mika78 09.05.05, 14:37 Czekam z niecierpliwoscia na opinie o tym hotelu:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigbrada Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 15.08.05, 11:21 Mieszkałem w hotelu Eleonora przez 2 tygodnie do tego piątku. Hotel położony jest w Rethymno przy ulicy Choratzi blisko ronda z pomnikiem Nieznanego Żołnierza niedaleko plaży. Prowadzi go rodzina Greków. Po transferze z lotniska i dotarciu do hotelu otrzymaliśmy klucze. Pokój okazał się fatalną norą z zepsutym łóżkiem. Poszedłem na dół z pretensjami i za chwilę okazało się, że pani Eleni pomyliła klucze i dała nam studio zamiast tzw. apartamentu. Po zamianie "apartament" okazał się pokojem z sypialnią ze zdezelowanym sprzętem kuchennym i cieknącą lodówką. Łazienka w miarę ok. Tego samego dnia było spotkanie z rezydentką Scanholiday, która na skargi większości klientów odpowiedziała, że zapisze sobie i przekaże. Wg mnie rezydentka powinna od razu interweniować w recepcji i żądać zmian pokoi. Pokój był brudny, szafka kuchenna i zlew aż kleiły się od brudu. Mieliśmy wersję 2 os dorosłe + dziecko czyli dostawka. Dostawka to katafalk z położonym na nim materacem. Byliśmy zbyt zmęczeni podróżą, żeby dalej walczyć o kolejną zmianę. W hotelu są pokoje wychodzące na ruchliwą ulicę z jednej strony i mniej ruchliwą z drugiej. Motorki i skutery skutecznie przeszkadzają w spaniu, ale byliśmy na to przygotowani i wzięliśmy z Polski stopery do uszu i spało się OK. Każdy pokój ma balkon z krzesełkami i stolikiem. Do klucza jest dołączona karta z chipem włączająca prąd w pokoju. Klima zepsuta-choć nam i tak nie była potrzebna. Standard pokoju oceniam na **. No i gdybym poddał się losowi na tym zakończyłaby się moja ocena Eleonory, ale... Po kilku dniach właściciel dziadek zapytał się czy wszystko gra. Ja na to, że jestem niezadowolony i zapłaciłem za standard trzygwiazdkowy, a dostałem coś gorszego. Stwierdziłem, że zrobiłem zdjęcia i przedstawię je w biurze podróży wraz z reklamacją. Dziadek zrobił wielkie oczy i wyjął flaszkę 0,7 Ouzo. Ja roześmiałem się i podziękowałem mówiąc, że chodzi mi nie o alkohol tylko o pokój. Po krótkiej naradzie znalazł się nowy apartament. Okazało się, że są w hotelu inne zupełnie przyzwoite pokoje. Nowy apartament okazał się dużo większy z wydzielonym aneksem kuchennym, większą ilością mebli, dłuuugim balkonem -z 8-10 m. Zupełnie inna bajka. Dodatkowo znajdował się naprzeciwko windy co mocno ułatwiało życie. Spokojnie bierzcie pokój 202 :) Nie jest to jakiś luksus, ale na *** zasługuje. Od tej pory nie miałem zastrzeżeń. Co ciekawe w tym pokoju lodówka nie wyłącza się wraz z wyjęciem chipa, tylko chodzi cały czas. Jeżeli chodzi o wyżywienie-nic nie powiem, bo nie korzystałem z hotelowych śniadań. W pobliżu jest Champion-uwaga nieczynny w niedzielę i można tam zrobić normalne zakupy. Żywiliśmy się na zasadzie self-catering + 1 posiłek dziennie w tawernie. Eleonora jest tuż przy starym mieście więc lokalizacja jest jej największym atutem. Niestety blisko jest McDonald i jak ktoś pojedzie z dzieciakami to ma gwarantowane codzienne wizyty. Jeżeli chodzi o basen w pobliskim hotelu Constantin to nie korzystałem. Basen jest na dachu, a przy takich temperaturach jakie są w lecie to chyba lekkie samobójstwo. Zresztą do plaży jest bardzo blisko i nie wiem po kiego grzyba siedzieć w basenie??? Plaża miejska jest o jakieś 150 metrów od hotelu. Główną jej zaletą jest brak fal i dzięki temu można nieźle popływać. Jak ktoś jest spragniony fal i czystszej wody idzie na inną plażę oddaloną jakieś 600 metrów w drugą stronę od hotelu. Można korzystać z leżaków po chyba 5 euro dziennie, ale wg mnie to szkoda kasy. My kupiliśmy sobie parasol w Championie za 4 euro i przywieźliśmy z domu kocyk. Spoko starczy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 20.08.05, 19:34 Autor: niord_m 20-08-2005 18:17 wyślij odpowiedź Witam! 2 tygodnie temu gosciła w tych apartamentach moja matka wraz z siostrą.Hotel ten to solidna trójka,pokoję są czyste przestronne,dobrze wyposazone,klimatyzacja za dodatkową opłata u hotelarza-8 euro za dzień (w sezonie).Basen znajduję sie na dachu sąsiedniego hotelu(nie pamiętam nazwy)jest stamtad niezły widok na port w starym miescie.Śniadania kontynentalne,przysłowiowa bulka z dżemem+kawa/soczek,raz się zdarzyło że była sama bułka z masłem,nawet dżemu zabrakło,więc lepiej wykupic opcje bez wyzywienia.W poblizu znajdują sie dwie ładne plaże oraz stare miasto.Ogólnie mama była zadowolona,jesli ktoś nie ma specjalnie duzych wymagań,jest nastawiony 3*,to będzie zadowolony. niord_m Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: ELEONORA Apartamenty-Kreta-Rethymnon 28.06.06, 16:57 cytat • Apartamenty Eleonora Rethymmnon magduniusia 27.06.06, Czy ktoś był w tym roku w apartamentach Eleonora - Rethymmnon na Krecie i mógłby się podzielić wrażeniami? Znalazłam tylko jakieś stare posty, niestety z niezbyt pochlebnymi opiniami. Wybieram się tam z koleżanką 15.07 Odpowiedz Link Zgłoś