zwirka 14.09.04, 18:56 Może toś był w hotelu Belvedere Beach na Rodos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biedron Re: Belvedere Beach IP: 62.233.167.* 15.09.04, 11:33 Hej, byłam w hotelu obok, dosłownie przez parkan "Beach Hotel". Położenie Belvedere: tuż przy plaży, przejście przez ulicę lub tunelem pod, plaża piaszczysta z pasem kamienie, duże fale, prysznice - dla mnie bomba. Leżaki płatne. Sam hotel jest dosyć duży, był bardzo zachwalany przez klientów. Ma jak na tamte obiekty duży basen. Z tego co pamiętam parę razy w tygodniu były jakieś wieczorki i była dosyć głosna muzyka. Większość turystów była z Niemiec. Samo położenie względem centrum Rodos jest jak dla mnie idealne. Jest zacisznie, przy lepszej plaży, a co najważniejsze tylko 10min spacerkiem na starówkę a tam już zupełnie inne życie :) i jakieś 15 na sam cypel. Podsumowując - w środsku nie byłam, tylko na basenie, opinie były OK. Poza tym to jest jeden z droższych hoteli w ofertach do miasta Rodos.Sądzę , że dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwirka Re: Belvedere Beach IP: *.acn.waw.pl 15.09.04, 11:39 Dzięki za info. Nwet tyle to już bardzo dużo, bo to pierwsza informacja jaką udało mi się uzyskać! A samo miasto Rodos podobało Ci się? Jakie są ceny? Ile kosztuje wypożyczenie samochodu? Będę wdzięczna za każdą informacje! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: Belvedere Beach IP: 62.233.167.* 15.09.04, 12:21 Dla mnie Rodos - miasto jest pigułką wszystkiego co najlepsze: plaże, fale, genialne stare miasto, piekny port, fajne knajpy. Sama wyspa tez jest cudowna. Wejdź sobie na www.rodos.com, w domu mam powyciągane jeszcze inne fajne linki :). Z moich obserwacji innych miejscowości Rodos jest najlepsze, bo tu jest wszystko, Faliraki jest fajne ale poza knajpami niewiele tam do oglądania, Ixia to samo, Kalymbia to własciwie tylko plaża, pozstaje jeszcze Lindos- fantastyczne ale z nieiwelką w sumie plażą...Ja nie brałam samochodu tylko skuter i prawdę mówiąc dopiero na nim są niesamowite wrażenia. Kosztował ok. 200zł/3 dni +paliwo, ale polecam wziąć coś o mocniejszym silniku -nasz fire fox Piaggio nieco się męczył w górach;) Objechałam całą wyspę od Rodos po Prasonissi (fantastyczna mierzeja i Mekka surfingowców , niebywałe miejsce)i z powrotem. Do końca życia nie zapomnę zapachu żywicy w górach, oregano, tymianku, hibiskusów wieczorem na ulicach i uroczych wiosek. To jest naprawdę cudowna wyspa.gdybyś chciała jakieś zdjątka to prze weekend mogę Ci podesłać.Podaj tylko maila. Ocenach nie piszę, bo w innych postach jest tego mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwirka Re: Belvedere Beach IP: *.acn.waw.pl 15.09.04, 16:50 Dziękuję Baaaaaaaaaardzo!!! Mam nadzieje,że z moich wakacji przywioze równie piękne wspomnienia jak Twoje!:))) Jade 26.09. Opowiem jak było po powrocie! Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś