Dodaj do ulubionych

Grecja Paralia

IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 01.08.04, 17:40
czy ktoś z was tam byl bo ja sie wybieram i nie wiem czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: veninde Re: Grecja Paralia IP: *.ci.uw.edu.pl 02.08.04, 10:25
      To zależy co chcesz robić: jeśli lubisz się opalać i wylegiwać na plaży (i do
      tego jesteś nastolatką lub dopiero niedawno przestałaś nią być), to warto. Jeśli
      chcesz poczuć trochę egzotyki i odpocząć w międzynarodowym towarzystwie - to
      raczej nie.
      • Gość: goja Re: Grecja Paralia IP: 195.136.191.* 05.08.04, 19:46
        Byłam w Olimpic Beach, to jest 1 km od Paralii, do której prowadzi promenada.
        Nawet nie jest tam żle, sa sklepy , dyskoteki, restauracje, bary, bazar i
        sklepy z biżuteriąitp. Ale właściwie nie ma co tam robić.. ładne plaże.. Jest
        tam lepiej niż w Nei Pori lub Chalkidiki, bo tam to już zupełnie wieczorami nie
        ma co ze sobą zrobić...Jedż sobie na wycieczki na Olimp i Dion( ładne góry i
        widoki) do Aten ( trzeba zobaczyć Akropol chociaż sama podróż 5 godzinna bardzo
        męcząca, ale warto !Bo generalnie w Grecji nie ma co zwiedzać.. zabytki
        rozkradzione.. Odpuść sobie Saloniki- duże miasto nowoczesne, bez
        zabytków..jedno z wielu.
        • Gość: veninde Re: Grecja Paralia IP: *.ci.uw.edu.pl 06.08.04, 08:43
          "Bo generalnie w Grecji nie ma co zwiedzać.. zabytki rozkradzione.. " - a to
          już akurat ogromne nadużycie! Grecja to nie Riwiera! To tak jakby zdanie o
          Polsce wyrabiać sobie na podstawie Ustki, czy innej Łeby. Jedź do Delf, do
          klasztorów Meteora i na Peloponez (Mykeny, Epidauros, Nafplion, Korynt), to się
          przekonasz, że w samej Grecji kontynentalnej jest mnóstwo pięknych miejsc.
    • Gość: goska Re: Grecja Paralia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 22:35
      czesc ja bylam roku temu, mi sie bardzo podobało, lecz zalezy na co sie
      nastawiasz. dość rozrywkowa miejscowość duzo lokali i disco. morze raz jest
      ładne raz troche brudne, zalezy od pogody. nie jest az tak drogo. ja bylam
      bardzo zadowolona, az zastanawiam sie czy jechac tam jeszcze raz.pozdrawiam.
    • Gość: Daria Re: Grecja Paralia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:51
      a jakie są ceny w Grecji?? i co jest nie tak z Nei Pori?? Bo ja tam jadę za dwa
      tygodnie i opinia o nudzie mnie trochę przeraziła... A sama Grecja- może jakies
      ciekawostki- czego unikac na co uważać, co trzeba ze sobą koniecznie wziąć??
      Prosze o rady.
    • Gość: dorota Re: Grecja Paralia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 22:12
      Do Paralii nie warto... Brudna plaza, kupa Polakow i zero Grecji w tym
      wszystkim. Na pewno jest to tani wyjazd, ale jak chcesz zobaczyc prawdziwa
      Grecje, to nie jedz na Riwiere Olimpijska.
      • Gość: bea Re: Grecja Paralia IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.08.04, 14:23
        Popieram przedmówcę. Riwiera Olimpijska to totalna tandeta i syf. Zadnej innej
        narodowości procz Polaków tam nie ma. Za podobne pieniądze wybierz bię na Costa
        Brawa, gdzie jest extra pod kazdym względem (zabawa, wrażenia wizualne)
        • mika_forum Re: Grecja Paralia 11.08.04, 13:57
          Polecam pobliski Olympic Beach - o wiele ladniejszy, Paralia poraza brzydota,
          Olympich B. jest za to sliczny...
          Ale: nie ma tam w poblizu nic do zwiedzania!
          Polecam Thassos (raj na ziemi)- ale radze zamieszkac w stolicy, Halkidiki
          (Sithonie), Rodos, Korfu...
    • Gość: kata Re: Grecja Paralia IP: *.k.mcnet.pl 13.08.04, 13:40
      Byłam dwa lata temu i juz bym nie wróciła. Zależy co kto lubi na
      wakacjach.Paralia to sztucznie utworzone miasto nastawione wyłącznie na
      turystów - szczególnie młodzież. Plaża przyzwoita ale dopiero kawałek za
      miasteczkiem. W samym mieście hotel na hotelu, balkon w balkon i sami rodacy:)
      W ciągu dnia rodowitego Greka nie uświadczysz - dopiero wieczorem na dyskotece
      lub pubie i to tylko w wiadomym celu :) ale ja w wieku 20paru lat jestem na
      takie "wyrywanie". O ile wiem mlodzież dobrze się tam bawi . Jeżeli chodzi o
      zwiedzanie to jest możliwe wykupienie wycieczek na miejscu.
      • espuma Re: Grecja Paralia 20.08.04, 20:35
        hej !!!!!!!!!!!!!!!ja w tym roku wybieram sie do Parali...zalezy mi na
        imprezowaniu....!!!niewiem z kolezanka jeszcze z jakiego biura jechac?/poleccie
        cos????no i mam pytanko jaka tam pogoda panuje w drugiej polowie wrzesnia???
        pozdrawiam jak ktos sie tam wybiera niech pisze na moj numer gg3953936 Magda
        • emciawloc Re: Grecja Paralia 23.08.04, 12:49
          Cze!!!Ja w tym roku bylam w Parali i jestem tym miejscem zauroczona. Ludzie
          bardzo otwarci i mili - duzo osob mowi po polsku. W dyskotece "Cocus" na plaży
          można usłyszec polska muzyke:D Grecy uwielbiaja blondynki:))) Wieczorem mozna
          poznac bardzo duzo interesujacych osob. Tak na prawde zycie na ulicach zaczyna
          sie o 22...W dyskotece Omilos jest bardzo sympatyczny kelner;) Mozna niezle
          sobie poimprezowac...:DDDD
          • Gość: afrodyta Re: Grecja Paralia IP: *.telia.com 23.08.04, 14:04
            hej!!!:) ja bylam w olimpic beach ale co wieczor chodzilam do parlaii bawic
            sie. w olimpic nie ma prawdziwej dyskoteki ale fillipion i puert rico sa
            calkiem sympatyczne:P uwielbiam grekow szczegolnie tych mlodych i zaluje ze nie
            ma takich chlopakow w polsce. sa fantastyczni a przede wszystkim mili i sklonii
            do zabawy:D w "cocusie" jest sympatycznie ale w weekendy bardzo duzo ludzi
            szczegolnie naszych nieletnich rodaczek z obozow mlodziezowych poszukujacych
            przygody. dla kazdego cos sie znajdzie!!! bylam tam juz 2 raz kiedys na pewno
            wroce. warto wyzpozyczyc skuter albo poznac przystojnego tubylca ze skuterem
            (ja tak zrobilam) :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka