Dodaj do ulubionych

Poseidon View!!!!

12.06.05, 13:24
Proszę pomóżcie! 25 lipca jade na 7+7 z Triadą po raz pierwszy, gdzie jeden
tydzień wypoczynku mamy spędzić w hotelu Posejdon View. Wszędzie w katalogach
piszą że do Kriopigi jest ok 1 km, a do Kalithei ok 3 km. Jak to jest
naprawde (ile się idzie piechotką, np do Kriopigi?) i czy w tych
miejscowościach są puby, tawerny, restauracje, sklepy? Czy jest to miejsce
raczej rozrywkowe czy spokojna okolica? Słyszałam że do Kalithei trzeba
dojechać taksówką. Ile tak mniej więcej kosztuje i jak tam ją zamówić.
Dziękuje bardzo za pomoc!!! ;)))
Obserwuj wątek
    • annan2 Re: Poseidon View!!!! 12.06.05, 17:38
      Prosze odpiszcie!!!!
      • beatawad Re: Poseidon View!!!! 13.06.05, 21:46
        bylam w tym hotelu zeszlego roku .Hotel na uboczu .spokojnie ,cisza.Do miasta
        20 minut na piechote.Taksowke mozna zamowic w recepcji ok 3-5 euro zalezy od
        humoru kierowcy .
        • annan2 Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 17:53
          Jedziemy na 2 tyg. Ile tak mniej więcej potrzeba euro? Nie będziemy szaleć,
          żeby coś zjeść (mamy wykupione HB) itp.
        • annan2 Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 17:57
          a czy mogłabyś mi przesłać jakieś zdjęcia z tego miejsca? czy podobało ci się
          tam?
          moj mail annan@o2.pl
          dzięki :)))
          • beatawad Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 18:12
            ja bylam 2 tygodnie tylko w hotelu pod koniec nudzilismy sie bardzo.Ale ludzie
            ktorzy mieli wykupiona objazdowke byli zadowoleni z imprezy . Hotal taki sam
            jak na folderze tylko jedzenie kiepskie sniadania monotonne i bardzo
            skromniutkie na zasadzie kto pierwszy ten lepszy .Pieniadze ......im wiecej
            tym lepiej. Zejscie na plaze bardzo strome i malo ciekawe .Plaza raczej mala
            i waska , za to widoki z tarasu i balkonow piekne . Pozdrawiam milego
            pobytu
            • annan2 Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 19:19
              dięki za pomoc.:)Iylko moje pytanie : o której były śniadania i obiadokolacje?
              i tak mniej więcej ile wziąść euro? ( 2 tyg w tym objazdówka)? Wiemy że trzeba
              odłożyć po 70 euro na os na zwiedzanie, czyli nie licząc tego ile tak mniej
              więcej zabrać? Boję się żeby nam nie zabrakło..Chodzi nam o "dojedzenie",
              napoje. Czy można wnościć napoje i jedzenie kupione w sklepie do hotelu, bo w
              opisie jest mowa o lodówce w pokoju.
              • beatawad Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 22:00
                jedzenie mozna wnosic bez ograniczen.
                • beatawad Re: Poseidon View!!!! 14.06.05, 22:04
                  jesli bedziesz miala ok 1000 euro to zabawa murowana .........
                  • annan2 Re: Poseidon View!!!! 15.06.05, 18:02
                    Super by było mieć tyle.. Niestety będziemy mieć mniej, ale napewno będziemy
                    się świetnie bawić. Już same te piękne widoki,klimat, wyskoczenie do tawerny.
                    Myślę że nie trzeba mieć dużo kasy żeby dobrze się bawić.
                    Dzięki śliczne za pomoc !!!!!!!! Naprawdę bardzo nam pomogłaś. Jesteśmy
                    spokojniejsi. Pozdrawiamy! :))))
        • dankawol Re: Poseidon View!!!! 27.06.05, 21:17
          ktorego bylas w tym hotelu ...moze bylysmy w tym samym czsie beatawad?
    • annan2 Re: Poseidon View!!!! 19.06.05, 22:33
      Właśnie się dowiedziałam,że w niektórych hotelach trzeba płacić za napoje do
      posiłków. A jak to jest w tym hotelu???????????????
      Prosze pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • dankawol Re: Poseidon View!!!! 26.06.05, 22:08
        witaj to jest tak ,ze do sniadania podaja kawe i soki a do obiadokolacji
        musisz miec swoje lub kupic....to jest ogolnie przyjete we wszystkich
        hotelach...zazwyczaj do hotelu nie wolno wnosic swoich napoi ,ale w tym nie
        bedziesz miala problemu z tym
        • annan2 Re: Poseidon View!!!! 27.06.05, 19:02
          dzięki piękne za pomoc! jeżeli byłaś w tym hotelu to czy podobało ci się i
          wogóle jakie były twoje ogólne wrażenia z pobytu tam. Jeszcze raz dzięki! :))
          • dankawol Re: Poseidon View!!!! 27.06.05, 21:15
            tak bylam bylo swietnie jest to hotel na uboczu ale w tym caly urok....chcesz
            gwaru idziesz do miasta albo na dyskoteke....ktorych w kalithei nie brakuje
            (jest to centrum do ktorego zjezdzaja tlumy)pobyt wspominam wspaniale ,mila
            atmosfera ,wlasciciele fajni mozna tam spedzic milo urlop czego tobie zycze....
            • annan2 Re: Poseidon View!!!! 28.06.05, 19:02
              Super!! A jak z językiem, bo ja znam niemiecki, bardzo słabo angielski.
              Słyszałam, że nawet po polsku można się tam (w hotelu i wogóle na Halkidiki)
              dogadać. Czy to prawda?
              • dankawol Re: Poseidon View!!!! 28.06.05, 22:48
                tak mozna ...wlascicielka jest slowaczka ....w jakim wieku jestes i jedziesz z
                rodzina czy przyjaciolmi?skad jestes?
                • annan2 Re: Poseidon View!!!! 29.06.05, 19:01
                  jade z mężem i znajomymi. ( 27-30 lat.)
                  A tak konkretnie to mamy już naprawde ostatnie pytanko i nie będziemy cię już
                  męczyć. Ile euro kosztują w hotelu napoje do obiadokolacji (czy w tym hotelu są
                  w cenie?)?
                  Jeżeli mogłabyś nam przesłać jakieś fotki z tego miejsca, to pdaje adres:
                  annan@o2.pl
                  Jeszcze raz dzięki śliczne za pomoc!!! Pozdrawiam!!!!!!!!! :))
                  • zbychus1 niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 05.07.05, 11:30
                    hotel jest skromny ale przyjemny (wyglada lepiej niż na zdjeciach z katalogu)
                    ale przede wszystkim pięknie położony. Jedna ważna uwaga - część pokoi jest w
                    piwnicy - nie dość że widoki marne, to jeszcze widzi sie nogi spacerujących
                    ludzi lub bawiących dzieci. Ci co tam byli zakwaterowani strasznie narzekali.
                    Ja czytałem o tym wcześniej, więc zanim pojechalismy poprosilismy biuro o
                    zakwaterowanie na górze ( widoki przepiękne - raz widzielismy stado
                    przepływajacych delfinów - bajka po prostu ) - ale trzeba to zrobic przed
                    wyjazdem, bo na miejscu wszystko jest już ustalone !!! Do Kriopigi idzie się ok
                    20-25 min. drogą, albo 30-35 minut plażą, chyba że załapiesz sie na pociąg
                    ktory za 1E zawozi was na góre. Jeden wielki minus to obsługa !!!!!!!!!!!!
                    Słowaczka, Albanka, żona greka - też słowaczka - generalnie bardzo niemili - po
                    prostu nie lubią turystów. Żarcie niedobre, mało i wydzielane - ale tego to
                    akturat się spodziewalismy po zeszłorocznuch wojażach - tyle że wtedy obsługa
                    niedobory nadrabiała uprzejmością a tu NIE !!! Czy wyobrażasz sobie, ze kończe
                    z żoną i dzieckiem obiad a pani obok wyciera już stoły psikając detergantami
                    tuż pod nosem !!!! Okolica ładna, choć nie tak piekna jak np. na Thassos. Taxi
                    do Kalithei to ok. 4-5 E, ale jak chcesz zamówic z hotelu to 1E płacisz w
                    recepcji, a Taxi dolicza 1,5 za przyjazd. Polecam wypożyczyc auto i objechać
                    Sithonię (ok. 250 km ) zwłasza jak lubicie dzikie krajobrazy i urocze plaże w
                    zatoczkach. No i ostatnia uwaga. Właściciciel wybudował schodzy i droge do
                    plaży. Poprzedni goście strasznie na to narzekali, bo musieli sie wspinać po
                    glinie, a teraz są "schody po grecku" - coś pięknego - studenci budownictwa
                    powinni sie uczyc jak sie nie buduje schodów :)

pzdr

zbychus

p.s. jakbys jeszcze chciała jakieś uwagi, chętnie odpiszę
                    • annan2 Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 05.07.05, 21:51
                      dzięki śliczne za odp.:)
                      Mam pytanie: czy teraz (wyjeżdżamy 25-07) jest jeszcze szansa zarezerwować
                      pokój na piętrze? I czy mamy pojechać do głównej siedziby Triady? Skąd mam
                      pewność że nie dostane pokoju w piwnicy? :(
                      • beatawad Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 05.07.05, 22:31
                        zbychus to widze ze sie nic nie zmienilo od zeszlego roku.Triada znowu nabija w
                        butelke. Bylam swiadkiem niezlej awantury wlasnie o te piwnice.W koncu byla
                        nawet szarpaczka z pieknym grekiem.Nasi turysci wygrali zostali przeniesieni
                        do hotelu na przeciwko mieli tam pokoj na pietrze i lepsze wyzywienie.No ale
                        wam tego nie zycze,dobrze ze sa schody na plaze . Przyjemnego pobytu
                      • zbychus1 Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 07.07.05, 10:30
                        z tymi pokojami to nie jest tak łatwo. Wprawdzie można zgłosić uwagi, ale
                        Triada niczego nie gwarantuje. Nie mniej jednak, gdy są możliwości i mają
                        prośbę od klienta, wtedy szansa rośnie. Ja żeby uniknąć przykrych niespodzianek
                        wolałem to ustalić wcześniej. Zawsze tak robie. W zeszłym roku jechaliśmy z 2
                        letnią córeczką i wszystkich uczulałem, że życzę sobie wybór pokoju, więc jak
                        przybyliśmy na miejsce, to właściciel hotelu (chyba uprzedzony ;) wyszedł mi na
                        przeciw i oprowadzał po hotelu i pokazał mi pokoje do wyboru ;) .... ale tam
                        obsługa była naprawdę wspaniała i dzięki temu wakacje były udane na 150% :-)
                        Warto też jeszcze w autobusie upomnieć się rezydentce. Wprawdzie to nie ona
                        ustala rozkład miejsc w pokojach, ale ma sie jeszcze dodatkową kartę
                        przetargową. Zauważyłem też taką prawidłowość (z wyjątkami), że Ci co
                        przyjechali na 2 tygodnie są lokowani raczej na górze a 7+7 lub 7 na dole.
                        Generalnie uważam, że za pobyt na dole powinna być zniżka, albo dopłata
                        za 'górę'
                        Ponieważ jest to dość 'niskobudżetowy' pobyt radze zabrać ze sobą :
                        dobre nastawienie, uśmiech i pogode ducha a wtedy każde wakacje będą wspaniałe.
                        Mnie tylko ta fatalna obsługa mąciła udany pobyt....

pzdr
                        • libertad Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 07.07.05, 13:04
                          Cześć,
                          Mam pytanie do Zbychusa.Jeszcze nie jestem pewna,czy akurat ten hotel
                          wybierzemy,ale jest to jedna z opcji.Pani w Triadzie powiedziala nam,ze
                          bardziej oplaca sie wykupic wycieczki fakultatywne w lokalnych biurach
                          podrozy.Wcale meni to nie dziwi,ale nie znalazlam zadnych informacji na ten
                          temat na forum.Rok temu bylam w Egipcie i mialam nawet namiary do takich
                          biur.Czy moglbys mi pomoc w tym wzgledzie? Jakie sa ceny-podobno o 50%
                          taniej,czy jest duzo takich biur i gdzie one sa-w Kalithei?i przede wszystkim
                          czy te wycieczki sa zawsze zagwarantowane i nie zdarzy sie,ze z powodu braku
                          chetnych nie zwiedze Aten np..
                          Dzieki za pomoc z gory!
                          • zbychus1 Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 07.07.05, 13:46
                            Z wycieczkami nie mogę zbyt dużo pomóc, bo nie jeżdżę. Mam małe dziecko (3lata)
                            i wole wypożyczyć samochód i samemu zwiedzić okolicę. (np. jak lubiesz dzikie
                            plaże i krajobrazy to polecam objazd Sthoni - 250 km) Generalnie z wycieczkami
                            z Halkidiki jest kiepsko bo wszędzie daleko. Ateny odradzam . Podróż całą noc,
                            poźniej zwiedzanie w największym upale po nieprzespanej nocy i znów zarwana noc
                            w autobusie z powrotem (relacja jednego uczestnika). Do Meteorów też daleko ( 5
                            godzin w jedną stronę ) więc najmniej "męczące" są wycieczki na Atos (statkiem)
                            i pod Olimp. Generalnie uważam, że jeśli ktoś się chce nastawić na zwiedzanie
                            to najlepsza opcja to 7+7 lub też zakwaterować sie na riwierze olimpijksiej
                            (ale jak nie lubisz gwaru turystycznego to zdecydowanie odradzam) . Jesli
                            chodzi o wycieczki z Triady to oczywiście są to łączone wycieczki z innymi
                            biurami i organizowane przez lokalne biura. Pewnie bezpośrednio są tańsze ale
                            nie sądze,zeby to było 50%. W Kalithei było kilka biur, ale się tym nie
                            interesowałem. Jesli jesteście młodzi i nie macie dzieci to 2 tygodnie w
                            Kriopigi możecie się znudzić, więc jeśli chcecie zwiedzać to wybierzcie 7+7.
                            Tak czy tak, mnie najbardziej się podobało na Thassos, po prostu wyspa bajka -
                            to co lubię - dzikie plaże, mało turystów, niskie ceny, urocze stare greckie
                            wioski i gdzieniegdzie drobne ślady starożytności. Nie mniej jednak wakacje w
                            Poseidon View uważam za udane, ale nie tak piękne jak na Thassos.... ale to
                            zależy od nastawienia - jedni wolą gwar, inni ciszę ...
                            Skoro wybierasz hotel, to chcę Cie uprzedzic bo tego nigdzie nie pisze, że z
                            hotelu Eagen jest spory kawał do plaży (spowrotem pod górę) ale co godzinkę
                            kursuje za 1E pociąg wożący turystów....
                            • eska78 Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 07.07.05, 14:30
                              Lokalne biuro podróży które oferuje wycieczki jest np. w Kriopigach koło baru
                              Cheers (po prawej stronie jak wchodzisz do Kriopigów).Koszty wycieczek są
                              zdecydowanie mniejsze aniżeli w Triadzie.Dla porównania podam te ceny które
                              pamietam:Triada (rejs na Athos) za 40 euro bez lunchu -lokalne biuro 35 euro z
                              lunchem (lunch to w czasie gdy ja byłam to szaszłyk ,plus dwa małe
                              kotleciki,bułki bądz chleb).Wycieczka do Saloniki Triada za 30 euro (nie ma
                              przewodnika,dostaje się mapkę i w drogę) lokalne biuro 19 euro,lub 23 euro ze
                              zwiedzaniem (w j.angielskim).Meteory tańsze jakieś 5 euro w stosunku do Triady.
                              Dodatkowo w lokalnym biurze jest zdecydowanie więcej wycieczek niż oferuje
                              Triada (brak wycieczki do Aten w lokalnym biurze)
                              • libertad Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 07.07.05, 15:50
                                dziękuję Wam bardzo za odpowiedz,mam nadzieje,ze dostane jeszcze wiecej
                                informacji.Nigdy nie bylam w Grecji i nie mam rozeznania gdzie warto jechac.Na
                                pewno chce zwiedzic Ateny,Meteory,Saloniki,moze Athos,z pewnoscia chcialabym
                                zaliczyc tez jakis rejs.Jestesmy w wieku 30 lat i nie nalezymy do emerytów,wiec
                                interesuje mnie miejsce ktore jest urokliwe,nie jest hałasliwe,ale jednoczesnie
                                bliskie do miasteczek bardziej rozrywkowych.
                                • neronka Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 13.07.05, 11:07
                                  cytat:

-Autor: ~Anka 10-07-2005 00:24 wyślij odpowiedź

Witam,

Jeżeli ktoś jest zainteresowany opinią na temat hotelu Poseidon View, albo nie
                                  chce czytać recenzji w obcym języku;P, to chciałabym się podzielić własnymi
                                  spostrzeżeniami. Byliśmy tam z moim chłopakiem w zeszłym roku z biurem
                                  turystycznym Triada na 14-dniowym pobycie.

Hotel:
                                  Hotelik jest usytuowany zdala od szosy w dość przyjemnym otoczeniu. Jest to
                                  budynek 2-piętrowy ze stołówką, salą telewizyjną i małym barkiem, w którym można
                                  kupić coś do picia (ceny nie odbiegały od tych w innych tawernach, czy też
                                  sklepach). W każdym pokoju jest łazienka, klimatyzacja, lodówka oraz sejf (nie
                                  wiem jaka jest opłata, bo nie korzystałam). Ręczniki i pościel są regularnie
                                  wymieniane, a pokoje sprzątane codziennie, bądź co drugi dzień (teraz dokładnie
                                  nie pamiętam). W sumie pokoje są nawet przytulne, ale nie jest to znowu jakaś
                                  rewelacja - nie można spodziewać się Hilotna za taką cenę wycieczki:)))))
                                  Wyżywienie w hotelu dosyć smaczne, ale mało!
                                  Obsługa hotelu - moim zdaniem w porządku, nie miałam powodów do narzekania.
                                  Zapomniałam dodać, że przy hotelu jest niewielki basen, a także leżaki, z
                                  których można korzystać nieodpłatnie.

Plaża:
                                  Hotel Poseidon View usytuowany jest na wysokim brzegu. Do plaży jest tylko 50 m,
                                  ale dosyć stromym zejściem (po kilku dniach można się przyzwyczaić :))) ). Plaża
                                  piaszczysto - kamienista, niezagospodarowana. W okolicy najbliższej hotelowego
                                  zejścia rosną jakieś drzewa iglaste i w piasku leży sporo kłujących igieł -
                                  radzę zaopatrzyć się w jakąś matę. Poza tym plaża nie należy do najczystszych
                                  (np. pety, papierki, itp...). Idąc nieco dalej, znaleźć można plażę, gdzie można
                                  komfortowo opalać się na leżaku (odpłatnie).

Okoliczne miasteczka:
                                  Hotel Poseidon View znajduje się około 1,5 km od miasteczka Kriopigi oraz około
                                  5 km od miasteczka Kalithea. Żeby dojść do któregoś z tych miejsc należy iść
                                  wzdłuż głównej szosy. Plażą też się pewnie dojdzie (my za dwa razy szliśmy plażą
                                  do Kriopigi).
                                  Kriopigi - dziura. Nie biorąc pod uwagę okolicznych hotelików, kwater oraz domów
                                  to miasteczko rozciąga się wzdłuż szosy. Można znaleźć tam kilka sklepów
                                  spożywczych, piekarnię, aptekę, stację benzynową, wypożyczalnię skuterów,
                                  sklepiki z pamiątkami oraz kilka tawern i barów. Jeżeli chodzi o dyskotekę to
                                  niestety, o ile się orientuję, nie było.
                                  Kalithea - większe miasteczko. Sporo sklepów, sklepików, restauracji, itp... są
                                  też chyba jakieś dyskoteki. Najważniejsze, że znajduję się tam większy sklep
                                  samoobsługowy, w którym ceny są niższe niż w sklepach w Kriopigi (mineralka w
                                  Kriopigi 1 euro w Kalithea ok. 0,5 euro)

Korzystając z autobusów albo taksówek można pojeździć sobie po półwyspie i
                                  pozwiedzać inne miasteczka.
                                  Można także wypożyczyć auto, albo skuter, oczywiście jeżeli ktoś jest
                                  odważny;P:), z moich obserwacji mogę powiedzieć, że Gracy to koszmarni kierowcy.

Wszystkim życzę udanego pobytu:))))))
                      • k_maja Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 19.07.05, 18:09
                        anaan2 - my też wylatujemy 25 lipca, tez opcja 7+7, tez posejdon view!!! Lecimy
                        z Krakowa, a Ty? I pytanko: czy moze dowiedzialas sie zcegos wiecej (wiecej niz
                        mozna tu znalezc) na temat hotelu, pobytu i innych praktycznych kwestii????
                        Help! Pozdrawiam!
                        • annan2 Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 20.07.05, 18:06
                          To ostatnie dane które otrzymałam od znajomego który wrócił 2 tyg temu.
                          1. Jeśli chodzi o dystanse to Kriopigi spokojnie mozna sie przejsc na
                          spacer zajmie to okolo 15-20 minut droga , plazą to spacer okolo 15
                          miniutowy ale uwaga plaza nie specjalnie sprzyja dlugim spacerom bo jest
                          żwirowa miejscami i troche meczące.
                          Kalithea to raczej taxi moze byc autobus ale to troche ryzykowne bo jezdza
                          rzadko i nieregularnie, koszt okolo 4 euro ( ew 1 euro za dojazd pod
                          hotel). W kalithei sa dyskoteki czynne od 00.00 do rana w weekendy.
                          JEdzenie bardzo dobre w kalithei i w kriopigach.
                          2. Jesli jest wykupione jedzenie w hotelu do BARDZO zle, jedzenie jest
                          niedobre ( niestety ) ,w Grecji jest bardzo kiepsko z wyzywieniem w hotelach
                          ponizej * * * * *. NA szczescie w tawernach jest pyszne jedzonko. Sniadanie w
                          hotelu jest od 9-10, kolacja 18-19 ( brak bufetu wszyscy jedza to samo
                          ).NApoje do kolacji sa platne ( jak wszedzie) ale ceny sa promocyjne)

W pokaojach sa lodowki i sejfy spokojnie mozna wnosic jedzenie nawet mozna
                          jesc swoje jadlo na posilkach.
                          Po polsku spokojnie mozna sie dogadac,

Co do cen HAlkidiki jest stosunkowo drogie niesety koszt dobrego obiadu
                          Tzadziki Greek salad osmiornica z grilla kalmary plus wino ( obiad dla
                          dwuch osob) to wydatek okolo 20 euro.
                          Samochod na weekend citroen c3 to 100 euro ( mozna taniej ale trzeba sie
                          pofatygowac do kalithei i pochodzic i poszukac - nie warto bo procedura
                          straszna kaucje i tym podobne niespodzianki) samochow wyporzycyc warto.

Aha termin wyjadu jest bardzo nie korzystny. Nie wiadomo jak
                          wypadnie objazd ale lepiej bedzie jak wypadnie w pierwszym tygodniu bo w
                          sierpniu rozpoczyna sie sezon urlopowy w grecji korki i tym
                          podobne, a po za tym bedzie to szczyt temeratur podczs objazdu bedzie
                          bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo goraco. ( 50 oC)

Pozdrawiam!!! :))
                          • neronka Re: niedawno wróciłem, najnowsze dane ;) 06.03.06, 12:20
                            cytat:

Autor: ~Niebieska 05-03-2006 07:44

Witam
                            Byliśmy w Poseidon View rok temu we wrześniu. Hotel znajduje się jakieś 2 km od
                            małej miejscowości w której są 3 supermarkety, parę tawern, dużo sklepików z
                            pamiątkami. Hotelik położony jest prawie nad samym morzem - trzeba dojść stromą
                            ścieżką na plażę. Kiepskie dojście ( strome) do miasteczka) ale da się żyć. Przy
                            hotelu basen, bar. Co do pokoi trzeba się wykłócać o pokoje na wyższym piętrze -
                            i to najlepiej jeszcze w biurze podróży. Rok temu dowiedzieliśmy się że lokują
                            niektórych na dole - a widok z okna jest na stopy chodzących ludzi... brrrr. Gdy
                            zaznaczyliśmy w Triadzie że chcemy pokój na piętrze taki też otrzymaliśmy.
                            Pokoje skromne, radio, lodówka, balkon. Jedzenie dobre - aczkolwiek to zależy od
                            gustu. Hotel prowadzi nieziemsko przystojny Jorgos ;-). Gdy my byliśmy we
                            wrześniu 2005 w tym hoteliku mieliśmy z balkony cudny widok na morze, jak ktoś
                            się postara to może nagrać sobie skaczące delfinki. CUDO. Co do wycieczek
                            fakultatywnych polecam ATOS, miła, całodniowa wyprawa statkiem. Przy hotelu
                            fajna plaża, gdy przejdziecie nią w lewą stronę od Poseidon View traficie do
                            przeuroczej tawerny prowadzonej przez pięknego Greka. Hehe Ci Grecy to naprawdę
                            amanci!!!!!!!
                            Acha jakieś 5 km od tej miejscowości jest jeśli się nie mylę w nazwie Kalihea -
                            dyskoteki, bary, imprezy. Nudzić się nie można.
    • misiek1021 Re: Poseidon View!!!!do tych co tam byli 10.03.06, 19:52
      Poszukuję informacji na temat hotelu Paradise, który według opisu powinien być
      gdzieś w pobliżu Poseidon View. Czy osoby które tam były wiedzą coś na ten
      temat. Bardzo proszę o wiadomość.
      • zbychus1 Re: Poseidon View!!!!do tych co tam byli 21.04.06, 11:45
        hotel Paradise leży dokładnie obok Posedoin View, czyli wszystkie opinie
        dotyczące lokalizacji są te same. Jedna tylko różnica, otóż wodoki z Poseidon
        View są dużo piękniejsze, bo wszystkie balkony z Posediona są skierowane na
        morze, a balkony z Paradise na okna Poseidona !!!. Nie mniej jednak hotel
        Paradise to wyższa klasa. Pożądniejszy i czyściejszy. Głownie byli tam Anglicy,
        a to też o czymś świadczy - na pewno obsługa była lepsza. chodz w tym przypadku
        hotel Poseidon View nie postawił poprzeczki zbyt wysoko. Doprawdy dziwię się
        jak można być hotelarzem i mieć tak chamski stosunek do turystów-klientów !!!
        Kiedys Poseidon View był w ofercie angielskich biur podróży a już nie jest i ja
        się temu nie dziwię. Reasumując Paradise jest OK, tyle że brakuje mu BARDZO tej
        panoramy jaka była z balkonów Poseidona.
        • misiek1021 Re: Poseidon View!!!!do tych co tam byli 21.04.06, 18:38
          Dziękuję za odpowiedź. Twoje wypowiedzi na tym forum są raczej optymistyczne za
          co Ci dziękuję. Chyba jednak za dużo jest tutaj malkontentów. Wiem, że na
          wyjazdach nie zawsze wszystko przebiega po naszej myśli, ale to głównie od nas
          powinno zależeć, czy wyjazd jest udany.
          Pozdrawiam wszyskich tegorocznych wczasowiczów i życzę udanych wakacji! :)
          • neronka Re: Poseidon View!!!!do tych co tam byli 09.04.07, 19:41
            up
            • 1gatita Re: Poseidon View!!!!do tych co tam byli 06.03.08, 10:58
              czy może ktoś wybiera się do tego hotelu 8.09.2008 na 14 dni? wylot
              z krakowa...????
              • alicjasurowiak Re: Poseidon View !!!! UCIEKAĆ z DALEKA 21.07.08, 22:02
                Fatalna obsługa hotelu. Kierownik hotelu(koleś o imieniu Jorgas)
                próbował trzykrotnie pobić wypoczywających oraz wyrzucił kobietę z
                trójką dzieci z hotelu. Z tego powodu była wzywana policja oraz
                powiadomiono konsulat w Salonikach. Rezydenci Triady nic nie robili
                w celu poprawy sytuacji. Generalnie wypieli się na swoich klientów.
                Jedzenie wydzielane z gara. Brak jakichkolwiek owoców lub warzyw, o
                dokładkach nie ma mowy. Raz na śniadanie były trzy kromki chleba i
                jajko plus margaryna.
                Żeby nie jeść nonstop dżemu i ohydnego sera (jeden plasterek
                dziennie) większość gości musiała kupować sobie pomidory lub puszki
                na śniadanie.
                Rezydenci (Marzena Jędraszczyk) powiedziała, że taki jest kontrakt
                między Triadą a hotelem a poza tym ona musi dobrze żyć z
                właścicielem hotelu. Często podawała do leżaczka drinki i frape panu
                Jorgasowi. Pani robiła wrażenie jakby była zatrudniona w tym hotelu
                a nie w Triadzie. W kryzysowej sytuacji groziła wezwaniem na gości
                hotelu mających pretensje policję grecką.
                Pokoje niesprzątane po gościach. Łazienki z grzybem na ścianach. W
                wielu pokojach zepsute toalety.
                Niebezpieczne zejście do morza. Nie nadaje się dla osób starszych i
                dla dzieci. Połamane barierki połączone taśmą klejącą.
    • ivaz Re: Poseidon View!!!! 02.04.08, 21:52
      A może się ktoś się wybiera do tego hotelu 23.06.2008?
      • blondi376 Re: Poseidon View!!!! 06.05.08, 22:37
        Ogólnie jeżeli chodzi o hotel, to byliśmy bardzo zadowoleni, z tym że aby
        wszystko było ok:
        - zaznaczcie w Triadzie że chcecie pokoje na piętrze z widokiem na morze,
        ponieważ my przed wyjazdem poczytaliśmy duzo na temat tego hotelu i tak
        zrobiliśmy i jako jedyni z naszej wycieczki mieliśmy pokoje z przepięknym
        widokiem na morze, natomiast reszta była na parterze w tzw piwnicach ( podobno
        fatalnie...).
        - jedzenie faktycznie marne, ale tak idąc spacerkiem do Kriopigi są markety,
        można kupić jedzonko, w pokoju jest lodówka ( nie płaci się za nią) więc z tym
        jest ok, a personel raczej się nie czepiał jak wnosiliśmy ( w plecaku ) jedzonko
        i picie.
        - plaża ładna, piaszczysta. Idąc w lewo ( ok 3-5 minutek) od zejścia z hotelu na
        plażę są płatne leżaki i tawerna Stella (b.fajna).,
        Ogólnie było bardzo fajnie. Nie wspominam źle tego hotelu, tylko wcześniej
        trzeba jednak zadbać o pokój.To ważne.
        Pozdrawiam :)

--------------------------
        http//:www.pineda.pl/
        www.pineda.pl/
        • blondi376 Re: Poseidon View!!!! 06.05.08, 22:56
          Ogólnie jeżeli chodzi o hotel, to byliśmy bardzo zadowoleni, z tym że aby
          wszystko było ok:
          - zaznaczcie w Triadzie że chcecie pokoje na piętrze z widokiem na morze,
          ponieważ my przed wyjazdem poczytaliśmy duzo na temat tego hotelu i tak
          zrobiliśmy i jako jedyni z naszej wycieczki mieliśmy pokoje z przepięknym
          widokiem na morze, natomiast reszta była na parterze w tzw piwnicach ( podobno
          fatalnie...).
          - jedzenie faktycznie marne, ale tak idąc spacerkiem do Kriopigi są markety,
          można kupić jedzonko, w pokoju jest lodówka ( nie płaci się za nią) więc z tym
          jest ok, a personel raczej się nie czepiał jak wnosiliśmy ( w plecaku ) jedzonko
          i picie.
          - plaża ładna, piaszczysta. Idąc w lewo ( ok 3-5 minutek) od zejścia z hotelu na
          plażę są płatne leżaki i tawerna Stella (b.fajna).,
          Ogólnie było bardzo fajnie. Nie wspominam źle tego hotelu, tylko wcześniej
          trzeba jednak zadbać o pokój.To ważne.
          Pozdrawiam :)
    • tunhotel TVN24 Masakra w Posejdonie 24.07.08, 17:32
      TVN24 właśnie wyemitował reportaż z tego hotelu. Masakra. Krewki
      własciciel bijący Polaków i wyzywajacy ich od zoofilów. Ludzie
      wycofujcie swoje rezerwacje.
      • kiper.sc Re: TVN24 Masakra w Posejdonie 25.07.08, 08:28
        A niektórym ludziom znowu poprzewracało się w głowach... paniusia
        była oburzona, że w 3* hotelu raz w ciągu dwóch tygodni zmienili jej
        pościel... hihihi, w domu to se zmienia codziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka