Dodaj do ulubionych

Polak morderca na Zakynthos

19.08.14, 20:04
Czy usuwaniem tego wątku admin chce pokazać ,że "sprawy nie ma"?
Żałosne ,niczym za komuny.
Każdy z nas i tak ma dostęp do gazety .pl.gdzie nikt nie robi z tego morderstwa tajemnicy.
Współczuję Rodzinie zabitego Greka i nam,grekomaniakom.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16498139,Polski_turysta_zabil_pracownika_greckiego_hotelu_.html?v=1&obxx=16498139&offset=19#opinions
Obserwuj wątek
    • turhotel Re: Polak morderca na Zakynthos 19.08.14, 22:02
      ale sensacja! jeden pijany polak zabil greka. trzeba podsycac emocje
      • Gość: Andrzej Re: Polak morderca na Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.14, 22:54
        turhotel Ty chyba nigdy nie byłeś w Grecji. Wyobraż sobie ,że do tego hotelu za kilka dni jedzie ktoś z twojej najbliższej rodziny lub Ty sam. Jak sobie wyobrażasz traktowanie przez obsługę kiedy twój rodak zabija ich kolegę z pracy? Pijani Polacy są i napewno będą tam,obsługa musi pracować a nie użerać się z nałogami ,którzy może nawet nie wiedzą że są na wczasach ALL w Grecji,Włoszech czy Bułgarii.Ważne jest że zapłacili,zawieżli,zakwaterowali, ale w gardła sami sobie leją. Grek nawet nie umi się bić,będzie się stawiał, ale zawsze kończy się draka przepychankami.Nasi tego nie wiedzą i od razu "prosto sierpowym w gębę" niczym z wiejskiego wesela lub podrzędnej knajpy "ja tu wcześniej siedziałem ,tylko poszedłem się odlać"
        Na miejscu właściciela hotelu,zerwałbym wszelkie kontrakty z polskimi BP a sam gdybym był na Zante czuł bym się jakoś nieswojo,wśród tego gościnnego narodu, który zawsze pyta .. apo pujse ?
        • bebiak Re: Polak morderca na Zakynthos 19.08.14, 23:02
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> gdybym był na Zante czuł bym się jakoś nieswojo,wśród tego gościnnego narodu, k
          > tóry zawsze pyta .. apo pujse ?

Tak Andrzeju, i przyznaj, że coraz trudniej odpowiada się: Apo Polonija, bo niestety nie jest to pierwszy przypadek gdzie ktoś w Grecji ginie z ręki Polaka :( Bardzo to przykre, bardzo.
          W tym przypadku można choć trochę usprawiedliwiać: wypadek, afekt... sama nie wiem bo z takimi usprawiedliwieniami/okolicznościami łagodzącymi u mnie bardzo ciężko, ale coś takiego co wydarzyło się niedawno przecież na Mykonos nie mieści się już w żadnych ramach:
          forum.gazeta.pl/forum/w,26121,118592945,118690224,Re_morderstwo_na_Mykonos.html
          Serdeczności. B.
        • marweg25 Re: Polak morderca na Zakynthos 19.08.14, 23:05
          Wydaje mi się że z mentalności plemiennych już wyrośliśmy. Nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Sprawcy zostaną osądzeni i skazani i tyle ich nacja nie ma tu nic do rzeczy.
          • Gość: sisi Re: Polak morderca na Zakynthos IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.14, 07:35
            Mam nadzieje ze otrzyma solidny wyrok-alkohol nie jest okolicznoscią łagodzącą. No i odszkodowanie dla rodziny.
          • 1europejczyk11 Re: Polak morderca na Zakynthos 20.08.14, 14:59
            Co do odpowiedzialności zbiorowej : i tak ,i nie.
            W tym ,co napisał Andrzej jet sporo prawdy,jak czują się teraz pozostali Polacy w tym hotelu, i jak będą się czuli kolejni przyjeżdżający tam na wypoczynek?
            Uwierz,gdyby sytuacja była odwrotna i miało to miejsce w Polsce,podejrzewam ,że właściciel nie wpuściłby na teren hotelu żadnego Greka.Więc coś w tym jest,skoro prawie wszyscy jesteśmy zbulwersowani zachowaniem rodaka, [do którego wstyd się przyznać (sic!)] , niemalże na każdym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka