Gość: kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:55 w drugiej połowie sierpnia wybieram się na Kretę. Co lepiej wybrać Rethymnon czy Chanie???? Gdzie jest więcej tawern, barów, ewentualnie dyskotek. Gdzie wieczorami coś się dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Kreta- Rethymnon czy Chania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:19 tu i tu jest fajnie. polecam jednak na pobyt rethymnon, a do chani na wycieczki. koszt niewielki, a warto! Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Kreta- Rethymnon czy Chania? 25.04.05, 14:24 Polecam Rethymnon. Byłam dwa razy na Krecie i zawsze mieszkałam w Rethymnon. Za pierwszym razem w samym mieście, a za drugiem 18 km od Rethymnon (Panormo). Rethymno jest przecudne. Moim zdaniem najpiękniejsze miasto na Krecie. Ma piękną Starówkę z portem weneckim, ogromną Fortecę, bulwar nadmorski wzdłuż plaży, wysadzany palmami, przy którym jest tawerna przy tawernie, bar przy barze. Poza tym mnóstwo uliczek handlowych. Rethymnon to też świetna baza wypadowa. Polecam lokalne biuro podróży Klados Travel. W ubiegłym roku pracowali tam studenci z Krakowa :) www.kladostravel.gr/excursions.htm Dzięki Klados poznałam i zwiedziłam całą Kretę. Chania natomiast jest bardziej kameralna. Też ma duży port wenecki i Starówkę, ale nie ma tego wspaniałego bulwaru nadmorskiego i Fortecy. Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Kreta- Rethymnon czy Chania? 28.04.05, 09:46 Cześc też zamierzam się wybrać do Panormo, jezli możesz napisz prosze kilka słów jak tam jest. pzdr. molo Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 o Panormo 28.04.05, 10:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=20022085&a=20022085 Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: o Panormo do chairy 28.04.05, 10:52 Bardzo dziekuję, nawet chodzi mi o ten sam hotel, w którym była czarodziejka. pzdr. molo Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: o Panormo do chairy 28.04.05, 10:58 cieszę się, że mogłam pomóc:) na pewno wakacje będą super udane. Ja się zakochałam w Retymnonie, piękne miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: o Panormo do chairy 28.04.05, 11:29 ja już raz byłam na Krecie, tylko nie w tej części, więc teraz chcemy lecieć tylko na tydzień - ale dobre i to! pzdr. molo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga13 Re: Kreta- Rethymnon czy Chania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:36 A ja dla odmiany polecam Chanię, byłam i tu i tu i Chania zdecydowanie jest ładniejszym miastem, moim zdaniem najładniejszym na Krecie - wąskie uliczki, miły klimacik... polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
h8red O właśnie 27.04.05, 21:50 Może z tymi uliczkami to przesada, bo to można znaleźć wszędzie (zwłaszcza na Santorini) ale stary port za to jest rewelacyjny :) I rozsądna plaża w obrębie miasta, całkiem niedaleko od portu. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Kreta- Rethymnon czy Chania? 27.04.05, 22:10 Chania. Zdecydowanie. Natomiast podkreslam, ze mnie miejskie tawerny nastawione na turystow (czyt. pozbawione klimatu i smaku), bary (jw.) i dyskoteki kompletnie _nie_ interesuja. Mam swoje ulubione miejsca w Chanii, ulubiona knajpke - ktorej, jestem absolutnie pewien, nie znacie - natomiast milosnikow dyskotek raczej kierowalbym do Rethymno. To miasto akademickie, wiec pewnie znajdziecie tam wiecej 'objects of interest'. W Chanii jest oczywiscie cos w rodzaju 'bar street'. Na wschod od starego portu. Rownie oderwana od Grecji, jak wszystkie 'bar streets' na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś