". Przy plazy 5-6
        tawern. Zycie wieczorne nie istnieje
        • asiencja2 Re: GENADI BAY - Rodos - NIECZYNNY 12.07.05, 21:08
          cześć, 07.07 wróciłam z rodos. byłam z biura podróży triada. biuro to mimo tego
          że hotel jest w tym roku nieczynny nadal przyjmuje zgłoszenia ludzi,robiąc z
          nich głupków.miała być turystyczna miejscowość ze sklepami i tawernami
          tymczasem był 1 sklep i może 3tawerny. totalna nuda, nie działo sie nic, nie
          było gdzie wyjść, puste,kamieniste plaże. gdyby nie to że wwypożyczyliśmy auto,
          to można by w tej miejscowości oszaleć z nudów.tam może będzie fajnie za 10
          lat, nie prędzej.Na koniec muszę przyznać że wyspa sama w sobie jest
          przepiękna,mnóstwo zabytków, jest co podziwiać i zwiedzac. gorąco polecam, ale
          z dala od miejscowości genadi, kiotari i biura podróży TRIADA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka