Dodaj do ulubionych

Zakhyntos czy Korfu

14.01.05, 13:42
Witam
Zdecydowaliśmy się ze znajomymi na wyjazd , na wyspy jońskie.Chcemy wynająć
całą willę , zastanawiamy się tylko czy wybrać Zakhyntos czy Korfu.
Proszę osoby , które tam wyjeżdżały o opinię i własne wnioski.
Z góry dziękuję za poświęcenie czasu
Obserwuj wątek
    • mali_na Re: Zakhyntos czy Korfu 14.01.05, 15:41
      Też mam ten problem:) Jak rozwiązaliście problem dojazdu?
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Zakhyntos czy Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 16:25
        Obydwie wyspy piekne ze swoistym urokiem.Na Korfu blizej i taniej,wrazenia
        podobne.Super
        • marlon35 Re: Zakhyntos czy Korfu 14.01.05, 22:41
          Jaka jest różnica w cenach Korfu i Zakynthos?. Z pobieżnych analiz różnych
          willi i apartamentów z netu ceny wynajmu są podobne , z tą różnicą ,że
          Zakhyntos ma o wiele bogatszą ofertę.
      • marlon35 Re: Zakhyntos czy Korfu 14.01.05, 22:32
        Chcemy pojechać samochodami do Wenecji , promem z Wenecji do Patras ,
        samochodem z Patras do Killini (ok 100 km) i lokalnym promem z Killini na
        Zakhyntos. W przypadku Korfu prom z Wenecji zatrzymuje sie tam bezpośrednio.
        • mali_na Re: Zakhyntos czy Korfu 15.01.05, 08:00
          marlon35 napisał:

> Chcemy pojechać samochodami do Wenecji , promem z Wenecji do Patras ,
          > samochodem z Patras do Killini (ok 100 km) i lokalnym promem z Killini na
          > Zakhyntos. W przypadku Korfu prom z Wenecji zatrzymuje sie tam bezpośrednio.

Dziękuję Marlon. Czy wiesz już jak podróż wyjdzie cenowo?
          Wybieram się dopiero na wyspy jońskie, ale wydaje mi się,że Rezydentowi chodziło
          o większe koszty pobytu na Zakhyntos niż Korfu.
          Ceny w sklepach, tawernach, wypożyczenie auta. Kształtuje się to różnie na
          wyspach. O ile na Krecie płaciliśmy za obiad ok 10 euro to na Thassos za podobny
          obiad ok 7.
          • marlon35 Re: Zakhyntos czy Korfu 15.01.05, 11:43
            Witam
            Co do cen to jestem w trakcie zbierania informacji.Prom z Włoch jest dosyć
            drogi ,szczególnie jeśli chce się spać w kabinach(ale znalazłem możliwości
            niższych cen) , koszt dojazdu samochodem do Wenecji zależy głównie od samochodu
            i jego zużycia paliwa , oraz od tego czy śpi się po drodze i w jakich warunkach.
            My planujemy do Wenecji dojechać bez noclegów po drodze. Koszty winiet i opłat
            za autostrady nie są na tyle duże , żeby rzutowały na ogólny koszt dojazdu w
            znaczny sposób. Jeśli będziesz zainteresowany to prześlę ci konkretną
            kalkulację jak zbiorę wszystkie dane.
            Pozdrawiam
    • Gość: mali_na Re: Zakhyntos czy Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:30
      Ja pojadę i tu i tu. Problem tylko w kolejności:)))))
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Zakhyntos czy Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 10:42
        Na Korfu wbrew pozorom jesr wiecej bazy niz na Zakynthos i jest ona
        tansza.Wyspy jak juz pisalem o podobnym greckim klimacie.Jak bym mial ktoras
        wyroznic to mialbym duzy klopot.Jezeli chodzi o kolejnosc przy pobycie na
        obydwu to musisz spojzec na rozklady promow.Jezeli zaczniesz od Zakynthos to
        wyplyn z Ancony,a z Korfu wracaj do Wenecji.Odwrotny uklad przy pierwszym
        Korfu.Wez pod uwage ze ostatni realny prom z Kilini wyplywa o 20.30 .Ceny w
        tawernach,wypozyczalniach itd. wyzsze na zakkynthos o ok.10-20%
        • marlon35 Re: Zakhyntos czy Korfu 15.01.05, 11:33
          Dziękuję za informacje.Co do bazy ,to przynjmniej w necie dużo więcej znalazłem
          w Zakhyntos. A tak przy okazji to może polecisz mi jakieś ciekawe i niedrogie
          akomodacje , bedziemy jechać w 7 lub 10 osób.Chcielibyśmy wynająć jakąś willę w
          spokojnym rejonie (koniecznie klima ,chętnie basen jeśli dalej od morza).Może
          sprzedaż jakieś namiary ?
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka