Dodaj do ulubionych

ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon

09.05.05, 14:37
Czekam z niecierpliwoscia na opinie o tym hotelu:)
Obserwuj wątek
    • bigbrada Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 15.08.05, 11:21
      Mieszkałem w hotelu Eleonora przez 2 tygodnie do tego piątku.
      Hotel położony jest w Rethymno przy ulicy Choratzi blisko ronda z pomnikiem
      Nieznanego Żołnierza niedaleko plaży. Prowadzi go rodzina Greków.
      Po transferze z lotniska i dotarciu do hotelu otrzymaliśmy klucze.
      Pokój okazał się fatalną norą z zepsutym łóżkiem. Poszedłem na dół z pretensjami
      i za chwilę okazało się, że pani Eleni pomyliła klucze i dała nam studio
      zamiast tzw. apartamentu. Po zamianie "apartament" okazał się pokojem z
      sypialnią ze zdezelowanym sprzętem kuchennym i cieknącą lodówką. Łazienka w
      miarę ok.
      Tego samego dnia było spotkanie z rezydentką Scanholiday, która na skargi
      większości klientów odpowiedziała, że zapisze sobie i przekaże. Wg mnie
      rezydentka powinna od razu interweniować w recepcji i żądać zmian pokoi.
      Pokój był brudny, szafka kuchenna i zlew aż kleiły się od brudu.
      Mieliśmy wersję 2 os dorosłe + dziecko czyli dostawka. Dostawka to katafalk z
      położonym na nim materacem. Byliśmy zbyt zmęczeni podróżą, żeby dalej walczyć o
      kolejną zmianę.
      W hotelu są pokoje wychodzące na ruchliwą ulicę z jednej strony i mniej ruchliwą
      z drugiej. Motorki i skutery skutecznie przeszkadzają w spaniu, ale byliśmy na
      to przygotowani i wzięliśmy z Polski stopery do uszu i spało się OK.
      Każdy pokój ma balkon z krzesełkami i stolikiem.
      Do klucza jest dołączona karta z chipem włączająca prąd w pokoju.
      Klima zepsuta-choć nam i tak nie była potrzebna.
      Standard pokoju oceniam na **.
      No i gdybym poddał się losowi na tym zakończyłaby się moja ocena Eleonory, ale...
      Po kilku dniach właściciel dziadek zapytał się czy wszystko gra. Ja na to, że
      jestem niezadowolony i zapłaciłem za standard trzygwiazdkowy, a dostałem coś
      gorszego. Stwierdziłem, że zrobiłem zdjęcia i przedstawię je w biurze podróży
      wraz z reklamacją.
      Dziadek zrobił wielkie oczy i wyjął flaszkę 0,7 Ouzo. Ja roześmiałem się i
      podziękowałem mówiąc, że chodzi mi nie o alkohol tylko o pokój. Po krótkiej
      naradzie znalazł się nowy apartament. Okazało się, że są w hotelu inne zupełnie
      przyzwoite pokoje. Nowy apartament okazał się dużo większy z wydzielonym aneksem
      kuchennym, większą ilością mebli, dłuuugim balkonem -z 8-10 m. Zupełnie inna
      bajka. Dodatkowo znajdował się naprzeciwko windy co mocno ułatwiało życie.
      Spokojnie bierzcie pokój 202 :)
      Nie jest to jakiś luksus, ale na *** zasługuje. Od tej pory nie miałem zastrzeżeń.
      Co ciekawe w tym pokoju lodówka nie wyłącza się wraz z wyjęciem chipa, tylko
      chodzi cały czas.
      Jeżeli chodzi o wyżywienie-nic nie powiem, bo nie korzystałem z hotelowych
      śniadań. W pobliżu jest Champion-uwaga nieczynny w niedzielę i można tam zrobić
      normalne zakupy.
      Żywiliśmy się na zasadzie self-catering + 1 posiłek dziennie w tawernie.
      Eleonora jest tuż przy starym mieście więc lokalizacja jest jej największym atutem.
      Niestety blisko jest McDonald i jak ktoś pojedzie z dzieciakami to ma
      gwarantowane codzienne wizyty.
      Jeżeli chodzi o basen w pobliskim hotelu Constantin to nie korzystałem. Basen
      jest na dachu, a przy takich temperaturach jakie są w lecie to chyba lekkie
      samobójstwo. Zresztą do plaży jest bardzo blisko i nie wiem po kiego grzyba
      siedzieć w basenie??? Plaża miejska jest o jakieś 150 metrów od hotelu. Główną
      jej zaletą jest brak fal i dzięki temu można nieźle popływać. Jak ktoś jest
      spragniony fal i czystszej wody idzie na inną plażę oddaloną jakieś 600 metrów w
      drugą stronę od hotelu.
      Można korzystać z leżaków po chyba 5 euro dziennie, ale wg mnie to szkoda kasy.
      My kupiliśmy sobie parasol w Championie za 4 euro i przywieźliśmy z domu kocyk.
      Spoko starczy.
      Pozdr
      • grecja-hotele Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 20.08.05, 19:34
        Autor: niord_m 20-08-2005 18:17 wyślij odpowiedź

Witam!
        2 tygodnie temu gosciła w tych apartamentach moja matka wraz z siostrą.Hotel ten
        to solidna trójka,pokoję są czyste przestronne,dobrze wyposazone,klimatyzacja za
        dodatkową opłata u hotelarza-8 euro za dzień (w sezonie).Basen znajduję sie na
        dachu sąsiedniego hotelu(nie pamiętam nazwy)jest stamtad niezły widok na port w
        starym miescie.Śniadania kontynentalne,przysłowiowa bulka z
        dżemem+kawa/soczek,raz się zdarzyło że była sama bułka z masłem,nawet dżemu
        zabrakło,więc lepiej wykupic opcje bez wyzywienia.W poblizu znajdują sie dwie
        ładne plaże oraz stare miasto.Ogólnie mama była zadowolona,jesli ktoś nie ma
        specjalnie duzych wymagań,jest nastawiony 3*,to będzie zadowolony.

niord_m

• neronka Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 28.06.06, 16:57
          cytat
          • Apartamenty Eleonora Rethymmnon
          magduniusia 27.06.06,

Czy ktoś był w tym roku w apartamentach Eleonora - Rethymmnon na Krecie i
          mógłby się podzielić wrażeniami? Znalazłam tylko jakieś stare posty, niestety
          z niezbyt pochlebnymi opiniami. Wybieram się tam z koleżanką 15.07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka