amoniaaa 22.04.05, 10:05 Czy ktoś z Was był w Paralii w tym apartamencie? Możecie napisać jakie są Wasze wrażenia? Bardzo dziękuję za opinie na temat tego budynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:11 Witam.Ja ze znajomymi też sie wybieramy tam od 7 lipca do chyba 20(całe wczasy, na miejscu 10 noclegów).Wycieczke mamy już wykupioną ale niestety nie wiem jak tam do końca jest.Słyszałem ,ale to niesprawdzone info że są w miare przyzwoite. Dziwne natomiast jest to że ja wczoraj założyłem taki sam temat a dzisiaj go nie ma tylko jest twój.Sam sie chyba nie skasował. Pozdrawiam i też czekam na opinie osoby które tam były! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 25.04.05, 10:54 Ja już byłam w Grecji ale w innym mieście i oczywiście co za tym idzie w innym apartamencie. Moja mama w zeszłym roku była w troszke tańszym jeszcze, nie było szału, ale wszystko co potrzebne do życia jest (łóżko, kibelek, prysznic). Te trochę droższe są ładniej wykończone. Poza tym w Grecji nie liczyłabym na mega luksusy. Jest ładnie i czysto. Tyle ja pamiętam. Z pewnościa super się będziesz bawić. Proponuje wycieczkę na wyspę Skiatos. Meteory sa przereklamowane, nic tam nie ma z wyjątkiem kilku klasztorów na skałach. ładny widok i tyle. Wieczór grecki też bardzo fajny, super zabawa. W Atenach nie byłam, zdania były podzielone - jedni byli zachwyceni, inni stwierdzili że to męcząca wycieczka. Zależy kto co lubi! ;) Udanych wakacji. Ja jadę dopiero 8 września - to będzie moja (i przyszłego męża) podróż poślubna ;) Jak wrócisz, daj znać jakie były te apartamenty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:39 To dla mnie i mojej przyszłej żony też będzie podróż poślubna :) Nie oczekujemy luksusów, nie za takie pieniądze, ale też chcielibyśmy żeby te apartamenty były w miare spoko(czyli żeby nie było takiej sytuacji że będziemy do nich wracać z niechęcią).Tramp Travel twierdzi że apartamenty VARBENIS były: "ulubionymi apart.wczasowiczów sezonu 2004" W zeszłym roku byłem w Turcji w Alanii i naprawde chciałbym żeby te wakacje były równie udane co tamte, albo jeszcze lepsze.Ja też Wam życze udanego pobytu i napewno podziele sie wrażeniami po powrocie. A może odezwie sie ktoś kto był osobiście w tych apartamentach i dowiemy sie czegoś więcej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 29.04.05, 10:02 Czy nikt z Was tam nie był? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan apartament Varbenis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 19:59 Jest ok! Wasilij i Gieorgija właściciele sprawiają że atmosfera mieszkania jest jak w domu. Blisko do morza i do sklepu - lidl tuż za rogiem ulicy. Super piekarnie i cukiernie - polecam sklep portowy świeża ryba i owoce morza. Apartament ma te przewagę nad hotelem, że to ty jesteś szefem kuchni. Jak zrozumiesz kuchnie grecką to schudniesz bez wysiłku - warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Apartamenty Varbenis plusy i minusy 2014 IP: *.myslenice.net.pl 25.05.14, 09:32 czy ktoś był tu ostatnimi latami. Jakie są plusu i minusy. Jakie sąsiedztwo, jak daleko do plaży i sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spock Re: Apartamenty Varbenis plusy i minusy 2014 IP: *.infocoig.pl 15.09.14, 11:46 Witam. Byłem tam w tym roku i powiem szczerze że byłem mile zaskoczony gdy wtargałem do mojego pokoju pierwszą walizkę. Rok temu byliśmy w Nei Pori (villa Apostolia) i mam trochę porównania. W Varbenisie byliśmy w pokoju 2-osobowym na 3 piętrze, w środku włącznik prądu na breloczek przy kluczach (lodówki oczywiście nie wyłączał), na suficie płaska okrągła lampa typu plafon, łóżko podwójne, nocna szafka, szafa na ubrania (dość wąska i wydaje się mało pojemna ale nie zabrakło nam miejsca na ubrania), aneks kuchenny o dziwo czysty i zadbany, kuchenka elektryczna z jedną płytą grzewczą, czajnik bezprzewodowy, lodówka z zamrażarką, w szufladzie sztućce i w szafce naczynia niezbędne do przeżycia również czyściutkie chociaż i tak miałem swoje kubki, talerzyki i sztućce bo nigdy nie wiadomo czy będą czy nie i w jakim stanie... Balkon dość duży, nie łączony z innym, z widokiem na ulicę i sąsiedni budynek lecz w taki sposób że nikt nas nie miał skąd podglądać ;-), zadaszony, z 2 halogenami w suficie, 2 krzesłami plastikowymi i stolikiem, po bokach miał takie wnęki w których trzymaliśmy puste walizki i kosz na śmieci bez obaw że zaleje je deszcz który niestety padał kilka razy. Nie było linek na mokre ręczniki bo nie było gdzie ich zawiesić ale barierka i krzesełka z powodzeniem dały radę. W łazience również O DZIWO czysto, umywalka i klozet bielusieńkie, baterie błyszczące, lustro ze szklaną półeczką i lampką, mały kosz na odpady higieniczne, po spuszczeniu wody w klozecie spływała bez problemów, jedyny minus to brak kabiny i zasłony ale to chyba jest standard w pokojach tego typu więc po każdym prysznicu mamy mokro w WC. Na szczęście oprócz brodzika jest drugi odpływ i woda w razie czego ma gdzie odpłynąć. W pokoju mieliśmy również miotłę i szufelkę. Z łazienki nie wydobywał się żaden nieprzyjemny zapach więc po przyjściu z plaży i otwarciu zamkniętego nawet pokoju nie pachniało niczym nieprzyjemnym :-). Na ścianie TV LCD który odpaliłem dosłownie raz w celu przeglądnięcia kanałów - akurat złodziej czasu jakim jest TV w Grecji mi nie potrzebny nawet w czasie deszczu. Z klimatyzacji nie korzystaliśmy bo było znośnie a w nocy nawet bardzo znośnie bo spaliśmy przy otwartym balkonie. Do Lidla szybkim krokiem można z Varbenisa dojść nawet w 2 minuty co uważam za bardzo wielki plus. Jeśli ktoś ze znajomych będzie tam chciał pojechać, mogę ze spokojem polecić Varbenisa mając nadzieję że reszta pokoi jest również w takim stanie w jakim był nasz. W samej Paralii dobijały mnie tłumy w centrum a zwłaszcza na ulicy wzdłuż plaży, polecam spacer za port, tam znajdziecie mało tłoczne piękne plaże z dala od zaludnionego centrum i okolic molo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:03 Jeszcze raz zwracam sie z gorącą prośbą o jakiekolwiek informacje o tych apartamentach od osób które tam były lub coś na ich temat słyszały-może ktoś ze znajomych tam był??? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 11.05.05, 12:07 Jacek, gdzieś tu czytałam że apartamenty są spoko (nie pamiętam gdzie). W sumie nie ma złotych klamek (ale chyba nie o to nam chodzi), ale jest czysto i ładnie. Ludzie byli zadowoleni. Pozdrawiam. PS. Jak tam przygotowania do ślubu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:14 Witam ponownie.Ja też słyszałem że one są spoko ale jakoś na forum nikt tego jeszcze nie potwierdził.Sam trampek twierdzi że te apartamenty były "ulubionymi apart. wczasowiczów sezonu 2004". Przygotowanie idą "pełną parą", w sumie to już wszystko załatwione a ślub dokładnie 2 lipca.A u ciebie? Jak wróce z Grecji to zdam pełną relacje z pobytu,no i oczywiście z naszych apartamentów(fotki też zrobie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 13.05.05, 11:25 Moja kumpela tez ma ślub 2 lipca i to z Jackiem <lol> U nas też idzie wszystko do przodu, ale zaczyna mnie ogarniać "lekki" stres :( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, czego i Wam życzę. Czekam na fotki z apartamentów i z wesela oczywiście ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Apartamenty VARBENIS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:09 Musisz uważać abyś nie dostał się do "szczytowych" pokoi bo są maleńkie i maja tylko jedno płytową kuchenkę:( Tak poza tym Dafne w Leptoakii są większe:) Varbenis był dopiero teraz oddawany do użytku (czerwiec 2005) więc nie wiem jak mógł być ulubionym w 2004r:) jak ja byłem to montowali czujniki dymu i mieli zamiar mobntować okapy na kuchenkami, brakuje w nich toaletek co jest gdzie indziej staddartem i niestety sa ciasne (w porównaniu z DAFNE). acha jeszcze jedno w czasie deszczu zalewa balkony czego nie ma gdzie indziej i brakuje przydatnej rzeczy jaką sa suszarki na balkonach:) może dołożą do Waszego wyjazdu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Do "r" IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:59 Dzięki za relacje - jak możesz to napisz jeszcze jak daleko od plaży są te apartamenty i wyjaśnij o co chodzi ci dokładnie z toaletką-bo rozumiem że nie chodzi tu o kibelek z prysznicem? Dzięki jeszcze raz-my jedziemy w czwartek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:07 A gdzie twoja kumpela ma ten ślub? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 13.05.05, 13:17 W Ustroniu ;) Ale mieszka w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:49 Acha, już przez chwile pomyślałem że sie może znamy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Apartamenty VARBENIS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:36 naprawde przyzwoite, właśnie wróciłam i polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:50 Witam Właśnie wróciliśmy z Paralii z apartamentów Varbenis-wrażenia bardzo pozytywne.Jak ktoś chce zdjęcia to napiszcie na jaki mail mam je wysłać. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Apartamenty VARBENIS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:08 Prosze o zdjęcia i relację b.biedronka@interia.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kariasha Re: Apartamenty VARBENIS... 24.07.05, 10:10 Ja tez prosze o zdjecia i relecje na gazetowego mejla albo kariasha@interia.pl , jade do Varbenisow juz za dwa tyg :) Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 80.48.137.* 24.07.05, 22:24 ja tez prosze o te fotki poniewaz juz 6 wybieram sie tam :) moj adres astra165@poczta.onet.pl Z gory bardzo dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 29.07.05, 22:22 Witam ;) To ja tez poprosze oczywiscie o fotki. U Was juz po imprezie a u nas dopiero zaczyna sie stres i ostre przygotowania ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Apartamenty VARBENIS... IP: 80.48.137.* 29.07.05, 22:51 a z jakiej firmy i kiedy jedziesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Apartamenty VARBENIS... 31.07.05, 16:55 Ja jade z przyszlym mezem 8 wrzesnia w podroz poslubna ;) Z Tramp Travel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicolle Re: Apartamenty Varbenis... IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 28.02.06, 07:30 Jeśli ktoś z Was ma fotki z tego apartamentu, i mógłby mi wysłać, zostawiam maila: nicolle@vp.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś