Gość: and IP: *.magma / *.magma-net.pl 04.08.04, 12:40 z nadzieją, że może jacyś Eksperci byli, wiedzą. Wyspa dośc na uboczu ale czuję,że może byc fajna. Co wy na to? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greeks Re: Samos- raz jescze 04.08.04, 12:58 Witaj! Zastrzegam od razu ,ze na Samos nie byłem niestety,więc nic praktycznego Ci nie jestem w stanie podpowiedzieć,ale znam kilka osób które miały przyjemność Samos odwiedzić. Są to zarówno tacy,którzy jeżdżą do Grecji regularnie,jak i tacy po "dziewiczym" rejsie. Ale opinie były dość zgodne-wyspa WARTA odwiedzin.Każdy grecki archipelag czymś się różni od pozostałych..Podobnie i te wyspy wschodnio egejskie maja specyficzny "klimat" I jest to ponoć klimat interesujący:-) Warto połączyc pobyt na Samos z pobliską Chios. Ja właśnie od pewnego czasu,zachęcony tymi relacjami i opowieściami,mam plan "rajdu" Lesvos-Samos-Chios. I jest on bardzo wysoko na mojej liscie "greckich" planów;-);-) Jesli masz mozliwość,zaryzykuj... Nie sądze zebys żałował. A po powrocie koniecznie zdaj relację:-)Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abilewic Re: Samos- raz jescze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 23:55 Bylem na Samos i bardzo polecam szczegolnie miejcowosc Ormoz na poludniu. Mozna polaczyc pobyt z pobliska Ikaria gdzie jest naprawde bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Samos- raz jescze IP: *.magma / *.magma-net.pl 06.08.04, 22:01 Greeks dzięki. Liczę na ten specyficzny klimat. Przyznam, że bardziej ciągnie mnie na południe - Cyklady i Dodekanez Ale to już było.... Może trzeba "spróbować" wyspy gdzie dachy są czerwone? To u nas nawet się logicznie układa: Rodos, potem Kos, Kalymnos no i teraz wystarczy spojrzeć na mapę:-)))Mam nadzieję, że we wtorek wieczorem ( bardzo późnym, jak to w Helladzie) zaczniemy miło od kali spera!!! Pozdrawiam Ciebie i wszystkich grekoklimatowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: Byłeś?? 04.11.04, 09:39 Hej:) Jestem ciekaw czy udało Ci sie dotrzec na Samos...? Jeśli tak,odezwij sie proszę. U mnie juz postanowione-przyszły rok to wizyta własnie tam,w połączeniu z Lesvos. Chciałbym zasięgnąc informacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Do tych co byli.. 04.11.04, 09:56 Oczywiście innych,którzy mieli przyjemnośc tam byc,równiez prosze o info.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Samos- raz jescze IP: *.netday.pl / *.NETDAY.pl 07.08.04, 10:59 Samos nie jest dziewicza wyspa. Lataja tam rejsowe loty jak na Rodos i Kos.Bardzo duzo Niemcow.W sierpniu jest tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś