Gość: sisi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.13, 11:48 Wróciłam. Jak ktoś ma pytania.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garbus15 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 07.06.13, 11:56 Witam serdecznie.Lecimy 13.06-kilka pytań - gdzie ' dobrze ' pożyczyć samochód i za ile -czy plaża sprzątana ? -jak z wyżywieniem dla dzieci ? -czy są sklepy w pobliżu ( dobre wina ?).Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikstura Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.alkom.3s.pl 07.06.13, 16:33 Czy w pobliżu jest jakaś tawerna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.13, 16:34 Ja pożyczyłam już w Polsce w Autoway( to polska firma) -robie tak od lat. Na miejscu w hotelu pozycza firma Mercury-o ile dobrze usłyszałam 55 euro/doba tyle ze nie wiem jakie auto.. Plaża symboliczna , sprzatana al.e z takim miałkim piaskiem. Jest to zatoka i stale glony przyplywaja. Ok 2 km w lewo od hotelu jest dzika plaża Vachnari i tam jest lepiej. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone. W pobliżu nie ma nic. Najblizszy sklep to carrfur ok 5km na trasie do Luxuri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.13, 16:38 Hmm-najbliższa tawerna to chyba przy plaży Vatsa. Nie interesowałam się nimi bo all incl. A jak jechałam gdzieś dalej to jadłam w różnych miejscach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikstura Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.alkom.3s.pl 07.06.13, 16:45 Jaka jest Twoja opinia nt. linii lotniczych , którymi lata się z Grecja na Kefalonię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.13, 16:48 W tamta strone było Ok. Powrót-najpierw ponad godzine trzymali nas w samolocie na lotnisku bo cos się zeopsuło. No i Katowicach 2x podchodzil do ladowania bo pułap chmur był niski .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikstura Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.alkom.3s.pl 08.06.13, 01:37 Mam jeszcze pytanie, a ten busik, który ma ponoć kursować z hotelu do Luxori. Czy to jest bus hotelowy czy jakaś lokalna linia. Jak często jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.13, 08:02 Jest busik hotelowy, zapisy w recepcji. Jezdzi 2x dziennie (nie dam sobie reki uciąć). Z pewnoscia o 10 rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.play-internet.pl 08.06.13, 12:30 mam kilka pytań dotyczących zwiedzania samochodem, bo nie wiem czy nie zrobiłam zbyt ambitnych planów;-) - ile orientacyjnie czasu potrzeba na dojazd do Argostoli, do Fiscardo (przez Assos) i do Sami? - chciałabym pojechać na Itakę - czy masz wiedzę dotyczącą aktualnych godzin kursowania promów z Sami do Pisoaetos? - jaki jest stan dróg na Paliki, bo w planach jest objazd po większości plaż na tym półwyspie+klasztor Kipouria; czy natrafiłaś na tym półwyspie na winiarnie? - w jakich godzinach najlepiej zwiedzać jezioro Melissani (podobno im więcej świtała, tym wrażenie większe)? czy są duże kolejki do tego jeziora i do jaskini Drogarati? - czy możesz polecić dobrą tawernę, gdzie podają świeże ryby? - co Ci się najbardziej podobało na Kefalonii (plaże, miasteczka, itp)? mam nadzieję, że nie zamęczyłam pytaniami:-) będę wdzięczna za odpowiedź:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.13, 15:20 Byłam z dzieckiem wiec aż tak dużo nie pojeździłam. Z Argostoli do Fiskardo ok 70km. Po drosdze Assos i obiad w tawernie. Nie wchodziłam na twierdzę-ale sporo czasu chyba potrzeba.. Byłam w Sami, po drodze jaskinie. Zero kolejek. Tak-im więcej swiatła tym lepiej. Samo pływanie trwało 15 min. Z Sami pojechałam na plaże Antisamos-pieknie polożona w zatoczze, krystaliczna woda. Siedziałam jakieś 2 godziny . Wracając pojechaliśmy do parku narodowego avivos-las jodlowy . Bez problemu zdążyliśmy na kolację o 19. Prom Argostoli-Luxuri płynie ok 20 min. Na Itake była wycieczka-nie skoprzystalam i nic nie wiem o promach na te wyspę. Podobnie jak o winiarniach Drogi na Paliki- raczej wąskie, Do Luxuri znośna. Byłam tylko na sąsiednich plażach-Vatsa i Vaxnari. Podobalo mi się Assos, Fiscardo mniej. Plaża Antisamos, Myrtos tylko z góry(padalo), park narodowy, jaskinie Z tawern korzystałam tylko 3x-w Assos, pl Petani i Sami. Taka ladna tawerna nad morzem polozona wśród eukaliptusów. Luxuri-takie sobie, argostoli nie zdążyłam. Argostoli-Sami ok 30km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.play-internet.pl 09.06.13, 12:38 dziękuję sisi za odpowiedź i przydatne informacje:-) mam jeszcze jedno pytanie: ile czasu zajmuje podróż samochodem z hotelu do Fiscardo, a ile z hotelu do Argostoli? (bez promu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.13, 16:21 Nie powiem ile czasu bo to zależy czy się zatrzymujesz czy jedziesz prosto. Do Fiscardo ok 70 km. Do Argostoli jechałam z przeprawa promową. Dookoła jest znacznie dalej. Ale ile...nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 12:37 Chyba w innym wątku pisałaś o promie z Luxori do Agrostoli. Czy jest sens plynąć razem z samochodem? ile kosztuje prom dla samchodu? czy warto korzystać z tego skrótu, czy lepiej drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.13, 15:23 Pisalam. warto. Skrot wielki. Prom plynie 20 min. Koszt dla auta 3,6 euro dla ludzi 2,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 11:46 Jaki jest koszt wynajmu samochodu w autoway? są znacząco wyższe niż w lokalnej wypożyczalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 109.76.135.* 09.06.13, 12:24 ja biorę z tej wypożyczalni. Ogólnie ceny duże w Grecji za autko Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.13, 16:24 Płaciłam za 4 dni bodaj 140 euro + 15 za prom. Bez limitów , wkładu własnego, pełne ubezpieczenie. Auto-Daihatsu sirio klasa B. Na miejscu rezydent mowil o 55 euro /dobę w Mercurym ale nie wiem jakie auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikstura Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.alkom.3s.pl 09.06.13, 17:00 Czy auto wypożyczone w Autoway było podstawione pod hotel. pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.13, 18:25 Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 17:40 A co to jest ta dziwna opłata za prom w cenie wypożyczenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.13, 18:27 Prom kosztuje 3,6 za auto, 2,5 za osobę. Reszta pewnie za pracę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikstura Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.alkom.3s.pl 09.06.13, 23:20 Ile trwał transfer z lotniska do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.13, 08:29 Z lotniska na prom jakieś 20 min. Potem czekaliśmy w porcie bo jeden nam uciekł. Był czas na kawę czy sok w kafejce(45 min). Potem 20 min prom. A potem ok 30 min do hotelu -bo po drodze zaliczyliśmy jeden hotel. Ionian jest ok 10 km od Luxuri. Była propozycja aby nie czekać na prom tylko jechać dookoła ale wszyscy woleli poczekać w Argostoli w porcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 83.1.81.* 11.06.13, 21:37 A jaką pogodę mieliście? Można pływać i się opalać? Czytałam wyżej, że chyba padało??? z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.13, 08:29 Było ok 23 st i chłodny wiatr. Opalać się można było, pływać tez. W słońcu było gorąco. Jeden dzień były 2 ulewy-trwało to ok 3-4 godz a potem było już ładnie. A teraz -jak czytam-jest cieplo do 30 st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 83.1.81.* 12.06.13, 16:19 no właśnie różnie podają prognozy pogody. ja lecę jutro z 2 dzieci z katowic i trochę się balam, że trzeba zabierać długie rękawki :-) Ale trochę mnie uspokoiłaś, skoro słońce opala i można się kąpać to powinno być ok. dziękuję za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kysior Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 18:38 Ja też jutro z Katowic, wylot 7:15 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 19:55 Ja lece z męzem i dwójką dzieci 6 i 7 lat w sierpniu. Co jest warte zobaczenia i ciekawe dla dzieci? Czy wyjeżdzjąc na cały dzień z hotelu można liczyc na suchy prowiant? Tak było w Egipcie. Czytałam o możliwosci spotkania żółwi i delfinów... ktoś może to potwierdzić ? :). No i mam pytanie o jedzenie w hotelu... czy można liczyc na swieże owoce i jak jest z jedzeniem dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.13, 20:02 Jedzenie jest dobre. Są naleśniki, omlety, ciasta, jajka, bekon, p[arowki. Owoce tak średnio, nutella , grzanki, greckie wędliny , ser , ogorki, pomidory. Obiady-wszystkie rodzaje mięsa, makaron, frytki, ryz,nawet jakies zupy. Myśle ze dzieci w tym wieku spokojnie się pożywią. Podobno można spotkać carettki w porcie Luxuri-ja nie widziałam. O suchym prowiancie -nie wiem. Nie byłam zainteresowana. Wolałam zjeść w tawernach. Dla dzieci atrakcyjny bedzie aquapark, wieczorne zabawy na placu zabaw. Może prom, szukanie krabów na plażach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 22:33 A podobało się dzieciom jezioro? A jaskinia? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.13, 08:55 Jaskinie -warto. Poza tym jeszcze w Fiscardo port -można karmic rybki, plaża Antisamos, twierdza w Assos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.mmj.pl 27.06.13, 09:27 Czy ktos leci z Katowic 11.07 do Ionan ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.13, 10:56 Hej, jak wyglądają pokoje rodzinne? Jak sprawa jedzenia i plaży o której słyszałam ze nie jest fajna.Czy byłas na wycieczkach fakultatywnych? Albo wynajęłaś auto? Czy było dużo owoców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.13, 17:56 Nie miałam pokoju rodzinnego tylko 2-os z dostawka. Plaza jest maleńka i sa wodorosty. Lepiej podejść/podjechać do Vachnari-ok 2km. Nie korzystałam z wycieczek. Miałam auto i trochę pojeździłam. Jedzenie bardzo dobre. Owoców tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 27.06.13, 21:12 Ja dzisiaj wróciłam z Kefalonii hotel Ionian naprawdę z czystym sumieniem polecam. Moja 4 letnia córka jest zachwycona, my również. Pokój mieliśmy 2 os z dost. Polecam wycieczke kolorowa Kefalonia, było super i mamy fotki na pamiątkę:) U nas przewodnikiem był p. Tomek i naprawdę spisał się na medal:) W razie pytań służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.centertel.pl 28.06.13, 10:32 Hej a mam pytanko co do plaży można z niej korzystać ?. Słyszałam że jest malutka, ale chciałabym znać twoja opinię?. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 28.06.13, 18:36 Plaża jest wąska, ale spokojnie można rozłożyć ręczniki. My zabraliśmy ze sobą namiot plażowy, przydał się idealnie:) i na plaży i na wycieczce, gdzie była godzina czasu na plaży Myrtos, a skwar wtedy był 38 w cieniu. Na początku wejścia na plaży są wodorosty ale można przejść dalej i tam ich nie ma. Dzieci bawią się w piasku, łagodne wejście do wody i baaardzo płytko. Można też jechać busem na inną plażę albo przejść dalej, ale my nie byliśmy akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.mmj.pl 28.06.13, 21:56 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedz. Czyli można powiedzieć, że z hotelu, z jedzenia i plaży byłaś zadowolona?. Warto tam pojechać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 28.06.13, 22:44 Tak, jestem bardzo zadowolona. Wakacje naprawdę udane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 08:07 A z jakich wycieczek korzystałaś? byłaś na Itace? Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 29.06.13, 18:15 Byłam na jednej wycieczce - Kefalonia kolorowy dzień czyli plaża Myrtos, Fiscardo, Agia Efimia, jaskinia Melissani, winiarnia Robola oraz Argostoli. Wyjazd 7:30 powrót po 18. Wycieczka jest w niedzielę. Mam rozkład wycieczek także: sobota: Błekitny rejs jachtem niedziela: Kefalonia kolorowy dzień środa: Rejs na Itakę środa: autentyczna Kefalonia zwiedzanie typowego kefalońskiego gospodarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 07:57 dziękuję za odpowiedż. I zadowolona byłaś z wycieczki? Nie była zbyt nudna dla dzieci? Czy wynajmując samochód można liczyć na suchy prowiant z hotelu (tak mielimyn w Egipcie). Czy jadąc busikiem na ta inną lepszą plażę niedaleko hotelu - trzeba płacić, ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.mmj.pl 30.06.13, 08:37 Hej Marzenka a ty kiedy lecisz ?. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 30.06.13, 10:02 Z wycieczki byłam zadowolona, byłam z 4 l. dzieckiem, niektórzy nawet z młodszymi dziećmi. Na mojej córce największe wrażenie zrobiła jaskinia:) Samochodu nie wypożyczaliśmy, tam jest b. dużo wypadków, kręte drogi, chcieliśmy trochę odpocząć od codzienności. Nawet nie wiem ile kosztuje wypożyczenie. Rezydent wspominał, że jak ktoś wypożycza to z pełnym ubezpieczeniem. Można wypoż. w hotelu. A co do busów na plaże, to ok 3-5 euro w zależności od ilości osób chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.13, 10:05 Wypozyczałam tyle ze nie w hotelu. Drogi dobre, ruch nieduzy, trochę większy w miastach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 13:53 dziękujuę za odpowiedzi. A kto miał pokój rodzinny? jak on wyglada, czy ma własny taras/balkon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 10:49 8 sierpnia na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.centertel.pl 30.06.13, 12:57 Ja lecę 11.07 jak by ktos leciał w tym terminie proszę dać znać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskra Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.centertel.pl 30.06.13, 13:08 Pytanko jeszcze do Katrinki a żeby przejść do tej drugiej plazy to jak tam trzeba dość i ile jest km od hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
darison75 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 30.06.13, 13:51 Witam. My lecimy 18.07. i chiałem się dopytać o te wycieczki. Czy oferta wycieczek przedstawiana jest przez rezydenta z danego biura podróży, czy trzeba pytać w recepcji hotelu? Jaka jest cena wycieczki: Kefalonia kolorowy dzień- dla os. dorosłej i dla dziecka 7 letniego? Czy jest pobyt na plaży Myrtos? Czy tylko widok z góry? Czy pokoje 2 osobowe z dostawką mają taras czy balkon? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 30.06.13, 19:55 Odnośnie plaży tej dalej to nie byłam, ale wiem ze chodzili i w lewo i prawo ok. 15 min od tej koło hotelu. Wycieczka kolorowy dzień kosztuje 35 euro dorosły, 20 dziecko 4-12 lat. Jest najpierw plaża Myrtos na dole i tam godzina czasu na kąpiele a później z tarasu widokowego. Wstęp do jaskini dodatkowo płatny 7 euro dorosły, 4 dziecko ( ale chyba do 6 r. bezpłatnie). Spotkanie z rezydentem jest w dniu przyjazdu albo na drugi dzień, wtedy wszystko omawia. Co do pokoju, to zależy na jaki budynek traficie, my mieliśmy w nowym budynku nr 7, na parterze pokój 2os. z dostawką i był extra. My mieliśmy balkon z 3 krzesłami i stolikiem. Nie wiem jak w innych budynkach, bo nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.13, 10:05 Byłam w głownym budynku na piętrze. Pokoj zdziebko mały na 2+1, lazienka tez. No ale kto siedzi w pokoju. Duzy balkon z stolikiem , krzesełkami . Na spotkaniu rezydent powie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:37 Sisi mam do Ciebie pytanie odnośnie ręczników. Czy można wypożyczyć ręczniki na plaże czy trzeba wziąć swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 78.9.155.* 07.07.13, 17:19 Miałam swoje. Nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcioch1 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 10.07.13, 09:55 Dzień dobry, lecę w sierpniu do Ionian sea. Mam dlatego trochę pytań, byłabym wdzięczna za odpowiedzi:) Czy w pokoju jest czajnik? Czy napoje dla dzieci są dostępne przez cały dzień? Czy te napoje nie są przypadkiem "z kranu"? Czy przekąski między posiłkami są urozmaicone? Czy faktycznie jest problem z otrzymaniem drinków (nie jestem amatorem dużej ilości alkoholu, ale też nie chcę czuć się jak natręt prosząc o drinka) ? Czy jest problem z wypożyczeniem auta? Czy są komary? Jakie wrażenia po przelocie liniami Small Planet? Czy jest międzylądowanie? Dziękuję z góry za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.13, 10:41 Jest czajnik w pokoju. Napoje sa dostępne w barze przy basenie i jakieś ciasteczka. Pomiędzy posiłkami to chyba te ciasteczka oraz owoce(pomarańcze). Jest bardzo obfity lunch. Nie interesowałam się za bardzo dodatkowym jedzeniem. Poza tym sporo byłam poza hotelem. Drinki w określonych godzinach-niezbyt dobre i maly wybór. A do posiłkow wino. Auto można wypożyczyć w hotelu choć ja wypożyczyłam już w Polsce. Komary były ale mało. Small planet nie jest i raczej nie będzie moją ulubiona linią. Międzyladowania nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 10.07.13, 12:21 Czajnik jest w pokoju, są szklanki, lodówka. W barze przy basenie są dostępne napoje i woda z dystrybutora, są również owoce: pomarańcze, jabłka i arbuzy,melony. W barze są też lody: czekoladowe, waniliowe, truskawkowe. Są drinki w barze w wersji soft all incl.: w godzinach 16-17 4 rodzaje do wyboru i 2 dla dzieci. Dostępne są też ciasta w formie babki, suche i ciasteczka. Fakt posiłki są obfite i nie myśli się o przekąskach. Jeśli ktoś się decyduje na wykupienie całego all inc. to wiadomo drinki i piwo dostępne zawsze. (w hotelu można dokupić za 5 euro od osoby za dzień). Warunek jest taki, że mozna przy jednym podejściu do baru wziąć 2 piwa/wino/drinki. Ale można podchodzić ile się chce! nie ma ograniczeń. W wersji soft all incl. dostępne jest piwo/wino do lunchu i kolacji. Komarów było mało. Auto można wypożyczyć w hotelu. Co do linii small planeet nie mam zastrzeżen, standardowo. Wszyscy mili i uprzejmi, pilot informował nas na bieżąco gdzie się znajdujemy, ile potrwa lot, ile stopni jest na wyspie Odpowiedz Link Zgłoś
cipcioch1 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 10.07.13, 17:43 Dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi. Zastanawiam się tylko nad organizacją powrotu- w związku z tym, że odlot jest rano, to czy obejmuje nas jeszcze śniadanie lub suchy prowiant na czas transferu na lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 10.07.13, 18:48 My mieliśmy lot o 11:25 do Katowic, zbiórka była w holu hotelu o 7:45, o 7:00 była kawa plus ciasto a o 7:30 jak ktoś zdążył śniadanie. Co do prowiantu nie mam info, bo nie byłam zainteresowana, ale nie widziałam aby ktoś coś miał.. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcioch1 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 17.07.13, 10:11 Mam jeszcze jedno pytanie, na które niestety nie umiała mi odpowiedzieć konsultantka z Grecosa- czy autokar, który zabiera turystów z lotniska, płynie też promem, czy trzeba z bagażami przesiadać się na prom a potem do kolejnego autokaru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 10:54 Autokar płynie promem razem z bagażami . Tyle ze jak się trafi w Argostoli-czasem trzeba poczekać. Promy płyna co godzinę. Można napić się soku czy kawy w kawiarni które sa przy porcie Odpowiedz Link Zgłoś
cipcioch1 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 20.07.13, 15:12 Czy w hotelu jest żelazko, które można pożyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 194.110.240.* 26.07.13, 10:41 Wybieramy się do Ionian w drugiej połowie sierpnia z dwójką dzieci. Mam pytanie odnośnie pokoji w hotelu. Mamy zarezerwowny 2+ 2 dostawki. Czy macie jakieś uwagi co do standardu w pokajach? Czy orjentujecie sią może czy te pokoje różnią się w zależności od budynku? Z tego co się orientuję jest kilka budynów należących do hotelu. Czy polecacje jakiś konkretny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 212.244.151.* 26.07.13, 14:05 A kiedy dokładnie lecicie i skąd? my chcemy 22.08 i zaczęłam mieć jakieś obawy co do tego hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 194.110.240.* 26.07.13, 14:11 My lecimy 15.08 z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 212.244.151.* 26.07.13, 14:12 na tydzień czy dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 21:53 Jedziemy na dwa tygodnie. Planujemy troche poleniuchowac i troche pozwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.13, 22:18 więc przez tydzień będziemy razem ;) jedziemy z 4,5 letnią dziewczynką, możemy razem pozwiedzać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniasz Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ip.netia.com.pl 04.08.13, 18:30 Czajnik i szklanki są w hotelu Ionian Sea, dobrze rozumiem? A proszę mi jeszcze powiedzieć, jak wygląda sprawa z ręcznikami hotelowymi, czy są w pokoju i czy można zabrać np. na plażę? A może warto wziąć swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 04.08.13, 21:36 Tak czajnik jest i szklanki. Ręczniki są duże i małe spokojnie wymieniane często. Co do zabierania na plażę nie wiem, ja miałam swoje ręczniki na plażę/basen. Hotelowe są białe .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniasz Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.5.249.162.static.kolnet.eu 06.08.13, 14:03 Mam jeszcze jedno pytanie - czy warto zabrać ze sobą długi rękaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.13, 22:15 Moze ktos podpowie gdzie najlepiej i najwygodniej wypozyczyc samoschod skoro w autoway wszystko jest wypozyczone juz w terminie od 8.08. Wybieramy sie właśnie w tym terminie z dzieckiem na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
bluszcz2a Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 27.07.13, 22:46 Na Kefalonii zauwarzyłem, że najwięcej jest samochodów wypożyczonych z 3 wypożyczalni: Pefanis - www.pefanis-travel.com/ Mercury - www.mercurycarhire.com/ CBR - www.cbr-rentacar.com/ Wydaje mi się najtańsza przy pełnym ubezpieczeniu jest Pefanis. Spróbuj może poprzez ich strony uda Ci się zarezerwować. Mozesz też skontaktować się z nimi telefonicznie lub e-mail. Zauwarzyłem ze na stronie Pefanis nie ma wolnych samochodów, ale na miejscu można było wypozyczyć telefonicznie choć nie od zaraz. Ja mieszkałem w hotelu Cephalonia Palace, w pobliżu była wypożyczalnia Mecrury, od Twojego hotelu to ok. 6 km. Zawsze widziałem, że na placu przed wypozyczalnia stało kilka samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 23:19 Witam Czy ktoś się może wybiera do tego hotelu 08.08 ? Lecimy z mężem i córką z Katowic na 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
cipcioch1 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 02.08.13, 16:30 My również lecimy z Katowic 08 sierpnia, z małą i dużą córką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.13, 21:16 a może leci ktoś do tego hotelu 22.08 z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.13, 22:20 To miło bo przeważnie trafiamy na hotele gdze jest mało Polaków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 09:49 my lecimy 8 VIII z W-wy z dziećmi 6 i 7 lat. Na 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.13, 22:10 Czy widzial moze ktoś wypozyczalnie rowerów w hotelu czy też w okolicach, jaka jest cena wypożyczenia roweru ? Odpowiedz Link Zgłoś
bluszcz2a Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 05.08.13, 13:19 Ja wypożyczalnie rowerów widzałem w samym Lixuori. Obok głównego placu są napewno 2 wypozyczalnie. Nie korzystałem także nie wiem jakie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 23:36 Dzieki za informacje, mam jeszcze pytanie odnosnie wycieczki na Itake czy ktos byl i moglby napisac dokladnie jak ona wyglada, plan Odpowiedz Link Zgłoś
bluszcz2a Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 06.08.13, 07:54 Ta wycieczka to bardziej powinna nazywać się Rejs w pobliżu wyspy Itaka. Wypływa się z portu port Agia Efima ok. 9.00. Nasz statek jeszcze dodatkowo popłynął na północ do Fiskardo, aby zabrać jakąs inną wycieczkę. Nastepnie płynie w kierunku wyspy Itaka. Na wyspie są 3 przystaki: kąpiel na plaży, stolica wyspy Vathi (1,5h czasu na smodzielne zwiedzanie), miasteczko Kioni (40 min na samodzielne zwiedzanie) i powrót do Agia Efima ok. 18.30. Jako takiego zwiedzania z przewodnikiem nie ma w ogóle. Jak ktoś chce zwiedzić Itakę to lepiej samemu popłynąć promem i na miejscu wypożyczyć samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 83.1.94.* 03.09.13, 16:24 Wybiera się ktoś w terminie 12-19.09? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.home.otenet.gr 03.09.13, 21:37 Jestem obecnie w tym hotelu i myślę tylko o powrocie. Byłam w wielu hotelach, ale tak monotonnego tłustego jedzenia w życiu nie widziałam. Po tych wakacjach mam niechęć do jakiegokolwiek jedzenia. Codziennie to samo, dzień w dzień, co nie zejdzie na śniadanie to przetworzone w podobnej postaci na obiad, co nie zejdzie na obiedzie dostaniesz na kolacje i tak co dzień...makaron, tłuste pływające w oleju ziemniaki i czasami frytki, dodam, że jeden rodzaj makaronu z wędliną ze śniadania dla zmyły dodane pieczarki...mięso tłuste ...Ludzie zastanówcie się tyle kasy...za taki hotel ...baseny stare, wsypują do nich codziennie jakiś proszek przez co woda ma dziwny smak - dziecko wiecznie się od niej ksztusi. ...jak dla mnie porażka, a wyspa cudna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.mm.pl 08.09.13, 22:48 my lecimy od 12.09-19.09, może się stykniemy ?:) Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.13, 17:59 z meżęm wylatujemy 26 sierpnia moze ktos rowniez ma ten termin:)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 18:43 jeżeli 26 sierpnia to już chyba dawno wróciliście? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.13, 18:46 haha 26 wrzesnia :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.13, 18:48 w szczególnosci interesuja nas wycieczki i ich ceny :P moze ktos pomoze :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.09.13, 18:56 jedna wielka porażka, zarówno ceny jak i jakość wycieczek....hotel też jest jedną wielką pomyłką, a w szczególności jedzenie tam serwowane :( SZKODA KASY I CZASU..NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.13, 19:21 a cos pozytywnego ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bluszcz2a Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 18.09.13, 21:56 Wyspa bardzo ładna i spokojna. W pełni się zgadzam z opinią, że na wyciesczki z biura szkoda kasy i czasu. Koniecznie wypożyczcie samochód i sami zwiedzajcie wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.13, 12:02 a jaka jest cena wypozyczenia samochodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
bluszcz2a Re: Kefalonia-Ionian sea et ... 19.09.13, 13:37 Tu pisałem o wypozyczeniu samochodu forum.gazeta.pl/forum/w,203,144997229,146053501,Re_Kefalonia_Ionian_sea_et_.html?wv.x=2 W wakacje ceny były dość wysokie 40-50 euro za dzień, ale podejrzewam że teraz są niższe, sprawdz na stronach wypozyczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.13, 15:20 Dziekuje bardzo :) a wylatuje ktos moze 26 wrzesnia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 09:40 My wylatujemy 26 września z Katowic:) mam pytanie odnośnie ręczników na basen oraz na plaze - trzeba zabrac swoje czy hotel je udostępnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość12 Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: 194.110.240.* 24.09.13, 14:13 Hotel udostępnia ręczniki za kaucją, z tego co pamietam ok 50EUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 10:56 My też własnie z Katowic :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Kefalonia-Ionian sea et ... IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.13, 17:21 w takim razie do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś