Dodaj do ulubionych

Cypr Cypr Północny

03.06.14, 20:08
Witam
Mam takie pytanie w sprawie wycieczek zagranicznych .
Chcemy wyjechać na wycieczkę zagraniczną szukałem czegoś dla dziecka znalazłem ze zjeżdżalniami jakiś hotel ponizej link
www.travelplanet.pl/wczasy/cypr/cypr-polnocny/lapithos/club-lapethos,20062014RNBW30383.html?czas=11:11&wyzywienie=1&osoby=2&lotnisko=Warszawa&zakwaterowanie=1,51,54,/rosa%20court&dzieci=5&sortowanie=1&kolejnosc=up&dojazd=F
cena wynosi 4833 z opcja AI - All Inclusive na 11 dni

i mam pytanie co zrobić bo mam 5,5 tys odłożone czy w ogóle się opłaca wyjeżdżać na zagraniczną wycieczkę nie wiem czy to całość za wycieczkę czy jeszcze są opłaty jakieś lotniskowe czy wiza czy co tam nie byłem za granico na wycieczce samemu jeździłem ale z biura nie
pytałem się w biurze ale zbywają.
w sumie nie chce nic zwiedzać tylko siedzieć w hotelu i na basenie ewentualnie na plaży
ale jechać bez kasy to trochę lipa wziasc ze sobą 700 zł
z drugiej strony wszystko opłacone chyba w AI - All Inclusive
co zrobić

bo mam i u nas rezerwacje nad morzem ale za 11 dni w w w podobnym ośrodku ze zjeżdżalniami muszę zapłacić 3 tys plus ze sobą zabieram jakieś 2 tys
Obserwuj wątek
    • Gość: A Po drabince do morza i piwko za 20 zł IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.14, 22:01
      Sama ofrerta 2+1 za 4,8 k interesująca. Taniej za 3 os z przelotem i AI na 11 dni raczej nigdzie nie kupisz,chyba że dwa dni przed wylotem. Z opisu wygląda że jest wszystko w cenie w hotelowych restauracjach i barach. Jest zaznaczone ,że paszport jest niewymagany ,ale dziecko też musi posiadać dowód osobisty. O wizie nie ma mowy ,bo to Cypr a nie Turcja. Z opinii na stronach internetowych wynika że do "cywilizacji"jakaś godzinka pieszo w jedną stronę. Do typowo morskiej plaży też dobre 3 km i jeszcze opłata za wstęp i serwis plażowy prawie stówę pln za dzień. Ten kompleks hotelowy jest na typowym "zadupiu" i aby się wypluskać w morzu obok hotelu trzeba przejść tunelem i po drabince do wody. Trochę to zabawne. Twoje kieszonkowe 700 zł to ponad 350 lirów i niewiele z tym poszalejesz ale na napoje i lody starczy. Piwo 0,4 w kuflu kosztuje w okolicy ponad 20 zł na liry ,Mając AI z napojami i napojami alkoholowymi do godz 24 codziennie można oddać się w typowe 11 dniowe lenistwo w hotelu i od "święta wyskoczyć na miasto" Nad polskim morzem za te same pieniądze co piszesz nie będziesz miał tego,pogody tymbardziej.
      • Gość: A Re: Po drabince do morza i piwko za 20 zł IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.14, 22:25
        Tu masz 100 opinii
        www.holidaycheck.pl/hr/7ab3ad83-0f5d-3f99-b654-e0fd172f94cf/-/p/3#paginateAnchor
    • bambo2250 Re: Cypr Cypr Północny 04.06.14, 15:06

Dziecko ma wyrobiony dowód ma prawie 5 lat
      co do hotelu to nie przeczytałem ze nie jest nad samym morzem
      tylko godzinka do morza i jeszcze płatne wiec się trzeba zastanowić albo szukać czegoś innego z last minute będzie
      Szukając ofert szukałem czegoś dla najmłodszego zjeżdżalnie albo fajny plac zabaw ale widzę ze trzeba na wszystko patrzeć w opisie .
      Jak coś fajnego to daleko wszędzie.
      Dziękuję za odpowiedzi
    • expertour Re: Cypr Cypr Północny 06.06.14, 11:48
      Witam, jeszcze jedno to Cypr Północny więc Turcja, trzeba mieć paszporty.
      Pozdrawiam.
      • Gość: TURYSTA Re: Cypr Cypr Północny IP: *.core.ynet.pl 06.06.14, 15:45
        Północna strona Cypru. Wyprawa do kraju, którego nie ma

Obywatele Polscy nie potrzebują wizy, a jedynie ważny paszport lub dowód osobisty.

Lecąc na Cypr Północny NIE POTRZEBUJEMY JUŻ PASZPORTÓW! Granicę możemy przekroczyć legitymując się jedynie dowodem osobistym.
      • wiem_gdzie_jade Re: Cypr Cypr Północny 07.06.14, 10:50
        Cypr Północny TO NIE Turcja.
        Cypr Północny to Turecka Republika Cypru Północnego. Państwo, które uznawane jest jedynie przez Turcję, ale to jest różnica.
        Paszportów nie trzeba, wystarczy dowód osobisty - wówczas wizę (za którą się NIE PŁACI), dostaje się przybitą na małą kartkę z danymi.
        • expertour Re: Cypr Cypr Północny 07.06.14, 10:52
          Nie wiedziałem, przyznaję się do błędu.
        • wiem_gdzie_jade Re: Cypr Cypr Północny 09.12.15, 22:23
          UPGRADE
          W tym roku kartki/wizy wbijane do paszportu zostały zniesione. Co prawda dalej obowiązują, jednak są wyłącznie w systemie elektronicznym. Wydawane są na granicy na 3 miesiące, w dalszym ciągu wystarczy posiadać dowód osobisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka