Dodaj do ulubionych

JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ???

09.01.05, 22:02
Witam! Wybieramy sie z mężem w lipcu lub sierpniu na Kretę. Mamy tam swoje
ukochane miejsce i mały hotelik. Niestety żadne biuro podróży nie organizuje
w to miejsce wyjazdów. Jak możemy się tam dostać , czy do Iraklionu lataja
jakieś tanie linie lotnicze?
Obserwuj wątek
    • neronka Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 09.01.05, 22:04
      W sezonie bilety na czartery do Iraklionu sprzedaje:
      - Ecco Holiday
      - Atena Travel
      - kiedyś sprzedawał też Scan, ale nie wiem jak będzie w tym roku
      • Gość: ewamalgorzata Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 22:47
        Też się zastanawiałam- i na czartery nie wpadłam:) Jest jeszcze chyba opcja:
        trafić bilet w promocji do Aten u jakiegos taniego przewoźnika, i potem promem
        np.: www.greekislands.gr/hfd/highspeed5-piraeus-chania.htm - ale
        chwilowo, "Tickets' Prices will be available in a few days" - więc się okaże
        niedługo
        ATSD: Jakie są/były ceny takich przelotów czarterowych?
    • maziamb Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 09.01.05, 22:54
      Też brałam pod uwage taką opcję ale wolałabym bezpośrednio dostać sie na Kretę.
      Dzisiaj sprawdzałam ceny lotów WizzAir z Katowic do Aten 625 zł od osoby w
      obydwie strony
    • maziamb Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 09.01.05, 23:09
      Neronka wielkie dzięki! Sprawdziłam Ecco Holiday i okazało się, że są wyloty za
      799zł, myślę że dochodzi tam jeszcze jakiś podatek i opłaty. Jutro tam dzwonię!
      • Gość: ewamalgorzata Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 23:42
        A to nie jest w jedną stronę przypadkiem? Mam wrażenie, ze mnie pokazało 2 x po
        tyle...
        • Gość: Lee Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 10.01.05, 08:13
          ja znalazlam to:
          rezerwacja.aero.pl/fe/availability.asp?NAME=availability&PHPSESSID=bedc0797acf03c8c9b9b462ba0b055a5&C_TARIFF=&YTHSEATS=
          0&APPLICATION=STAVL&CABINCLASS=Y&STUSEATS=0&SFID=PAE&C_AGENTNR=319&arrtime_but=o
          n&arrtime_but=off&ARRTIME_tst=0700&DEPDATE=19%2E05%
          2E2005&INSSEATS=0&AIRLINE=&SENDPSH=true&GO=1&_DEPAIRPORT=WAW&SNNSEATS=0&ARRTIMEA
          RR=0100&ORDERBY=PRICE&_ARRAIRPORT=HER&STARTPAGE=default%
          2Easp&DEBUG=false&ARRDATE=29%2E08%
          2E2005&INFSEATS=0&DEPTIMEARR=0100&CNNSEATS=0&deptime_but=on&deptime_but=off&DEPT
          IME_tst=0700&dzial=search&ADTSEATS=1&RETURN=true&DEPAIRPORT=WAW&ARRAIRPORT=HER&D
          EPISODATE=20050519&ARRISODATE=20050829&REFRESHED=true
          i chyba skorzystam
          • Gość: Lee Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.01.05, 08:17
            ups poprostu www.aero.pl/
      • ewamalgorzata Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 12:39
        Ja dzwoniłam do Ecco - pani powiedziała, że to już całkowity koszt lotu:)
    • neronka Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 10:32
      Jeśli chodzi o rejsowe loty to najtaniej w tym roku ma Wizz Air. O Air Polonii
      mozna zapomnieć..........
      Albo ewentualnie LOT w jakiejś dużo wcześniejszej promocji.
      A z Aten z Pireusu promów na wyspy greckie jest do woli.
      W przypadku wyboru Krety proponuję przystanek na 2-3 dni na Santorini (piękne).
      Zdecydowanie samodzielne podróże są bardziej ekscytujące......
      Ale jadąc w sezonie warto zarezerwować sobie apartament na Krecie wcześniej. Mam
      sprawdzony namiar w Georgioupoli jakby ktoś chciał.
      • magdary Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 10:38
        Daga obejrzałam tę miejscowośc :) naprawdę śliczna. mozesz podeslac te namiary?
        mam stracha na wyjazd pierwszy raz tak troche jakby w ciemno :)
        • Gość: Lee Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 10.01.05, 12:18
          A moze masz znasz jakies sprawdzone apartamenty w okolicy hersonissos?
      • kocio22 Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 18.01.05, 17:51
        Chetnie poznałabym Twoje wrażenia z Georgioupoli. czy oprócz plazy jest tam
        jakies przyjemne miasteczko?
        • neronka Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 18.01.05, 19:31
          Georgioupoli to właśnie jest miasteczko, a właściwie turystyczna miejscowość
          której zaletami sa:
          - najszersza na Krecie plaża - podobno
          - bliskość new road a więc łatwa komunikacja czy to autem czy autobusem po Krecie
          - do Chanii ok. 20 km
          - do Rethymon ok. 25 km (o ile dobrze pamiętam)
          - mały główny skwerek, dużo tawern, biur itp
          - w G. do morza wpada rzeka która łaczy się z jez. Kournas w którym żyją żółwie
          szczęściarzom udaje się je zobaczyć w naturalnym środowisku
    • magdary Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 13:05
      sprawdziłam ecco
      do Chanii latają za 699 za osobę w obie strony.. to 1398 za dwie osoby chyba
      calkiem niezle?
      • neronka Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 14:40
        To bardzo tanio. Bierz i się nawet nie zastanawiaj. Za tyle do nawet do Aten
        ciężko znaleźć połączenie.
        I panmiętaj że im bliżej wylotu tym ceny szybciej rosną.
        Wysłąłam Ci info o apartamencie na priv gazetowy.
        • magdary Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 10.01.05, 15:18
          dzięki już dostałam będe dziś przekonywać małża :)
          ech ja chcę na Kretę :)
      • Gość: acek Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: 213.77.50.* 28.02.05, 10:00
        niesttey ale ejszce dochodza do tego oplaty lotniskowe..

279 zł od osoby :((

pozdrawiam

acek
    • ewamalgorzata Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 12.01.05, 17:54
      Znalazłam, e jeszcze Neckermann ma przeloty trampingowe. Wawa- Iraklion - 990
      zł ze wszystkim. Korzystaja chyba z Centralwings.
      • Gość: -pppodroznik Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: *.torun.mm.pl 27.02.05, 21:01
        za 1080 masz apartament na 14 dni samolot z oplatami i ubezp :) w triadzie a
        zaznaczam ze nie pracuje w biurze tylko takie smieszne tanie wakacje sobie
        zarezerwowalwem nie licze na luksus :)
        • ewamalgorzata Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? 28.02.05, 00:36
          No ta, ale czy ten apartament ma morze pod balkonem?:) Dla mnie to jest
          niezbędny warunek:)
          • Gość: git Re: JAK DOLECIEĆ TANIO NA KRETĘ??? IP: 195.94.210.* 28.02.05, 09:01
            Tak,Ma:) I jeszcze za te tysiac peelenów masz all inklusive i czternascie
            wycieczek fakultatywnych. Karaluchy gratis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka