Gość: gosia IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 01.08.04, 17:40 czy ktoś z was tam byl bo ja sie wybieram i nie wiem czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: veninde Re: Grecja Paralia IP: *.ci.uw.edu.pl 02.08.04, 10:25 To zależy co chcesz robić: jeśli lubisz się opalać i wylegiwać na plaży (i do tego jesteś nastolatką lub dopiero niedawno przestałaś nią być), to warto. Jeśli chcesz poczuć trochę egzotyki i odpocząć w międzynarodowym towarzystwie - to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: Grecja Paralia IP: 195.136.191.* 05.08.04, 19:46 Byłam w Olimpic Beach, to jest 1 km od Paralii, do której prowadzi promenada. Nawet nie jest tam żle, sa sklepy , dyskoteki, restauracje, bary, bazar i sklepy z biżuteriąitp. Ale właściwie nie ma co tam robić.. ładne plaże.. Jest tam lepiej niż w Nei Pori lub Chalkidiki, bo tam to już zupełnie wieczorami nie ma co ze sobą zrobić...Jedż sobie na wycieczki na Olimp i Dion( ładne góry i widoki) do Aten ( trzeba zobaczyć Akropol chociaż sama podróż 5 godzinna bardzo męcząca, ale warto !Bo generalnie w Grecji nie ma co zwiedzać.. zabytki rozkradzione.. Odpuść sobie Saloniki- duże miasto nowoczesne, bez zabytków..jedno z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veninde Re: Grecja Paralia IP: *.ci.uw.edu.pl 06.08.04, 08:43 "Bo generalnie w Grecji nie ma co zwiedzać.. zabytki rozkradzione.. " - a to już akurat ogromne nadużycie! Grecja to nie Riwiera! To tak jakby zdanie o Polsce wyrabiać sobie na podstawie Ustki, czy innej Łeby. Jedź do Delf, do klasztorów Meteora i na Peloponez (Mykeny, Epidauros, Nafplion, Korynt), to się przekonasz, że w samej Grecji kontynentalnej jest mnóstwo pięknych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Grecja Paralia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 22:35 czesc ja bylam roku temu, mi sie bardzo podobało, lecz zalezy na co sie nastawiasz. dość rozrywkowa miejscowość duzo lokali i disco. morze raz jest ładne raz troche brudne, zalezy od pogody. nie jest az tak drogo. ja bylam bardzo zadowolona, az zastanawiam sie czy jechac tam jeszcze raz.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Grecja Paralia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:51 a jakie są ceny w Grecji?? i co jest nie tak z Nei Pori?? Bo ja tam jadę za dwa tygodnie i opinia o nudzie mnie trochę przeraziła... A sama Grecja- może jakies ciekawostki- czego unikac na co uważać, co trzeba ze sobą koniecznie wziąć?? Prosze o rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Grecja Paralia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 22:12 Do Paralii nie warto... Brudna plaza, kupa Polakow i zero Grecji w tym wszystkim. Na pewno jest to tani wyjazd, ale jak chcesz zobaczyc prawdziwa Grecje, to nie jedz na Riwiere Olimpijska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Grecja Paralia IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 07.08.04, 14:23 Popieram przedmówcę. Riwiera Olimpijska to totalna tandeta i syf. Zadnej innej narodowości procz Polaków tam nie ma. Za podobne pieniądze wybierz bię na Costa Brawa, gdzie jest extra pod kazdym względem (zabawa, wrażenia wizualne) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Grecja Paralia 11.08.04, 13:57 Polecam pobliski Olympic Beach - o wiele ladniejszy, Paralia poraza brzydota, Olympich B. jest za to sliczny... Ale: nie ma tam w poblizu nic do zwiedzania! Polecam Thassos (raj na ziemi)- ale radze zamieszkac w stolicy, Halkidiki (Sithonie), Rodos, Korfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: Grecja Paralia IP: *.k.mcnet.pl 13.08.04, 13:40 Byłam dwa lata temu i juz bym nie wróciła. Zależy co kto lubi na wakacjach.Paralia to sztucznie utworzone miasto nastawione wyłącznie na turystów - szczególnie młodzież. Plaża przyzwoita ale dopiero kawałek za miasteczkiem. W samym mieście hotel na hotelu, balkon w balkon i sami rodacy:) W ciągu dnia rodowitego Greka nie uświadczysz - dopiero wieczorem na dyskotece lub pubie i to tylko w wiadomym celu :) ale ja w wieku 20paru lat jestem na takie "wyrywanie". O ile wiem mlodzież dobrze się tam bawi . Jeżeli chodzi o zwiedzanie to jest możliwe wykupienie wycieczek na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: Grecja Paralia 20.08.04, 20:35 hej !!!!!!!!!!!!!!!ja w tym roku wybieram sie do Parali...zalezy mi na imprezowaniu....!!!niewiem z kolezanka jeszcze z jakiego biura jechac?/poleccie cos????no i mam pytanko jaka tam pogoda panuje w drugiej polowie wrzesnia??? pozdrawiam jak ktos sie tam wybiera niech pisze na moj numer gg3953936 Magda Odpowiedz Link Zgłoś
emciawloc Re: Grecja Paralia 23.08.04, 12:49 Cze!!!Ja w tym roku bylam w Parali i jestem tym miejscem zauroczona. Ludzie bardzo otwarci i mili - duzo osob mowi po polsku. W dyskotece "Cocus" na plaży można usłyszec polska muzyke:D Grecy uwielbiaja blondynki:))) Wieczorem mozna poznac bardzo duzo interesujacych osob. Tak na prawde zycie na ulicach zaczyna sie o 22...W dyskotece Omilos jest bardzo sympatyczny kelner;) Mozna niezle sobie poimprezowac...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta Re: Grecja Paralia IP: *.telia.com 23.08.04, 14:04 hej!!!:) ja bylam w olimpic beach ale co wieczor chodzilam do parlaii bawic sie. w olimpic nie ma prawdziwej dyskoteki ale fillipion i puert rico sa calkiem sympatyczne:P uwielbiam grekow szczegolnie tych mlodych i zaluje ze nie ma takich chlopakow w polsce. sa fantastyczni a przede wszystkim mili i sklonii do zabawy:D w "cocusie" jest sympatycznie ale w weekendy bardzo duzo ludzi szczegolnie naszych nieletnich rodaczek z obozow mlodziezowych poszukujacych przygody. dla kazdego cos sie znajdzie!!! bylam tam juz 2 raz kiedys na pewno wroce. warto wyzpozyczyc skuter albo poznac przystojnego tubylca ze skuterem (ja tak zrobilam) :P Odpowiedz Link Zgłoś