kane_gr 01.06.05, 18:21 Dwa dni temu jechałem z Salonik. Na odcinku przed Pirot (jadąc od Strony Sofii) intensywe roboty drogowe, a co za tym idzie objazd ok 30 Km, ale bez obaw jest dobrze oznakowany a droga bezpieczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.katowice.aldec.corp / 195.117.19.* 02.06.05, 08:23 dzieki za dobra rade, wybieram sie tam za 2 tygodnie, moze masz jeszcze jakies ciekawe spostrzezenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kane_gr Re: Info dla podróżujących samochodem 02.06.05, 10:13 Gość portalu: olo napisał(a): > dzieki za dobra rade, wybieram sie tam za 2 tygodnie, moze masz jeszcze jakies ciekawe spostrzezenia ;-) Cześć, oprócz tego właściwie nic więcej się nie dzieje. Robię tą trasę kilka razy w roku i nic więcej wyjątkowego sie nie pokazało. Chyba że interesuję cię coś konkretnego to napisz a postaram się odpowiedzieć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.katowice.aldec.corp / 195.117.19.* 02.06.05, 10:54 Poczytalem wczesniej sporo rad na temat trasy do Grecji takze z grubsza wiem co i jak. Nasuwa mi sie pytanie jak dlugo stoi sie na granicy Serbsko-Bulgarskiej i Wegiersko-Serbskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kane_gr Re: Info dla podróżujących samochodem 02.06.05, 11:13 Temat granic jest tak otwarty że serio ciężko coś konkretnego powiedzieć, np dziś nie ma kolejek, a jutro stoisz 3 godz. bo coś lub ktoś coś tam..... Generalnie wyjeżdżając z Węgier np w Piątek po 15:00 musisz się nastawić że postoisz troche na granicy (choć może bedziesz miał szczęście), dlatego polecam z domku wyjechać np w Czwartek, bo nawet przed sezonem urlopowym w Weekend`y jest większy ruch. Wjeżdżając do BG jest prościej, bo żadko stoje dłużej niż 30 min. W Grecji nie stoję prawie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.katowice.aldec.corp / 195.117.19.* 02.06.05, 11:22 ok dzieki za info, ale latwo sie mowi wyjedz w czwartek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 13:20 No własnie szukam wszelkich informacji na temat tej trasy (dokładnie Dolny Śląsk - Thassos). Co prawda jest juz kilka wątków na tym forum na ten temat ale kazda nowa uwaga mile widziana. Jesli mozesz , napisz jaką trasą jezdzisz , gdzie nocleg po drodze, co omijac, gdzie tankować (LPG), gdzie kupowac winietki , itd.... z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
kane_gr Re: Info dla podróżujących samochodem 02.06.05, 13:55 Hej, Jeżdże standardowo: Katowice - Budapeszt - Szeged - Nis - Sofia - Saloniki (troszkę ogólnikowo ale sprawa jasna dla znających temat), jeżdże Diesel`em więc co do LPG nie bardzo sie orietuję ale wiem że po drodze stacje takie są. W Grecji o gaz na pewno ciężko bo mówił mi kolega. Co do noclegów po drodze to ja akurat raczej nie gustuję w czymś takim, tz. nie mam nic przeciwko ale jakoś mi to nie pasi - zatrzytmuję sie 2 razy po 2 godz. i jest OK, Poza tym wyjeżdżam zawsze wczas rano, tak by w nocy ok 3:00 być na miejscu, tym sposobem jakoś dojeżdżam do celu ;-) Chodzi o to że szkoda mi czasu. Ale słyszałem że np. w Serbii miejscowa ludność wynajmuje pokoje dla podróżnych za jakieś drobne opłaty. Znajomy jechał do mnie i spał u jakiejś kobiety w domu blisko autostrady, auto wstawił do stodoły i tym sposobem było tanio i bezpiecznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon6 Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:41 A co z dieslem? Jakie ceny paliw w poszczególnych krajach. W Bulgarii napewno najtaniej ale czy bez obaw można lać do nowoczesnego TDI? Czy są tam markowe stacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
lopp1 Sprawa ropy 03.06.05, 08:07 Gość portalu: Zenon6 napisał(a): > A co z dieslem? Jakie ceny paliw w poszczególnych krajach. W Bulgarii napewno > najtaniej ale czy bez obaw można lać do nowoczesnego TDI? Czy są tam markowe > stacje ? Nie wiem gdzie tankuje Kane_gr ale ja byłem dwa razy autem na Riwierze, i zapewniam cię Zenon6, że z tankowaniem ropy nie ma problemu. Zatankuj tylko sobie do pełna w Polsce i dotankuj na Serbii, bo na Słowacji i Węgrzech paliwo bardzo drogie. Potem dotankujesz w Bułgarii o do Grecji wjedziesz z pełnym bakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbatomas Re: Info dla podróżujących samochodem 03.06.05, 11:21 czesc! wybieram sie w sierpniu ta trasa z mala 3 letnia piciriką :) i zona, mam malutkie pytanie, czy zauwazyles w Szeged miejsca w ktorych mozna by zanocowac? jakies eko-gospodarstwa czy inne "akademiki" ? :) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do barbatomas Re: Info dla podróżujących samochodem IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 14:07 Witam A dokladnie ktorego sierpnia jedziecie, skad i dokad.Bo my rowniez wybieramy sie 22.08 na Thassos z 5 letnim dzieckiem szukamy ewentualnych wspoltowarzyszy podrozy, rowniez planujemy nocleg. Joanna jfp@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
barbatomas Re: Info dla podróżujących samochodem 03.06.05, 11:22 aha, a jak jest z wiza w macedonii? czy prawda jest ze nie obowiazuje w sezonie letnim? bo e serbi jest zniesiona? prawda to? czy nie? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kane_gr Re: Info dla podróżujących samochodem 03.06.05, 11:49 Witaj Jest tak: Pod Szegedem jest kemping, ale nie wiem co i jak bo tam się nie zatrzymywałem (sporo ludzi tam nocuje więc może ktoś ci podpowie ile kosztuje i jak tam jest). Pisałem parę postów wyżej o nocowaniu w Serbii, może to cię zainteresuje. Co do wiz w Macedonii to ja osobiście dziękuję, bo raz że jest bardzo drogo, a dwa wiele się słyszałem od Greków o bezpieczeństwie w Macedoni, więc raczej niepolecam, poza tym przez Bułgarię jest o WIELE taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
barbatomas Re: Info dla podróżujących samochodem 06.06.05, 12:08 witam! dzieki za odpowiedz. Pewnie pojade przez bulgarie, juz tamtedy jechalem, droge znam, pewnie nie zabladze :). siemka Odpowiedz Link Zgłoś