Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:35 jakiś przytulny hotelik z jak najtańszym biurem ??? co proponujecie, czy słyszeliście o takim biurze jak Atena Travel???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basbusaa Re: SANTORINI 01.03.05, 11:14 Tam chyba wszystkie hoteliki są przytulne. Nie ma molochów 10 piętrowych. Z powodu trzęsień ziemi najwyższe hotele są 2 piętrowe i większość prowadzona przez całe rodziny. Ja byłam z biurem którego już nie ma - Big Blue. O Atenie słyszałam, byli z nami ludzie z tego biura w Egipcie. Byli zadowoleni więc może warto spróbować. Tylko polecam raczej tydzień na Santorini, wysepka maleńka (ale śliczna więc warto), można się zanudzić przez dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: SANTORINI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:36 Atena Travel? może jakies nowe się otworzyło, bo to co ja znam już nie istnieje ( choć było O.K.)od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiadziona Re: SANTORINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:54 istnieje ale może najpierw jak pojedziecie Z TYM BIUREM sprawdźcie bilans finansowy 2004 jest do wglądu dla każdego w najbliższym Sądzie JA TO ZROBIŁAM I I OD RAZU MI SIĘ ROZJAŚNIŁO........... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: SANTORINI IP: *.mi.gov.pl 03.03.05, 14:56 CZY MOŻE KTOŚ TAM BYŁ DŁUŻEJ NIŻ JEDEN DZIEŃ NA WYCIECZCE, JAKA LOKALIZACJA JEST NAJATRAKCYJNIEJSZA, Z REGUŁY DUŻO OFERT HOTELI JEST W MIASTECZKU KAMIRI (CZY JAKOŚ TAM), CZY KTOŚ TAM BYŁ, CZY NA PIECHOTKĘ MOŻNA SIĘ DOSTAĆ DO WIĘKSZEGO MIASTECZKA?????????????????? BŁAGAM NAPISZCIE JAKIEŚ DODATKOWE INFORMACJE, CHCIAŁABYM TAM POJECHAĆ W WAKACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REP Re: SANTORINI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:28 jesli masz pytania pisz na atenatravel@atenatravel.pl jesli z nimi jedziesz to Ci pomoga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr Re: SANTORINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:35 a co chcesz wiedziec? o Kamari i o Sontorini? podaje maila nero3000@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hika Re: SANTORINI IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 19:22 A może ktoś wie coś na temat Karterados na Santorini. chcę tam wyskoczyć na 2 dni. Czy to dobra miejscowość na nocleg? I czy jest stamtąd połączenie z resztą wyspy (Oia, Fira)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: SANTORINI IP: 195.117.40.* 17.04.05, 20:05 Byłam tam przez dwa tygodnie i spędziłam w ten sposób najpiękniejsze wakacje w życiu. Pojechałam z nieistniejącym już biurem Big Blue i nie mogę narzekać. Za śmieszne pieniądze - 1400 zł przez dwa tygodnie mieszkałam w raju. Większość biur proponuje noclegi w miejscowości Kamari (jest tam lotnisko, które może być dokuczliwe - to zależy od lokalizacji hotelu), ja mieszkałam w Perissie, po drugiej stronie wielkiej góry (chyba Messa Vuono), na której szczycie są położone ruiny starożytnej Thery, w hotelu Meltemi. Kamari, z tego co wiem, jest bardziej rozrywkowe, Perissa spokojniejsza, ale obie miejscowości to typowe miasteczka wakacyjne z ciągiem hoteli, sklepików i tawern przy morzu (ja polecam Lavę w Perissie - wyśmienite jedzenie, a prowadzi ją trzech facetów żywcem wyjętych z filmów Jarmuscha, ciekawa jestem, czy jeszcze istnieje). Jak już ktoś wspomniał - nie ma tam wielkich molochów, są małe, przytulne, biało- błękitne hoteliki, schowane wśród kwiatów. Najlepiej pojechać na Santorini na początku lub pod koniec sezonu - wtedy jest spokojniej, ale zawsze można tam znaleźć urocze spokojne miejsca. Urokliwa jest uczepiona wysokiego wybrzeża Oia, z domkami dosłownie wykutymi w zboczu (i to nie tylko o zachodzie słońca, kiedy oblepiają ją setki turystów, ale za dnia, kiedy jest tam nieco sennie), Fira, która ma klimat większego miasta. Dużo bardziej niż ruiny Akrotiri zauroczyło mnie samo miasteczko - wspinając się po schodach oplatających górę, obok których zbudowane są domki, byłam co rusz częstowana rozmaitymi przysmakami przez przygodnie poznanych mieszkańców, tam też, nieco poniżej wioski jest położona czerwona plaża, a przed nią tawerna Delfini, gdzie możesz jeść kolację, mocząc nogi w morzu. Jest jeszcze masa innych miasteczek - dawnych, teraz opustoszałych twierdz, po których można się włóczyć godzinami, zrywając liście mięty wyrastające z murów, czy przysiadając na orzeźwiającą frappe w pojawiających się na tym pustkowiu znienacka tawernach - takie są Pyrgos czy "wioska duchów" Messa Gonia, której mieszkańcy w większości uciekli po trzęsieniu ziemi w l. 50. I jeszcze wino! To z tamtejszych winnic (na przykład sprzedawane w małym sklepiku przy pętli autobusowej w Oia) jest naprawdę wyjątkowe - jakkolwiek absurdalnie to zabrzmi, wulkaniczny nalot, który pokrywa winogrona, płożące się po ziemi (tak się je tam uprawia), daje się wyczuć i jest to intrygujący smak. Nie nudziłam się tam ani przez pół minuty, a znudzonym polecam wycieczkę na położoną w pobliżu Ios - można popłynąć i wrócić tego samego dnia, plaże są tam piękniejsze niż na Santorini - bo mięciutkie, złociste, a nie czarne, żwirowe. A najpiękniejszy dzień przeżyłam, kiedy przypadkiem trafiłam na święto patrona malutkiego kościółka, zawieszonego na skalnej półce, na zboczu Messa Vuono, nad Perissą - to była niesamowita, wielka uczta, na którą zostałam zaproszona, kiedy wspięłam się tam, zwabiona biciem dzwonów, z tańcami, śpiewem, hektolitrami wspaniałego wina. Nigdy tego nie zapomnę, i choć później byłam dwa razy na Krecie (też wspaniałej), to tego wspomnienia nic nie przyćmi. mam nadzieję, że uda mi się tam wrócić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: SANTORINI IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 27.07.05, 00:15 Santorini, Kamari - moje najpiękniejsze w życiu 2 tygodnie. Kamari to piękna miejscowośc a jak dla mnie samoloty były atrakcją, bo latają tylko w dzień, a na tyle nisko że można się im przypatrzeć. Krystaliczne morze, idealne miejsce do nurkowania - masa ryb... Cała aleja restauracji, knajpek, sklepików - nie trzeba iść nigdzie dalej (do większego miasta). Najlepiej miec w hotelu wykupione śniadania, ale broń boże nie wykupywać obiadokolacji - cenowo wychodzi podobnie jak jedzenie codziennie w restauracji, a to nie mała atrakcja bo knajpki są śliczne. Czarna wylkaniczna plaża - do dziś mam garść tego piasku... ehh.. az sie rozmarzylam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: SANTORINI 27.07.05, 09:17 Oj warto, warto :-)) Sama się zastanawiam czy i mnie się kiedyś uda wrócić (pomyśleć,że nawet byłam blisko- 7 lat temu ;-(( A jak już się zdecydujesz, to KONIECZNIE zachód słońca w jakiejś niedużej knajpce w Oia nad karafką białego wina- spokojnie może być lokalne, jak najbardziej, "house-wine"...:-) Dla mnie bije na głowę wszelkie "perignony" czy "moet'y & chandon'y" ;-(( Choć...weź może poprawkę na moje specyficzne gusta;-) Pzdr- tym razem sentymentalne ..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aim:) Re: SANTORINI IP: *.katowice.pik-net.pl 27.07.05, 13:52 ehhh..ja tez byłam z tym biurem na Krecie i tez trafiłam do raju a bliżej mówiąc do Matali i tez za niewielki pieniądz do fajnego hotelu, szkoda ze nie istnieja, może mieli za tanio i zbankrutowali :D Aim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: SANTORINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:11 Czy październik jest dobrym miesiącem do odwiedzenia Santorini? Byłam tam w maju, było pięknie, ale w październiku chciałabym wrócić sama - czyli bez biura podróży. I tu wielka prośba - tanie loty, tanie spanie. Będę wdzięczna za namiary. lanzarote@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiadziona Re: SANTORINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:51 BOŻE BROŃ ale zawsze możecie sprawdzić jeżeli macie do stracenia 1 lub 2 tygodnie z życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: SANTORINI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:33 A ja tam spędziłam najpiękniejsze - niestety tylko 3-tygodniowe - wakacje życia. Wszystko zależy od tego co kto lubi. Pozdrawiam ruszających na Santorini (strasznie Wam zazdroszczę). AS Odpowiedz Link Zgłoś
polly Re: SANTORINI 27.07.05, 12:20 racja racja :) ja juz zaczynam grosik do grosika na przyszle wakacje zbierac :) moooze mi sie uda - a jak uzbieram to tylko santorini! :) Bylam w zyciu na 3 wyspach Greckich (Santorini, Kos, Kreta) w Egipcie, we Wloszech duzo razy, we Francji na lazurowym wybrzerzu, w Chorwacji i Hiszpanii. Z tego co widzialam, nigdzie nei jest tak pieknie jak w Grecji, a nigdzie w Hrecji tak pieknie jak na Santorini :D Odpowiedz Link Zgłoś
lanzarote Re: SANTORINI 31.07.05, 23:16 Czy macie namiary na tani hotel, tani przelot na Santorini? Znalazłam na AirBerlin szokująco tani lot za 15 euro (!) - ale w terminie, który nie bardzo mi odpowiada. Czy ktoś z Was był na Santorini w październiku? Jaka jest temperatura? Odpowiedz Link Zgłoś