Dodaj do ulubionych

Karta Visa czy Marki?

IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.07.01, 07:18
Jak lepiej zdobyć drachmy? Czy wumieniać na miejscu Marki, czy płacić kartą
Visa, czy też wypłacić z bankomatu? Jak wychodzi drachma w przypdsaku zakupu na
kartę a jak przy wypłacie z bankomatu? No i czy jest dużo sklepów przyjmujących
karty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Karta Visa czy Marki? IP: *.fwfin.fwc.com 20.07.01, 08:30
      Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Jak lepiej zdobyć drachmy? Czy wumieniać na miejscu Marki, czy płacić kartą
      > Visa, czy też wypłacić z bankomatu? Jak wychodzi drachma w przypdsaku zakupu na
      >
      > kartę a jak przy wypłacie z bankomatu? No i czy jest dużo sklepów przyjmujących
      >
      > karty?

Weź marki. Można wymieniać w każdym sklepie. Visę weź na wszelki wypadek (no na
      przykład jakbyś za bardzo zaszalał). Większość sklepów i restauracji akceptuje
      karty-problem może być z visą elektron.
      Bankomaty w małych miasteczkach są najczęściej przy dużych supermarketach na
      obrzeżach (może być bardzo daleko).

pozdrawiam i życzę miłych wakacji

• Gość: aga Re: Karta Visa czy Marki? IP: 157.25.126.* 31.07.01, 13:40
      jeśli wybierasz się Kretę to na pewno nie Visa - nie wyjmiesz ani pieniędzy z
      bankomatu ani nie zapłacisz - nie ma natomiast problemu z innymi kartami np.
      mastercard
      • Gość: Małgosia Re: Karta Visa czy Marki? IP: *.astercity.net 31.07.01, 14:08
        Nie zgadzam się z Tobą. Byłam na Krecie w maju i miałam kartę Visa. Bez
        żadnego problemu płaciłam w sklepach, hotelu i pobierałam pieniądze
        pierwszegolepszego bankomatu.
      • Gość: Ewa Re: Karta Visa czy Marki? IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 31.07.01, 14:40
        Na Kretę zabrałam połowę w Markach a połowę wypłaciłam z bankomatów. Nie ma
        żadnych problemów z wypłaceniem pieniędzy. Korzystałam z karty Visa Elektron
        bez problemów.
        Dużo korzystniejszy jest potem przelicznik np. kupując drahmy za marki lub w
        kantorach u nas w Polsce wynosił on 1,6 a przy pobieraniu gotówki z bankomatów
        lub płaceniu kartą - 1,3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka