Dodaj do ulubionych

Cypr- Roussos Beach w Limassol ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:06
Witajcie!
Mam nadzieję , że ktoś był już w tym hotelu (ja znalazłam w ofercie Triady).
Rozglądam się za jakimś przyzwoitym w miarę hotelem,a właściwie najlepiej
apart-hotelem na Cyprze i w zasadzie tylko to udało mi się znależć. Czy to
dobry wybór? Zdjęcia + info z katalogu raczej zachęcające, ale nie ma to jak
opinia "z pierwszej ręki", więc piszcie, proszę :)
Aha- szukamy pokoju/studia z aneksem kuchennym (to niestety konieczność z
uwagi na naszą córę-niejadka), no i z opcją wykupu wyżywienia/obiadokolacji
dla nas, dorosłych:). Myśleliśmy o np. wykupieniu HB na 1 tydzień, a w drugim
o pokosztowaniu miejscowej kuchni w pobliskich knajpkach, ale trochę mnie
przerażają słuchy o wysokich cenach na Cyprze, ktoś zna "rząd wielkości" np.
3 daniowej kolacji w przeciętnym lokalu?
Z góry dzięki za info :))
Obserwuj wątek
    • tomekless Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? 12.05.05, 22:54
      jest dużo hoteli jeden na drugim a jesli szukasz poszukaj oferty cypyjskich
      stron w necie i organizacji
      ps.bilet jest taniej kupic na miejscu na cyprze niż w polsce niższy vat
      • Gość: ana Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.b.jawnet.pl 14.05.05, 20:03
        Mieszkałam w tym hotelu w ubiegłym roku - dobry wybór. Sypialnia, pokój dzienny
        z aneksem kuchennym (dobrze wyposażonym), łazienka. Pokoje sprzątane codziennie.
        Piękny ogród z basenami. Miła obsługa.
        • Gość: aska2000 Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:15
          Ucieszyła mnie bardzo Twoja odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań- mam nadzieję,
          że jeszcze tu zajrzysz:
          1)czy osobny pokój dzienny + sypialnia to standard(my to 2 osoby dorosłe +
          dziecko) czy tylko np. przy 4 osobach dorosłych?
          2)czy wykupywaliście dodatkowo wyżywienie w hotelu? jeśli tak, to czy warto? -
          my się wahamy czy nie lepiej w okolicznych knajpkach jadać kolacje?No i jakie
          ceny- w przybliżeniu?
          3)jak wyglądają okoliczne plaże- słyszałam,że Cypr nie ma nadzwyczajnych?
          4)co warto obejrzeć w ramach wycieczek fakultatywnych- czytałam dość sprzeczne
          opinie na temat np. wyprawy w góry Trodos, byliście może?
          5)jak z cenami w wypożyczalniach samochodowych?
          Z góry wieeeeelkie dzięki za odpowiedź, pozdrawiam ciepło :))
          • Gość: dorka Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:51
            Hej, bylam na Cyprze w zeszlym roku w Aya Napii, duzo zwiedzalismy i moge
            szczerze powiedziec, ze z cypru wlasnie te miejscowaosc polecam jako najlepsza
            do zatrzymania sie.

Wszelkie Limassol i Larnaki naprawde sa takie sobie, pelne wysokich hoteli-
            blokowcow z wielkiej plyty, plaze zwirowe brrr...
          • Gość: mk Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:55
            cześć ja też byłam w Russos w zeszłym roku, co do hotelu żadnych zastrzeżeń
            jedzenie smaczne, czysto, miła obsługa, apartamenty sypialnia + pokój dzienny +
            aneks kuchenny+ łazienka+ duży balkon;basen duży w ładnym ogrodzie; polecam
            wykupienie posiłków bo z pewnością wyjdzie taniej( ceny w sklepach wysokie a w
            restauracjach b. wysokie!)Ogólnie hotel polecam ale.....
            Nigdy więcej nie pojadę do Limassol!
            TOTALNY BRAK ŁADNYCH PLAŻ!!!
            Jeżeli Cypr to tylko AYA NAPA.
            • raja1 Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? 19.05.05, 08:41
              Gość portalu: mk napisał(a):

> cześć ja też byłam w Russos w zeszłym roku, co do hotelu żadnych zastrzeżeń
              > jedzenie smaczne, czysto, miła obsługa, apartamenty sypialnia + pokój dzienny
              +
              >
              > aneks kuchenny+ łazienka+ duży balkon;basen duży w ładnym ogrodzie; polecam
              > wykupienie posiłków bo z pewnością wyjdzie taniej( ceny w sklepach wysokie a
              w
              > restauracjach b. wysokie!)Ogólnie hotel polecam ale.....
              > Nigdy więcej nie pojadę do Limassol!
              > TOTALNY BRAK ŁADNYCH PLAŻ!!!
              > Jeżeli Cypr to tylko AYA NAPA.

Albo Pafos (stara nazwa Paphos)
              • Gość: merci1811 Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 19.05.05, 21:22
                Tez byłam w tym hotelu w tamtym roku w sierpniu. Bardzo nam sie podobało,
                czysto, przestronnie. Ale... mieszkalismy w budynku głównym, mieliśmy widok na
                morze, ale w zamian duży hałas z ulicy, gdzie ruch trwa 24h na dobe, a
                wieczorem sie sukcesywnie zwiększa. Mój mąż kupił sobie w aptece zatyczki do
                uszu:) i po problemie:) A i na Cyprze troche drogo...
                • Gość: Gosiara Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:03
                  Ja tez byłam w tym hotelu/apartamencie w zeszłym roku.
                  Konkretnie byliśmy w apartamencie i chwalimy sobie bardziej niż hotel. W hotelu
                  mieszkali znajomi, nie mieli nawet tostera. U nas wszystko to było, aneks
                  kuchenny + sypialnia + łazienka + duży balkon + codziennie sprzątali. Po
                  wyjściu z apartamentów od razu wchodziło się na basen... ten duży + brodzić.
                  Osoby z hotelu mialy maly basen, jesli chcialy przyjsc do duzego to do nas...
                  Jedzenia w hotelu nie braliśmy.
                  Plaże faktycznie kiepskie... brzydki piasek.
                  Z fakultatywnych polecamy jazde na osiołkach - REWELACJA, WARTE KAŻDYCH
                  PIENIĘDZY, a jaka grajda dla dzieci - normalna BOMBA.
                  Nie polecamy wieczoru cypryjskiego, bo to można przeżyc własnie na osiołkach.
                  Polecamy również w Limasoll aquapark - to jest jakieś 300 m od hotelu, naprawde
                  fajnie i niedrogo, a w ramach wstępu jest tez obiad w formie bufetu(za
                  pokazaniem wejściówki). Jakby coś jeszcze to gosiara@poczta.fm :)
    • Gość: angelo Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.chello.pl 21.05.05, 00:14
      Jezeli moge Ci Asiu cos doradzic, to poszukaj innego hotelu-apartamentu na
      wypoczynek. Pomimo WIELKIEGO sentymentu do hotelu Roussos B. to w tym roku go
      nie moge polecic. Hotel jest przebudowywany i trwaja tam prace remontowe caly
      czas. To co czytalas wczesniej to wszystko prawda, ale juz nie ma bungalow z
      tylu z bezposrednim wyjsciem na basen. Boczny budynek jest zamkniety i zostal
      tylko glowny ( a tam na dachu rowniez swidry i mloty). Kolezanka dobrze ci
      radzi- wybierz Agia Nape- jest tam mnostwo hoteli a tam masz najladniejsze
      plaze. W Limassol plaza- piaszczysto, zwirkowa, tuz przy ulicy.
      • aska2000 Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? 23.05.05, 15:25
        No to się podłamałam- zajrzałam właśnie po weekendzie i po tylu zachęcających
        właściwie opiniach- informacja o przebudowie "w toku"...:(
        Dzięki oczywiście wielkie za tą "inside information", Angelo :)- skądinąd
        pracownicy Triady albo tacy niedoinformowani, albo mają przykazane "rżnąć
        głąbów", bo naturalnie nic im na ten temat nie wiadomo...;)Cóż, nie pierwszy to
        raz, zapewne nie ostatni...
        O Agia Napa myślałam, i owszem, tak jak i o okolicach przyl.Akamas, ale problem
        w tym, że szukamy niestety TYLKO apartamentów z opcją HB, ze względu na
        dziecko, no i cena też ma znaczenie :(. A w Agia Napa znalazłam tylko jedną (z
        polskich biur) alternatywę, a mianowicie bungalowy przy hotelu Nissiana w
        ofercie Itaki- niestety w drugiej połowie czerwca, kiedy planujemy pobyt
        wszystko już sprzedane, no i klops :(
        A może ktoś zna jakieś fajne apartamenty za rozsądną cenę (tj. z podobnej półki
        co Roussos B. czy Nissiana) ???
        Pomóżcie, dobrzy ludzie :)
        Pozdrawiam ciepło!
        • Gość: angelo Re: Cypr- Roussos Beach w Limassol ??? IP: *.chello.pl 23.05.05, 22:08
          Asiu, jezeli moge Ci doradzic to bardzo fajny jest hotel Sunsmile ( chyba
          Triada) i tam sa wlasnie apartamenty. Co prawda nie jest to Agia Napa lecz
          Limassoll, ale obiekt jest z dala od ulicy. Cichutko, ladne pokoje i z tego co
          pamietam jest dosyc tani. Powodzenia w szukaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka