ivaz 09.04.15, 12:12 Ktoś leci w tym terminie? A może ktoś był w zeszłym roku w tym hotelu i coś więcej o nim napisze napisze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aalissson Re: Czerwiec/Lipiec hotel Elpida Kreta 09.04.15, 13:38 Zastanawiam się, czy ludzie lecą na wakacje po to,żeby posiedzieć w hotelu? Pytanie słuszne, gdy leci się do Egiptu i nosa za resort wystawiać nie trzeba, bo nie ma gdzie.. Skoro lecisz do hotelu Elpida, to kupując wakacje czymś się kierowałaś? Teraz to już chyba za późno.. Nie prościej byłoby założyć wątek zbiorczy o hotelach, albo w ogóle inne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czerwiec/Lipiec hotel Elpida Kreta 09.04.15, 15:46 ulżyło?, przyjmij do wiadomości, że jedni lecą zwiedzać, inni lecą wypocząć, pobyczyć się nad ciepłym morzem, odstresować od codzienności, szukałam hotelu na zadupiu, z dala od miejskiego zgiełku, z opinii wyczytałam, że hotel położony jest w maleńkiej miejscowości i to było dla mnie najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
x5656 Re: Czerwiec/Lipiec hotel Elpida Kreta 09.04.15, 19:20 Jaka cena taki hotel...myszy,karaluchy,opłaty na plaży, ale za to kameralny-mimo wszystko miłego odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Czerwiec/Lipiec hotel Elpida Kreta 09.04.15, 20:36 Myszy mam w domu w klatce więc przywykłam.W Grecji też można spotkać jaszczurki, zdarza się, że włażą do pokoju, a na Chalkidiki widziałam też żółwie, jeden nawet przylazł na mój balkon. Oprócz karaluchów, pewnie zetknę się z innym lokalnym robactwem, nie wspominając o komarach. Myślę, że dam radę. Mam świadomość że to nie hotel 5* i luksusów się nie spodziewam, a opinię w necie jak za tą cenę są całkiem niezłe. Co do płatnych plaż, no cóż, raczej wszędzie na publicznej plaży za wypożyczenie leżaka się płaci nawet nad Bałtykiem, ale na pocieszenie w pobliżu ponoć jest jedna z najpiękniejszych plaż na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
82piterek Re: Czerwiec/Lipiec hotel Elpida Kreta 09.04.15, 21:31 Nie wiem czy już hotel masz klepnięty, jeśli nie to zastanów się czy taniej nie wyjdzie Was podróż na własną rękę, pisałem w innym wątku że można tam polecieć na 2 tygodnie od 1670 zł od osoby, opłaca się szczególnie jak się weźmie apartament 4 lub 6 osobowy, dojazd przez hotelopia z lotniska w Chanii za 45 zł od osoby: forum.gazeta.pl/forum/w,203,153715461,156018969,ZTS_Kreta_lot_hotel_All_30_08_13_09_ok_1670_zl.html Jak dla mnie jak ktoś lubi piękne plaże to ta w Istro jest najpiękniejsza ze wszystkich na północnym wybrzeżu Krety, kolor wody niesamowity i długo płytko, fajne skały na plaży i wbrew opiniom innych nie trzeba brać płatnych leżaków bo jest sporo miejsca dla tych, którzy chcą się położyć na ręczniku: www.cretanbeaches.com/Beaches/Lassithi/istro-beaches/ Z Istro można też zrobić fajne wycieczki jak się weźmie auto na kilka dni. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś