Dodaj do ulubionych

tanie wycieczki w grecji

IP: 81.219.244.* 19.10.04, 21:24
temat gorący rozpalający zmysły i powracający co chwila na worum. Wiec ja
jako własiciel greckiego bira które robi takie wycieczki powiem jak to działa.

1)jest taki mit ze biura ktore sa kontrachentem polskiego turoperatora to
zlodzieje a inne biura to instytucje charytatywne ktore robią przyjemnosc za
pół ceny

2) ktoś twierdzi ze w grecji sa niby jakies polskie biura (ja takiego nie
znam zadnego)i sa drozsze niz prawdziwe greckie

3) rezydenci zbijaja fortunę na prowizjach z wycieczek i biura polskie drugą
taką fortune zbijają pijąc krew z turystów

wszytkie biura turystyczne są firmami więc funkcjonują na zasadzie wolnego
rynku.

sa pajace w naszej branży co zdzierają niemiłosiernie w tej działce biznesu
się zarabia na obrocie

biuro takie jak moje jest 3 euro tansze od najtańszego w nei pori i mamy
własne autokary a oni nie. Wiec czemu drożej?

1) musimy opłacić rezydentów. mozna powiedzieć że kazdy sobie radzi, ale do
momentu wypadku, kradzieży albo jakichś awarii. sympatyczny grek z taniego
biura nie zrobi nic. Bo nie musi my musimy bo taka jest ustawa o turystyce.
musi byc rezydent i ktos za to placi. Zazwyczaj my

2) dzieki dobrym rezydentom zaoszczedzacie na warzywach, winach, knajpach bo
wskazuja najtansze wiec oszczednosc na braku rezydentów jest tylko pozorna.
jak dziennie na zakupach rodzina zaoszczedzi 7 euro a jest 10 dni to rózica w
cenie wycieczek wynoszaca (załózmy ze 3 osoby wezma trzy wycieczki ) 27 euro
to wiadomo juz co sie opłaca.

3) sam byłem przewodnikiem lata i wiem jaka jest róznica miedzy kims kto
oczaruje ludzi a kims kto w zimie zbiera pomarańcze a w lecie czyta w
autokarze pascala na 10 min przed meteorami.

4) autokar. czy ktos pomyslał czemu firma która nie ma autokaru jest tansza
niz ta co ma własne? wiec prosze pomyslec ile wezmie kierowca który robi
jedna wycieczke dziennie a ile taki co ma długi i po powrocie z aten wpisuje
kolege na tachograf i robi wieczór grecki potem transfer z lotniska spi 3
godziny a potem jedzie na meteory?

5) jechał ktoś na rejs na schodach? albo chodził po akropolu z rumunskim
przewodnikiem? to zostawiam bez komentarzy. (w biurze trzeba ztrudnic jakies
osoby zeby własnie tych drobiazgów pilnowały)

6) na pewno są osoby które dojechały do przystani i pocałowały rufę statku
potem jechały do innej i to sdamo w końcu w trzeciej ich wzięła jakaś
krypa.albo wieczór grecki byłw recepcji hotelowej.

reasumując:
robimy 4 wycieczki w tygodniu w sumie ok 140 osób. zarabiamy wiecej niz taki
gloden way czy kosmotur w sumie 200 euro (dzieci za darmo wozimy pakiety
rodzinne itp). 300 idzie na rezydentów 200 na noclegi kierowcy zebyz awsze
był wyspany (czesto w grecji spia w autokarze). wiec jestesmy tansi.
prosz enapisać do sejmu zeby zmienił ustawe. zwolnie rezydentów i
przewodników. moi kierowcy beda łapac kazda fuchę i gwarantuje ze zakasuję
całą miejscowośc. tyle że mało kto bedzie zadowolony. moze jakies 5% sie
ucieszy. praw rynku nied a sie oszukać.3 + 3 = 6 i koniec.

jak załozymy ze kazdy bedzie robił tanio to jasne jest ze nikt nie pojdzie do
tzw pirackich biur, bo one nie maja ani autokarów ani pieniedzy. Ale jak
biuro co robi wycieczki nie zapłaci prowizji polskiemu to wżmie prowizje z
pokoi i hoteli czyli beda drosze wczasy. kazdy kto brał pokoje na własna reke
wie ze sa drozsze niz przez biuro. a czemu? własnie bo sie odpala za
wycieczki.

gdy zrobimy czysty rynek (ja nie odpalam nikomu za wycieczki a i tak jestem
drozszy niz tzw lewe biura). to beda drozsze wczasy autokary przedpotopowe, a
oprowadzac beda albanczycy mowiac jakąś nowomowa zlozona z polskiego
czeskiego rumuskiego i albanskiego. Ja i tak na tym zarobię nawet wiecej niz
teraz. bo mamy własne autokary. tyle czy jest w tym sens?

mam przyjacół co pracują zakłądajac wymienniki ciepła do kaloryferów. poznaja
mnustwo ludzi i znaja wiele historii. byl raz facet co kupil odkurzacz za
6000zl i przekonywał ze ma dzieki temu gorskie powietrze w domu. tak samo
jedzie ktoś na chałową wycieczkę a potem zachwala jak mu było super. polacy
naleza do ludzi najbardzie rogarnietych na swiecie, i jak z innego bira
korzysta 5% turnusu to nie znaczy ze 95% jest fajtłapami, tylko że to 5% to
frajerzy bo się dali omamić jakiemuś hopsztaplerowi.

moj post nie dotyczy klientów biur które zdzierają i maja najwyższe ceny.
biur co mają rezydentów złodziei. a takze klientów którzy mają stysfakcję że
znależli coś taniej. bo są osoby co kupuują dosie i wsypują jej dwa razy
wiecej do pralki niz omo co jest drozsze o 30% i im sie wydaje ze zyskali.

jak w nei pori sa ateny po 35 ja mam po 28 a lewi po 25 uwazam ze jestm ok.
nie zdzieram,zarabiam swoje a ludzie sie ciesza

Obserwuj wątek
    • arwena Re: tanie wycieczki w grecji 20.10.04, 08:22
      zlituj sie, przetlumacz to!
    • Gość: Gościu Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:58
      Autorowi tego tekstu chyba bardzo sie nudzi:) Po co ty człowieku wypisujesz
      takie rzeczy?? Ktoś kto nie "siedzi" w turystyce, nie wie o czym piszesz!!!!
      Każde biuro ma swoją taktykę i każde inną !!!! U Ciebie działa to tak, a na
      Krecie (Delta Net i Dan Travel) zupełnie inaczej!!! A poza tym...pisać takie
      szczegóły o działalności własnej firmy to lekka przesada...ale może się mylę.
    • mokki Re: tanie wycieczki w grecji 23.10.04, 20:52
      Krzysztofie lub karolino (nie wiem które z was tu pisze ETAL TRAVEL) dlaczego
      do cholery tak perfidnie KŁAMIECIE! negując inne biura podróży! byłam we
      wrześniu w NEI PORI i wiem jak jest! i obwieszczam tu wszystkim
      zainteresowanym, że etal travel wcale nie jest najtańszym biurem!!! otóż w NEI
      PORI najtańsze jest GOLDEN WAY z którym jeździłam i jak już podawałam ceny są
      nastepujace: Meteory 15 euro, Ateny 25 euro, Skiathos 25 euro , Olimp+Dion
      kanion 10 euro innych nie pamietam bo nie jechałam. I w biurze jest Polka pani
      Ania, bardzo sympatyczna, ona także jeździ na wycieczki i pilotuje, wcale nie z
      Pascalem! biuro ma takie same warunki jak etal, (z etal jechałam na Olimp, mam
      wiec porównanie) i jak pisałeś krzysztofie,
      cytuje "biuro takie jak moje jest 3 euro tansze od
      najtańszego w nei pori i mamy własne autokary a oni nie. Wiec czemu drożej? TO
      KŁAMSTWO! Golden Way jest takie samo a TAŃSZE od Etal!!!!!! autokary na
      wycieczkach wygodne i wyobraź sobie że podczas rejsu na Skiathos nie siedziałąm
      jak to pisałeś wyżej "na schodach" ale wygodnie na krzesle lub ławie wewnątrz
      statku. Na Meteorach natomiast pani Ania zarezerwowała polskojęzycznego
      przewodnika dla nas a dla grupy z Rumuni, bo bylo 15 osób rumuńskojęzycznego
      przewodnika! również ona woziła nas do tańszych restauracji czy sklepów! więc
      nie chrzań bzdur, bo juz mnie drażnisz tymi przekłamaniami! podawaj rzetelne i
      prawdziwe informacje, owszem wychwalaj własne biuro, ale nie pisz bzdur! bo
      Golden Way nie jest zadnym "lewym" biurem jak nazwałeś konkurencje! nigdzie
      mnie nie wywieźli i nie okradli wszystko było bez zastrzeżeń! i po polsku!!!
      tym razem cię nie pozdrawiam, bo nie lubie mydlania oczu!

• Gość: Etaltravel Re: tanie wycieczki w grecji IP: 81.219.244.* 24.10.04, 03:53
        Droga pani skoro pani nazywa kłamacami osoby znane wielu forumowiczom
        (a to akurat ani krzysztof ani karolina to pisze), warto by sie było
        przedstawić a nie wypisywac tu anonimy. Bo to może być post (jak sie zreszta
        domyslam napisany na zlecenie golden way)a moze i sama ania o sobie tu pisze
        superlatywy

Domyślam się że droga pani była osobą która przybiegła na spotkanie
        informacyjne żeby ogłosić wszytskim wszem i wobec żeby nie jechali z etalem
        tylko goldenem. Jak się domyślam nie było to bezinteresowne bo tego typu biura
        po prostu odpalają działkę dla pomocnych turystów którzy przyprowadzą znajomych
        z turnusu. Bo czyż jest lepsza rekalma niż głos nie pracownika biura a turysty?
        ja nie negenuję żadnych biur ale też pani nie wspomina że jedzie na ryzko
        własne. Bo ani eot ani żaden polski urząd nie gwarantuje pani nic. Pani na
        schodach nie jechała ale inni jechali, raz sie uda raz nie. oprowadzanie jest w
        kilku językach. jak tam było taniej to czemu pani jechała z nami na olimp?
        Z tego co wiem polsko jezyczni przewodnicy w grecji to Evi i Aliki na Akropolu.
        jest tez w salonikach pani co trochę po polsku mówi. Zapewne nie słyszała pani
        opini wczasowiczów z poprzedniego turnusu którzy przestrzegali przed wyjazdem z
        goldenem bo sami pojechali. I dlaczego wiekszośc mimo pani reklamy pojechała
        jednak z etalem? przecież ludzie którzy na prawde nie mieli pieniedzy brali
        pociag i sami jechali zwiedzac? to juz jest oszczednosc. A lewe bo pani która
        was oprowadzała ani nie miala umowy o prace ani nie byla ubezpieczona.
        poprzedniczka jej została odwieziona przez policję turystyczną, co wycieczki
        bynajmniej nie uatrakcyjniło. Nie wspomina też pani nic o tym ze u nas w
        pakiecie było taniej, ze u nas dzieci jezdziły za darmo albo za pól ceny.

prosze przyjechać na cały sezon i zobaczyc jak to wszytsko funkcjonuje. Jakby
        tak było wszytsko super, jak pani pisze to
        przecież nikt by nie jeżdził z biuram kontrachenta a kazdy by szukał tańszego.
        Ludzie ze sobą rozmawiają, czy ma pani 99% turytów z nei pori za osoby
        niepoważne? Ludzie szukaja tanszych win tanszych owoców i nagle mając dwa biura
        odległe od siebie o 100 metró wybierają to droższe? to chyba niepoważne. nieby
        czemu? ani sie w polsce wycieczek nie sprzedaje ani kierowcy nie zbieraja w
        autokarze. Każdy ma dzień a czasem i półtorej by pochodzic porozmawiać z tymi
        co wyjeżdżają, konkurencja roznosi wizytówki po plazy, a jakoś mało kto chce
        skorzystać. Myslę że jak w przyszłym roku pani będzie biegac po nei pori z
        wielką planszą reklamującą golden czy cosmotur (zamkniety z uwagi na długi) to
        i tak mało kto pojedzie bo kto pojedzie to zniecheci innych a jak ktoś chce
        naprawde tanioto pojedzie pociagiem. Już się Polska troche zmieniła. Ludzie nie
        biorą byle czego tylko dlatego że najtaniej. Widac to po koncu wielkich masówek
        biur które woziły po 800 osób na turnus a potem wszyscy biegali i pytali gdzie
        ich hotel gdzie apartment. To samo z wycieczkami fakultatywnymi. Kilka lat
        ludzie rzeczywiście biegli do najtańszych biur ale opinia się rozchodzi, po
        powrocie rozmawia sie o wczasach i juz mało kto daje się nabrać na takie bonusy.
        A to że się komus podoba byle co i bedzie to zachwalał to juz inna sprawa. jak
        pani jest mało wymagająca i liczy się tylko cena to pani wybór. Jednak
        wiekszość liczy na wysoki standard obsługi i za to zapłaci czasem 2 lub trzy
        euro drożej. Za to żeby autokar pod hotel pojechał, żeby pod hotel odwiózł,
        żeby byc na ubezpieczonej imprezie, zeby miec poczucie bezpieczeństwo w razie
        jakiegokolwiek zdarzenia, żeby przewodnik mówił jednym , nie trzema językami,
        zeby oprowadzał ktoś kto ma wykształceniew tym kierunku. Zeby na schodach nie
        jeżdzić. Żeby po prostu mieć wakacje jak człowiek bo to już nie rok 1994 a 2004.
        I Polska jest w uni europejskiej a nie w bloku krajów glodujących i każdego
        najzwyczajniej stac na pewne rzeczy. Sam pieniedzy wyrzucać nie lubie na
        głupoty i wiem ze w firmie mówią na spotkaniach informayjnych gdzie jest
        piekarnia (bo chleb tanszy niz w sklepie) gdzie sa tanie wina i owoce. Ale na
        pewno nie pisałbym pochwał i peanów gdyby własciciel jakiejś tawerny mi odpalał
        działke za to ze mu turytów sciagam, na pewno bym nie biegał po wczasowiczach
        im tego reklamował bo juz troche ponizej godnosci. Pisałem tu nie raz o
        tawernie platon ze jest najtansza. Bo jest. facet dal nam do biura ulotki
        reklamowe i nikt na tym nie zarabiał bo i tak robił to z małym zyskiem. Na
        koniec zaprosił wszytskich na obiad. Sam pracowałem kiedyś w takim biurze w
        którym szef stał z flaszką i czatował na wczasowiczów, potem kogoś zapoznał z
        kimś popił,a wczasowicz cały turnus namawiał znajomych zeby z innym biurem
        jechali na wycieczki (pewnie wiekszosc wie o co chodzi), bo sam miał za darmo
        wycieczke za kazdych 5 osób sprowadzonych.
        Spodziewając się znów wybuchu złosci w pani wypowiedzi pragne poinformować że
        EtalTravel sie przenosi i bedzie teraz obok golden way 7 metrów. I dalej bedzie
        jakas inna pani lub pan
        czatować na kogoś z polski rumunii (notabene rumunów rozumiem bo ich biura sa o
        10 euro droższe na kazdej wycieczce), wegier czech i jugosławii, jak zbiora to
        pojadą. nie zbirą odwołają i tyle. Tak juz bedzie pewnie przez najblizsze sto
        lat w nei pori. Ale uwazam ze pisanie ze golden way i etal travel to to samo
        jest mało powazne, to jak porównywac aronisa z sun beach, niby tu i tu klima
        niby tu i tu posiłki ale jak było to kazdy na forum mógł przeczytać.

Pewnie pani buzie rozdziawi jak sie dowie że w zeszłym roku gościłem właściciela
        Golden way w Polsce, że razem bawilismy sie opychaliśmy się i wypiliśmy razem
        też nie mało, nikt na nikogo wilkiem nie patrzył. Na początku listopada też
        bedzie w polsce, prosze podać maila to zaprosimy panią na obiad. Bo na rynku
        musi być i ariel i dosia tak jak i taverna i bar mleczny. ja zaś sie nastawiam
        na osoby wymagające , jako klienci.

jak zawsz emoj post nie dotyczył tych co maja ceny 10 euro wyzsze od
        najtanszych (ale to ich polityka jak traca klientów to widocznie im tak
        odpowiada
        • elinida Swoją drogą to EtalTravel też się na podpisał :) 24.10.04, 13:09
          Ale chyba wszyscy wiedzą, że jego przedstawicielem na Forum jest Christian :)
          No chyba, że przekazał pałeczkę komuś innemu :)

Elinida
          • elinida Nie podpisał - oczywiście miało być... 24.10.04, 13:12
            słońce mi w ekran zaświeciło i nie zauwazyłam błedu. Sorki
            • Gość: Etaltravel Re: Nie podpisał - oczywiście miało być... IP: 81.219.244.* 24.10.04, 16:21
              podpisywałem sie tyle razy ze kazdy kto tu troche siedzi to wie.
              ale brawo karoliną ani krzystofem nie jestem
        • mokki Re: tanie wycieczki w grecji 24.10.04, 21:26
          Drogi panie, jak zwykle pierdoły pan opowiada, tylko po co? ale się ubawiłam
          czytając te wywody, ma pan chorą wyobraźnię, jakąś obsesję czy może manię
          przesladowczą, trudno mi to oceniać, nie jestem specjalistką w tej dziedzinie.
          Nie jestem ŻADNĄ podstawianą osobą biura Golden Way, po prostu korzystałam z
          tego biura i wyraziłam swoją opinie na forum, a do tego mam prawo! w
          przeciwieństwie do pana nie krępuje mnie podanie mojego imienia : Monika S. z
          Jeleniej Góry, Nei Pori 19.09-28.09 hotel Aronis, i tak:
          - po pierwsze przyjechałam byłam na spotkaniu informacyjnym w etal wysłuchałam
          i ze względu na to że Olimp był nastepnego dnia po przyjeździe , kilka euro
          tańszy bo last minute, nie miałam rozeznania i się wpisałam na liste!
          - po drugie nastepnego dnia obleciałam całe Nei Pori porównując ceny we
          wszytkich biurach podróży, a jest ich masa w Nei Pori i postanowiłam raz
          spróbować z Golden Way pojechać, bo taniej 5 euro a taka sama oferta i
          warunki, dopiero po tej wycieczce zadecydowałąm ze warto z nimi bo niczym sie
          dla mnie ten wyjazd nie różnił od wyjazdu z etalem, także chyba ma pan jakąś
          obsesję z tym że ja niby sama naganiałąm ludzi konkurencji, może pan tak robi,
          ale ja nie po to na urlop pojechałąm i rozbawiły mnie te pana pomysły - efekty
          niezdrowej wyobraźni, dlaczego tak pan szkaluje konkurencje?
          - po trzecie o zniżkach etala pisałam już w temacie o "skarpie" że owszem są
          obniżki 2 euro :-))) ale jak nam powiedzieli w niedziele o 20h o tym to trzeba
          było się od razu decydować! i tym wiele osób nabrali, nieświadomych, bo potem
          jak się dowiedzieli, że my jeździmy taniej to wiele osób mówiło, że chętnie by
          zrezygnowało, ale już zapłacili i głupio im było!
          - z powyższego wynika, że jednak cena ma istotne znaczenie, zwłaszcza dla ludzi
          którzy jada za 700 zł a nie za 1700 samolotem, jakby było tak jak pan pisze to
          nikt nie pchałby się w męczącą podróż 30 godzinną.
          -tak samo nikt mi za nic nie odpalał, jak panu, ja po prostu, byłam ,
          testowałąm i opisuje, a pan wszystko szkaluje
          - i na koniec, popieram tego kto o panu pisał, że pan sam sobie przeczy, bo
          faktycznie raz pan pisze ze aronis jest super, a teraz z powyzszego wynika ze
          niezbyt dobry (co potwierdzam) a i o jedzeniu tez pan sam sobie przeczył,
          pisząc ze jest ok, a potem że taka masakra, że w grudniu bedziecie o tym
          problemie dyskutować z aronisem , więc jesli ktoś ma trochę oleju w głowie to
          niech sobie wnioski wyciągnie kto jest bardziej wiarygodny, ja czy pan,
          -za obiad dziekuję, a w wasze dobre relacje wierzę bo ja jestem konsultantką
          oriflamę i przyjaźnię się w pracy z konsultantką avonu i wcale sobie w drogę
          nie wchodzimy, tyle ze ja w przeciwieństwie do pana nie opowiadam, że avon jest
          gorszy jakościowo, ma mniejsze opakowania i dlatego nizsza cena, po prostu
          szanuję wybur klientki! i tu się różnimy, a pan najezdża na innych i jest pan
          nie fair w stosunku do golden, bo oni tu na was nie najeżdzają! a potem idzie
          pan z konkurencją na obiad i udaje jaki to pan fajny, ależ obłuda!
    • Gość: Gościu Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:41
      Panie "dyrektorze" Etaltravel, jet PAN zdrowo szurnięty !!!! Czytając od
      jakiegoś czasu PANA wypowiedzi na tym forum można się zdrowo ubawić! Skąd się
      urwałeś człowieku ?:)) I jaki sensowny właściciel biura ma czas na zajmowanie
      się takimi bzdurami??? Pozdrawiam:)
      • mokki Re: tanie wycieczki w grecji 25.10.04, 17:37
        popieram Cie GOŚCIU i pozdrawiam, dobrze to podsumowałeś!, bo jak ja początkowo
        byłam nastawiona pokojowo do etala i tylko pisałam jak FAKTYCZNIE było,to po
        tym jak a on przekłamuje rzeczywistość i sugeruje że rzekomo jestem podstawiona
        (podałam wyżej moje dane panie etal! więc jednak nie podstawiono mnie! ) mam
        tylko niesmak do tego człowieka, faktycznie panie etal zamiast wypisywać same
        superlatywy na temat etala, zajmij się pan lepiej pracą i przygotowywaniem się
        do grudniowej dyskusji z właścicielami hotelu Aronis bo jest o czym mówić,
        jedzenie i brud w pokojach (już opisywałam w innym wątku że przez 10 dni, gdy
        byłam, tylko raz (!) przyszła pani po śmieci i pozamiatać, a po papier
        toaletowy trzeba było juz samemu biegać, ładne mi 3 gwiazdki! i reklamówki
        śmieci obok drzwi :-)))

a co do poprzednika - WOJTEK33 , on też ma rację, ja ten temat "tanich zakupów"
        pominęłam milczeniem. Gdy jechałam z etalem na olimp byliśmy na targu warzyw i
        owoców w Litohoro, ale tam nie jest tak strasznie tanio! owszem jest duży wybór
        i kierując sie zapewnieniami karoliny, że jest taniej kupilismy tego sporo, a
        potem okazało się, że taniej wychodziło w Platamonas! choć w Nei Pori przy
        plaży tez tanio sprzedawali winogron, śliwki, arbuzy, brzoskwinie, więc może
        niech rezydenci korzystają też z rad i doświadczeń turystów, to tylko moja
        sugestia, to tyle na razie, :-)))
    • wojtek33 Re: tanie wycieczki w grecji 25.10.04, 12:43
      Gość portalu: Etaltravel napisał(a):

> 2) dzieki dobrym rezydentom zaoszczedzacie na warzywach, winach, knajpach bo
      > wskazuja najtansze wiec oszczednosc na braku rezydentów jest tylko pozorna.

ehehehehe, ale się ubawiłem, panu już dziękujemy
      • Gość: Etaltravel Re: tanie wycieczki w grecji IP: 81.219.244.* 26.10.04, 01:53
        Mozna u nas było wypisac się z wycieczek, pieniądz ebyły zwracane nikt nikogo
        siłą nie trzymał przy nas, Golden way istnieje od lat i naprawdę gdyby to były
        takie rewelacje to ludzie by sobie z turnusu na turnus przekazywali i nikt by z
        nami nie jeżdził ani z evi ani z innymi biurami. pani robi z siebie
        odkrywczynię co dokryła amerykę i oczy wszytstkim otwiera. przecież w innych
        biruach w nei pori Chalkidiki ludzie płacą 8 euro więcej niż u nas i jakos nie
        widac masowej migracji do tańszych biur. Kiedyś było taniej ale biuro mieściło
        się walizce i rezydent zaglądał raz od wielkiego dzwonu do nei pori właśnie
        żeby błyo taniej. nie można wszytstkiego robić najtaniej tylko dlatego że ktoś
        nie potrzebuje nic i wie wszytsko najlepiej w świecie. nie płaciło sie czynszów
        przewodników ani nie wynajmowało noclegu dla kierowców. tyle że już mało kto
        chce iśc na takie dziadostwo. Czy to tak trudne do zrozumienia?

Drogi wojtku 33 cytujesz tu opinię przedwmóczyni conajmniej jakby była alfą i
        omega w sprawie grecji zwłaszcza tego co gdzie kosztuje, polecam więc samemu
        sprawdzić a nie cytowac opini mało wiarygodnej. Nie jest to rozważne. panią
        troszke emocje ponoszą i napisze wszytsko żeby tylko stanęło na jej. Wieć żeby
        czasu nie tracić ani swojego ani pani. przyznaję pani we wszytskim rację i tak
        proponuje na próbę pojechać na wakacje samej bo przecież pani wie wszystko
        najlepiej ze wszytskich.

Wojtku cieszę się że się ubawiłeś przynajmniej jakas korzyśc z tych postów
        wynikła jeśli nie merytoryczna to przynajmniej rozrywkowa
        • Gość: Etaltravel droga mokki IP: 81.219.244.* 26.10.04, 01:55
          poczytaj wnikliwie te posty bo wyrywasz zdania z kontekstu a z postu pyskówkę
          która chyba ma służyć twojwj autopromocji
          • mokki drogi etal 26.10.04, 17:02
            nadal trzymasz się swojej wersji koloryzowania i sugerujesz ze ja w ogóle nie
            byłam w nei pori, hahaha podałam wyżej namiary i turnus , sprawdz sobie na
            liscie, a ty jak do tej pory nadal ukrywasz się jako anonim, i komu tu
            wierzyć, haha daj sobie spokój z tym pisaniem,
            • pakoss DO MOKKI 26.10.04, 22:09
              mokki daj sobie spokój z udowadnianiem stanu faktycznego w tym nei pori, nie
              warto, bo facet i tak podważa każde Twoje słowo. Najwyraźniej (to się rzuca w
              oczy) reklamuje swoje biuro. jak czytam te wszystkie wątki z panem etaltravel
              to żal mi tego człowieka, bo mimo że ma oczu - sztuk dwie, to i tak nie widzi
              swojej własnej głupoty!!! odpuściłby sobie lepiej te polemiki na forum i nie
              robiłby więcej kompromitacji dla swojego biura! bo szykanowaniem i szkalowaniem
              innych nie zdobywa sobie sympatii innych. wierze ci mokki, bo ty przynajmniej
              podałąs wyżej swoje personalia, a on zarzucał ci anonimowość i pisanie bredni a
              sam do tej pory nie ujawnił swoich personalii. pozdrawiam mokki!
              • Gość: Gościu Re: DO MOKKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:56
                MOKKI & PAKOSS popieram w 100% i pozdrawiam! Facet osmieszył sie na tym forum
                jako cały "dyrektorek Etala", zaczął od dawania rad jak zostać rezydentem, a
                skończył tutaj..Ma jakieś "dziwne" (delikatnie mówiąc) doświadczenia w tej
                branży i wydaje mu się, że tak działa cały ten turystyczny "biznes", a tak nie
                jest! Kompromituje się na całej linii i przed turystami i przed ludzmi z
                branży! Nie zwracajcie uwagi na to co wypisuje, bo podobno sie szkoli
                jako "dziennikarz" :))) To niech sie szkoli:)
        • wojtek33 Re: tanie wycieczki w grecji 28.10.04, 14:55
          Gość portalu: Etaltravel napisał(a):

> Drogi wojtku 33 cytujesz tu opinię przedwmóczyni conajmniej jakby była alfą i
          > omega w sprawie grecji zwłaszcza tego co gdzie kosztuje, polecam więc samemu
          > sprawdzić a nie cytowac opini mało wiarygodnej.

Na ile potrafię obsługiwać to forum, to cytat był z Ciebie, a sam nie
          zaznaczyłeś, że to czyjaś opinia.
          Masz rację, nie byłem w Grecji. Za to na przełomie maja i czerwca spędziłem 18
          dni na Krecie (większości biura skracają pobyty, nam przedłużyli ;-)). Panią
          rezydentkę spotkałem 2 razy - w drodze z i na lotnisko, nie była mi do niczego
          potrzebna. No może poza tym, że podała ile u niej kosztuje dojazd i powrót z
          Samarii, a ile wypożyczenie samochodu - miałem orientacyjną cenę.
          Krótki spacer, w ramach "zwiedzania" Agia Pelagia wystarczył, by za wycieczkę
          zapłacić 30€, a za 5 dni w Micrze 140€ (u rezydentki odpowiednio 40 i 210 €). Że
          pan w miejscowym biurze mówił tylko po angielsku, francusku i niemiecku,
          podobnie jak przewodniczka w wąwozie? I tak miałem tylko angielskie Lonely
          Planet. Gdybym nie rozumiał, pewnie jeździłbym do Juraty.
          wojtek
          • Gość: Etaltravel Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.zax.pl 29.10.04, 00:04
            to ze sie tu skumała tu grupka ludzi i się nawzajem wspierają to mnie wcale nie
            przeraża ani to że nawzajem sobie potarzają to samo nie znaczy żeto prawda.
            jak sobie posty przewiniecie do góry a dotego przeczytacie zrozumiecie że już
            treść zgubiliście sens i temat całego tematu. jest teraz takei łapanie za słowa
            czyje będzie na wierzchu. A kto ma dośc oleju w głowie to dawno tu nic nie
            pisze. A ja wcale nie uważam że po waszych cynizmach dogaduszkach i
            przeinaczeniach mam się schowac uciec i zawstydzić. Przecież największym
            dowodem na coś są fakty nie słowa prawda? Próbujecie mnie dyskredytowac za to
            ze śmiałem się odezwac na forum. bo ja niby jestem po tej drugiej stronie.
            przestańcie z siebie robić jakieś ofiary. Siebie nawzajem cytujecie, Jedna
            panna z była na wczasach a dozywa się pięć osób robiąć z siebie autorytety
            moralne. nawet postów nie czytaliście gdzie sie podpisałem a zarzucacie
            anonimowość. jakieś reklamy wmawiacie jakby to miało jakieś znaczenie, jadno
            napisze a reszta je cytuje. faktów się trzymajcie państwo. Widze że was boli
            inne zdanie od was, ale pogodzenie się tym faktem świadczy o dojrzałości. A
            tylko chodzi o zdanie bo przeciez poza mokki nie byliście na tych wczasach.
            Więc o czym tu mowa gośc co był na krecie wypowiada się o cenach bazaru w
            litochoro (cytując mokki, conaujmniej jakby była ona z greckiej izby
            handlowej). Czy wy macie równo pod sufitem? Co może wiedziec o faktach ktoś
            ktos nie był? Pamietacie skargi na skarpę? jedna napisana przez osobę która
            słyszała o czymś drugiej się wydawało, a trzeci był troskliwy ojciec który słał
            maile ale nie zadzwonil nigdzie. Czy to jest poważne? Zapewne wolicie biura
            które totalnie zlewają to forum i mają w nosie co sie tu pisze. Miałem taki
            zamiar ale nie przestanę pisac bo niezadowoleni to maleńka garstka za to bardzo
            głośna i buńczuczna. Dal mnie reprezentacją jest to że do kontrachentów
            wpłynęła w tym roku tylko jedna skarga pisemna na letnie wczasy w nei pori (na
            6 tysiecy ludzi). I spotykając ludzi któzy korespondowali ze mną na forum byli
            wiem że byli zadowoleni z rzetelnej informacji. Zawsze tak jest że się taka
            grupka niezadowolonych trafi ale tak już jest na świecie. I nie ma sensu
            wszytskim nadskakiwać bo są osoby które zawsze beda niezadowolone i w szydzeniu
            znajdują pasję przyjemnośc i się realizują
            • Gość: Gościu Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:24
              > Więc o czym tu mowa gośc co był na krecie wypowiada się o cenach bazaru w
              > litochoro

hahaha Ja pisałem o bazarze w Litohoro ??!!! Gdzie ???:))) Swoją drogą byłem
              tam również, ale o tym pisałem! Podsumowywałem ogólnie Twoją - Etalu -
              działalność na tym forum! A swoją drogą to kto nie dawno dawał rady "jak zostać
              rezydentem" (pytanie było w Ecco Holiday) a Ty pisałeś o jakichś wahadłach, itp
              bzdurach! Jak już mówiłem - tak może być u Ciebie, ale gdzie indziej wygląda to
              inaczej!!! I tak jest ze wszystkim, wycieczkami fakult., rezydentami..bazarami:)
              itp. itd. A Ty robisz tu z siebie jakąś ALFĘ i OMEGĘ i wypisujesz takie
              rzeczy...:)) Pisz dalej, bo ponoć trenujesz pisaninę, ale to trochę żenada:))
              Aha, i chciałem nadmienić, że ja też jestem " z tej drugiej strony" (jak to
              określasz!)
            • mokki Re: tanie wycieczki w grecji 29.10.04, 22:07
              jeśli chodzi o przeinaczenia to niestety ale rekord w tym bije pan, panie etal!
              i te pańskie przekłamania, haha,zarzucił pan wojtkowi33 że niby z mojej
              wcześniejszej opinii zacytował informacje o litohoro! tyle że ja tego tematu W
              OGOLE nie poruszałam wcześniej!, dopiero po wypowiedzi wojtka33! kolejne
              pańskie przekłamanie! niech pan przewinie wstecz i sprawdzi treść po koleji!
              i pan śmie zarzucać innym, że kłamią? i że nie mogą pogodzić się z prawdą? jaką
              prawdą? pańską prawdą? niech pan nie bedzie śmieszny, dla pana to obce pojęcie
              przecież i to widocznie pana najbardziej boli, że prawda wygląda trochę inaczej
              niż się panu wydaje, to pan się nie może pogodzic z tym, że ktoś kto był
              faktycznie w nei pori, podał swoje dane, jest wiarygodny i ZAKWESTIONOWAŁ pana
              tezę o najtańszych wycieczkach w etaltravel i napisał prawdę o tańszym biurze z
              polską pilotką - golden way. widać nie może pan tego przetrawić i wymyśla pan
              tylko jak turystów osmieszyć i zadrwić z nich, ale w efekcie ośmiesza pan tylko
              sam siebie, bo każda inteligentna osoba czytająca po koleji powyższe wyciągnie
              odpowiednie wnioski! tak pan pisz, ze skarg nie było, haha, tylko jak
              rozmawialiśmy z turnusem wyjeżdżającym 20.09 dowiedzieliśmy się od 6 osób, że
              byli grupą u rezydenta w etaltravel zgłosić skargę na paskudne jedzenie w
              aronisie! i ponoć biuro się tą skarga nie przejęło, bo mówili, że do konca
              jedzenie było okropne. także te wszytkie pana superlatywy na temat pańskiego
              biura to tylko BICIE PIANY!
    • Gość: rycho Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 11:31
      Przegladam to forum bo bylem w grecji i jestem ciekawy opinii innych osob, ale
      niemal w kazdym watku pojawia sie gosc Etaltravel ktory chamsko reklamuje swoja
      firme. Wymysla on nawet nowe tematy tylko po to zeby sie pokazac.
      Pytanie do opiekuna forum - czy nie mozna usuwac takich postow? To ma byc
      wymiana uwag zwyklych ludzi a nie nachalna reklama swoich uslug.
      • Gość: Gościu Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 12:47
        No właśnie, szanowny Admin pojawiał się i kasował z "uporem maniaka" wątki
        dotyczące dwóch biur kreteńskich...Inne tego typu wątki mu najwyrażniej nie
        przeszkadzają! Bez komentarza.
    • kakofoniks odpowiedz na wybrane pytania 31.10.04, 17:27
      >
      > 2) ktoś twierdzi ze w grecji sa niby jakies polskie biura (ja takiego nie
      > znam zadnego)i sa drozsze niz prawdziwe greckie
      >

zgodze sie biuro polskie oznacza iz praacuje w nim polak, lub ze biuro jest touroperatorem greckiego

> 3) rezydenci zbijaja fortunę na prowizjach z wycieczek i biura polskie drugą
      > taką fortune zbijają pijąc krew z turystów
      >

szybciej wlasciciela podejrzewalbym o to niz rezydenta. rezydenci to pionki

> sa pajace w naszej branży co zdzierają niemiłosiernie w tej działce biznesu
      > się zarabia na obrocie
      >

tak ale sa dwa rodzaje obrotu, masowy i wyszukany tzn idziemy w ilosc lub jakosc

> 1) musimy opłacić rezydentów. mozna powiedzieć że kazdy sobie radzi, ale do
      > momentu wypadku, kradzieży albo jakichś awarii. sympatyczny grek z taniego
      > biura nie zrobi nic. Bo nie musi my musimy bo taka jest ustawa o turystyce.
      > musi byc rezydent i ktos za to placi. Zazwyczaj my
      >
      > 2) dzieki dobrym rezydentom zaoszczedzacie na warzywach, winach, knajpach bo
      > wskazuja najtansze wiec oszczednosc na braku rezydentów jest tylko pozorna.
      > jak dziennie na zakupach rodzina zaoszczedzi 7 euro a jest 10 dni to rózica w
      > cenie wycieczek wynoszaca (załózmy ze 3 osoby wezma trzy wycieczki ) 27 euro
      > to wiadomo juz co sie opłaca.
      >

zakladahjac pare rzeczy:
      1. po pierwsze rezydent zna grecki - tylko wtedy jest nam w stanie pomoc w sytuacji kradziezy lub lekarskiej, albo innej np. wlasciciel mowi tylko po grecku (z doswiadczenia)

> 3) sam byłem przewodnikiem lata i wiem jaka jest róznica miedzy kims kto
      > oczaruje ludzi a kims kto w zimie zbiera pomarańcze a w lecie czyta w
      > autokarze pascala na 10 min przed meteorami.
      >

to fakt nie kazdy nadaje sie na przewodnika, tak samo ujak nie kazdy nadaje sie na zbgieracza pomaranczy :)

> 4) autokar. czy ktos pomyslał czemu firma która nie ma autokaru jest tansza
      > niz ta co ma własne? wiec prosze pomyslec ile wezmie kierowca który robi
      > jedna wycieczke dziennie a ile taki co ma długi i po powrocie z aten wpisuje
      > kolege na tachograf i robi wieczór grecki potem transfer z lotniska spi 3
      > godziny a potem jedzie na meteory?
      >

nie myslalem

> 5) jechał ktoś na rejs na schodach? albo chodził po akropolu z rumunskim
      > przewodnikiem? to zostawiam bez komentarzy. (w biurze trzeba ztrudnic jakies
      > osoby zeby własnie tych drobiazgów pilnowały)
      >

to interesujace i ladnie brzmi. ciekawe jak jest w praktyce. ale nasuwa mi sie jedno pytanie osoba ta zatrudniona jest w biurze w polsce czy na grecji i czy mamy do niej dostep (np telefoniczny). niektore biura urzadzaja przyjecia rezydentow 4 razy w tyg po 1h i koniec a niektore daja np telefony do rezydentow (te drugie zdecydowanie wole, chociaz dotychczas tylko 2 razy musialem skorzystac z pomocy rezydenta 1. karaluchy na krecie (ale tu nie bylo telefonu do rezydenta) 2. kiedy bylem na ukrainie starszy pan poslizgnal sie i stoczyl po skarpie, nic mu sie na szczescie nie stalo ale byl mocno poturbowany)

> 6) na pewno są osoby które dojechały do przystani i pocałowały rufę statku
      > potem jechały do innej i to sdamo w końcu w trzeciej ich wzięła jakaś
      > krypa.albo wieczór grecki byłw recepcji hotelowej.
      >

zdazylo mi sie np ze autokar na samarie spoznil sie prawie 2h (ammoudara) a prom wcale a wcale sie nie opoznil, po prostu bylo krocej czasu na samarie

>
      > reasumując:
      1. najlepiej wynajac samochod i urzadzic sobie wycieczki samemu.
      2. jeszce jedno pytanie mi sie nasuwa czy biuro informuje o wszystkim. wezmy takie ecco holiday (ale mi podpadli) wycieczka na santorini. cena porownywalna z inna tego typu oferta z biura greckiego. wszystko pieknie plyniemy mamy posilek i zwiedzamy wyspe. cos wygladalo to zbyt rozowo - mam zwyczaj dociekac terminow - okazuje sie ze pilotka nie informuje iz plynie sie wolnym promem
      a nie wodolotem wskutek czego na zwiedzenie 3 miejscowosci zostaje okolo 3h (od momentu przybicie promu do momentu wyplyniecia z powrotem) - czy nie jest to nabijanie ludzi w butelke. przeciez najprawdopodobniej do trzeciego miasteczka sie nie dojedzie a o czasie wolnym mozna zapomniec.

mysle ze tutaj nie tyle ceny odgrywaja role, choc na pewno tez, ile robienie w konia klientow przez biura podrozy. przynajmniej taka jest opinia. najprosciej rzecz ujmujac biura czesto zapominaja o czyms powiedziec itp itd. to wywoluje zniechecenie
    • Gość: Jagoda Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.aster.pl 31.10.04, 19:10
      Do wszystkich wątków zawartych w tym miejscu.
      Muszę przyznać, że jest mi za was wstyd. Forum ma być wymianą opinii ale
      zawartych w kulturalnych słowach a nie w chamstwie. Każdy dobry biznesmen będzie
      chwalił się swoim biurem. Ma do tego prawo, a wy jak nie chcecie jeżdzić do Nei
      Pori to jedźcie gdzie indzej - wolny wybór.
      Nie byłam wprawdzie w Grecji, odpoczywałam na Krecie i nie było tak najgorzej.
      My Polacy mamy za granicą manię wielkości. W kraju jesteśmy cisi, spokojni a za
      granicą pieniaczymy. Policzcie sobie tylko cenę biletów lotniczych, ew. wynajem
      pokoju i odechce się Wam wojaży za granicę. A najlepiej zostać w domu.
      Pozdrawiam
      Jagoda
      • Gość: EtalTravel Re: tanie wycieczki w grecji IP: 62.233.210.* 01.11.04, 00:53
        kakofonis
        skoro jesteś taki zły na ecco holidays i pałasz rządzą dokuczenia biuru to
        pewnie się na wiosnę bardzo z czegoś ucieszysz, ale niech to będzie
        niespodzianką.

gościu
        widzę że masz żale o pisanie w temacie kursu rezydentów i tutaj rozgrywasz
        prywatną batalię. niestety musiałem zareagować bo tzw kursy rezydentów są takim
        samym oszustwem jak kursy modelek. Ludziom sie obiecuje pracę a potem naciąga
        na jakieś kursy które niczego nie gwarantują. Ale uważam że tu reprezentujesz
        złodziejstwo.

Co do reklamowania siebie (a raczej kontrachentów, a czasem i konkurencji
        dobrej i solidniej) nie raz twierdziłem że tak jest uczciwiej niż podawać się
        za laski które jadą na jakiś turnus z jakimś biurem, tudziez podawac sie za
        turystów co sobie chwalą wczasy. torszkę szacunku dla osob które tu nikogo nie
        udają i nie chowają sie pod nickami Gościu a podają i biuro i kontrchentów i
        imię. Intencją jest tu moją rozjaśnianie a nie zaciemnianie

moki tobie sie wydaje ze amerykę odkryłaś, nagle wielki cud się stał ktoś miał
        taniej niz my (a i tak nie wszystko a z dziecmi drozej) calą batalię tu robisz
        pewnie rozgoryczona że wszyscy co byli w nei pori nie dziekują za wielkie
        odkrycia i poswiecenie. Stało sie to chyba jakąs twoją zimową batalią
        emocjonalna postawić na swoim. Ale niestety juz tu ani faktów nie ma sni sensu
        są tylko emocje: kłamaca kłamaca oszust. wnioskuje z wypowiedzi ze nawet juz
        nie wiesz o co chodzi. A ja za dużo pracy i wysiłku w to włożyłem żeby
        powiedzieć że golden way to samo. Bez urazy ale wprowadzasz forumowiczów w bład
        w jakiejś swojej ślepiej zawiści.

• Gość: etaltravel Re: tanie wycieczki w grecji IP: 62.233.210.* 01.11.04, 00:57
          przeczytałem sobie znów posty tej dyskusji, głupio dłaem się wciągnąć w głupie
          pyskówki. Ale was niektórych jest jadu i rozgoryczenia. przecież to koszmar coś
          takiego w sobie nosić
        • Gość: Gościu Re: Do ETALA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:49
          >gościu
          widzę że masz żale o pisanie w temacie kursu rezydentów i tutaj rozgrywasz
          prywatną batalię. niestety musiałem zareagować bo tzw kursy rezydentów są takim
          samym oszustwem jak kursy modelek. Ludziom sie obiecuje pracę a potem naciąga
          na jakieś kursy które niczego nie gwarantują. Ale uważam że tu reprezentujesz
          złodziejstwo. <

Słychaj, tu już trochę przesadziłeś! Jeżeli jesteś zbyt tępy, żeby zrozumieć -
          wyłożę Ci to jak krowie na rowie: nie miałem, nie mam i nie będę miał nic
          wspólnego z Ecco Holiday!!! Nie mam żadnego żalu - napisałem jak to wygląda!
          Wiem tylko, że ci którzy się naprawdę sprawdzą na tych ich kursach dostają też
          pracę, bo znam osobiście takie osoby! Nie pozwolę sobie, żeby takie zero jak TY
          oskarżało mnie o jakieś wyimaginowane złodziejstwo !
      • arwena Re: tanie wycieczki w grecji 01.11.04, 14:52
        a ja uwazam ze bez biura wychodzi taniej (wyjatek - ew. najtansze wycieczki
        autokarem, po prostu nie sprawdzalam).
        Do tej pory kupowalam last minute, nawet naprawde last na lotnisku, i teraz bez
        biura bylo jeszcze taniej (to pisze do Jagody).

A jak jezdzilam z biurami, po prostu chcialam uczciwosci. A nie obietnic w
        Polce i znikania rezydentow na miejscu (nie bylo to w Grecji). Nie przecze ze
        moze byc inaczej - dowodem dobre opinie o wielu wyjazdach, chocby na tym forum.
        Ale mysle ze rzeczywistosc jest niekorzystna dla polskich konsumentow (np
        Niemcow nikt by tak nie nabieral). Nawet opis w polskim katalogu trzeba
        czytac 'miedzy wierszami', a zdjecia ogladac pod roznymi katami i zastanawiac
        sie, gdzie moze tkwic pulapka. Z niemieckim biurem - standard przekraczal
        katalogowy opis.

Mysle ze wiekszosci w tym watku chodzi jednak o elementarna uczciwosc. A diabel
        tkwi w szczegolach (np. niesprzatanie, posilki). Biuro np uwaza ze wszystko
        zapewnilo (no bo zawsze sie ktos znajdzie kto ponarzeka - to tez prawda).

Pzdr
        • kakofoniks Re: tanie wycieczki w grecji 01.11.04, 18:44
          calkowicie sie zgadzam ale czasami biura nie umieszczaja pewnych szczegolow, wroce do wycieczki na santorini. wszystko pieknie, statek, zwiedzanie nic podejrzanego. ale nigdzie nie bylo podane jak dlugo sie tam bedzie. tylko dlatego ze mojaj mama byla rok wczesniej na santorini i ze biura greckie oferowaly 2 rodzaje wycieczek tknelo mnie i zapytalem sie o rodzaj statku. w tym tkwij szkopul. i nie mowcie mi ze jest to uczciwe. wole jechac z greckim biurem ktore na wejsciu przedstawia mi szczegolowy plan co do minuty i nie ukrywa niedogodnosci, przy czym ich oferta jest zazwyczaj tansza.

przy okazji mam pytanie czy eltatreavel organizuje wycieczki samo od a do z wlanczajac zatrudnienie polskich kierowcow polskich autokarow itp itd?? jakos nie chce mi sie w to wierzyc. szybciej uwierze ze macie umowe z biurem greckim ktore daje wam znizke a wy spredajecie to wczasowiczom. oczywiscie i grecy i wy macie zysk. co do tanich knajp podczas podrozy - to chyba ironia. na krecie zarowno ecco jak i inne biura woza klientow do knajpy w ktorej kawa kosztuje 5 euro (mocno lurowata). jesli to ma byc najlepsza i najtansza knajpa to wole juz chyba mac donalda (chos moimi faworytami pozostaja kaliwa i kaktus na krecie)
        • Gość: Jagoda Re: tanie wycieczki w grecji IP: *.aster.pl 01.11.04, 20:19
          Mnie po prostu chodziło o to by wymiana poglądów była przekazywana w sposób
          kulturalny. Każdy ma prawo do swoich poglądów i ocen byleby to robić z klasą a
          nie urządzać pyskówki jak na targowisku.
          Być może wyjazd we własnym zakresie jest tańszy. Dobra rada: zanim podejmiecie
          decyzję o wyjeżdzie za granicę proszę wysztsko dokładnie przeliczyć i wybrać
          najbardziej optymalną opcję. Po co obrzucać się błotem. Dla jasności - nikogo
          nie bronię ale mam tyle lat, że mogę udzielać wskazówek o dobrym wychowaniu.
          Pozdrawiam wszystkich
          Jagoda (Et. Travel wie kim jestem)
    • elinida kiedy w Grecji swięto zmarlych? 01.11.04, 14:29
      A ja jak chce się pośmiać, to przychodzę poczytać ten wątek :D
      nigdy mnie nie zawiedzie :)
      A propos, macie coś nowego do powiedzenia na temat Grecji? bo w sumie te forum
      ma tego dotyczyć, np. jaka pogoda aktualnie jest w Grecji? Czy ludzie jeszcze
      kąpią się w morzu?
      Kiedy w Grecji jest obchodzone święto zmarłych? bo zapomniałam - qrka wodna...
      Pozdrawiam
      Eli
      • bebiak Re: kiedy w Grecji swięto zmarlych? 01.11.04, 17:01
        elinida napisała:
        > Kiedy w Grecji jest obchodzone święto zmarłych? bo zapomniałam - qrka wodna...

Jasu Eli mou, nie jestem co prawda pewna, ale wydaje mi się (tylko mi się
        wydaje), że oni chadzają na cmentarze w Święta Bozego Narodzenia.
        Może ktoś wie? Bo mnie to się tylko wydaje:(
        Ściskam Cię mocno
        B.
        • Gość: EtalTravel Re: kiedy w Grecji swięto zmarlych? IP: 62.233.210.* 02.11.04, 19:21
          w grecji nie obchodzi sie święta zmarłych. To wg Adonisa w biura Filoktitis
          travel z kokkino nero.

Kakofonis:
          To my jesteśmy greckim biurem, na greckich papierach z grecką szefową biura,
          greckimi autokarami i kierowcami. Jak wycieczki w nei pori np ateny są po 35 a
          my sprzedajemy po 28 to chyba nie posądzasz ze ktoś bedzie cie po jakichś
          kawach za 5 euro woził

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka