Dodaj do ulubionych

Albatros - Maleme kolo Chani

06.09.05, 08:56
Czy ktos byl w tym hotelu i moze podzielic sie doswiadczeniam. Interesuja
mnie:
1. Standard pokoi - czy jest czyste i w miare przestronnie
2. Czy jest tam spokojnie
3. Jakie sa atrakcje dla dzieci - brodzik, plac zabwa
4. Jakie sa najblizsze okolice - glownie plaze w zasiegu pieszego
3. Jak wyglada same miasteczko
Obserwuj wątek
    • rod1973 Re: Albatros - Maleme kolo Chani 09.09.05, 12:31
      Wróciłam wczoraj z tego hotelu. Pokoje są w miarę przestronne, jak z dostawką
      to trochę ciasnawo. Miałam pokój od strony basenu, z łóżka widać morze - super
      chłodno, moi znajomi niestety mieli pokój od głównej ulicy miasteczka - gorąco
      i dosyć hałaśliwie, ale widoki też ładne. To jest hotel prowadzony przez
      rodzinę grecką, ale pracuje u nich Polak -Mirek, wiec z dogadaniem się nie ma
      problemu. Pokoje sprzątane co 3 dni, wymiana ręczników, pościeli- naprawdę
      czysto. Spokojnie jest od strony basenu, wokół rosną trzciny - napawdę czujesz
      się jak na odludziu, chociaż to centrum. Dla dzieci jest brodzik wydzielony z
      basenu- jest super, moje dziecko nauczyło się w nim pływać. W ogóle basen jest
      dużym atutem-jest duży , ma nawet trampolinkę i tam jest naprawdę głęboko.
      Miejsc wokół jest wystarczająco, bo przyjeżdżają tam do tego Grecy, a oni
      jeżdżą swoimi samochodami po całej Krecie, nie siedzą nad basenem. Plaża
      niestety kiepska, bardzo kamienista, poza tym jak wieje i są fale to nie da się
      z dzieckiem wejść bo strasznie "poniewiera" człowieka po tych kamieniach. Ale
      jak jest spokojnie to ok. Miasteczko fajne, takie typowe kreteńskie, bez dużej
      ilości hoteli i najazdu turystów, do Chanii jeździ się bardzo wygodnym
      autobusem, bilety sprzedaje facet w autobusie. Kilka tawern, ale najlepsza to
      Estia - wszystko tam super smakowało. Jak wypożyczyliśmy samochód i
      przejeżdżaliśmy obok hoteli, które braliśmy pod uwagę to stwierdziliśmy że
      wybraliśmy najlepszą ofertę. Minusem jest jedzenie w hotelu, śniadania to przez
      2 tygodnie trzy rodzaje dżemu i dla urozmaicenia czasem jajko na twardo,
      kolacje trochę lepiej, ale i tak dojadaliśmy w tawernach. Ogólnie polecam,
      jesteśmy bardzo zadowoleni - miejsce fajne, blisko stąd i na Elafonisi,
      Falasarnę i do Chanii, okolica piękna, ludzie mili.
      • grecja-hotele Re: Albatros - Maleme kolo Chani 31.08.06, 12:16
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka