Gość: Aneta IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 03.08.04, 23:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greeks Re: wrócilam z korfu było wspaniale 04.08.04, 07:48 To opowiedz nam proszę Anetko o swoich wrażeniach:-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 08:54 piękna malownicza zielona wyspa. Mieszkałam w Ipsos miejscowość turtystyczna dość rozrywkowa, dużo włochów. Zwiedziłam miasto Korfu z pięknymi fortecami oraz pałacem Sisi. Piłam kawę podziwiając zachód słońca na dachu hotelu carabinier. Zwiedziłam dużą część wyspy jeźdżąc samochodem. Szczególnie polecam miejscowość Paleokastrisa najpięknijesza na wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: wrócilam z korfu było wspaniale 04.08.04, 10:08 Cześć, Gość portalu: Aneta napisał(a): > Szczególnie polecam miejscowość Paleokastrisa najpięknijesza na wyspie. Paleokastritsa (śliczne zatoki) to takie miejsce na Korfu, które choć bardzo popularne - nie straciło greckiego charakteru i greckiej atmosfery. Tak ją odebrałam. Natomiast szalenie mnie rozczarowało Sidari - nie miałam tam gdzie wypić przyzwoitej greckiej kawy i stosowne miejsce, odpowiednie dla mojej duszy, znalazłam dopiero w Pelekas. Zajrzałam sobie z ciekawości do Rody (wiem, że mamy tę miejscowość w ofertach) ale uciekałam stamtąd szybciej niż dojechałam. I jeszcze totalne nieporozumienie na wyspie - Cavos na południu:( A tak w ogóle to spędziłam na Korfu cudowne wakacje we wrześniu 2001, przy czym na 25 wysp, które widziałam w Helladzie na żadnej nie targały mną tak rozbieżne uczucia jak właśnie na Korfu. Dość często zastanawiałam się czy ja napewno jestem w mojej Helladzie (ale jestem nieco skrzywiona na punkcie klimatów greckich). Pozdrowionka. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 10:59 masz racje co do Sidari.... brudno, woda mętna, dzieci paplące siew błocie (inaczej tego nie nazwę). Pelekaś średnio mi sie podobało jeśli chodzi o plażę, za to punkt widokowy rewelka. Strasznie podobała misię plaża w Agni (mała ale przyjemna) Barbati, i Agios Gordis (tam też jadłam fantastyczne lody). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lamus Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:50 Bebiaku - a "zaliczyłaś" może przy okazji Kassiopi? Jeśli tak to jestem bardzo ciekway Twojej opinii o tej mieścince:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiki Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.warpol.net 04.08.04, 11:22 hej, mozesz cos wiecej napisac o samej miejscowosci Ipsos, w jakim hotelu i z jakiego biura bylas? My wybieramy sie we wrzesniu na Korfu, i tez bedziem w Ipsos, w hotelu MArilena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:33 Ipsos jest dość rozrywkowe. jest tam dużo turystów z włoch, ale to powinno sie skończyc w sierpniu teraz jest największe przeciążenie. Jest to jedna z bardziej rozrywkowych miejscowości, 2 dyskoteki (w tym jedna podobnież słynna Monako), kilkanaście pubów z dobrą muzyką (polecam oak tree z dobrą muzyką). nocą miasteczko tętni życiem. Nie mieszkałam w Hotelu, nie wykupowałam wycieczki a tylko bilet lotniczy w tui (loty czartetowe PLL LOT) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiki Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.warpol.net 04.08.04, 11:41 dzieki za odpowiedz, no mam nadzieje ze we wrzesniu sie tam troszke uspokoi, jedziemy z dzieckiem 18 miesiecznym i raczej dyskoteki nas nie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 11:55 fajne rodzine miejscowości na wyspie to kassiopi i kalami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: 217.173.200.* 04.08.04, 23:37 chciałam zapytać o pogodę: słyszałam, że tam mocno wieje i pada deszcz:( Wybieram się 17 sierpnia i nie chciałabym sie rozczarować. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:44 pogoda była super, byłam 2 tygodnie lało raz wieczorem ale szybko przeszło (leje ze względu na pogodę jest b. gorąco), mimo deszczu jest ciepło. Wiatr czasami owszem wieje ale pomaga to na upalne dni. Urlop na pewno się uda, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: 217.173.200.* 08.08.04, 10:54 Aneta, mam jeszcze jedno pytanie: czy dużo jest komarów i czy trzeba zabrać coś ze sobą przeciw pogryzieniom? z góry dziekuję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: wrócilam z korfu było wspaniale IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 08.08.04, 12:43 komarów jest sporo, off rprzewik ugryzieniom mi nie pomagał. Kupiliśmy takie urządzenie do kontaktu (7 euro) a ja niestety musiałam iść do apteki i kupić specjaln proszki (14,50 euro) Odpowiedz Link Zgłoś