Dodaj do ulubionych

PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zakinthos

08.06.15, 07:21
Witam wszystkich,
tych co byli, może akurat są ,albo będą i mają jakieś opinie. Wahamy sie od tygodnia (MOCNO) między Fuerteventurą a Zakinthos. Na Fuercie kusi nas mega fajny hotel. Albo boimy się wiatrów. Poza tym od dawna marzy nam się Zakynthos. Wybór padł na AZURE RESORT & SPA.

NIe ma wiele zdjęc, opinii natomiast tak - ale jakby przed remontem, czyli o starym Meditereanien. Tak mi sie bynajmniej wydaje. Bo widać że odnowiony, a opinie i zdjęcia całkiem inne. Tylko srednio wydać opinie po zdjęciach projektowych/komputerowych. Jesteśmy w kropce wciąż bijemy się z myslami. A zegar cyka.

Wyjazd planujemy juz na 19 czerwca!

Czy jest ktos w stanie pomóc/podpowiedzieć? PILNE !!!
Z góry BARDZO dziękuję, bo musimy na dniach podjąc decyzję, bo w końcu się sknczy że nie bedzie terminu na nic.
Obserwuj wątek
    • larra78 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 08.06.15, 07:22
      PS. jak ktoś był bądź jest i ma jakieś newsy/atrakcje/fajne zwiedzone miejsca - to będzie miło poczytać porad i podpowiedzi.
      • Gość: pszczoleczka16 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.15, 12:47
        Witaj Larro!
        Nie byłam w tym hotelu,więc nie mam informacji ,,z pierwszej ręki,,.Zerknęłam jednak na tripadvisor,wpisałam nazwę hotelu i trochę opinii znalazłam.Są tam też zdjęcia ,wykonane przez pierwszych tegorocznych gosci.Zajrzyj tam-może te opinie pomogą Ci podjąć decyzję.
        Co do wyboru pomiędzy Fuertewenturą a Zakynthos,to ja wybrałabym tą drugą wyspę:-).Bylismy na niej w drugiej połowie wrzesnia 2014r.przez tydzień.Jechalismy z mieszanymi uczuciami,tymczasem wyspa nas oczarowała i zachwyciła do tego stopnia,że gdyby ktos zaproponował,że opłaci mi kolejny pobyt na niej,to zapytałabym tylko,ile mam czasu na spakowanie się :-)).Ale ja jestem grekomaniaczką,więc nie wiem,czy moja opinia jest w 100% obiektywna:-)
        Jeżeli chodzi o hotel,to...hmm...ja bym go nie wybrała,ponieważ z przeczytanych opinii zrozumiałam,że trwają tam jeszcze prace remontowo-wykończeniowe,wpływające na bezpieczeństwo i komfort wypoczynku.Nie wiem,jakim budżetem dysponujesz,ale może rozważ hotel Aqua Bay?To nowy obiekt,położony niedaleko od Azure.Poczytaj opinie(na forum wypowiedziała się na ten temat dosć wyczerpująco Blumka),obejrzyj zdjęcia,pytaj forumową Adę,która mieszka na Zakynthos-pewnie zna ten hotel.
        Życzę Ci dobrego wyboru i wspaniałych wakacji-mam nadzieję,że greckich.
        Pozdrawiam,Maja
        • glupota.nie.boli Nie znam ale moim zdaniem... 08.06.15, 13:03
          Gość portalu: pszczoleczka16 napisał(a):

"Nie byłam w tym hotelu,więc nie mam informacji ,,z pierwszej ręki..."

Zabawne:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
          • reeniiaa Re: Nie znam ale moim zdaniem... 08.06.15, 22:13
            mam pytanie do pszczoleczki, przepraszam , że nie na temat wątku :)
            jaka była pogoda w drugiej połowie września ?
            • Gość: pszczoleczka16 Pogoda na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.15, 07:13
              Witaj Reniu!
              Podczas naszego pobytu na Zakynthos tj.od 15 wrzesnia 2014r.było bardzo upalnie.Myslę,że temperatura powietrza wynosiła ponad 30 stopni.Wieczorami ochładzało się i wiał wiatr.Burz ani deszczu nie doswiadczylismy.Pomimo wysokich temperatur powietrza,woda w basenie była baardzo zimna(większosć Gosci tylko odpoczywała nad jego brzegiem,mało kto się zanurzał).Na temat temperatury wody w morzu się nie wypowiem,ale zauważyłam,że na plaży blisko naszego hotelu niewiele osób się kąpało,większosć opalała się,czytała itp.
              Życzę Ci wspaniałych zakynthoskich wakacji:-)
              Pozdrawiam,Maja
              • reeniiaa Re: Pogoda na Zakynthos 09.06.15, 16:57
                dziękuję :)
              • Gość: Kama Re: Pogoda na Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 19:33
                Jakim cudem we wrześniu woda w basenie była zimna? Schłodzili ją? he he he. Spędzałaś urlop w pokoju, że nawet nie zanurzyłaś stopy w morzu? Po co ludzie lecą nad morze jak nawet nie wiedzą jaka była woda, dla mnie niepojęte.
                Druga połowa na Zante to ciepła woda w morzu i w basenach, nagrzana po gorącym lecie, nie wiem skąd pszczoleczka16 ma takie nieprawdopodobne informacje.
                • Gość: pszczoleczka16 Re:Jak spędzałam wakacje na Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.15, 20:15
                  Witaj Kamo!
                  Pomimo że Twój wpis do uprzejmych nie należy,to w kilku słowach wyjasnię.
                  1.Miałam okazję być na Zakynthos w terminie 15-21 wrzesnia 2014r.Moje informacje o pogodzie w tym okresie nie są więc wyczytane z internetu,lecz przekazałam Reni informacje na podstawie własnych doswiadczeń.
                  2.Nie mierzyłam temperatury wody w basenie hotelowym,lecz odbierałam ją jako zimną.Nie oznacza to jednak,że w nim nie pływałam.Bylismy jednak z Mężem jednymi z nielicznych gosci hotelu,którzy się na to decydowali.Pozostali-jak już napisałam wczesniej-głównie opalali się nad jego brzegiem,czytali...Być może częsć z nich nie umiała pływać(to też mogła być przyczyna pustek w basenie),ale myslę,że temperatura wody miała znaczenie.
                  3.Trochę Grecji już zwiedziłam i nigdy nie spędzałam wiele czasu w pokoju hotelowym.Tak było również na Zakynthos,chociaż hotel był przepiękny(laureat prestiżowych nagród,prawdopodobnie najlepszy lub jeden z najlepszych na wyspie)i gdybym chciała,to mogłabym z niego nie wychodzić-zwłaszcza z basenu w cudownym SPA.Jednakże koncentrowałam się na zwiedzaniu,poznawaniu,doswiadczaniu piękna Zakynthos.
                  4.Stopy w morzu na Zakynthos zanurzyłam nie jeden raz:-).Jednakże nie mogę kąpać się w morzu z uwagi na alergię skórną na słoną wodę.Dlatego nie mogłam poinformować Reni o temperaturze wody w morzu,bo inaczej odbierasz ją,gdy spacerujesz brzegiem,niż gdy się zanurzasz i pływasz.
                  5.Ja nie lecę nad morze-lecę DO GRECJI,aby podziwiać,odkrywać,zwiedzać kolejny jej fragment.Nie koncentruję się przy tym wyłącznie na opalaniu i kąpielach,ale nie krytykuję tych,którzy wypoczywają w taki sposób.Każdy ma prawo odpoczywać w wybrany przez siebie sposób,byle nie przeszkadzał w wypoczynku innym.Ludzie różnią się między sobą-i dobrze,bo nudno by było ,gdyby wszyscy byli tacy sami:-)
                  Na koniec,droga Kamo,mała uwaga do Ciebie:To forum nie służy do oceniania, obrażania i krytykowania innych,ale do pomagania i doradzania.Jeżeli nie potrafisz przestrzegać zasad obowiązujących na tym Forum,to...nie wypowiadaj się tutaj więcej.
                  P.S.Czy administrator mojego ulubionego forum mógłby być bardziej aktywny?Kultura dyskusji w różnych wątkach coraz bardziej się obniża.Czy nie można nic zrobić w tej sprawie?
                  Pozdrawiam,Maja
                • potwor_z_piccadilly Re: Pogoda na Zakynthos 08.07.15, 21:46
                  Gość portalu: Kama napisał(a):

> Jakim cudem we wrześniu woda w basenie była zimna? Schłodzili ją? he he he.

Żaden cud.
                  By woda w basenie była czysta, część greckich hotelarzy nieustannie ją wymienia. To tańsze od chemicznych metod, bo woda nic ich nie kosztuje. Ci którzy mogą, układy mają, po prostu podkradają ją.
                  W końcu to Grecy, no nie?
    • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 08.06.15, 22:34
      gdybyś zdecydowała się na Azure , napisz relację po powrocie , proszę , też jestem zainteresowana tematem :)
    • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 11.06.15, 22:22
      My mamy już wykupiony ten hotel właśnie od 19.06.15 i niby juz cały funkcjonuje oprócz siłowni, która ma być otwarta 16.06, na Facebooku jest już coraz więcej zdjęć ale zobaczymy. Wyspa jest na pewno super. Pozdrawiam
      • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 12.06.15, 20:13
        bardzo proszę o recenzję hotelu po powrocie , bo na razie tylko parę angielskich się pokazało , ale to jeszcze z okresu , gdy hotel nie był w pełni gotowy ...
        z góry dziękuję :)
        • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 12.06.15, 21:26
          Ok. Napisze.Wracam początek lipca. Mam nadzieję że będzie super
          • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 22.06.15, 15:08
            podbijam , może ktoś już był w hotelu ?
            • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 29.06.15, 19:52
              Jestem właśnie. Wszystko w porządku. Hotel fajny wszystko funkcjonuje. Pełno Polaków, dla dzieci mini klub, jestem bez wiec tyle co widzę wieczorem mini disco. Dwie młode dziewczyny animator ki. Jedzenie jest jak dla mnie pyszne, pizza wyśmienita, mięsa jak lubię bardzo dobrze przyprawione. Kucharz mówi po polsku miał teściowa z Polski tak mówi. Obsługa super. Fajni kelnerzy, drinki nie rozrabiane juz jest normalne menu drinków bo w pierwsze dwa dni nie było. Pokoje super chociaż np. szafa duża a nie ma półek tyło u góry a tak pałąk i kilka wieszaków, wiec najlepiej w worku bo bielizny nie ma gdzie ułożyć ale to takie drobnostki. Ogólnie super.
              • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 29.06.15, 22:44
                śliczne dzięki za wieści , bo zaczynaliśmy się już martwić- z niektórych opinii przebywających tam Anglików wynikało ,że jedzenie a zwłaszcza kolacje są beznadziejne , a wybór gorszy niż w 3*hotelu :(Napisz proszę czy drugi basen (i bar przy nim)już normalnie działa ?
                I jak wyglądają śniadania . Czy na kolację można się spodziewać słodkości , bo czytałam , że tylko melon i arbuz(i jako łakomczuch się martwię :)I czy napiję się w barze espresso czy tylko odpłatnie w lobby barze?(uwielbiam dobrą kawę )
                • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 29.06.15, 23:04
                  Jeszcże jedno konsumpcyjne pytanko :) jakieś owoce morza uświadczy ? I czy restauracja rzeczywiście jak stołówka wygląda ?
                  • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 30.06.15, 17:37
                    Hej
                    Z uwagi ze hotel ma 100 pokoi to restauracja wyglądem jakiegoś szału nie robi, ale stolik zawsze nakryty, 2 komplety sztućców i serwetki. Jeżeli chodzi o śniadanie to rzeczywiście nie było tego tyle co w Turcji czy Egipcie. Były bułeczki, sery różnego typu, salami, naleśniki, kiełbaski, fasolka i zapiekane tosty itp. O dziwo o jajka trzeba prosić i wrzucają do garnka i gotują dopiero. No i oczywiście smaza omlet ale nie ma jajecznicy. Są owoce, warzywa i pełno migdałów orzechów, musli itp. Kawa jest z automatu różna - late, espresso itd. Na obu basenach tez robią kawkę, nawet frape ale z przekąskami na basenie trochę słabo bo są zamknięte w lodówkach pod folią ale może i dobrze bo ile można jeść. A że nie stoi tak na wyciągnięcie ręki to się mniej podjada. Tosty robi kelner. Soki takie jak wszędzie rocinczonoy koncentrat owocowy i cola fanta taka ich ale ok. Ciasto do kolacji. Najpierw nie jadłam bo takie torty i wydawało się że dużo kremu, ale okazały się pyszne, lekkie, po za tym babki i owoce. Chociaż lepiej gdyby ciasta były do obiadu a nie na kolacji - no ale cóż jadło się mimo to. Były lody takie sobie gałkowe, owoce, galaretki i musy jakieś. Na kolacje długie spodnie a Panie chociaż 3/4 lub sukienka. Szorty były ok przez pierwszy tydzień a potem zwracali uwagę wiec tak już pewnie zostanie. Pa i udanych wakacji
                    • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 30.06.15, 21:56
                      mogę jeszcze raz Cię pomęczyć ? Bo w sumie dalej nie wiem jak wyglądają obiady i kolacje . Są jakieś ryby ? Jedno mięsko czy kilka ?Jakiś drób? Sałatki ? Zapiekanki , makarony, owoce morza ?A wino do kolacji z dystrybutorów ? Pewnie stołowe , ale czy znośne ?Jakieś sery ?
                      A co z ręcznikami na plażę ? I czy wszystkie pokoje mają nowy standart czy może są pozostałości 3* ? I najważniejsze , czy hotelik wart jest swej ceny i 5* ???
                      Sorrki że tak Cię zamęczam :(
                      • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 02.07.15, 19:57
                        nie zaglądasz już tu ? A może masz dosyć pytań...:(
                        • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 03.07.15, 20:56
                          Hej Ja właśnie wróciłam i aklimatyzuje się w domu. Wszystko co wymienisz było. Jest zawsze kilka rodzajów mięsa i prawie zawsze jedno krojone przez kucharza mięso albo było ogromny tuńczyk. Jest też kebab i makarony, warzywa: szparagi, fasolka, brokuły itp. I sałatki. Były też owoce morza ale nie jadłam bo nie przepadam. Widziałam chyba jakieś homary. Na prawdę jedzenie ok tyle że mogliby przeznaczyć trochę więcej powierzchni bo np. do automatu z kawą kolejka była a od razu obok dwa pozostałe z sokami i albo kulturalnie stoisz albo się tak przesmykniesz i sobie wiejesz bo większość do tego z kawą i herbatą. Wino ok białe i czerwone. Wszystkie pokoje nowe wiec spoko nie ma obaw. My mieliśmy pokój nr 702 na 1 piętrze to w tym budynku z widokiem na ten główny basen z jakuzi, z drugiego było widać trochę morze pokoje numer 800 .
                          A cena zależy ile placiliscie, ale na Grecję jest ok. Chociaż jak lubicie wielkie molochy to ten nim nie jest. Chociaż jest w miarę przestronny, jest kort tenisowy, stół do ping ponga. Ręczniki odbiera się w barach, płaci się kaucję która zwracają. Zazdroszczę Wam. Hotel fajnie położony uliczka ze sklepikami i barami. Do plaży kawałek ale ta najbliżej bardzo wąska, polecam przejść kawałek dalej. Pozdrawiam
                          Nie ma jednak żadnych animacji dla dorosłych ale to zależy kto co lubi. Kilka razy była wieczorem muzyka na żywo i tzw.wieczor grecki.
                          • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 03.07.15, 20:59
                            Sorry za błędy ale pisałam w telefonie i nie raz coś złą literkę nadusilam.
                            • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 05.07.15, 14:50
                              Śliczne dzięki za wyczerpującą odpowiedź . Bardzo mi pomogłaś :) Pozdrawiam
                          • yuk-ka Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 07.07.15, 12:00
                            Witam, a jak z dziećmi w czasie kolacji - chodzi mi o to jak mają być ubrane, też elegancko czy "normalnie". Czy w pokoju jest żelazko? Będziemy na miejscu miedzy 11 a 12 - czy pokój już będzie gotowy?
                            • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 08.07.15, 17:28
                              Dzieci normalnie , żelazka nie było. My też tak byliśmy i pokój po paru minutach dostaliśmy. Pozdrawiam
                          • 2kmar Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 16.07.15, 20:33
                            Witam!Mam nadzieję,że to co napisałaś o tym hotelu potwierdzi się na miejscu.Mam rezerwacje na sierpień i dopiero dziś przeczytałem opinie z czerwca 2015 i są niestety delikatnie nieciekawe/wakacje.pl/.Czy byłaś z Itaką? Pozdrawiam
                            • yuk-ka Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 17.07.15, 11:40
                              My lecimy 31/07 z Itaką. Na stronie biura podróży same dobre opinie, na innych "wakacyjnych" portalach niekoniecznie.
                        • aaala2015 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 10.07.15, 22:38
                          Witam,
                          dziś wróciłam i powiem, że jestem bardzo zadowolona. Pokój mieliśmy duży (2 dzieci na dwóch dostawkach), jedzenie bardzo dobre, kolacja obowiązują stroje nie plażowe ale nawet w takich wpuszczają, ważne żeby panowie jakąś koszule, koszulkę polo mieli i bez bermudów:) baseny czyste (bo są dwa, jeden na dole spokojniejszy i ten wyżej na zabawy i dla dzieci). Sprzątanie codziennie oki, obsługa miła, klubik dla dzieci baaardzo fajne dziewczyn Ola i Kinga dają radę nawet z maluszkami:) centrum miasta i do plaży bliziutko, chociaż my odbijaliśmy w prawo jakieś 300 m gdzie była szersza. Podsumowując- polecam wszystkim, i tym z dziećmi i bez, młodym i starszym, każdy powinien być zadowolony. ps. uprzedzam, że nie jest to wielki moloch i to bylo najlepsze, dla mnie 10 pkt
                          • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 12.07.15, 20:32
                            A czy istnieje możliwość zjedzenia posiłków na dworze ?
                          • yuk-ka Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 13.07.15, 08:48
                            Czy jest tłok w czasie posiłków? Jak przyjdziemy na śniadanie później, nie z samego rana to będzie jeszcze wybór czy tylko resztki? Czy w łazience będą jakieś kosmetyki? Chciałabym ograniczyć bagaż do minimum. I jeszcze jedno pytanie - leżaki i parasole na plaży - płatne 8 EUR tak? Nie ma problemu z dostępnością? Korzystaliście z wycieczek? Co możesz polecić? Lecieliście z Itaką?
                            • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 13.07.15, 13:05
                              dołączę się do pytania -
                              czy przy obiedzie , lub kolacji są kolejki ? czy trzeba czekać na stolik i czy jak się przyjdzie np. o godz. 21 to jeszcze jest pełen wybór potraw ?
                              • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 15.07.15, 20:32
                                podbijam wątek...
                                I czy istnieje możliwość zjedzenia posiłków na dworze ?
    • Gość: reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki IP: *.ronus.pl 17.07.15, 20:59

Podbijam wątek
      • reeniiaa Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 22.07.15, 12:57
        Podbijam wątek. ..
        • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 22.07.15, 17:18
          Niestety nie można zjeść posiłków na dworze. Stoliki były zawsze ale nie był to pełen sezon tylko II połowa czerwca. Kolejki nie za duże max 10 osób z talerzem i szło. Ale przy napojach zawsze korek ponieważ automat do kawy co jakiś czas się np 30 sekund zatrzymywał - nie znam się ale trzeba było poczekać zanim woda się chyba podgrzeje i przez to osoby które chciały sok czy cole musiały się tam przepychac bo jeden stał obok drugiego. Pozdrawiam.
          • 2kmar Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 22.07.15, 20:18
            Witam!Dzięki za wyczerpującą relację.Mam jeszcze jedno pytanie!Czy byłaś na fakultetach organizowanych przez biuro?Jeżeli tak to co polecasz?Pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.15, 18:36
          Kobieto, ale masz problemy. Czy wakacje sprowadzają się u Ciebie do jedzenia?
          • amelka1001 Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 22.07.15, 21:15
            Wycieczki polecam z biura Zante magic Tours -polskie biuro super wycieczki wejdzie sobie ba ich stronę są opisy wycieczek. Ja byłam na żółwiach i Mix Polnoc u nich zatoka wraku i z góry i 1 h na plaży w zatoce.A z Itaki albo z góry albo z dołu lub trzeba jechać na dwie Fajni chłopacy przewodnicy i ogólnie super. Biuro kolo Car fura w Tsilvi.
            • 2kmar Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 27.07.15, 20:26
              Byłaś może na Bochali.Jak się można tam dostać , czy tylko samochodem? Podobno piękny widok na Zakyntos i w ogóle ciekawe miejsce.Czy tak? Będę wdzięczny za odpowiedż.
              • Gość: ada_zie Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki IP: *.skysseco.pl 05.11.15, 13:46
                A ja wykupiłam już wakacje w Azure i spędzam tam urlop w 2016.
                Opnie pozytywne więc się cieszę.
                • Gość: Anulik Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki IP: *.play-internet.pl 06.11.16, 23:55
                  No i jak było na wakacjach? Ja planuję na urlop w 2017 właśnie w Azure. Kto poleca po minionym sezonie?
                  • yuk-ka Re: PILNE! ...Czy ktoś był w Azure Resort na Zaki 15.12.16, 15:34
                    Hotel super, wszystko bez zastrzeżeń. Byłam w 2015, nie było jedynie żadnych animacji, ale dla mnie to bez znaczenia. Jedzenie, pokoje, basen super. Jedyny minus to brzydka plaża, a właściwe jej brak. trzeba się pofatygować trochę dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka