Dodaj do ulubionych

grecka muza ?

IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 03.08.05, 00:33
chciałbym kupić w Grecji jakąś płytę ale jakiego wykonawcy ??? coś w typie Eleni :-)
Jakieś sugestie??
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: grecka muza ? 03.08.05, 09:53
      Cześć, akurat nie przepadam za muzyką typu Eleni, ale mogę Ci wskazać kilka
      nazwisk moich ulubionych greckich artystów. To muzyka z takiej nieco wyższej
      półki i w dyskotece jej nie usłyszysz, stąd - moim zdaniem - powinieneś
      najpierw sobie jej przesłuchać, zwłaszcza, że ceny płyt (bynajmniej tego typu)
      nie są niskie.
      Moi ulubieni artyści:
      - Haris Alexiou (od wielu, wielu lat dla mnie nr 1 - genialna artystka z
      niesamowitym głosem) - dalej już kolejność przypadkowa:
      - Alkistis Protopsalti;
      - Dimitra Galani;
      - Dimitris Mitropanos;
      - Stelios Kazantsidis;
      - Tania Tsanaklidou;
      - Elefteria Arvanitaki;
      - Melina Mercouri.
      Ulubionym moim kompozytorem greckim jest Hadzitakis i mnóstwo artystów nagrało
      jego utwory, stąd może tutaj coś znajdziesz?
      Popularne są również kompozycje Theodorakisa - ale wszystkiego tego musiałbyś
      posłuchać, wszak doprawdy upodobania są różne.
      Pozdrowienia. B.
      • bebiak Re: grecka muza ? 03.08.05, 10:00
        Acha, tutaj:
        www.betaki.friko.pl/www_grecja8.htm
        na mojej stronce, zamieściłam kiedyś okładki kilku greckich płyt - w tym Haris
        Alexiou. Uważam, że ta jej płytka jest doskonała (dla mnie), ale oczywiście ona
        nagrała sporo świetnych płyt (z tym, że okładkę tej akurat mogę Ci pokazać).
        B.
    • Gość: soledad13 Re: grecka muza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:33
      Moja ulubiona grecka wokalistka to Eleftheria Arvanitaki. A coś w typie Eleni,
      hmmmm, no nie wiem - może Apostolia Zoi albo Eirini Merkouri, jednak mimo
      wszystko to bardziej nowoczesna muzyka od tej, którą prezentuje Eleni.
      • oldzikus Re: grecka muza ? 24.09.05, 12:57
        mam troszke zakrecone pytanie-czy moze wiecie kto teraz w grecji jest numer 1
        na listach przebojow. wlasnie co wrocilam z tego pieknego kraju i zakochalam
        sie w jednej piosence spiewanej przez kobiete. sama piosenka jest utrzymana w
        grecko-tureckim klimacie. niestety nie poznalam jej wykonwacy, czy chociazby
        tytulu. wiem tlyko tyle ze czesto byla puszczana w dyskotekach i czesto
        slyszalam ja w radiu. moze ktos z Was wie mniej wiecej gdzie moglabym znalezc
        hity z tegorcznych wakacji?
        • Gość: Karola Re: grecka muza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:28
          Moge powiedziec, ze dosc dobrze orientuje sie greckiej muzyce tej nowoczesnej i
          dyskotekowej, wiec jak masz jakies pytanka to pisz na gg:3780975
          pozdrawiam;)
          • Gość: Betty Re: grecka muza ? IP: *.chello.pl 02.10.05, 19:36
            Witajcie, polecam greckie radio on-line www.e-radio.gr. W ORION radio podawane
            są na bieżąco wszystkie utwory z tytułami i wykonawcami. Osobiście ułatwia mi
            to czasami życie, gdy podoba mi się piosenka a nie wiem kto spiewa. Życze
            miłego słuchania!Betty
        • Gość: Karola Do oldzikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:55
          Tak w ogóle to co do twojej piosenki stawiam, ze to jest Eirini Merkouri "Siko
          xorepse" z charakterystycznym "opa!";) pozdrawiam, mozesz pisac na mail:
          karolina17p@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka