Dodaj do ulubionych

KISSAMO PALACE

IP: 213.25.9.* 01.08.05, 16:09
Jadę 10 sierpnia do Kissamo Palace
może ktoś też w tym czasie
Ajeśli ktoś był proszę o opinie
POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • ivonne76 Re: KISSAMOS PALACE - Sunny Bay 01.08.05, 16:45
      Witam
      Tu mozesz poczytac o tym hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=21755&w=14481488&a=14481488 i tu też: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=21755&w=25775086 Ja tez tam byłam 2 tygodnie temu - POLECAM. Jak coś to pisz
      na maila: finess@op.pl
    • Gość: karko Re: KISSAMO PALACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:56
      Ja bede ale od 17 sierpnia do 31.

pozdrawiam
    • Gość: kaska991 Re: KISSAMO PALACE IP: 195.205.139.* 05.08.05, 16:00
      hotel piękny, 2 lata temu spędziłam tam 2 cudowne tygodnie. fajna baza wypadowa.
      polecam serdecznie! oczywiście musisz udać się na Santorini! 3 lata temu
      spędziłam 2 tygodnie na santorini. W tym roku - Zakynthos.
      uważam, Ze Kisamos to słuszny wybór.
      pozdrawiam
    • qwerty2611 Re: KISSAMO PALACE 05.08.05, 19:34
      Byłam tam w 2002 roku, hotel był jeszcze niecałkowicie wykończony, tzn. budynek
      nad morzem tak a tylny nie. Jest to niewielki, kameralny hotel przy plaży
      (raczej żwirowo-kamienista) Hotel bardzo nam się podobał, miał to co było nam
      potrzebne, nie miał tego z czego byśmy nie chcieli korzystać:) A więc miał:
      klimatyzację indywidualną, był bardzo czysty, zadbany, bardzo miła obsługa -
      rodzina grecka, niewielki ale przyjemny basen + malutki brodzik, była opcja
      tylko śniadania (nieco monotonne, ale bez przesady, to hotel 3* a nie 5*, poza
      tym bardzo estetycznie podane i pyszny chleb) i to nam odpowiadało bo dużo
      jeździliśmy i jedliśmy gdzie inndziej choć pod koniec kilka razy zaliczyliśmy
      obiadokolacje w hotelu-b. smaczne, bardzo spokojne miejsce na końcu
      miejscowości więc cisza, a rano koło hotelu przebiegały barany. Jednocześnie do
      tawern i sklepików kilka minut piechotą. Wogóle ta miejscowość jest fajna, taka
      nie super kurortowa, sporo knajpek ale mało sklepów z pamiątkami - "cepelii". W
      pokoju TV i lodówka, wnosiliśmy wodę, piwo, nikt nam nie zwracał uwagi. Zakupy
      robiliśmy w sklepie INKA (taki mały supermarket). Wśród obsługi była Polka i
      chyba jest tam ciągle. A czego nie miał hotel: kilku basenów animacji
      wieczornych atrakcji w hotelu ale nam to nie było potrzebne. W Kastelli czyli
      Kissamos jest kilka wypożyczalni samochodów, negocjować cenę i sprawdzać
      ubezpieczenie. Trzeba wypożyczyć i pojechać na Elafonissi, pojeździć po
      okolicy, piękne wąwozy, do Chani, Rethymno, Knossos. Koniecznie do wąwozu
      Samaria ale to ze zorganizowaną wycieczką. Jedzie się autokarem na początek
      wąwozu, idzie się nim aż dochodzi się do morza. Ważne buty bo idzie się kilka
      godzin, nam mówiono, że około 7, my jesteśmy bardzo niewysportowani i
      przeszliśmy w 3. Na końcu małe miasteczko (nie można do niego dojechać żadną
      drogą tylko dopłynąć statkiem)skąd zabiera statek i zawozi do innego miasteczka
      a stamtąd zabiera autokar. To chyba tyle co pamietam z tamtego wyjazdu.
      Pozdrawiam,
      Aga
    • Gość: mg Re: KISSAMO PALACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:39
      Zgadzam się absolutnie co do oceny hotelu z qwerty2611, tylko koniecznie należy
      sprawdzić pierwszego dnia czy w pokoju wszystko ok, bo mogą być potem duże
      nieprzyjemności - byłem i doświadczyłem. Polecam wycieczkę na Gramvouse,
      najbliższa piaszczysta plaża to Falassarna, polecam wypożyczyć skuter, jest tam
      mnóstwo małych, ładnych miejscowosci w niewielkich odległościach, polecam
      pierwszą tawernę nad morzem idą od str hotelu oprócz polskiego menu świetne
      jedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka