Dodaj do ulubionych

Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides?

14.02.15, 11:22
Witajcie.
Zastanawiamy się nad wakacjami na Rodos, no i oczywiście szukamy hotelu :)
Ważne, żeby nasza 4ro latka się nie nudziła, żeby hotel był czysty i w miarę nowoczesny, blisko plaży i blisko cywilizacji. Minimum 4*.
Hoteli rodzinnych na Rodos całkiem sporo, więc po ustaleniu różnych kryteriów padło na Esperides Beach.
Dajcie proszę znać, czy to dobry wybór, a jeśli nie, to dlaczego i co innego polecacie.
Z góry dziękuję za Wasze opinie.
Pozdrawiam,
Alutka

Obserwuj wątek
    • makrzys36 Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 14.02.15, 14:48
      Witam,byłem rok temu w Hotelu Esperides,polecam jak najbardziej,dla dzieci dużo atrakcji,animatorzy świetnie.Polecam.Proszę pytac odp.Pozdrawiam.
      • Gość: alutkao Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? IP: *.play-internet.pl 14.02.15, 19:20
        Dzięki Makrzys!
        Martwi mnie trochę to, że hotel jest dość wiekowy - czy nie widać we wnętrzu? Nie jest stary i zniszczony?
        I czy ze żwiru na plaży da się lepić baby? To pytanie od mojej fanki zabaw w piachu ;)
        • makrzys36 Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 15.02.15, 20:24
          Hotel nie jest stary ani zniszczony,spokojnie da sie lepic baby przy samej wodzie.Naprawdę polecam,my wrócilismy bardzo zadowoleni.
        • makrzys36 Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 15.02.15, 20:28
          Mogę podac nr telefonu i chetnie odp na pytania.
          • deoand Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 16.02.15, 12:24
            Chociaz akurat w tym hotelu nie byłem ale byłem na Rodos i mogę poprzeć kolege makrzysa poniewaz wschodnia część wyspy ma plaże piaszysto - zwirowe natomiast zachodnia kamieniste .. tzn kamory po prostu stąd odradzam tę częsc dla dzieci .. Przez Faliraki przejeżdżałem w drodze do Lindos i widziałem plaze z okna autobusu - rzeczywiscie przypominała plaze a nie wysypisko kamieni ... co do hotelu to juz kolega jest tu ekspertem . w kazdym razie ogólnie jak z dzieckiem na Rodos to czesc wschodnia - Faliraki ewentualnie samo Lindos i jeszcze jest jedno wypoczynkowe miasteczko na K .... pozdrawiam ... Pogoda na Rodos jest z reguły bardzo ładna .
            • Gość: BuK Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.15, 16:37
              A Mitsis Faliraki Beach Hotel?
          • Gość: saragossa Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.15, 15:37
            jak jedzenie? pokój? i okolica jest gdzie pospacerować? z tego co wiem niedaleko jest przystanek autobusowy także komunikacja bez problemu, co do plaży i morza, wejście do morza kamieniste? leżaki są dostępne bez problemu? plac zabaw i brodzik bez zastrzeżeń?
            może masz jakieś dodatkowe rady, planujemy wyjazd z dwulatkiem
            • makrzys36 Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 16.02.15, 19:52
              793924550 to moj numer,odpowiem na wszelkie pytania.pozdrawiam.
    • Gość: alutkao Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.15, 13:36
      Dziękuję Makrzys,
      a czy Esperides nie jest wielkim molochem?
      Kiedyś wpakowaliśmy się do Hotelu z 500 pokoi i powiedzieliśmy nigdy więcej - wieczny tłok, kolejki, hałas i ciągle zapakowane windy + walki o leżaki..
      Rozważam jeszcze Mitsis Faliraki Beach - jest mniejszy i lepiej zlokalizowany, tyle, że chyba atrakcji mniej dla Dzieci.
      Trudny wybór...
      • potwor_z_piccadilly Re: Hotel Rodzinny - Rodos - Esperides? 24.02.15, 16:37
        Gość portalu: alutkao napisał(a):

> Rozważam jeszcze Mitsis Faliraki Beach - jest mniejszy i lepiej zlokalizowany,

Rzeczywiście, do centrum, sklepów, tawern i wesołego miasteczka, jest tylko parę kroków, co może być zaletą, ale może też być wadą. Między Hotelem a ulicą klubową, gdzie do czwartej rano grają i to ostro, dystans wynosi ledwie 250 m i jeśli trafią Wam się pokoje z balkonem od strony tej ulicy, to nocną rozrywkę w postaci ŁUP, ŁUP, ŁUP mażecie mieć zagwarantowaną. Dlaczego odległość 250 m określiłem ledwie? Bo wczasując w Faliraki ludzie z pokoi od strony centrum narzekali na ciągłe bębnienie, a tam dystans wynosił circa 800 m. My na szczęście mieliśmy pokój po tej spokojniejszej stronie.
        Jeszcze Esperides.
        Jeśli planujecie wyjazd w środku lata, to doradzam pokój z balkonem od strony morza, bo tam słońce grzeje do południa no i widoki lepsze. Po drugiej zaś stronie, grzeje po południu, nagrzewa mury, pokój, a balkon do temperatury patelni i nim ten ostygnie jako tako, to północ mija.
        To tak w/g mojego widzimisia, bo ja wakacjując w pokoju usiedzieć nie mogę, a jeśli muszę, to balkon jest dla mnie najważniejszy. Was pewnie nasiadówki dzienne w pokoju nie miną, bo czterolatkowi popłudniowa drzemka pewnie będzie potrzebna i milej Wam będzie strzec śpiącej pociechy relaksując się na balkonie popijając coś co lubicie, zamiast piec się jak kurczak na rożnie.
        Co do babek z piasku, to jestem sceptyczny. Ten piasek to kamienno-żwirowy gorąc, a i nad wodą wysmarowane piećdziesiątką dziecko utrzymasz coś do dwudziestu minut. To nie Bałtyk gdzie by się ogrzać, chowasz się za parawan, a by schłodzić, zza parawanu wychodzisz.
        Tylko się nie zrażaj. Przemyśl wszystkie aspekty, odpowiednio się ustaw, a do zadowolonych z greckich wakacji dołączysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka