Gość: A.S IP: *.m-a-f-i-a.com 08.09.04, 12:29 Wróciłem przedwczoraj z apartamentów Nest w Faliraki, pozniej opisze pobyt, jak macie pytania to dawać na wszuyskie postaram sie odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odwiedzam Re: Rodos/Faliraki/Apart. NEST wróciłem IP: 195.205.6.* 08.09.04, 14:05 Jakie wrazenia? rozumiem,ze byłeś z Triadą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S Re: Rodos/Faliraki/Apart. NEST wróciłem IP: 212.244.108.* 09.09.04, 16:55 WYLOT wszystko zgodnie z planem, zbiórka 4:40 wylot o 6;40 z Okęcia, bilety juz Triada rozdawała od 4:30. Przelot Boeingiem 737 polskich lini lotniczych LOT.Katering na pokładzie beznadziejny,podaja tylko małego rogalika 7-days i napoje:), no ale samolot to nie restauracja. PRZYLOT NA RODOS Godzina 10:40 greckiego czasu na Lotnisku w Kremasti, na miejscu przedstawiciele Triady odbierają ludzi i kieruja do odpowiednich autokarów. Wszystko sprawnie i ok. BIURO TRIADA Obawiałem sie bardzo tego biura po tym co sie na forum naczytałem ale skusiłem sie i poleciałem z nimi 1 raz. Nie mam żadnych zastrzeżeń,płaciłem mało wieć wiele nie wymagałem i spodziewałem sie czegos gorszego niz zastałem na miejscu, standart apartamentów na 2 dobre gwiazdki.Na miejscu przemiła rezydentka pani Beatka Janiszewska,zawsze usmiechnieta i pomocna choc ja nie musiałem korzystać z jej pomocy bo poza pozyczeniem auta nie miałem specjalnie jakiś spraw do niej.Kontakt z nia w Nest jest cały czas bo on tam mieszka właśnie.Ogolnie Triada bez zastrzeżeń , wszytsko na miejscu tak jak miało byc. APARTAMENTY NEST Jak dla mnie za te cene to bardzo przyzwoite, basen ładny i zadbany i nawet dośc spory, brodzik przy basenie i w ogrodzie.Ogród bardzo fajny zielony i duży (a na Rodos cięzko o zielone oazy spokoju)a wnim rozstawione lezaki. Wogole przy basenie i w ogrodzie lezaków full i zawsze masz miejsce.Jest także bar w którym mozna cos zjeść i coś sie napić, od 13 do 14;30 i od 21 do 22 Happy Hour czyli piwo za 1 e i drinki za 1,5e poza Happy 2 razy drożej, bardzo przyjemne miejsce do posiedzenia lub napicia sie czegos przed wyjsciem na dyskoteke.Ja miałem apartament 2 pokojowy a bylismy we 2 osoby w pierwszym pokoju 2 pojedyncze łozka, wejscie do łazienki, kuchenka 2 palnikowa,czajnik elektryczny i garnki i sztuce, stolik i lodówka, w drugim łoze małżeńskie, toaletka, szafa i wyjscie na balkon na którym są meble ogrodowe.W łazience są reczniki a pokoje u mnie sprzatali 2 razy czyli raz w tygodniu. Ja mieszkałem w budynku A. Do morza jakieś 600-700 m do centrum do ulicy klubowej jakieś 500m, do supermarketu Price(najtańszy) takze z 600m, do przystanku do Lindos lub Rodos jakieś 200m.W piatki lub soboty Michalis(własciciel apartamentów, świetny i zawsze usmiechniety facet) organizuje mecze piłki nożnej a pozniej w barze Happy Hour cały wieczór.Na terenie obiektu jest kort tenisowy razem z boiskiem małym piłkarskim,bilard i stół do tenisa stołowego.Za 6 euro dziennie można właczyć klimę.Śniadanie mozna dokupic za 3 e a obiadokolacje za 8e.Ogólnie bardzo sympatycznie, rodzinnie i tanio.W apartamentach są sami Polacy i duzo kotów:))Kto chce spedzic miłe, tanie wakacje w miejscu gdzie nawet chmurki na niebie sie nie pojawiają , śmiało moze tam lecieć. FALIRAKI miejscowość w której sa usytuowane apartamenty jest w miare rozrywkowa jest ulica głowna zwana Klubowa gdzie sa taverny ,sklepiki i dyskoteki czy kluby i ulica Barowa gdzie jest sporo pubów i barów i jest bardzo głośno cięzko sie odpedzic od naganiaczów.Najwięcej ludzi bawiło sie w Q CLUB w tym czasie co ja byłem.Najlepsze jedzenie i świetna atmosfera typowo grecka w tawernie ZORBAS przy zejsciu na plaze.Jak ktos lubi fast food tez jest go troche w Falirakach jest nawet Mc Donalds.Dobre jedzonko jest takze przy plazy w tawernach w strone bungge.Fajnie jest takze w Bedrock, gdzie mozna pospiewać(Karaoke).W miescie jest duzo rent a car ale ceny podobne we wszystkich.Plaza w Falirakach piaszczysto żwirowa, uwazajcie na stopy i chodzcie w klapkach bo mozna sie naprawde poparzyć tak jest piach nagrzany, 2 lezaki i parasol 7e na dzień.Jest takze w miescie Lunapark z duzym diabelskim kołem.Zakupy robcie w markecie Price Rite bo jest najtaniej.W miescie jest takze Water Park, wstęp 19e. WYSPA RODOS Bardzo goraca i słoneczna, przez 2 tygodnie 0 chmur jak wiatr nie wieje ciezko wytrzymac na słoncu.W nocy ciezko sie usypia przy temperaturze prawie 30.Warto pozyczyc samochód i zjechac wyspe w 2-3 dni bo tyle wystarczy zeby zobaczyc wszystko.Ja byłem w Lindos obowiazkowo punkt zwiedzania Akropol(wstęp 6e)( mozna wjechac osiołkiem za 5e) i piekna plaza, miescie Rodos a dokładnie Stare Miasto z Pałacem Mistrzów(wstep6e)i port Mandraki w którym stał Kolos Rodyjskii a teraz 2 kolumny z jeleniem i łania,Prasonissi miejsce spotkań windsurferów tam spotykaja sie 2 morze Środziemne i Egejskie, Monohlitos ruiny zamku, klasztor Tsambika i plaza, do klasztoru dość stromy podjazd.Z Faliraki warto się udac do zatoki Anntoniego Queena( bardzo ładna kamienista plaza) i Ladiko Beach takze ładna zatoka, mozna dojsc pieszo z Faliraków.Ogólnie warto pojezdzic po wyspie i zobaczyc typowe wioski rodyjskie i plantacje oliwek czy arbuzów.W dolinie motyli i na Symi nie byłem moze następnym razem:) CENY W Price: piwo- ok. 0,70-0,90 chleb tostowy -1,5, bułki 0,20e pepsi i inne napoje 1,5l- 1,40e malboro 2,70e, l&m(25)- 2,70 tequilla- 10e, whisky grants 1l -10-12e, wodka- ok 8-10e, ouzo-3-5 e, wino-od4 do 8 e paliwo -0,88e pocztówki-0,25-0,30e obiad od 5 do 15 e w zalezności co sie je. Mousaka- 4,5-5,50 e,sałatka grecka 3e, kalamary 9e,. Są takie spejal menu zestaw zupa lub przystawka, danie głowne deser około 8-10e. wypozyczenie auta za 1 dzien: Fiat Punto z A/C 40e, Seicento 30e. Odpowiedz Link Zgłoś