Dodaj do ulubionych

Kreta Eva Bay

20.03.15, 19:18
Witam,bylabym wdzieczna za opinie o tym hotelu, z wszystkich ktore znalam wiekszosc jest dosc stara. To co mnie interesuje to jedzenie,czystosc, obsluga. Zastanawiam sie czy wybrac ten hotel na koncowke czerwca. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: prawie Grek Re: Kreta Eva Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.15, 19:27
      pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189421-d264574-Reviews-Eva_Bay_Hotel-Rethymnon_Rethymnon_Prefecture_Crete.html
    • ggw1 Re: Kreta Eva Bay 09.01.17, 19:15
      Witam, podbijam w wątek. Zastanawiam się nad tym hotelem, ale ma tak skrajne opinie (tripadvisor, holidaycheck, itp), że ogarnęły mnie wątpliwości. Jedni zachwyceni, drudzy srodze rozczarowani. Dla jednych restauracja to przyjemne i eleganckie miejsce, inni nazywają ją stołówką ... Jednym pokoje się podobają, dla innych to klitki bez jakiejkolwiek intymności. Jednym ciasno i mało miejsca, innym kameralnie i miło. Hotel ma 4 gwiazdki (lokalnie chyba nawet podwyższony standard), więc teoretycznie zakładam, że jakiś poziom przyzwoitości powinni trzymać. W tym roku jest to hotel tylko dla dorosłych (powyżej 16 lat). Brak animacji jest dla mnie na plus (podobno raz w tygodniu jest organizowany wieczór grecki i chyba coś w rodzaju dyskoteki). Położenie, bliskość plaży, okolica i oczywiście cena w miarę mi odpowiada, w porównaniu do innych hoteli jest całkiem przyzwoita. Krety Zachodniej jeszcze nie widzieliśmy, więc zależy mi na tym, aby była to właśnie część wyspy.
      Może mi ktoś coś doradzić, podpowiedzieć? Podzielić się może własnymi wrażeniami? Planujemy wyjazd z 17-letnim synem. Biuro Grecos. Dziękuję :)
      • ggw1 Re: Kreta Eva Bay 27.01.17, 15:16
        Podbijam raz jeszcze :) może jednak ktoś?
        • Gość: wujek dobrarada Re: Kreta Eva Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.17, 21:13
          I co nikt się nie odzywa, przykro mi, zresztą zawsze w takiej sytuacji jest mi przykro. Człowiek nie wymaga wiele tylko informacji, a tu taki afront. No ja ci nie pomogę bo tam nie byłem, ale byłem w tym roku w Mielnie, jak byś był zainteresowany to chętnie służę. A tak w ogóle to gdzie jest ten hotel? Może coś poszukam i Ci podrzucę.
          • Gość: Mav84 Re: Kreta Eva Bay IP: *.prudnik.net.pl 30.01.17, 22:53
            Bylem w tym hotelu 2 czy 3 lata temu. Generalnie szalu nie ma. Zacznijmy od pokoju. My akurat bylismy w 3 osoby. Dostalismy pokoj naprawde duzy jak na greckie standardy. Sam hotel sprawia ogolnie fajne wrazenie. Duzym plusem jest bar przy plazy ktory jest naprawde spory i zadaszony co daje czasami chwile wytchnienia od slonca. Jesli chodzi o jedzenie to oczywiscie monotonia ale jak wszedzie (na Krecie bylem juz 7 razy i w roznych hotelach wiec mam porownanie). Jedzenie poprawne ale bez szalu. Restaracja glowna mala. Czasami trzeba bylo czekac na wolny stolik na kolacje. Zwazywszy na wielkosc hotelu stosunkowo malo lezakow kolo basenu. Najwiekszym minusem tego hotelu jest plaza a w zasadzie dno w morzu. O ile na plazy piasek z drobnymi kayczkami nie sprawia problemu to w wodzie bardzo sliskie poziome skaly ze szczelinami. Wszedlem raz i podziekowalem. Naprawde niefajna sprawa. Mega plusem jest to ze wokol hotelu jest mnostwo tawern i knajpek. Jesli nie jestes "Janyszem" i opcji all inc nie rozumiesz pod pojeciem ze codziennie masz dostac swierzego homara to hotel w miare ok.
            Jadac na krete trzeba sobie odpowiedziec na pytanie. Czy jedziemh tam cos zobaczyc czy lezec palnikiem do gory i czekac az pod nos nam drinka podstawia. Jesli chcemy cos zobaczyc to warto poszukac hotelu bardziej na zachod. Blizej do lotniska w Chanii w ktorym nie ma cyrkow z rendgenem bagazu i blizej do najpiekniejszych miejsc na Krecie - Elafonisi i Balos. W skali od 1 do 5 eva bay taka trojeczka i to raczej slaba ze wzgledu na dno moza. Ale sam hotel i obsluga ok
            • ggw1 Re: Kreta Eva Bay 31.01.17, 09:37
              ok, ślicznie dziękuję :)
              Też wybieramy się we trójkę. Patrzyłam także na hotele bardziej na zachód, ale nie ukrywam, że finansowo Eva Bay wypada nam najkorzystniej. Nie za bardzo mam wybór jeśli chodzi o biuro (musi być Grecos), mam voucher do wykorzystania :).
              Na Krecie byliśmy dwa razy, ale zawsze po wschodniej stronie, tam już mamy objechane i zobaczone wszystko dokładnie, niektóre miejsca nawet po dwa razy. Teraz padło na zachód, Chanie i Rentimno :)
              Grecos do tego hotelu póki co ma dwie opcje - lotnisko w Chanii i Heraklionie. Na razie wybór jest :)
              Raz jeszcze bardzo dziękuję za informację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka