Dodaj do ulubionych

KRETA - hotel Gortyna ??????

IP: 80.51.242.* 23.08.04, 16:23
Witam wszystkich serdecznie we wrześniu jadę z Triady na kretę do Gortyny czy
możecie coś mi powiedzieć o tym hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: zztop Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:21
      zalezy ile zapolacilas, jesli malo, to ok, jesli duzo, to nie jest ok.
      • Gość: Kamila Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: 80.51.242.* 24.08.04, 06:56
        w porównaniu do innych ofert na Kretę to chyba mało - jak tam jest?? czyżbym
        miała żałować, że akurat tam jadę ??
        • Gość: gosc Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:46
          hotel mały,
          basen również, na tarasie bezpośrednio przy ruchliwej drodze narodowej,
          Do hałasu można się przyzwyczaić. Przy basenie jest mało miejsca i codziennie
          nalezy się liczyc ze sztafetą do zajęcia jkakiegokolwiek lezaka.Lezy się lezak
          prze lezaku, brak możliwości obrucenia swojego lezaka do słonca, pociąga to za
          sobą ruch kilku leżaków.
          Goscie w 90% pochodzą z polski, a hotel nastawił się na nich.
          Pokoje z TV a w niektórych prysznic znajduje się bezpośrednio w pokoju
          pozałazienką!!! pół metra od łóżka. Klima za dopłatą 5Euro. Weż do kontaktu
          raid na komary unikniesz nieprzespanej pierwszej nocy.
          Do plązy jest ok 200m. Należy przejść pod drogą o której wyżej.
          Ten tunel o którym pewnie czytałaś w katalogu to smierdzące przejście pod
          wiaduktem.
          Jedzenie jak w grecji, bez rewelacji. Trzy posiłki z bufetu.
          Jesli nie masz all inklusive istnieje doplata na miejscu 8Euro.
          W cenie jest piwo, ouzo, wino kawa cola.
          Szklanki dla gosci z all inklusive są mniejsze niż dla klientów płacącch
          A barman (straszny palant) stosuje taktyki wymijające, jak widzi klienta z
          opaską na ręce nie spieszy się z obsługą. Napoje podawane sa z ładnych dużych
          butelek, które npełniają z plastikowych baniaków. Cola to taka miejscowa Hoop
          Cola o nazwie Cola Cola.
          Hotel organizuje animacje przez polskiego animatora, który bardzeiej
          zainteresowany jest robieiem wielkich oczu do polskich turystek.
          Kort tenisiowy jest asfaltowy a rakiety i pilki godne pozalowania. Nalezy
          wziąśc swoj sprzęt. Lotki do darts mają tylko jedno piórko.
          Jaka cena taki hotel, a dla gosci triady są najgorsze pokoje, parter tył hotelu,
          łóżka. Za dopłatą można w miarę mozliwosci wymienić na standartowe.
          Obok hotelu jest sklep, auto wypożyczalnia. Brak jest deptaka z kafejkami i
          tavernami. W tym celu należy się udać ok 7 km w kierunku rethymonu.
          Nie zniechęcaj się hotel nie jest idealny. te kosztują trzy razy tyle.
          Nie będziesz załowac, ale nie licz na najlepszy urlop swego życia.

• Gość: Kamila Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:12
            Dziekuje bardzo za informację. Mam jeszcze pytanko - ile kosztuje taka dopłata
            do lepszego pokoju, bo nie wiem ile mam kasy wziąć jadę tam na tydzień?? I przy
            okazji ile kosztuje wyporzyczenie samochodu dziennie czy też na dwa lub trzy
            dni??
            • Gość: Kamila Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:14
              Co jeszcze powinnam wiedzieć przed wyjazdem do Gortyny ?? Czy moze ktoś jedzie
              do Gortyny 09.09.04 wylot z Warszawy ??
              • Gość: gosc Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:29
                Dopłata, bodajże 5E dziennie,
                Samochód. Sprawa nie taka prosta jak w polsce.
                Wiele promocji rabatów, etc. Za 3 dni od 75E.
              • Gość: Aga Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:02
                Hej,

Ja się wybieram 09.09, pod warunkiem, że nie odwołają mi urlopu :). Czytam i
                czytam te wszystkie opinie i przy jednych włos mi się jeży na głowie, a przy
                innych wraca chęć wyjazdu. W sumie to mam nadzieję, że będzie OK.
                • Gość: Minos Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:38
                  Byłem w tym hotelu dwa lata temu we wrześniu właśnie. Nie było źle, przeciwnie,
                  dobrze było. Nie miałem opcji AI. Warto samemu wypożyczyć autko i pojeździć po
                  wyspie, zamiast kupować wycieczki. Plaża piaskowa, ale dno morskie skaliste,
                  śliskie, z początku nieprzyjemne. Ale podobało mi się, że duzo miesjca na
                  plaży. Nie to, co we Włoszech, gdzie parasol koło parasola, leżak koło leżaka.
                  TYlko nie trzeba się kusić na ładnie utrzymaną plażę koło takiego dużego hotelu
                  w pobliżu, tylko od sławetnego tunelu pod drogą pójść nieco w prawo. Jedź, nie
                  bój się.
    • Gość: xxx Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 19:00
      Witam wszystkich!
      Wobec tylu opinii ja takze chcialabym sie wypowiedziec.
      Bylam we wrzesniu w tym hotelu i jeszcze przed wyjazdem szukalam o nim
      info.Trafilam tutaj na forum i takze na inne i bardzo wiele opinii bylo
      niepochlebnych...Szczerze mowiac przerazilam sie i moge smialo powiedziec ze to
      znacnie ostudzilo moj zapal do wyjazdu.
      Pojechalam jednak(nie bylo wyjscia:) ) i oto co uwazam:
      aha,mowie tu z perspektywy 23 letniej studentki, ktora nie siedzi caly dzien w
      hotelu, soczac drinki i wylegujac sie na przyhotelowym basenie, tylko dosc
      aktywnie spedza czas:)

-hotel jak najbardziej jest do przezycia, co wiecej nie mam mu nic do
      zarzucenia!!!!Bylo czysto, codziennie myty pokoj i lazienka.Poczatkowo mielismy
      problem z pokojem(nr 107)- nawalila kanalizacja, ale sprawa zostala zalatwiona
      pomyslnie dla obu stron- dano nam w zamian inny pokoj o niebo lepszy (nr 307)

-jedzenie jak na te warunki super!Duzy wybor,kazdy bierze co chce i jest
      ok.Wiadomo ze nie nalezy sie za te pieniadze spodziewac hotelu na miare Hiltona!

-te wszystkie wczesniejsze posty nie wiem przez kogo byly pisane- moze przez
      ludzi ktorzy placac 1800 czy cos kolo tego spodziewali sie Mariotta?JAk dla
      mnie na te kwote wszystko bylo jak najbardziej przyzwoite!

-mowienie ze to straszna dziura i m-sce gdzie psy pupami szczekaja moze zawiera
      troche prawdy-nie jest to miejscowosc pelna rozrywek,ale dlatego trzeba sie
      udac do wiekszego miasta, a nie siedziec caly czas na m-scu, przechadzac sie
      tylko od baru do lazaka nad basenem i malkontencic!

-Dla ludzi ktorzy chca odpoczac i zastrzegam pozwiedzac troche wyspe i poruszac
      sie jest to m-sce jak najbardziej w porzadku.Bo mysle ze siedzenie przez
      tydzien czy 2 ciagle na tej samej plazy,ktora nota bene jest dosc mala i waska,
      moze byc nudne...

-moje typy co do odwiedzenia i zwiedzenia:Konossos,Matala, KONIECZNIE zatoka
      Balos!!!!,Rethymnon, Chania jest jeszcze ladniejsza:), Red Beach,
      Preveli,Gortyna,oraz dodatkowo-bo nie widzialam zeby ktos o tym pisal Chrissi
      Island-najdalej na poludnie wysuniety kraniec Europy- jest to mala wysepka-
      plynie sie na nia ok 1,5h promem z miasta Ierapetra- mowie wam super!
      Piaszczysta szeroka plaza, cudowny lazur wody, warto zobaczyc....

-wypozyczalnia autoway jak najbardziej w porzadku!!!!

Oto co mialam do powiedzenia.
      Mam nadzieje,ze rozwialam watpliwosci osob ktore tak jak ja kiedys sie
      wachaly...
      A rada do wszystkich malkontentow- nastepnym razem wykupcie wczasy za 5 tys,
      moze wtedy bedziecie zadowoleni...;>
    • wojt57 Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? 09.07.15, 14:42
      Wróciłem tydzień temu. Jak lubisz cytryny, dobre pomidory czy arbuzy to kup sobie w Tesco w Polsce. Tam to luksus. Winogrona też. Bardzo marne wyżywienie. Rano dwa rodzaje "wędliny" i serów żółtych. Brak jajecznicy, parówek, ketchupu czy musztardy. Jak ktoś lubi na słodko to podobno jest nieźle. Obiadokolacje średnie. Nie jest to hotel dla dzieci. Plusy: bardzo ładny, stylowy ale niezbyt czysty hotel. Basen OK. Piękna roślinność. Przyjemny chłód w pokoju na poziomie ziemi nie wymaga klimy. Plusem jest możliwość wynoszenia żywności ze stołówki. Blisko pięknej plaży. Darmowa dostępność leżaków i parasoli. Blisko do sklepu, wypożyczalni aut i przystanku komunikacji (taniej). Jak masz pytania napisz wojt57@gazeta.pl
    • Gość: Wojt57 Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.ip4.greenlan.pl 16.07.15, 13:31
      Napisz to Ci odpiszę. Wróciłem tydzień temu.
      Wojt57@gazeta.pl
      • Gość: albinos Re: KRETA - hotel Gortyna ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.15, 17:46
        Z kim ty piszesz chłopie? Tamte posty są z 2004 roku, autor być może już nawet nie żyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka