Gość: Anka IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 11:07 Co polecacie, aby na tej wyspie zakupic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: zakupy na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 22:27 Polecam kupić słodycze nugatowe (białe kwadraciki z pocięte na plasterki z migdałami) oraz sezamowe paseczki-kosteczki także z migdałami i orzechami. Oczywiście jest oliwa i oliwki. Likier cynamonowo-korzenny Tentura. A przede wszystkim polecam nazrywać do domu ziół - tymianku i rozmarynu, oregano, lub kupić taki w dużych pęczkach. Swietnie da się przewieść w walizce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: zakupy na Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 09:05 Do powyższych dodam jeszcze migdały w słodkiej polewie i miód z migdałami. A poza tym jest jeszcze coś, z czym wraca 3/4 pasażerów samolotu . "Markowe" Ray-Bany i inne okularki po 5E, zegarki po 10 E, ciuchy Hilfiger, Lauren i Burberry i in. po kilka E itp.- logo musi "walić" po oczach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: zakupy na Zakynthos IP: *.1.ftth.classcom.pl 10.07.13, 12:10 haha, a gdzie te "markowe" zdobycze można zakupić?:) Jakiś targ, sklep? Sama chętnie logowane okulary dla całej rodzinki zakupie...a co;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: zakupy na Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 12:42 Jak szaleć to szaleć :) jest pełno sklepów przy głównych ulicach np.Tsilivi ( akurat tam mieszkaliśmy) czy Laganas, nie wiem jak w innych turystycznych miejscowościach, ale pewnie w Argassi czy Alikanas też, trudno mi powiedzieć na 100% , bo nie spędzam wakacji w sklepach :) A swoją drogą na Korfu też mają niezły wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: zakupy na Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 18:28 a na rodos też i jakie ceny tych ciuszków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: zakupy na Zakynthos IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.13, 23:03 hi.hi. prawda raybany po 5 euro u murzyna na plaży no i "oryginalny" rolex też utargowany z 12do 5 euro. ją polecam jeszcze miód tymiankowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: zakupy na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 12:51 Ja polecam zrobić zakupy przy punkcie widokowym na zatokę wraku sprzedają tam wyśmienite własne wyroby wina oliwy słodycze miód które można na miejscy posmakować sprzedaje je młody chłopak. Moje dzieci wcinały tam chleb z oliwą gdzie w domu czegoś takiego by nie zjadły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: zakupy na Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.13, 10:15 Przy pkt widokowym jest kilka stoisk- w tym przy parkingu sprzedaje właśnie chłopak z mamą, uczący się kilku słów po polsku- coraz więcej rodaków, więc trzeba dbać o biznes :) Poza tym znacznie przyjemniej kupuje się u nich nich w miastowym markecie, gdzie ceny są często wyższe. Co do cen ciuchów, niestety nie wiem, ponieważ nie interesowałam się tym za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś