Dodaj do ulubionych

Sirios Village - właście wróciliśmy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:06
Byliśmy 2 tygodnie na Krecie w Sirios Village było super. Polecam dla rodzin
z dziećmi. Baseny dla dorosłych i dzieci, jedzenie dobre. Plaż kilka, można
sobie wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: śliczna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 18.08.05, 10:26
      hej, z jakiego biura jechaliście? Ile płaciliście, ja właśnie szukam najlepszej
      opcji dla naszej rodzinki - z 2 letnim maluchem. I oscyluję między Rodos a
      Kreta.

pozdrawiam

Aga
      • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:37
        Jechaliśmy z open travel, wczasy za 3 osby w tym dziecko 3 latka kosztowały nas
        7150 zł. z wszystkimi opłatami w terminie od 30.07.-13.08.05. Wczasy
        wykupowaliśmy w kwietniu, także teraz napewno jest taniej. Open travel lata do
        Chani z Krakowa i Warszawy. Transfer z lotniska trwa około pół godziny do
        hotelu sirios village.
        • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 18.08.05, 22:20
          Napisz coś więcej. My jedziemy 3 września z małym dzieckiem.
          Łóżeczko było? Lodówka w pokoju? Klima? Na co zwrócić uwagę. Nie wiem o co jeszcze pytać.
          • Gość: aga Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:45
            Hej,
            my tez jedziemy do tego hotelu 3 wrzesnia! Moze sie spotkamy na miejscu? :-)
          • afer3 Re: Sirios Village - właście wróciliśmy 19.08.05, 08:52
            do dari wrócilismy z sirios 14 sierpnia jesli potrzebujesz jaki[ informacji to
            pytaj na forum lub gg 9065829 chtnie odpowiem
            pozdrawiam justyna
          • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:42
            Hotel jest super. W pokoju jest klima,lodówka mała ale wystarczająca, łóżeczko
            było takie przenośne ale nasze dziecko spokojnie się w nim zmieściło (ma
            skończone 2 latka). Sklep jest na miejscu w hotelu dobrze zaopatrzony więc
            zawsze można w nim było co wybrać. Dobrze jest ze sobą zabrać jakąś grzałkę i
            szklanki, bo w pokojach są tylko 2 szklanki na zimne napoje i jakiś tależyk jak
            jedziecie z małym dzieckiem bo tego nie ma. Ręczniki są wymieniane prawie
            codziennie, a pościel co 2 dzień. Warto dobrze zagadać do sprzątaczek, bo w
            tedy będziecie mieli ładniej posprzątane. My na koniec zostawiliśny 10 EURO i
            wino, a nasza mała w zamian dostała od sprzątaczki Gioty małą laleczke.
            Jak będziesz miała jakieś pytania to prosze.
            Pozdrawiam
            • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 19.08.05, 14:35
              Dzięki! Właśnie chciałam pytać o czajnik ;-) Jakie jest to łóżeczko przenośne? Jest w nim jakaś pościel? Pewnie małej będzie ciasno. Jest młodsza od twojej ale duża jak na swój wiek.
              Czy w okolicy są inne sklepy czy dopiero w Chani? Czytałam że przejście do plaży jest kłopotliwe, damy radę wózkiem?

Justyna zapewne się odezwę :-))

Aga napewno się spotkamy ;-))

• Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 19.08.05, 14:41
                Jeszcze pytanko, czy kupię tam małej kolo dmuchane z dziurami na nogi, czy mam tu kupić?
                • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:31
                  koła dmuchane i inne zabawki są tam droższe niż u nas, radziłabym zabrać ze
                  sobą, my zabraliśmy dla małej pływki na rączki i w tym lepiej popływała niż na
                  kole. W łóżeczki jest pościel (poduszka i prześcieradło do przykrycia), a
                  łóżeczko jest wystarczające bo nasza mała też jest duża jak na swój wiek i
                  spokojnie się w nim zmieściła.
                  Jeżeli choci o plaże, to przejcie nie jest aż tak kłopotliwe jak wszyscy piszą.
                  Wychodzi się z hotelu na drogę wcale nie tak ruchliwą i schodzi się w dół,
                  potem najlepiej skręcić w lewo(nie jak radzi rezydent obok Lidla)są już
                  chodniki i potem pierwsza ulica w prawo obok sklepu i do końca, przez ala park
                  i macie ładne plaże po prawej stronie (tam właśnie my chodziliśmy) lub po lewej
                  równie ładne. Nie radzę plaży bliższej.My też wszędzie chodziliśmy z wózkiem,
                  nawet jechaliśmy do Chani autobusem i za wózek nie trzeba płącić.
                  W miasteczki jest parę sklepów i restauracji.
                  Moje gg 3788285 jestem dostępna od 7-15
                • Gość: ada Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:02
                  sirios jest super polecam i wszystkim życzę tam miłych wakacji
                  pozdrawiam
                  ada
    • Gość: Pawlik Re: Sirios Village - PLAŻA IP: *.aig.pl 22.08.05, 12:58
      Hej,
      Wybieramy się do Sirios 10.09 z Rainbow
      Powiedzcie jak jest z tymi plażami, bo ponoć daleko i przez ruchliwą ulicę
      Jakieś sporty wodne na plaży? windsurfing, nurkowanie?
      A może jeszcze ktoś jedzie w tym terminie?

pozdro
      p
      • Gość: ro Re: Sirios Village - PLAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:38
        niestety na plaży w Kato Doratso nie ma sportów wodnych, jest tylko bar i
        leżaki płątne ok.5euro za dzień
        • Gość: gość Re: Sirios Village - PLAŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:44
          Sirios village polecam jest super. Do plaży nie jest aż tak daleko jak wszyscy
          straszą, idzie się przyjemnie.Spacerkiem ok. 10 min. Jedna plaża jest bliżej
          ale brzydka.Idzie się obok budowli i bardzo z powrotem pod górkę.
          Pozdrawiam
          • Gość: Haneczka Re: Sirios Village - PLAŻA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.05, 23:13
            Bylam w Siriosie w zeszlym roku z Rainbowem i wrocilam zachwycona. Doslownie
            wszystkim. Nie zalowalam,ze wydalam troche pieniedzy na wycieczki /kierowca to
            ja nie jestem,wiec te najwazniejsze zaliczylam/. Warto bylo,bo rezydent, pan
            Radek, ma mnostwo wiadomosci, a sama pewno bym wielu z nich nie znalazla w
            przewodnikach. Co do plazy, to mnie odpowiadala bardziej ta ,do ktorej szlo sie
            obok LIDL-a, ale to kwestia gustu. No i sam spacer do domciu jest
            przyjemnoscia, nawet jak zajmuje 10 lub 15 minut. Ale ta blizsza, do ktorej
            idziesz przez teren hotelu tez miala swoj urok, tylko potem ta wspinaczka na
            goreczke....
            Aha,bylo jeszcze o grzalkach. Jak masz taka starego typu z okragla wtyczka, to
            wez na wszelki wypadek "plaski" rozgaleziacz. Oni maja takie sprytne kontakty
            z jakimis blaszkami z boku i moja grzalka okazala sie poczatkowo bezuzyteczna.
            Musialam nabyc to ustrojstwo.
            Ale i tak chcialabym tam jeszcze wrocic.....kiedys........
            pozdrawiam
            h.
    • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 27.08.05, 21:59
      Pampersy kupię w Lidl?

Już za tydzień lecimy :-))))))
      • Gość: Haneczka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.05, 00:47
        Przyznaje,ze nie wiem. Chyba widzialam je w INCE, wiec tu tez powinny byc.
        Nawet na pewno, w koncu tez musza ich uzywac. Moze sie czegos dowiem, to ci dam
        znac. Sama niestety nie sprawdze, bo lece dopiero 17.09.

pozdrawiam,
        h.
    • Gość: @ Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:44
      A podpowiedzcie prosze:
      1. czy mieszka sie tez w tym glownym budynku, czy w tych mniejszych (licze na
      mniejsze)?
      2. czy lozka w pokoju sa dwa osobne zestawione ze soba, czy moze jedno wielkie?
      (kwestia spania z dzieckiem)
      3. czy lozeczko dla dziecka to jest takie typowe turystyczne? czy wszedobylski
      maluch, ktory jeszcze nie chodzi samodzielnie, ale wstaje, skacze i kombinuje
      jak tylko moze, to bedzie w nim bezpieczny?
      4. czy w pokoju jest troche miejsca dla raczka (dziecka raczkujacego)?
      5. o ktorej godzinie lecieliscie z open travel i wracaliscie? z wawy?
      6. czy open travel dla dzieci do 2 lat pobiera oplate lotniskowa?
      7. czy na dziecko przewidziany jest jakis bagaz? i w ogole jak to wyglada w
      kilogramach?
      6. wiem, ze sloczki dla dziecka jakies tam sa, glownie z ryba pewnie (bleee).
      czy tam w sklepiku, badz w poblizu da sie kupic?
      Jesli znajdzie sie jakas cudowana dusza, chetna by odpowiedziec... Przyjmuje
      chetnie wszelkie rady :-)
      • Gość: slomka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.05, 03:04
        Na wszystkie pytania nie odpowiem, ale co wiem, to przekazuje:
        1/ 80% lub wiecej pokoi jest w bungalowach, wiec masz duza szanse,ze
        dostaniesz, nie wiem jak wyglada to w podziale na biura podrozy,ktore maja tam
        turystow
        2/lozka byly dwa, zestawione ze soba : jesli masz ruchliwego malucha,to musisz
        uwazac-to nie sa miekkie tapczaniki,tylko drewniane lozka z materacami /takie
        nasze sosnowe ze stelazami/,maja wiec ostre i twarde kanty
        4/ troche miejsca jest,ale za bardzo sie nie rozpedzi:mialam wrazenie,ze w
        budynku pokoje byly troche wieksze
        5/ z w-wy mozesz leciec o 9.50 lub 21.50 /na zmiane co tydzien/ powrot nocny
        3.10 z chanii
        7/ dla doroslych 20 kg plus 5 kg bagaz podreczny ; slyszalam,ze dla dzieci do
        lat trzech bagaz nie przysluguje, ale musisz sie dowiedziec
        8/ chyba tak zle nie jest,moze nie karmia maluchow samymi rybkami
        w sklepiku na terenie to mozesz tego nie dostac,ale 200 metrow od hotelu masz
        dwa sklepiki, w ostatecznosci masz ok 400 m do LIDL-a

co wiedzialam - powiedzialam
        mam nadzieje,ze reszte dopowie ktos inny:)

pozdrawiam i zycze udanego urlopu
        slomka
      • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 07:49
        1. Jeżeli jedziesz z open travel to radzę porozmawiać z osobą odpowiedzialną za
        zakwaterowanie a ta przekaże rezydentce na Krecie że życzycie sobie pokój w
        bungalowach (nasze życzycie zostało spełnione). Rezydentaka jest bardzo fajna.
        2. Łożka wszyskie są podwójne raczej złączone ze sobą. My na złożczenie na
        deski włożyliśmy zwinięty koc w rulon, a panie sprzątaczki owinęły nam go w
        prześcieradło i mieliśmy jedo wielkie łóżko.
        3 łóżeczka w pokojach są typowe turystyczne ze stalowym stelarzem. także
        dziecko spokojnie może w nim skakać bo nie powinno wypaść
        4. Pokoje się za duże, a łóżeczko zajmuje trochę miejsca, ale jest balkon nawet
        duży
        5.Do dwóch lat dziecko leci za darmo i pobyt w hotelu jest gratis, opłaty
        lotniskowe też nie są pobierane
        6. Na dziecko nie jest przewidziany bagaż jak nie ma miejsca w samolocie.
        Dopiero dla dzieci pow. 2 lat, a dokładne kilogramy radzę zapytać w biurze,
        jedni mówią że to jest 20 kg a na biletach z biura pisze 15 kg i 5 kg podręczny
        7.W ogrodach hotelu znajduje się dobrze zaopatrzony sklep, a jak wyjdziecie z
        hotelu to po drodze jest parę sklepów a także jest LIDL-towar podobny jak w
        Polsce, a w Chani jest kilka dużych sklepów gdzie na pewno dostaniesz słoiczki

Życzę miłego wypoczynku
        Pozdrawiam
        • Gość: @ Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:25
          slomka i rodzinna - serdecznie Wam dziekuje :-)
    • Gość: arcx Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:26
      A czy wiecie może jak w tej miejscowości wygląda kwestia wypożyczenia samochodu?
      Lecimy 10.09. z Rainbow.
      • Gość: JS Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.aig.pl 02.09.05, 08:50
        dołączam się do pytania.
        I mam jeszcze swoje.
        Czy w Kato Doratsos są bankomaty czy też trzeba jechac do Chani?
        My też lecimy 10.09 z Rainbow. Jesli z Wawy to się pewnie spotkamy.
        Pozdrawiam
        J.S.
        • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:19
          Jeżeli chodz i wypożyczalnie samochodów w Kato Doratso to jest ich kilka. W
          samym hotelu też jest pan z wypożyczalni obok recepcji i można za przyzwoitą
          cenę wynająć samochód. Przez biuro podróży też można wynająć samochód i ma się
          pewność że ma pełny pakiet ubezpieczeń-my tak wynajęliśmy samochód i byliśmy
          zadowoleni. Samochód został nam podstawiony na parking hotelowy i był do naszej
          dyspozycji 24 godz., a ludzie którzy wynajęli samochód w lokalnych
          wypożyczalniach w Kato Doratso to mieli problemy z ubezpieczeniem i samochody
          były tylko do 00.00.
          Można także wynająć samochód w autoway już w Polsce. Ceny mają przystępne,
          samochody nowe i zawsze czyste
          Pozdrawiam
        • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 02.09.05, 14:29
          My już jutro lecimy na tydzień. To się wymienimy turnusami.
          • roma30 Re: Sirios Village - właście wróciliśmy 02.09.05, 17:12
            My również lecimy jutro. Ale na dwa tygodznie. Do zobaczenia
            • Gość: Aga Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:05
              Hej,
              pozdrawiam wszystkich lecacych dzisiaj do Siriosa. Do zobaczenia na lotnisku :-)
    • Gość: makatka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:17
      ile sie placi za lozeczko turystyczne?
    • Gość: makatka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:30
      I jeszcze bardzo prosze o podpowiedz, jak tam wyglada sprawa z internetem?
      • Gość: rodzinna Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 09:17
        Internet jest dostępny za opłatę obok recepcji hotelowej.Jeżeli chodzi o
        łóżeczko to zależy jak wykupiliście pobyt. Jak dziecko jest małe to dostawką
        jest łóżeczko turystyczne, a jak dziecko jest duże to normalne łóżko.
        Dodatkowych opłat na miejscu nie ma.
        • Gość: makatka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:52
          Hej,
          dziekuje za Twoje podpowiedzi i na gg tez.
          Dzisiaj dostalam emaila od open travel, ze lozeczko turystyczne dla dziecka
          platne jest 5E za dzien... Na 14 dni to wychodzi nowe super lozeczko i jeszcze
          sporo zostaje.
          Jestem zaskoczona, bo wczesniej wszyscy mowili, ze lozeczko jest bezplatne :-(
          • Gość: makatka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:07
            open travel na moja prosbe wyjasnial sprawe lozeczka i kontaktowal sie z
            hotelem.
            jest bezplatne.
            Danka, dziekuje za pomoc!
    • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 12.09.05, 12:41
      No i wróciliśmy. Hotel jest super! Naprawdę wart polecenia. Podobno w przyszłym roku ma być już 4*. Czysto, smaczne jedzonko, ogród przepiękny, baseny fajne, 2 dla dzieci, sprzątane codziennie. Łóżeczka dla dzieci są bezpłatne (są to kojce). Plac zabaw to porażka, w piachu od rana bytują koty. Plaż kilka, takie małe zatoczki. Woda w morzu porażająco czysta. Miesjcowość jak dla nas beznadziejna. Nie ma gdzie połazić. Wypożyczyliśmy samochód na tydzień, więc często jeżdziliśmy. Wróciliśmy zadowoleni, wypoczęci i już tęsknimy. Zachodnia Kreta jest przepiękna.
      Jak ktoś wybiera się z dziećmi to warto wstąpić do dużego sklepu Jumbo. Zabawki rewelacyne i taniej niż u nas.
      • jusienka Re: Sirios Village - właście wróciliśmy 12.09.05, 18:34
        Daria,
        cudnie to czytać. Cieszę się, że wyjazd udany.
        Daj namiary na Jumbo, jeśli możesz. Słyszałam, że gdzieś przy drodze wylotowej
        i to wszystko, co wiem.
        A gdzie wypożyczaliście samochód? My tam będziemy dwa tygodnie, a większość
        czasu chcemy właśnie pojeździć.
        Uśmiechy!
        • Gość: Daria Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.pro-internet.pl 13.09.05, 13:04
          Hej! Wypożyczalni jest dużo. My byliśmy ze znajomymi, więc braliśmy duży samochód. Była to wypożyczalnia za Lidlem w kierunku plaży, na przeciw małej Inki (koło jakiegoś hotelu). Patrzcie na pełne ubezpieczenie.
          Jumbo jest jak jedziesz z Kato Doratos do Chani, przy głównej drodze. Jak będziecie jechali z lotniska napewno zauważysz.
          Będziecie zadowoleni z hotelu. Wyśmienite drinki przy barze (Sirios Specjal polecam), sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy. Mieliśmy niańkę elektroniczną, więc popołudnia i wieczory spędzaliśmy spokojnie przy basenie.
          Udanych wakacji.
          • Gość: jarek Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 19:16
            Jedziemy 8 października mysle ze bedziemy zadowoleni :-)))
            • Gość: Tomasz Re: Sirios Village - jedziemy IP: 81.219.160.* 15.09.05, 19:33
              Mam kilka pytań odnośnie pobytu w tym hotelu - ile kosztuje internet? Ile
              dojazd do Chani? Jakie wycieczki polecacie szczególnie? Czy warto wybrać sie na
              Santorini? Wyjezdzamy 1-15 pażdziernika i mam tylko pewne obawy odnośnie
              niewysokiej temperatury w tych pażdziernikowych dniach....
              • Gość: paka77 Re: Sirios Village - jedziemy IP: 217.153.224.* 16.09.05, 13:14
                > - ile kosztuje internet?

W hotelowej mini-internet cafe: 3euro za 30 min, 6 euro za godzinę. W Chani jest
                o połowę taniej, w drodze z hotelu do salonu BMW (gdzieś naprzeciwko tawerny
                Zorbas też jest taniej). Hotel ma hotspota WiFi na D-Linku, ale nie wiem jaka
                jest cena.

> Ile dojazd do Chani?

TAXI ok 5-7 euro, autobus podmiejski jezdzi do Chani z przystanku bezpośrednio
                przy salonie BMW co ok. 20 minut, ostatni ok. 22:30, bilet 0.70euro w sklepie
                lub 1 euro u kierowcy.

> Jakie wycieczki polecacie szczególnie?
                Samodzielne samochodem. Tylko upewnijcie się, że kierowca nie ma lęku
                przestrzeni, lęku wysokości itp. ;)
                Santoryn - zdecydowanie tak, ale samodzielnie i najlepiej zostać tam na 2-3dni.

Pzdr,

paka77@gmail.com
                • Gość: jarek Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:37
                  Czy dla malego dziecka mozna tam kupic jedzenie typu gerberki, soczki, deserki?

• Gość: daria Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.pro-internet.pl 17.09.05, 14:34
                    Niestety nie sprawdziłam. Mieliśmy z Polski. Pampersy są w Ince, ale znacznie droższe niż u nas.
                    • Gość: daria Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.pro-internet.pl 17.09.05, 14:37
                      Uwaga na soczki, bardzo szybko się psuły w kubku. Najlepsza była woda mineralna.
    • Gość: loyd Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:56
      czy ktos jedzie w pazdzierniku do tego hotelu?
      • Gość: Marcin&Aga Re: Sirios Village - jedziemy IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.05, 17:34
        Witam !

Wybieramy sie do Sirios już jutro. Lecimy z Krakowa. Będziemy na Krecie do
        8.10.2005. więc może się spotkamy :-) Może ktoś leci z nami jutro ??

Pozdrawiamy
    • Gość: Zbir Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: 62.17.253.* 20.09.05, 17:19
      Plusy:
      sprzątaczki - nie dość, że codziennie sprzątają pokój, to jeszcze układają
      piżamy w fikuśne wzorki;
      możliwość przedłużenia pokoju do godziny odlotu, odpłatnie rzecz jasna
      personel super i rzeczywiście robią, co mogą, żeby pomóc
      dobre wsparcie biura podróży - w moim przypadku Easy Travel
      lodówka w pokoju
      indywidualna klima
      dobrze wyposażony sklepik i o dziwo z tymi samymi cenami co na ulicy
      knajpki koło hotelu - szczególnie warte polecenia Zorbas i nawet lepsza -
      Dimitris & Sakis \"Eat like Greeks\"

Minusy:
      ŻADNE biuro nie wspomina, że obiadokolacje NIE MAJĄ wliczonych napoi - oznacza
      to dopłatę co wieczór od 3 do 10 EUR na rodzinę;
      nie podobało mi się traktowanie gości z Polski jak turystów 2-giej klasy w
      porównaniu np. z Duńczykami - Polacy dostają gorzej wyposażone pokoje
      (przykład: wieszaki w łazience z plastiku, zamiast z metalu, gorsze
      umiejscowienie pokoi, ciemniejsze oświetlenie, śmierdząca kanalizacja, Duńczycy
      mieli kolacje a la carte, a niektóre grupy drinki wliczone w kolację);
      plaża jest dość daleko

Generalnie jest miło, ale moja ocena to 3*.
      • wiem_swoje [...] 21.09.05, 17:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kasia Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.aster.pl 26.10.05, 17:22
        Owszem, biuro Easy Travel wspomina o tym że napoje do kolacji są płatne
        dodatkowo. Wystarczy przeczytać regulamin i ogólne warunki pobytu na pierwszych
        stronach katalogu.
    • Gość: Polak na Tropie Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:06
      Juz dawno sie tak nie ubawiłam!!!

Plusy:

"sprzątaczki - nie dość, że codziennie sprzątają pokój, to jeszcze układają
      piżamy w fikuśne wzorki; "

- ojej, codziennie sprzątają...ciekawe ciekawe, a co z majtkami? czy również
      składają? a co z łabądkami??? nie robia łabądków??? uuuuu...to cieniutko
      cieniutko...

Minusy:
      "ŻADNE biuro nie wspomina, że obiadokolacje NIE MAJĄ wliczonych napoi - oznacza
      to dopłatę co wieczór od 3 do 10 EUR na rodzinę; "

ojeeej, nie jeździmy zbyt często, nie jeździmy...

"nie podobało mi się traktowanie gości z Polski jak turystów 2-giej klasy w
      porównaniu np. z Duńczykami - Polacy dostają gorzej wyposażone pokoje
      (przykład: wieszaki w łazience z plastiku, zamiast z metalu, gorsze
      umiejscowienie pokoi, ciemniejsze oświetlenie, śmierdząca kanalizacja, Duńczycy
      mieli kolacje a la carte, a niektóre grupy drinki wliczone w kolację);
      plaża jest dość daleko"

- nie no chłopie, to juz pojechałes na maxa!!! Hmmm, co prawda nie czytałam
      jeszcze książki "O wyższości wieszaków plastikowych (ups) metalowych nad
      plastikowymi" ale Twoja dociekliwość w sprawdzaniu w którym pokoju jaka nacja
      zamieszkuje doprawdy jest powalająca!!! Jesli zaś mówimy o nadrukach na
      żarówkach ile to sobie WAT liczą to stanowczo bym im nie wierzyła - zapewniam,
      ze Grecy celowo zwiekszają ilość dawki słonecznej poprzez jedynie zmianę
      nadruku na żarówkach (marki OSRAM - sprawdzałam, a nie napisałeś!!!) bo w sumie
      Dania to jak by nie było Skandynawia - a tam ztym słoneczkiem to nie wesoło....

Hmmm, natomiast przykre jest drogi forumowiczu, że gardzisz kolacją w formie
      bufetu - przeciez ci Duńczycy tym "a la carte" to tak chyba nie za bardzo
      pojedli sobie... A tak, miałes bufecik, bufecik - /sprawdz, proszę co mówi
      oferta biura podrózy - może cie rolują???/

A co do drinków - to juz tak na koniec - ciekawi mnie fakt zaglądania w
      rezerwację Duńczyków. Czy sprawdzałeś im również, to co mieli w rezerwacjach
      wpisane? Czy również mieli HB i pomimo tego otrzymywali napoje od hotelu? I
      dlatego są lepiej traktowani? Ups, nie doczytałam..."niektóre grupy". Ależ
      niesprawiedliwość!!!

P.S. Pozdrawiam i oczekuję kolejnych wspaniałych relacji z hoteli gdzie lepiej
      traktuje sie Duńczyków*

* Niemców, Angligów, Francuzów, Włochów, Holendrów, Szwedów, Finów, itp -
      /niepotrzebne skreślić/

P.S.2 Nie napisałeś, ze Duńczycy w hotelu Sirios Village mają zakontraktowane
      tylko i wyłacznie apartamenty dwupokojowe ze śniadaniem - obiadokolacje
      dokupują sobie w/g uznania - jest ona serwowana w formie "a la carte" - tak
      tylko podpowiadam...

Ewusia
      • Gość: jarek Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.net.pl / 83.238.215.* 23.09.05, 22:48
        Czy ktos leci od 8 pazdziernika z krakowa?
        a tak na marginesie to niezle sobie poprzedni autor pojechal hahaha....
        • Gość: megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 14:59
          Czy ja wiem czy taka rewelacja? Wróciliśmy dzisiaj, lot do Warszawy, biuro
          Rainbow. Jedzenie dobre, z wyjatkiem niejadalnej jajecznicy na śniadanie i
          ohydnych parówek, ale po tygodniu miałam dosyć i naszła mnie ochota na
          nierozgotowane (zbyt długo próżone) mięso bez sosu. Sosy do warzyw - super,
          pyszne nadziewane bakłażany. Osobiście nie smakował mi też ser, natomiast
          rewelacyjna była pasta z oliwek "śniadanie kreteńskie". Co do pokoju - czysty,
          sprzatany codziennie, wymiana ręczników co 2 dni. Szkoda tylko, że w telewizji
          nie było żadnego programu polskiego. Klimatyzacja działa, lodóweczka też. W
          sklepie na terenie hotelu faktycznie napoje i wina kosztuja praktycznie tyle
          samo co na ulicy.
          Minusy - jak dla mnie zbyt dużo dzieci. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że
          w katalogu hotel był polecany dla rodzin z dziećmi, ale nie spodziewałam się aż
          takiego najazdu - być może moja opinia wynika stąd, że sama jeszcze dzieci nie
          mam i nie potrafię spojrzeć na to z punktu widzenia mamusi i tatusia. Swoja
          drogą - po co zabierać 2-3 letnie dziecko gdzieś, gdzie i tak nic nie zapamięta
          i nie dotrze do niego to co widziało? Czy dlatego, że wyjazdy dla dzieci w tym
          wieku są darmowe? Przepraszam z góry wszystkich, którzy mogli się poczuć urażeni
          tym komentarzem, ale dla mnie tak to wygląda.
          Samochód wypożyczaliśmy w hotelu, pełne ubezpieczenie.
          Tawerna Zorbas bardzo sympatyczna, jedzenie dobre. W Chanii warto isć na chwilę
          do parku miejskiego - ciche miejsce, można odpocząć. Plaże - przyłączam się do
          komentarzy powyżej.
          Wycieczka na Santorini - cała zabawa to zjechanie na osiołku w Firze. W Rainbow
          wycieczka po wyspie obejmowała Firę i Ia (25 EUR), na promie można było kupić
          taniej (20 EUR) wycieczkę do Firy, Ia i Pygros - ale z tego co się
          orientowaliśmy to nie było przewodnika w jęz. polskim, na pewno angielski. Samo
          Santorini ładne, piękne widoki. Na Elafonissi warto jechać samemu, wynająć
          samochód - kosztuje tyle samo co wycieczka autokarem na 2 osoby. Ogólnie wyjazd
          udany, hotel oceniam na 3*+
          • Gość: Daria Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.pro-internet.pl 26.09.05, 16:28
            Ojojoj!

Pośmiać się można z co niektórych opini :)))

W opcji śniadenie i obiadokolacja wszędzie jest tak że za napoje do kolacji trzeba płacić. Nas traktowali bardzo dobrze, kelnerki nawet niektóre znały trochę j.polski (może po duńsku gadały biegle, ups nie sprawdziłam). Wieszaki, a tu ci niespodzianka, mieliśmy metalowe.

Megan
            Jajecznica fakt była tylko dobra jak świeżo wystawiona. Było jeszcze wiele innych smacznych rzeczy na śniadanie oprócz jajecznicy, parówek i sera (ser jak ser). Po co ci telewizja na wakacjach??? Za to ja tego nie rozumiem. Jak już będziesz miała dzieci to się dowiesz po co zabierać 2-3 letnie dzieci! Przepraszasz? To po co ten komentarz. Jakaś ograniczona jesteś dziewczyno.
            • Gość: megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:16
              Z tego co wiem to nie jestem ograniczona, wyraziłam swoje zdanie i przeprosiłam
              osoby, które mogły się poczuć urażone moją opinią - przede wszystkim chodziło mi
              o te "darmowe wyjazdy" dla małych dzieci, wyraziłam się nieprecyzyjnie. Może po
              prostu mam inny niż Ty pogląd na wyjazdy z małymi dziećmi na wakacje, nie
              wszystkim odpowiada płacz i marudzenie dzieci, przewijanie nad basenikiem -
              brodzikiem i rozrzucanie wokoło zużytych pieluch (taką sytuację widziałam) ale
              to nie znaczy, że jestem ograniczona.
              Po co mi telewizja? Po to żeby obejrzeć wiadomości, niekoniecznie lokalne.
              Owszem, były inne smaczne rzeczy na śnaidanie, moje uwagi odnosiły się tylko do
              jajecznicy, parówek i sera - tego koziego. Nie wszystkim wszystko musi smakować.
              Wieszki - owszem w szafie plastikowe - to chyba normalne, co w tym dziwnego, w
              łazience metalowe. I nawet mieliśmy pokój w dobrym, nasłonecznionym i
              odpowiednio oświetlonym miejscu...
            • Gość: megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:38
              Aha, jeszcze jedno - nie rozumiem wyjazdów z małymi dziecmi również dlatego, że
              moim zdaniem niewiele można wtedy zobaczyć i zwiedzić - wycieczki są męczące,
              zwłaszcza te całodniowe, jak np. Samaria czy Santorini - i moim zadniem wyjazd
              tak naprawdę sprowadza się do siedzenia nad basenem czy na plaży. Jeżeli gdzieś
              jadę, to po to, żeby oprócz opalania i odpoczynku coś jeszce zobaczyć i czegoś
              się o dnaym miejscu dowiedzieć, a nie siedzieć ciągle w jednym miejscu, bo na
              takich zasadach mogę sobie jechać nad morze czy w góry w Polsce.
              Pozdrawiam
              • Gość: loyd Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.net.pl / 83.238.215.* 26.09.05, 23:36
                Troche sie dziewczyno zagalopowalas.Jestem ciekawy czy ty w przyszlosci majac
                swoje dzieci (jezeli bedziesz miała) Wakacje bedziesz spedzac bez dzieci. Widac
                malo podrozujesz bo mnostwo ludzi normalnych jezdzi z dziecmi. A to ze trzeba
                je przebierac to nie straszna tragedia moze dla ciebie.Faktycznie cos nie tak z
                toba:-))Polskie morze troche rozni sie od Krety, Egiptu, Cypru itd.
                Pozdrawiam Darie:-))
                • Gość: Daria Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.pro-internet.pl 27.09.05, 13:50
                  Tak, tak Megan odrazu widać że nie masz dzieci. Ale jeszcze wszystko przed tobą.
                  Jakbyś zauważyła to bardzo dużo rodzin podróżuje z małymi dziećmi ( nawet z niemowlakami). Lepiej dziecko zamknąć w domu z babcią i samemu jechać? Nie po to mam dzieci, żeby je i siebie ograniczać. Jakby trzeba bylo zapłacić za dziecko też bym pojechała. Otóż ja byłam z 1,4 rocznym dzieckiem i ze znajomymi którzy też mieli malucha w tym wieku. Wyjazd był przede wszystkim ukierunkowany na dzieci. Stąd wybór hotelu! Uważam, że wyjazd był super. Pozwiedzaliśmy (płynęliśmy nawet statkiem na Balos), plażowaliśmy i wszyscy byliśmy zadowoleni!!! Tak uważam, że Samaria czy Santorini to męczące dla dziecka. Woda cieplutka, rażąco czysta. Sory ale tego się nie da porównać z naszym zimnym Bałtykiem.
                  Rzucanie pampersów to sprawa kultury i wychowania. Dziecko marudzi też w domu, jabyś nie wiedziała.
                  Megan rozumiem, że mogły ci przeszkadzać wrzeszczące dzieci, cóż źle wybrałaś hotel.
                  A my wiosną planujemy kolejną wycieczkę :))))
                  • Gość: megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:54
                    Daria, czy to nie jest niekonsekwencja: "Nie po to mam dzieci, żeby je i siebie
                    ograniczać .... Wyjazd był przede wszystkim ukierunkowany na dzieci"? Ja lubię
                    wypoczynek bardziej aktywny i stąd moja opinia np. o wycieczkach. A jak będę
                    miała swoje dzieci, to od czasu do czasu podrzucę je babci, że by spędzić trochę
                    urlopu tak jak mam na to ochotę a nie tak, żeby ukierunkowywać wakacje na
                    dzieci. Rodzice też mają prawo do czasu dla siebie.
                    Pozdrawiam
                • Gość: daria Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.pro-internet.pl 27.09.05, 13:56
                  Loyd udanego odpoczynku ci życzę :))) Sam hotel jest naprawdę SUPER! A my należymy do tych wybrednych ;)
                • Gość: megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:44
                  Nie podróżuję mało i doskonale wiem, że polskie morze rózni się od Egiptu, Krety
                  czy Cypru, aczkolwiek uważam, że polskie plaże są dużo ładniejsze. Nie rozumiem
                  tylko, dlaczego uważasz, że jest ze mną coś nie tak, jeżeli wyrażam swoje
                  zdanie. Wyraziłam swój podląd, odmienny od prezentowanych, ale to nie znaczy, że
                  się zagalopowłam. Ty uważasz tak, ja inaczej - i każdy z nas ma do tego prawo.
                  Po to jest forum.
                  • Gość: daria Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.pro-internet.pl 27.09.05, 20:24
                    Chodzi tu o kompromis koleżanko.
                    Polskie morze i plaże mam na codzień. Każdy spędza wakacje z kim chce i jak lubi. Nie znaczy to żeby komuś wytykać że podróżuje z maluchami bo mają zadarmo. To forum nie jest po to żeby wyrażać takie opinie.Powodzenia Megan.
                    • Gość: Megan Re: Re Re Rewelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:11
                      Myślę, że ani Ty nie przekonasz mnie, ani ja Ciebie. Pozdrawiam i miłego
                      wiosennego wypoczynku.
    • Gość: Miko Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: c.pl:* / 81.210.92.* 06.10.05, 17:08
      juz za 2 dni tam bede.
    • Gość: Miko Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: c.pl:* / 81.210.92.* 06.10.05, 17:08
      juz za 2 dni tam bede.
    • Gość: ala Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:03
      mam pytanie z jakiego biura lepiej z open czy rainbow
      • Gość: alan Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:44
        to samo ma sie na miejscu bez roznicy na biuro - poza rezydentem
        jak ja wykupywalem to open travel mial o kilkaset zlotych taniej
        i wlasciwie tyle roznic
        • Gość: jaro Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: 83.238.215.* 23.10.05, 13:14
          ja płaciłem 1500 zl od osoby z rainbow, a opentravel bylo chyba drozej i
          dokladnie te same warunki na miejscu.
    • Gość: a Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:52
      jak fajnie powspominać - polecam ten hotel
      • Gość: nero Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:12
        polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi - warto się wybrać jak planujecie wyjazd
        na Kretę z małym dzieckiem
        • Gość: d Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:15
          jak fajnie powspominać
          • Gość: / Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:38
            To jest hotel dla ludzi którzy chcą wypocząć w miłej rodzinnej atmosferze. Poje
            ładne, baseny aż cztery w w tym dwa dla dzieci.
            Polecam
            • Gość: kasia Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: 212.160.172.* 25.04.06, 15:28
              cieszę się, że są takie pozytywne opinie o tym hotelu - wybieram się tam w 2
              polowie sierpnia
              • Gość: / Re: Sirios Village - właście wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:00
                naprawdę warto :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka