Dodaj do ulubionych

Nigy wiecej z Neckermanem na Krete

IP: *.unregistered.formus.pl 05.10.01, 16:31
W srode wrocilam z tygodniowego pobytu w Bali na Krecie z Neckermanem. Byla to
moja pierwsza i ostatnia wyprawa z tym biurem. Hotel byl wprawdzie 3 i pół* bo
innego w tym terminie na tydzien nie bylo, ale nigdy jeszcze nie widzialam
takich warunkow w hotelu tej klasy. Woda ciepla tylko 2 razy dzienie przy czym
od 8 wieczorem absolutnie nie do złapania. Sniadanie do godz 9 i tak zalosne ze
rece nam opadaly. Przelodzony cukierkowaty napoj z proszku, cienka kawa i
herbata, jeden typ pieczywa, jajka na twardo,pomidory, ogorek, 2 salatki , ser
feta, 2 sosy i niemiecka kiełbasa- mortadela. I tak juz do konca przez 7 dni.
Kolacje równie slabe. Piewrszego wieczoru zamowilismy wino, ale plywalo w nim
cos czego nie dało sie zidentyfikowac (napoje oczywiscie płatne w tej wersji
wyzywienia). Po zwróceniu uwagi kelnerce ta wziela noz i przy nas zaczela wyjm
owac z tego wina jego podejrzana zawartosc. Nie zgodziła sie przyniesc nam
nowego wina i nie pozwolila z niego zrezygnowac. Musiliśmy zapłacić co
potwiedził manager hotelu! Koszmar! W recepcji weseli Grecy wiecznie
przyjmowali gości i znajomych, nianczyli swoje dzieci ipt. Po pewnym czasie po
prostu wstawili do holu łóżeczko dzieciące i kojec by ich dzieci mniej im
przeszkadzały w obsłudze klientów. Któregos dnia zamówiłam sok . Przyniesli go
ze słomką. Słomka u nich najwyraźniej jest wielokrotnego użytku, gdyż po
włozeniu jej do ust poczułam silny smak tytoniu a rurka tak cuchneła ze
niedobrze mi sie zrobiło na mysl kto ją miał ostatni w ustach. Wszystkie pokoje
wg naszych polskich skierowań miały byc z widokiem na morze. Hotel składał sie
z kilku budynków. Niemcy rzeczywiście byli rozmieszczani w budynku przy plaży
a -Polacy w piątym , tym najdalej od morza. Ciasna klitka którą dostalismy nie
zasługiwała na 1*a widok na morze to był przebłysk błękitu który dało sie
zaobserwować z boku małeńkiego balkonu. po zrobieniu awantury zamieniono nam
pokój na ten koło Niemców, ale proszono mnie bym innym Polakom nie mówiła bo
tez sie będą kłócić !!!. Ręczniki zmieniono 2 razy podczas całego pobytu a
sprzatanie polegało wyłacznie na pościeleniu łóżek bo nigdy nie pozamiatano,
ani nie umyto łązienki. Za leżaki i parasol płaciło się 1000 drahm od osoby i
jedyne co było piękne to prześliczan mała plaża przy hotelu i piękne z niej
widoki. jednym słowem Kreta jest bardzo łądna, widoki sa piękne ale Neckerman
mnie bardzo zawiódł, proponując taki hotel w tej kategorii swojej oferty. To
nie była oferta last miniute, ale pobyt wykupiony 1,5 wcześniej za 1900 zł od
osoby za tydzień i 2 posiłki. Hotel Bali Beach and Village na pewno nie
zasługuje na to by być polecany. Zapsuł nam humor a podejscie do Polaków w
porównaniu z tym do Niemców żenujące. Nie zawiodła tylko przyroda i prawdziwie
letnia temparatura.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiu Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.chello.pl 06.10.01, 10:05
      byłem na krecie z neckermanem w 2 połowie września hotel był ok.bo 5*.z
      doświadczenia wiem że w grecji nie warto wybierać hoteli mniej niż 5*(oprócz
      Aten-tam można wziąć 4*)pobyt rezerwowałem w kwietniu więc miałem pełny
      wybór.był jeden drobny zgrzyt,ale nie z winy biura tylko innych uczestników
      imprezy
      • Gość: barbi Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 01:38
        A ja myślałam , że Neckermann to ekstraklasa...
    • Gość: packard Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 00:26
      A gdy ktoś tu w lecie napisał, żeby uważać na te niemieckie biura, to zrobiła
      się afera, ze Polak to nietolerancyjny pijak i pewnie nie zna jezyków i w ogóle
      nie wie, ze wszystko co niemieckie jest najlepsze.
      • Gość: anna Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 01:53
        Przecież to do Polaczków podobne. Nieważne czy ma rację , ważne , że kłapie bez
        przerwy dużo i nie na temat! O przyznaniu się do pomyłki oczywiście mowy nie ma!
        Polaczki , ot co!
        • Gość: minia Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.nexus.pl 11.10.01, 11:31
          Głupia to jesteś ty anno.
          Poza tym życzę ci "udanego" urlopu zorganizowanego przez jedno z twoich
          narodowych biur niemieckich. Jeśli nie podobają ci się Polacy to wypadaj do
          Niemiec. Nikomu nie będzie żal po twoim odejściu!
          • Gość: Anka Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 19:52
            Gość portalu: minia napisał(a):

> Głupia to jesteś ty anno.
            > Poza tym życzę ci "udanego" urlopu zorganizowanego przez jedno z twoich
            > narodowych biur niemieckich. Jeśli nie podobają ci się Polacy to wypadaj do
            > Niemiec. Nikomu nie będzie żal po twoim odejściu!

Do mnie pijesz,słodziutka(-ki)? To jeszcze raz przeczytaj to , co ja napisałam i
            co ty odpisałaś(-eś)na to. Totalna bzdura i, szczerze mówiąc, nic z tego nie
            rozumiem...
            I co to wogóle znaczy "...moje narodowe biuro niemieckie"? Myśl co
            piszesz,szaleńcu! Ja jestem Polką!
    • Gość: Margo Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.unregistered.formus.pl 08.10.01, 14:51
      Aha i jeszcze jedna rzecz, która mnie mocno rozczarowała jeśli chodzi o
      Neckermana. Po powrocie do Polski jeszcze raz przyjrzałam się mojemu hotelowi z
      Bali w katalogu Neckermana. Odkryłam, ze zdjęcie restauracji hotelowej
      umieszcone przy opisie hotelu nie jest zdjeciem restauracji tego hotelu. Na
      zdjęciu widać bogaty szwedzki stół w dużej sali i uśmiechniętych kucharzy.
      Jedzenie było podłe, restauracja bez klimatyzacji a kelnerzy obrażeni na cały
      świat. Na 100% to nie to samo pomieszcenie sfotografowano i by zwieśc klientow
      co do klasy hotelu umieszcono w katalogu. Mówiłam już też że jedyną rzezcą w
      ofercie hotelu Bali była urokliwa mała plaża tuż przy hotelu. Rzeczywiście byla
      ładna bo Neckerman zdjecie tej samej plaży umieścił przy innym swoim hotelu w
      tym samym katalogu. Widocznie tamten hotel ładnej plaży nie posiadał, tak jak
      hotel Bali Beach ładnej restauracji. Ale coż to za problem, można przecież
      pozbierać najładniejsze elementy rożnych hoteli i ubarwić ofertę odpowiednio.
      Plaża była bardzo malutka i bardzo charakterystyczna, nie sposób wiec się
      pomylić, że to to samo miejsce tylko z kilku ujęc figuruje przy różnych
      hotelach. To naprwadę skandal. po tym odkryciu powiem nigdy wiecej z
      Neckermanem!. Nie tylko na Kretę !To już po prostu oszustwo.
    • Gość: Michal Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: 10.1.11.* / 193.41.231.* 09.10.01, 11:25
      Tez bylem z N na Krecie we wrzesniu- dwa tygodnie w Amoudarze. Generalnie wszystko bylo OK,
      choc narzekalismy na tzw. sniadanie kontynentalne, ktore bylo codzien w ten sam sposob: bulki,
      dzem, jajko/-a, kawa i to wlasciwie wszystko. (Zadnych innych posilków nie wykupilismy w hotelu, bo
      jak nas wczesniej uprzedzono - na Krecie to nie ma sensu. W Amoudarze jest chyba kilkadziesiąt
      restauracji/tawern na odcinku 1-2km wzdluz glownej ulicy, gdzie mozna zjesc b przyzwoicie. Nie
      wyobrażam sobie by jakikolwiek hotel na Krecie mogl zaoferowac taki wybor dan greckich i
      kontynentalnych za takie pieniądze - 2000-3000 DRX za osobę z piwem lub winem).
      Poza tym bylo bez zarzutu.
      Mysle ze Margo miala czesciowo pecha, choc czesciowo nieprzygotowana na wyjazd do Grecji.
      Wiadomo że lepiej jeść w greckiej tawernie niż hotelu. To zasada.
      Takie rzeczy jak placenie za lezak i parasol to normalka na calej Krecie, przy czym placi się czasem
      1500 DRX.
      Niski standard hoteli i nieadekwatność oznaczeń to niestety charakterystyczne dla Grecji.
      Natomiast umiejetnosc robienia zdjęcia hotelu tak by pokazac w nim to co najlepsze jest powszechna
      w biurach podrozy. Mysle ze wiekszośc hoteli, plaz czy basenów przyhotelowych prezentuje się nieco
      inaczej w "podrasowanych" zdjeciach w katalogach niz rzeczywistosci.
      Mnie - musze powiedziec - najbardziej przeszkadzal na Krecie halas uliczny (wszelkie jednoślady,
      sic!) szczegolnie w nocy, oraz widok smieci - ktore czesto spotyka sie poza hotelami i poza glownymi
      ulicami, na uboczu.
      Poza tym Kreta we wrzesniu (z Neckermanem) jest OK.
      • Gość: Klara Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 15:26
        DOKŁADNIE!
        Na Kretę i do całej Grecji trzeba mieć "odpowiednie" podejście. Ja byłam trzy
        razy (Kreta i kontynent) i sobie chwalę. Trzeba wiedzieć o niskim standardzie
        hoteli, podłym żarciu w hotelach (pysznym na "deptakach"), kamienistych plażach
        i tych piaszczystych ale płatnych. A brak wody na greckich wyspach to norma!
        Oni po prostu mają kłopoty z nawadnianiem!!! (brak słodkiej wody) ponadto bywa
        chłodno (bo mają ogrzewanie "słoneczne") itd, itp... Jesli ktoś ma wymagania...
        to proponuję Florydę, Acapulco i tego typu miejsca... a z tych bliższych
        Kanary...a na "Krecię" posyłam miłośników pięknych miejsc...gór...mórz...skał i
        powolnych przyjacielskich "Zorbów" ;-)))

• Gość: misiu Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.chello.pl 09.10.01, 15:33
          można jechać i na kretę,trzeba tylko wybrać hotel o odpowiednim standardzie-5
          gwiazdek
          • Gość: Malgosia Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.*.*.* 09.10.01, 16:50
            A ja byłam na Krecie ze ScanHoliday w hotelu Teartemis Palace (4 słonie).
            Hotel był położony o dwie przecznice od głównego deptaku i plaży, ale za to
            miał przepiękny basen (codziennie czyszczony) i królewskie wyżywienie w
            restauracji!
            • Gość: Kasia Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: 157.25.164.* 10.10.01, 10:18
              Również Neckermann ma go w swojej ofercie.
              • Gość: zanzibar Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 19:54
                Tylko co z tego wynika?
                • Gość: mik Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.chello.pl 11.10.01, 22:10
                  sam sobie odpowiedz
        • Gość: Margo Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.unregistered.formus.pl 12.10.01, 12:35
          Kreta oczywiescie byla piękna. napisalm przeciez ze widoki i natura faktycznie
          byly urokliwe. Grecy moze są i przyjacielscy, choc nie stwierdzilam by w
          jakimkolwiek stopniu bardziej niz inne nacje. Natomisat na pewno panuje tam tak
          powszechny brud, ze jest znacznie gorzej niz w Polsce. Nie wiedzialam ze w
          jakims kraju Unii higiena moze byc na tak zatrwazajacym poziomie. Grecy w moim
          hotelu mieli po prostu wszytko gdzies za wyjatkiem Niemieckich turystow.
          Przyjacielscy na pewno nie byli. Moze tez bys sie poczula nieswojo gdybys
          zobaczyla w jakich norach zostali zakwaterowani Polacy.
          • Gość: Margo Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.unregistered.formus.pl 12.10.01, 12:38
            Gość portalu: Margo napisał(a):

> Kreta oczywiescie byla piękna. napisalm przeciez ze widoki i natura faktycznie
            > byly urokliwe. Grecy moze są i przyjacielscy, choc nie stwierdzilam by w
            > jakimkolwiek stopniu bardziej niz inne nacje. Natomisat na pewno panuje tam tak
            >
            > powszechny brud, ze jest znacznie gorzej niz w Polsce. Nie wiedzialam ze w
            > jakims kraju Unii higiena moze byc na tak zatrwazajacym poziomie. Grecy w moim
            > hotelu mieli po prostu wszytko gdzies za wyjatkiem Niemieckich turystow.
            > Przyjacielscy na pewno nie byli. Moze tez bys sie poczula nieswojo gdybys
            > zobaczyla w jakich norach zostali zakwaterowani Polacy.

A ten post wyzej chcialam zadedykowac Klarze, bo jej wlasnie odpisywalam , tylko
            przez pomylke wyslalam ogolnie.

• Gość: misiu Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.chello.pl 12.10.01, 16:22
            następnym razem weź hotel 5 * i nie będziesz narzekała
            • Gość: Dav Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: 192.168.1.* / *.leoburnett.pl 12.10.01, 18:35
              Gość portalu: misiu napisał(a):

> następnym razem weź hotel 5 * i nie będziesz narzekała

Łatwo tak pisać. Uwzględnij, że nie każdego stać na pięć gwiazdek, zwłaszcza w
              sezonie. Przecież Margo została w jakiś sposób oszukana - zdjęcia się nie
              zgadzały. sprawdziłem w katalogu. I rzeczywiście, oszustwo widać jak na dłoni!!!
              • Gość: misiu Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.chello.pl 12.10.01, 21:05
                masz rację ale wtedy lepiej wybrać inny kraj,bo w grecji standart 4* to hotel
                turystyczny
                • Gość: salma Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 00:38
                  No i dobra , dajcie już spokój , brać sie za robotę a nie wspomnać coś , co nie
                  bardzo wyszło!
              • Gość: Margo Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.unregistered.formus.pl 15.10.01, 10:39
                Gość portalu: Dav napisał(a):

> Gość portalu: misiu napisał(a):
                >
                > > następnym razem weź hotel 5 * i nie będziesz narzekała
                >
                > Łatwo tak pisać. Uwzględnij, że nie każdego stać na pięć gwiazdek, zwłaszcza w
                > sezonie. Przecież Margo została w jakiś sposób oszukana - zdjęcia się nie
                > zgadzały. sprawdziłem w katalogu. I rzeczywiście, oszustwo widać jak na dłoni!!
                > !

Dzięki Dav za zrozumienie. tak wlasnie sie poczulismy. I to nie tylko ja ale
                cala grupa opkoło 12 osob , która trafila do tego hotelu . Uwazam ze takie
                katalogowe oszustwo nie przystoi zadnej firmie a co dopiero Neckermanowi, który
                stara sie bardzo wysoko pozycjonowac wsrod innych biur podrozy i jest od nich
                drozsze. pozdrawiam Cie serdecznie.
                • Gość: gregor Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 20.10.01, 20:57
                  Podobne wrażenia mieli też moi znajomi z Wawy gdy byli na wczasach z TUI na
                  Krecie (Hersonissos), czuli się jak ubodzy krewni spędzający wczasy w NRDówku
                  (bo obsługa miała tylko na celu opiekę nad niemieckimi gośćmi, niestety,
                  rezydenci również). Nic przyjemnego. Jeśli chcecie być traktowani na równi,
                  jedźcie ze Skandynawami - na Krecie w "Dziurze Południa" :) Makrigialos jest
                  Sunwing Resort - tam Polacy, Szwedzi i Anglicy są naprawdę RÓWNO traktowani,
                  jedzenie rewelacyjne a higiena na dobrym poziomie europejskim (z silnym, ale
                  ujarzmionym wpływem greckiego bałaganienia...). A tak w ogóle, to na Majorce
                  trzy gwiazdki to jak w brudnej Grecji cztery, i to chyba wszystko na ten temat
                  • Gość: Margo Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.unregistered.formus.pl 22.10.01, 15:24
                    Gość portalu: gregor napisał(a):

> Podobne wrażenia mieli też moi znajomi z Wawy gdy byli na wczasach z TUI na
                    > Krecie (Hersonissos), czuli się jak ubodzy krewni spędzający wczasy w NRDówku
                    > (bo obsługa miała tylko na celu opiekę nad niemieckimi gośćmi, niestety,
                    > rezydenci również). Nic przyjemnego. Jeśli chcecie być traktowani na równi,
                    > jedźcie ze Skandynawami - na Krecie w "Dziurze Południa" :) Makrigialos jest
                    > Sunwing Resort - tam Polacy, Szwedzi i Anglicy są naprawdę RÓWNO traktowani,
                    > jedzenie rewelacyjne a higiena na dobrym poziomie europejskim (z silnym, ale
                    > ujarzmionym wpływem greckiego bałaganienia...). A tak w ogóle, to na Majorce
                    > trzy gwiazdki to jak w brudnej Grecji cztery, i to chyba wszystko na ten temat

Dzięki Gregor. Następnym razem wybiorę się na Majorkę, bo tam jeszcze nie byłam a
                    od wielu osób słyszałam że warto. A znajomym jadacym na Kretę polecę Vinga.
                  • Gość: Kasia Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: 157.25.164.* 22.10.01, 17:36
                    Spędziłam urlop w Ammoudarze (tak przez większość znienawidzonej)z TUI. Było
                    rewelacyjnie. Hotel Agapi Beach spełnia wszystkie wymogi dobrego hotelu, tzn.
                    czyste, przyjemne pokoje, czyste baseny, piękny ogród, własna plaża, pyszne
                    jedzenie (z dużym wyborem dań regionalnych) oraz kompetentny rezydent (Polak).
                    Wszyscy (tzn. Polacy, Anglicy, Grecy, Rosjanie, Francuzi, Szwedzi i oczywiście
                    Niemcy) byliśmy traktowani jednakowo.
                  • Gość: Gregor Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.hapek.zana.pl 25.10.01, 17:51
                    Gość portalu: gregor napisał(a):

Aby nie być gołosłownym - rok 2000, wakacje - Hersonissos, Hotel Nana Beach,
                    ocena obsługi niska

> Podobne wrażenia mieli też moi znajomi z Wawy gdy byli na wczasach z TUI na
                    > Krecie (Hersonissos), czuli się jak ubodzy krewni spędzający wczasy w NRDówku
                    > (bo obsługa miała tylko na celu opiekę nad niemieckimi gośćmi, niestety,
                    > rezydenci również). Nic przyjemnego. Jeśli chcecie być traktowani na równi,
                    > jedźcie ze Skandynawami - na Krecie w "Dziurze Południa" :) Makrigialos jest
                    > Sunwing Resort - tam Polacy, Szwedzi i Anglicy są naprawdę RÓWNO traktowani,
                    > jedzenie rewelacyjne a higiena na dobrym poziomie europejskim (z silnym, ale
                    > ujarzmionym wpływem greckiego bałaganienia...). A tak w ogóle, to na Majorce
                    > trzy gwiazdki to jak w brudnej Grecji cztery, i to chyba wszystko na ten temat

• vivawawa Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete 26.04.02, 15:17
      chyba rzeczywiscie na nackermanna trzeba uwazac, znajomi byli w egipcie z nimi
      i tez narzekali, a ja uważam, że najlepjej jechać z TUI, może drożej ale
      warunki są OK
    • Gość: AsiaW. Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 16:14
      Powariowaliście z tymi gwiazdkami. Grecję akurat znam bardzo dobrze. Wcale nie
      uważam, że hotele poniżej 4* nie zasługują na zamieszkanie. Wszystko zależy od
      osób prowadzących dany przybytek. W niektórych 3* panują warunki podobne do
      tych o niby wyższym standardzie. Grecy mają przysłowie: "Grek albo odda ci
      ostatnią koszulę albo ci ją ukradnie". Co poniektórzy mieli po prostu pecha, że
      trafili na ten drugi typ Greków.
      Co do niemieckich biur podróży to uważam, że są nieco przereklamowane, polskie
      w wielu przypadkach nie ustępują im w niczym, no może poza ceną :)), ale to
      tylko przemawia za ich wyborem.
      • Gość: ana Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: 195.187.98.* 29.04.02, 11:05
        Byłam na Krecie z Itaką w Analipsis k.Hersonisoss. Miejscowość piękna i
        położona w dobrym punkcie do zwiedzania, plaże fantastyczne a hotel Danelis, (3
        gwiazdkowy) oferuje wprawdzie małe, ale czyste pokoiki i rewelacyjne jedzenie -
        kolacje składały się prawie wyłącznie z potraw regionalnych. W hotelu poza
        Polakami byli Niemcy i Anglicy, ale nie zauważyłam, abyśmy byli inaczej
        traktowani przez Greków, różnica była widoczna tylko w zachowaniu gości.
        W ciasnym hotelu, gdzie balkony oddzielone są od siebie tylko drewnianymi
        kratkami, nocne zabawy naszych rodaków były trudne do zniesienia. I to był
        jedyny mankament mojego pobytu na Krecie.
    • Gość: Fabian Re: Nigy wiecej z Neckermanem na Krete IP: *.tkb.pl / *.sav.tkb.net.pl 15.05.02, 22:40
      ...i w związku z w/w sytuacją najlepiej wykupić tylko prezlot czrterowy np. z
      Niemiec a pensjonatu poszukać na własną rękę. We wrześniu ub. roku za przelot z
      Niemiec do Grecji i z powrotem zaplaciłem 580 zł, a za pensjonat (pieknie
      położony na wzgórzu) na Mykonosie płaciliśmy 70 zł za dwie osoby (pokój z
      łazienką i lodówką). Jedzenie w tawernie z piwem za śmieszne 12-15 złotych. A
      Grecy - po prostu za bardzo nie przywiazują wagi do tego co się dzieje dookoła -
      i do tego po prostu trzeba się przyzwyczaić :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka