Dodaj do ulubionych

Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta

16.08.04, 08:59
W Cactus Beach bylam w 2000 roku. Hotel oddzielony od plazy ulica ( troche
ruchliwa), jesli nie trafi sie bezposrednio pokoju przy ulicy to znaczy ze
trafisz super. reszta pokoi gwarantuje cisze i spokoj. Plaza super,
piaseczek.
Ja mialam pokoj z klima i Tv. Wokol hotelu cudny ogrod. Cactus Beach jest w
Stalis taka srednia wies , ale do duzej turystycznej Malii tylko 3 km.
Jedzenie
bylo super, szczegolnie desery , kucharz tworzyl poezje, palce lizac. Polecam
goraco
LUSIA
Obserwuj wątek
    • bdra1 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 14.01.05, 22:59
      czy w hotelu byly jakies animacje? Co bylo dla dzieci??
      • barbamama-ok Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 26.01.05, 13:29
        Ja byłam w tym hotelu w 2004 roku z 4-letnim dzieckiem. Potwierdzam wszystko
        to co podane powyzej. Jest to jeden z lepszych hoteli w mieście i zasługuje na
        swoje 4 gwiazdki. Ale jest kilka pokoi z fatalnym położeniem w razie czego
        trzeba prosić o zmianę. My byliśmy bardzo zadowoleni, nasza córka też.
        Jest super brodzik dla dzieci z fontannami z postaci grzybka, żaby, słonia itp.
        Jest mini klub dla dzieci, w ktorym są prowadzone zajęcia przez
        niemieckojęzyczną instruktorkę. My z niego nie korzstaliśmy, zresztą było tam
        zawsze kilkoro dzieci. Była organizowana dyskoteka dla dzieci, malowanie twarzy
        i inne. Jest fajny plac zabaw. Mała często korzystała z minigolfa i grała w
        tenisa stołowego. Wydaje mi się, że są dzieci, które wszędzie się dobrze bawią
        a tam kilka atrakcji pewnie się znajdzie.

Acha, jest tam super plaża ( co bardzo rzadko zdarza się na Krecie) - piasek i
        miejscami skałki pełne małych żyjątek - ślimaków, krabów, rybek i ośmiorniczek.
        To też duża atrakcja dla dzieci. No i jedzenie super, bardzo różnorodne, bufet
        dla dzieci i każdy niejadek znajdzie tam coś dla siebie.
        Minusem jest ta ruchliwa uliczka bez chodnika, po której jeżdżą głównie
        motorynki i hałaśliwe czwórkołowce, ale to często spotyka się na tej wyspie.
        Brakuje tam promenady do spacerów, ale przecież można też spacerowac plażą.

Pozdrawiam
        Basia

• marcinexkoza Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 22.03.05, 08:55
          Które biuro podróży ma ten hotel w swojej ofercie ?
    • bdra1 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 22.03.05, 13:19
      neckerman i tui
      • agnieszka92 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 26.04.05, 10:17
        Ja jadę do tego hotelu w tym roku w czerwcu, ajkby ktoś mógł mi przesłas jakieś
        fotki hotelu byabym wdzięczna. W katalogu trochę mało widać. Z góry dziękuję
        • ana101 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 27.04.05, 12:24
          Ja również jadę do tego hotelu w czerwcu troche zdjęć znalazłam na stronie tego
          hotelu
          www.greekhotel.com/crete/malia/cactus-beach/home.htm
          I jest jeden wątek na tym forum gdzie jest troche inf. o tym hotelu
          Do czerwca już blisko.
          Pozdrawiam Ana
          • katenak Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 29.05.05, 19:04
            Jadę do tego hotelu 1 lipca. Których pokoi nie brać. Zależało by mi na pokoju z
            widokiem na morze...ale one są chyba również z "widokiem" na tą ulicę. Co
            radzicie???...Czy te fatalne pokoje są też 4 osobowe??

Jeśli chodzi o plażę...Czy do wody trzeba wchodzić w klapkach?? Czy są tam
            jeżowce??

• agnieszka92 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 30.05.05, 17:11
            Ja znalazłam stronę hotelu Cactus Beach www.cactusbeach.com
          • katenak Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 06.06.05, 15:25
            Czy ten hotel jest typowo hotelem rodzinnym...czy przyjezdzają tam tez osoby
            wolne...bezdzietne ???
            • lusia221 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 07.06.05, 19:09
              Zapewniam Cie ze przyjezdzaja tez osoby bezdzietne. 5 lat temu bylam z mezem i
              teraz tez jedziemy.Ilosc rodzin z dziecmi tak jak w kazdym innym hotelu.Nie
              jest to hotel typowo nastawiony na obsluge rodzin z dziecmi.
        • mischel10 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 01.06.05, 17:20
          Witam!
          Ja też lece w czerwcu, 23 do cactus beach,ja też znalazlam zdjęcia tego hotelu
          na tej samej stronie co podała ta pani wyżej.Tam są chyba najfajniejsze i
          najbardziej prawdziwe zdjęcia, zresztą TUI i NECKERMANN te zdjęcia mają w
          ofercie.
          • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 15.07.05, 12:13
            Autor: ~katenak [Aneta] 15-07-2005 09:45 wyślij odpowiedź

Z tego co wiem pokoje są różne...możliwość ewentualnej zmiany pokoju raczej nie
            ma,bo hotel przeżywa prawdziwe oblężenie.Ja miałam super pokoik 4 osobowy...jest
            trochę głośno..ale spokojnie da się wytrzymać. Hotel jest idealny na wakacje z
            małymi dziećmi. Też miałam opcję All...Jedzonko rewelacja...niesamowity wybór
            potraw...a do tego winko lub piwko :)...przepyszne ciasta...
            Strona internetowa hotelu nie oddaje tej fantastycznej atmosfery jaka panuje w
            hotelu...Sa tam 2 baseny :Delfin i Meduza [basen z animacjami dla
            dzieci]...Codziennie od 21.00 w barze hotelowym Mythos są jakieś
            animacje..np.karaoke, tance greckie...a w każdy czwartek jest święto wina-bilet
            10euro...w tym jest butelka przepysznego winka [warto wziąć wytrawne] oraz bufet
            z przekąskami...do tego grecka muzyka i tańce...a na sam koniec tradycyjne tańce
            greckie wykonane przez greckich kelnerów...oj tłukły się talerze i to w
            hurtowych ilosciach....Fantastyczna zabawa...
            Poza tym super obsługa hotelowa [dużo Słowaków]...
            Plaża bardzo blisko...w zasadzie wystarczy przejść przez uliczkę ..od bramy
            hotelu 5 kroków i przez tawernę hotelu Cactus jest się na plaży...
            Plaża piaszczysta...czysta...morze też czyściutkie...leżaki niestety płatne...
            Z pogodą bywa tam różnie...jak przyjechałam były chmurki...nie za gorąco..niska
            wilgotność powietrza..wiał wiaterek przez co były super fale...Dopiero w 2gim
            tygodniu wzrosła wilgotność powietrza..było duszno...upalnie...od wtorku znowu
            wieje tam wiaterek :).
            Hotel jest niesamowicie zielony...przeogromna ilość roślin i kwiatów..W pełni
            zasługuje sobie na 4 gwiazdki.
            Boss hotelu bardzo sympatyczny i kontaktowy...poznałam go na święcie wina...
            • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 07.01.06, 09:13
              Witajcie! Chciałam zapytać o hałas w tym hotelu. Nie tyle wewnetrzny co z
              ulicy. Czy jest tam bardzo rozrywkowo, nie mozna spać bo imprezowicze spiewaja
              i dyskoteki huczą?
              Jedziemy z 4latkiem więc zalezy nam na rodzinnymhotelua taki on ponoć jest, ale
              bez dyskotek i nocnych rozrywek obok.
              Pozdrawiam basia
              • ja_goda Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 15.01.06, 22:51
                Bylismy tam w zeszlym roku z 5-latkiem i 1,5 roczna corka. Poprosilismy w
                biurze podrozy o spokojne polozenie pokoju i dostalismy rzeczywiscie cichy i
                spokojny pokoj na tylach posesji. Najgorzej jest dostac pokoj w poblizu miejsca
                gdzie co wieczor odbywaja sie imprezy w hotelu, wiec chyba dobrze zaznaczyc to
                przy rezerwacji. Dyskotek osobiscie nie slyszalam, nasz pokoj byl daleko od
                ulicy. Pozdrawiam
    • aniab_24 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 10.03.06, 20:58
      mam pytanie związane z plażą koło tego hotelu. Z zebranych informacji wiem, że
      znajdują sie tam płatne leżaki (chyba 6 euro). Jestem ciekawa, czy jest też
      fragment plaży gdzie po prostu można rozłożyc swój kocyk i parasol? Jeśeli jest
      to w jakiej odległośći od hotelu? Dzięki.
    • aniab_24 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 14.03.06, 08:00
      Znalazłam coś takiego - fajne zdjęcia (kilka panoramicznych), info o regionie i
      pogodzie.

www.vidado.com/index_ie.html
      • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 09.04.06, 18:50
        czy ktoś leci do cactusa 9.09.06? wybieramy się z wrocka na dwa tygodnie
        • mala28 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 12.05.06, 10:53
          A może ktoś był w Cactusie w majowy weekendi podzieli się bieążcymi wrażeniami?
          Ja się wybieram tam 18 sierpnia z Warszawy, może ktoś jeszcze?:-)
        • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 28.06.06, 10:13
          cytat:
          2003.m 24.06.06, 07:17

przeczytałam dobre opinie i leciałam pewna , jednak
          niemile sie rozczarowałam, zaznaczam ,ze to jest moja opinia a każdy odbiera
          jednak inaczej,zacznę od przyjemniejszej strony:
          Zalety:
          1.Hotel blisko ładnej plaży
          2.Dużo zieleni
          3.Dobra kuchnia
          4.Fajny Miniklub dla zieci (jednak w j. niemieckim)
          5.Urozmaicone wieczory (występy, itd).
          6.Dużo polaków, sympatycznie jak się słyszy swoich i to bardzo miłyc ludzi
          Wady:
          1.Zatłoczona i płatna plaża (może taki zwyczaj w Grecji, bo plaże publiczne)
          2.Hotel nie jest obiektem zamkniętym, przeż srodek hotelu biegnie mała uliczka,
          do prywatnych posesji, z każdej strony każdy może wejść do hotelu
          3.90% Polaków zmienia pokoje,nam akurat dostał sie ładny pokój
          4.Ładne pokoje to tylko pokoje Superior
          5.Karaluchy na 2cm, spacerują sobie i po pokojach i wokół
          6.Hotel ma formę all i hb, w związku z tym osoby mające all, są w każdej karcie
          upominane aby brały napoje dla siebie
          7. W all poza dodatkowym obiadem nie ma praktycznie nic , lody od 15.00 do
          16.00, skorzystałam z tego raz i więcej nie bo pani , która te lody podaje
          najchętniej poszłaby za tobą sprawdzić ile naprawde mam dzieci
          8.Obsługa niemiła (oprócz 2 panów niskokłaniających sie przy wejsciu na posiłki)
          9.basen dla dzieci ( a jest ich tam naprawde sporo)malutki, raniutko trzeba
          było iść i zająć miejsca
          10.Brak materacy na basenach
          11.Ogólnie prócz restauracji niezaczysto,
          12.Mimo tak wielkiej ilości Polaków NIC w j.polskim
          13.Częsty brak wody w bocznych budynkach m.in. u nas
          14.Stary plac zabaw dla dzieci, wszystko z metalu i na piasku , nagrzane to
          wszystko od słońca nie dało się z tego korzystać
          Zastanawiam się jakie osoby wydają takie dobre opinie i myślę , że pewnie muszą
          to być rodziny które lecą 1-wszy raż na taki urlop, ja mam duż porównania
          z innymi hotelami i z takim all nigdy się nie spotkałam.

Nadmienam , że ja nie popsułam sobie urlopu tylko świetnie się bawiłam ,
          pozałam wspaniałych przyjaciół z Forum, którzy byli tam z nami a co niektórzy
          jeszcze są

cytat:
          Gość: małgosia 28.06.06, 08:59

Też wróciliśmy 23.06
          Moje dwa grosze:
          1/ przed wyjazdem wysłałam maila do hotelu i dostaliśmy od razu dobry pokój bez
          5-10 Euro, fakt bardzo dużo osób zmienia pokój i nikomu zmiany nie odmówiono
          2/ oceniam bardzo dobrze kuchnię
          3/ all jest faktycznie słaby w naszym wypadku to był obiad i napoje dla nas
          dorosłych, dziecku "soki" nie smakowały a woda była lodowata, a takiej mu nie
          dajemy
          4/ wieczorem jest co robić bo hotel organizuje różne imprezy, uważam że Quiz
          był poniżej pasa, święto wina z tym samym winem które jest dostępne z automatów
          to też przegięcie
          5/hotel jest zatopiony w zieleni, a to dla mnie duży plus
          6/ nie zdarzyły nam się braki wody lub tym podobne
          7/ sprzątanie jak to w Grecji, byłam któryś raz z kolei więc przywykłam,
          ręczniki zmieniane codziennie, pościel 3 razy w ciągu naszego tygodniowego
          pobytu
          8/ karaluchów nie spotkałam
          9/ nie braliśmy pod uwagę pokoju innego niż superior
          10/ z plaży korzystaliśmy 8:30 do 10 i 16-19 zawsze za darmo
          11/ basen OK zwłaszcza dla dzieci, fakt leżaki zajmowaliśmy przed śniadaniem a
          że wstajemy bardzo wcześnie nie było problemu

Konkluzja:
          Jesteśmy bardzo zadowoleni, owszem były małe niedociągnięcia, ale 8 dni dla
          trzy osobowej rodziny z opcją jaka by ona nie była "all" w pokoju superior za 6
          tys total z wydatkami na miejscu bez oszczędzania uważam że warto.
    • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 03.07.06, 14:09
      www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/cactus_beach
    • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 03.07.06, 14:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=44105869
      • grecja-hotele Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 09.07.06, 19:28
        Jestem świeżo po wakacjach w Cactusie wiec też dołożę moje zdanie na temat hotelu.
        najpierw plusy
        1. Piękny ogród - mam całą kolekcję zdjęć z drzewkami, kwiatami i kaktusami jak
        na Cactus Beach przystało naprawdę coś wyjątkowego.
        2. Ładne pokoje, dostaliśmy dokładnie taki o jaki prosiliśmy w biurze przy
        rezerwacji. Sprzątanie ok nie mam zastrzeżen, ręczniki zmieniane co dwa dni
        pościel raz albo dwa w tygodniu już nie pamietam ale wszystko ok.
        3. Fajny basen, są dwa ale ja byłam bez dzieci wiec pływałam sobie w tym
        wiekszym chociaż musze przyznać że na zdjęciach wyglądał na wiekszy tymczasem
        konczy sie "za zakretem" - leżaki były pozajmowane, ale strasznie tam było
        gorąca w ciągu dnia dużo przyjemniej leży się nad morzem.

4. Dośc dobre jedzenie choć na dwutygodniowy pokój trochę monotonne. Nie
        rozumiem zachwytów nad deserami. Był jogurt z miodem, owoce (importowane i
        często twarde, chociaż pyszne melony i arbuzy) i dwa trzy ciasta - biszkopt
        przekładany kremem - tym samym zawsze tylko biszkopt ciemny lub jasny, jedyna
        rzecz ktora sie zmieniala to galartka na wierzchu i dekoracja na duzych
        ciastach. Czasem były babeczki lub male eklerki rowniez z identycznym kremem,
        posypane orzechami lub tandetna posypka pseudo czekoladowa. W sumie wszystko
        smakowalo tak samo.Lody poniżej krytyki kawałki lodu zgrzytały miedzy zebami
        jadłam tylko dla ochłody nie dla smaku.

Jezeli chodzi o rzeczy mniej fajne:

1. Przede wszystkim FATALNA OBSLUGA, pani w recepcji na powitanie przydzielajac
        pokoje zgasiła entuzjazm kogoś kto przyznał ze hotel jest fajny mówiąc że "nie
        dla mnie" ... kelnerzy sa nieuprzejmi i mrukliwi szczegolnie gdy nie bralismy
        nic do picia do kolacji (nie mialam all inclusive). Kiepski angielski

2. Z tego co słyszałam ludzie narzekali na all inclusive- napoje tylko na
        terenie hotelu a nie w barze przy plaży, wyliczanie ile kto czego bierze, lody
        tylko dla dzieci, mały wybór i kiepska jakość napojów. W sumie to przy cenach w
        sklepach - jeden jest zupelnie obok hotelu uważam all inclusive za zbyteczny.

3. Hotel chwali się możliwością kolacji w tawernie przy plaży raz w tygodniu.
        Fajne widoki na morze i to wszystko. Menu wydrukowane na kartce papieru z
        błędami językowymi... tylko dwa rodzaje przystawek, dań głównych i deserów.
        desery to jakieś kremy o smaku dziwnie podobnym do kremów w ciastach w
        restauracji, które kelnerka polewa sztucznym sosem truskawkowym z plastikowego
        pojemnika. Drugi raz nie skorzystaliśmy.

3. Pierwszego dnia zobaczyłam karalucha w łazience. Po interwencji w recepcji
        pani zapewniła mnie że już żadnego nie zobaczę i tak się stało jednak nie
        zauważyłam żeby chociaż zanotowała nr pokoju

Hotel ma 4 gwiazdki i tak bym go oceniła głownie ze wzgledu na zieleń ale na nic
        wiecej nie zasluguje. Starczy żeby się wyspać i zjeść w przyzwoitych warunkach
        nie wyobrażam sobie spedzać tam całych dni.
        • dora69 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 09.07.06, 23:27
          Witam !
          Wróciłam z Krety 23.07.lecz dopiero teraz postanowiłam napisać swoje zdanie na
          temat tego hotelu, gdyż po mojej opini na forum rozpętała sie burza, kilka osób
          sie ze mną nie zgodziło, ale czytając posty z góry na dół mam takie samo zdanie.
          Zaczne od negatywnych cech hotelu

1.Pokoje nie są przydzielane wgł umowy tylko jak leci , przez co jest dużo
          nieporozumień i rozczarowań, mój mąż posłuchał rady pana na lotnisku i wreczył
          pani w recepcji 10 euro i dlatego pokój dostalismy w miarę ładny.

2.Hotel nie jest obiektem zamkniętym, idąc do pokoju przechodziliśmy przez małą
          uliczkę po której jeżdziły samochody do posesji prywatnych, każdy obcy mógł
          wejść z każdej strony do hotelu.

3.Plac zabaw totalne nieporozumienie wszystko wykonane z metalu co jak wiadomo
          nie nadawało sie do użytku przy tak dużych upałach.

4.W pokojach i w drodze do naszych pokoi spacerowały karaluchy, okropne czarne
          stwory.

5.Obsługa niemiła, jedynie 2 panów stojących przy wejściu do restauracji ładnie
          sie uśmiechało.

6.ALL - TOTALNE NIEPOROZUMIENIE, zrozumiem że leżaki na plaży płatne, ale inne
          rzeczy TRAGEDIA , byliśmy pilnowani jak braliśmy napoje, lody od 15-16 pani
          sprawdzała ile mam dzieci, poszłam po nie raz i wiecej nie, bo normalnie
          poczułam sie strasznie głupio, kiedy na kolacje tych lodów było w brud,napoje
          należało pić w okolicy baru, przy basenie, przekąski resztki ciasteczek,
          praktycznie nic specjalnego. Myślę, że przyczyna tkwi w tym, że hotel ma opcje
          all i HB.

7.Baseny malutkie, leżaki bez materacy (ja przynajmniej sie do tej pory z tym
          nie spotkałam)przejście wokół basenu wąskie, trzeba było pójść wcześnie rano i
          położyć ręcznik, nie wyobrażam sobie co dzieje się w dużym sezonie !!

8.Mimo ,że w hotelu było naprawde bardzo dużo Polaków NIC dosłownie NIC w j.
          polskim.

9.Ruchliwa uliczka przez którą przechodziło się na zatłoczoną plażę, brak
          promenady do spacerów.

Pozytywne cechy hotelu:

1.Ładna zieleń.
          2.Dobre jedzonko.
          3.Fajne wieczory (występy różnych zespołów, wieczór grecki itp.)
          4.Ciekawy Miniklub dla dzieci(jednak w j. niemieckim), mówimy po niemiecku
          więc nasze dzieci spędziły tam trochę czasu.

Zaznaczam ,że pomimo wszystko spędziłam wspaniałe krótkie bo tylko 7 dni
          wakacje,poznałam przemiłych ludziz FORUM, jednak tego hotelu NIE POLECAM.

Pozdrawaim Dorota
          • dora69 Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 09.07.06, 23:28
            Przepraszam wróciłam 23 czerwca !
            • jacek1f up dla Gregoriusa n/t 12.07.06, 12:44
              • asiak195 Re: up dla Gregoriusa n/t 12.07.06, 22:00
                hej!wróciliśmy z Cactusa 09.07.06r.- było naprawdę super!
                a co do Gregoriusa (czy masz na myśli szefa kelnerów?) to był rewelka! zawiózł
                nas swoim samochodem na dysk do Hersonissos i w ogóle urozmaicał nam czas
                poświęcając swój prywatny. Bossa hotelu też poznałam - fundnął mi przejażdżkę
                skuterem wodnym.
    • aj Re: Cactus Beach - Stalis/Malia - Kreta 17.07.06, 19:27
      Byłam w zeszłym roku.
      Wylądowaliśmy tuż przy ulicy i był to raczej koszmar. Ulica - droga, wąska. Za
      nią pas dyskotek ryczących do 4 rano. W samym hotelu - patio (też okna na to
      wychodzą), a przy nim codziennie imprezy typu karaoke albo wieczór grecki z
      nagłośnieniem.
      Były też imprezy dla dzieci - raczej po niemiecku.

W tym miejscu hotelu polożone sa chyba wszystkie pokoje dwuosobowe. Rodzinne są
      w głebi. Hotel jest na dosyć wąskiej działce, ciagnie się daleko w głąb, aż po
      drogę z Heraklionu.
      Plaża jest ładna ale wąska. Zastawiona na maksa leżakami. Przy samym hotelu są
      w morzu skałki - trzeba uważać na jeżowce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka