Gość: roso IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 03.08.05, 00:33 chciałbym kupić w Grecji jakąś płytę ale jakiego wykonawcy ??? coś w typie Eleni :-) Jakieś sugestie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: grecka muza ? 03.08.05, 09:53 Cześć, akurat nie przepadam za muzyką typu Eleni, ale mogę Ci wskazać kilka nazwisk moich ulubionych greckich artystów. To muzyka z takiej nieco wyższej półki i w dyskotece jej nie usłyszysz, stąd - moim zdaniem - powinieneś najpierw sobie jej przesłuchać, zwłaszcza, że ceny płyt (bynajmniej tego typu) nie są niskie. Moi ulubieni artyści: - Haris Alexiou (od wielu, wielu lat dla mnie nr 1 - genialna artystka z niesamowitym głosem) - dalej już kolejność przypadkowa: - Alkistis Protopsalti; - Dimitra Galani; - Dimitris Mitropanos; - Stelios Kazantsidis; - Tania Tsanaklidou; - Elefteria Arvanitaki; - Melina Mercouri. Ulubionym moim kompozytorem greckim jest Hadzitakis i mnóstwo artystów nagrało jego utwory, stąd może tutaj coś znajdziesz? Popularne są również kompozycje Theodorakisa - ale wszystkiego tego musiałbyś posłuchać, wszak doprawdy upodobania są różne. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: grecka muza ? 03.08.05, 10:00 Acha, tutaj: www.betaki.friko.pl/www_grecja8.htm na mojej stronce, zamieściłam kiedyś okładki kilku greckich płyt - w tym Haris Alexiou. Uważam, że ta jej płytka jest doskonała (dla mnie), ale oczywiście ona nagrała sporo świetnych płyt (z tym, że okładkę tej akurat mogę Ci pokazać). B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soledad13 Re: grecka muza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:33 Moja ulubiona grecka wokalistka to Eleftheria Arvanitaki. A coś w typie Eleni, hmmmm, no nie wiem - może Apostolia Zoi albo Eirini Merkouri, jednak mimo wszystko to bardziej nowoczesna muzyka od tej, którą prezentuje Eleni. Odpowiedz Link Zgłoś
oldzikus Re: grecka muza ? 24.09.05, 12:57 mam troszke zakrecone pytanie-czy moze wiecie kto teraz w grecji jest numer 1 na listach przebojow. wlasnie co wrocilam z tego pieknego kraju i zakochalam sie w jednej piosence spiewanej przez kobiete. sama piosenka jest utrzymana w grecko-tureckim klimacie. niestety nie poznalam jej wykonwacy, czy chociazby tytulu. wiem tlyko tyle ze czesto byla puszczana w dyskotekach i czesto slyszalam ja w radiu. moze ktos z Was wie mniej wiecej gdzie moglabym znalezc hity z tegorcznych wakacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: grecka muza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:28 Moge powiedziec, ze dosc dobrze orientuje sie greckiej muzyce tej nowoczesnej i dyskotekowej, wiec jak masz jakies pytanka to pisz na gg:3780975 pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: grecka muza ? IP: *.chello.pl 02.10.05, 19:36 Witajcie, polecam greckie radio on-line www.e-radio.gr. W ORION radio podawane są na bieżąco wszystkie utwory z tytułami i wykonawcami. Osobiście ułatwia mi to czasami życie, gdy podoba mi się piosenka a nie wiem kto spiewa. Życze miłego słuchania!Betty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Do oldzikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:55 Tak w ogóle to co do twojej piosenki stawiam, ze to jest Eirini Merkouri "Siko xorepse" z charakterystycznym "opa!";) pozdrawiam, mozesz pisac na mail: karolina17p@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś