Dodaj do ulubionych

Stelious **** Kreta, Agia Pelagia

14.03.06, 16:13
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego hotelu!
Szczególnie interesuje mnie jego faktyczny standard, oferta dla dzieci i
plaża.
Obserwuj wątek
    • kaldko Re: Stelious **** Kreta, Agia Pelagia 14.03.06, 18:42
      wpisz w wyszukiwarkę Blue Bay (tak jeszcze w ub. roku nazywała się Stelious).
      Sporo było o nim na forum. Ja polecam :)
      • michulek Do kaldko 14.03.06, 22:54
        Dzięki już poczytałam, ale mam prośbę czy mógłbyś (mogłabyś :-) napisać coś o
        plaży. Czy w ogóle jest w okolicy jakaś piaszczysta plaża, i czy zejście jest
        faktycznie takie strome (już raz byłam w tak położonym hotelu i wspominam to
        strasznie). Będę wdzięczna za odpowiedź.
        • kaldko Stelious 15.03.06, 19:36
          hotel jest na wzniesieniu - dzięki temu znakomity widok na zatokę! Zejście dość
          strome, ale bez przesady, to naprawdę niewielka odległość. Dla wybitnie leniwych
          - hoelowy bus, ale to według mnie przesada. Plaża żwiowo-kamienista, z przewaga
          żwiru, wskazane obuwie, bo podłoże bardzo gorące. Zatoka urokliwa. Większa i
          bardziej piaszczysta plaża w Agia Pelagia (długa i wąska), tez jeździ hotelowy
          bus. Chętnie odpowiem na dalsze pytania :)
          Pozdrawiam.
          • michulek Re: Stelious 15.03.06, 23:02
            W takim razie mam jeszcze pytanie dotyczące pokoi, oglądałam je na stronie tego
            hotelu, a także czytałam wypowiedzi ludzi- a mianowicie, ze ich standard jest
            dość zróżnicowany. Faktycznie na zdjęciach niektóre są naprawdę super, inne
            bardzo skromne. Według jakiego klucza są one rozdzielane (narodowości ;-), z
            takimi opiniami się też spotkałam, a poza tym sama też doświadczyłam, tego, że
            Polakom dają najgorsze pokoje). Może pokój nie jest na wkacjach naważniejszy
            ale ja jadę z dzieckiem, więc jest to dość istotne. Mam też pytanko czy byłeś
            na tych wakacjach z Neckermannem, czy też z innym biurem? Dzięki jeszcze raz za
            odpowiedź, pozdrawiam Kasia :-)
            • kaldko Re: Stelious 16.03.06, 19:00
              bylismy z Neckermannem. Nie wiem, według jakiego klucza są rozdzielane pokoje,
              ale my mielismy naprawdę fajny: duzy, z dużą łazienką (wanna), świeżo
              remontowany, wszystkie meble i sprzęty nowe. Indywidualnie sterowana
              klimatyzacja, tv. Wszystkie pokoje mają widok na morze i duże balkony. Nie wiem,
              jak jest w innych częściach hotelu, ale my byliśmy części bliżej boiska
              sportowego, z naszego pokoju nie było widać basenu i dzięki temu było cicho :)
              Numer pokoju chyba 204. Jeśli chodzi o dzieci, to jest plac zabaw, brodzik i
              pokój do zabaw w hotelu. Nasze dziecko wróciło zadowolone :)
              możesz mi podać link do strony hotelu?
              Pozdrawiam,
              kasia
              • michulek Re: Stelious 16.03.06, 21:38
                Sorka, że zrobiłam z Ciebie faceta :-), bardzo dziękuję za te informacje, są
                dla mnie bardzo cenne. Ta strona to www.bluebay.gr. Swoją drogą nie wiem
                dlaczego cały czas mają stronę ze starą nazwą hotelu ?! Pozdrawiam i jeszcze
                raz dziękuję.
                • kaldko Re: Stelious 16.03.06, 22:12
                  dzięki. Pokój wyglądał tak jak na zdjęciach przy budynku głównym. A kiedy lecicie?
                  • michulek Re: Stelious 18.03.06, 16:14
                    Lecimy we wrześniu z Neckermannem. Pozdrawiam
      • soma1962 Re: Stelious **** Kreta, Agia Pelagia 23.03.06, 10:17
        Z tym hotelem jest jakieś zamieszanie. znalazłem stronę
        72.14.203.104/search?
        q=cache:gy5pqJFHZ4AJ:www.venere.com/search/offline.php%3Flg%3Dfr%26geoid%
        3D27212+Stelios+agia+pelagia%27&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=16 na której są oba
        hotele Blue Bay oraz Stelios i są te same numery telefonów ale inne kody.
        Napisałem nawet do Blue bay czy zmienili nazwę ale nie mam jeszcze odpowiedzi.
        Też wybieram się do Stelios ale w maju. Aha i jeszcze jedno w niemieckim
        necermanie (www.neckerman.de) nie ma Stelios ale jest Blue Bay (inne zdjęcia
        niż na polskich stronach) totalny czeski film, a na wakacjach jest i Stelios i
        Blue Bay (link do oferty bluebay www.wakacje.pl/o_info2.phtml?
        id_oferty=108871&id_terminy=3061023). Jak mi odpowiedzą to dam znać.
        • jatom11 Re: Stelious **** Kreta, Agia Pelagia 23.03.06, 13:09
          Jadę też w maju - 26-go wylot z Neckermanem do tego hotelu. Jak macie coś do
          przekazania, to uprzejmie proszę. Pozdrawiam Jacek.
          • michulek Re: Stelious **** Kreta, Agia Pelagia 23.03.06, 16:34
            Faktycznie z tym hotelem jest coś nie tak, bo jego grecka strona cały czas jest
            z nazwą blue bay (www.bluebay.gr). Co więcej, my podpisaliśmy umowę na ten
            hotel, okazało się (tylko dzięki mojej wnikliwości- sprawdziąłm dokładnie ich
            ofertę i nie zgadzało mi się wyżywienie i ceny), że kod jaki w katalogu był
            jemu przypisany, jest taki sam jak dla hotelu Castello Village, i de facto,
            trafilibyśmy właśnie do tego ostatniego. Zrobiłam małą awanturę, no bo tak
            naprawdę, gdybym się uparła i wpłaciła zaliczkę to mogłabym żądać
            zakwaterowania właśnie w Stelious. Zrobiło mi się jednak żal tej dziewczyny,
            która umowę sporządzała, bo powinna była to zweyfikować, i gdybym obstała przy
            swoim, to miałaby duże problemy. Ostatecznie zgodziłąm się na Castello Village,
            a Neckermann, w ramch rekompensaty obiecał "prezent do podróży" (cokolwiek by
            to miało być). Co do tej nazwy, to jest naprawdę dziwna historia, tym bardziej,
            że na stronach zagranicznych biur podrózy też jest nadal nazywany blue bay.
            • kaldko Re: Stelious **** Kreta, Agia Pelagia 23.03.06, 18:40
              Słuchajcie, mam taką hipotezę. Ten hotel miał być rozbudowywany, były już jakieś
              przygotowania w ub. wakacje. Może ta dobudowana część to Stelious?
              A w Neckermannie nie umieją tego wyjaśnić?
              • jacek1f to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 23.03.06, 20:28
                Od zawsze, czyli od 16 lat jak ja pamietam, byl Stelios. Bo tak nazywa sie
                Dziadek i Właściciel tegoż i Harrisa obok. Byl to przemily rodzinny hotel z
                basenem dla kazdego w tej czesci AP, czyli Mononaftis...

Potem nowe pokolenie sie dobiło z rodziny do "zarządzania", i oprocz kilku
                fajnych rzeczy, jak rozbudowa parkingu i sli głoónej - hallu i ustawieniu stolu
                bilardowego, podlaczeniu internetu itp.. niestety zmienilo nazwę na BB (blue
                bay...) hehe.

Zaleznie od obecnosci w ofercie badz to Niemieckiej, badz Czeskiej ,
                Wegiesrkiej i Polskiej - nazwa jest nader płynna w folderach, na sronach i w
                ogóle.

Ale to to samo! :-)))
                • jatom11 Re: to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 24.03.06, 07:51
                  Popieram. Wczoraj uzyskałem informację w jednej z agencji, że to jest to samo.
                  Zdjęcia obu hoteli zamieszczone w różnych katalogach i na różnych stronach
                  internetowych przedstawiają ten sam hotel. Blue Bay Resort = Stelious. Pozdrawiam.
                  • soma1962 Re: to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 25.05.06, 09:43
                    Potwerdzam, byłem widziałem, odpocząłem było przyzwoicie.
                    jedzenia dużo, czasem tylko kuchnia była bardziej pod niemców,
                    w pokojach czysto,
                    obsługa miła,
                    baseny czyste, i chociaż czasem było tłoczno to zawsze były wolne leżaki,
                    rezydent był 3-4 razy w tygodniu,
                    hotel adekwatny do ceny (przyzwoita czwórka),
                    dużo niemców (raczej starszych).
                    okolica rzeczywiście spokojna.
                  • grecja-hotele Re: to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 04.08.06, 21:39
                    Właśnie wróciłem z hotelu Blue Bay (wczasy z rodzina i znajomym - VII-VIII 2006
                    ITAKA ) - TOTALNE NIEPOROZUMIENIE i SZKODA KASY. Jedzenie FATALNE -
                    niesmaczne, bez smaku, z owoców tylko arbuzy i melony, a brzoskwienie przez dwa
                    tygodnie były 2 razy i z PUSZKI !!!; naczynia i obrusy w restauracji brudne,
                    baseny małe i z zimną wodą (sic!), zejście do plaży (małej, kamienistej i wcale
                    nie za czystej) stromą betonową drogą. Pokoje tylko najdroższe są ok i są dobrze
                    sprzątane - pozostałe to porażka. HOTEL NIE JEST WART PIENIĘDZY KTÓRE SIĘ ZA
                    NIEGO PŁACI. PRZESTRZEGAM !!!!!
                    • zabka61 Re: to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 08.08.06, 11:02
                      Hmm... nie rozumiem mojego poprzednika. Ja również własnie wróciłam i jestem zachwycona. Może pojechał pan ze złym biurem podróży. Ja byłam z Neckermannem, miałam pokój w budynku głównym, nawet nie wiem czy nie był to apartament. Baseny były często zatłoczone, ale nie pojechałam tam, żeby leżeć nad basenem. Strome zejście do plaży owszem, ale 5 minut drogi od hotelu była większa i znacznie ładniejsza plaża. Trzeba było tylko ruszyć tyłek i pozwiedzać. A woda krystalicznie czysta, wiem bo nurkowałam tam. Jedzenie no to co kto lubi, mi na przykład smakowało... A nasza pani sprzątaczka była znakomita, układała piżamy w różne wzorki każdego dnia. Ja jestem zachwycona i polecam wszystkim jak najbardziej ten hotel!!
                      • monia1377 Re: to jedno i to samo, bez rozbudowy:-))) 08.08.06, 14:52
                        A ja rozumiem pani poprzednika doskonale. W hotelu są bowiem trzy rodzaje
                        pokoii: studia, pokoje 3* i pokoje 4*. Stąd ta rozbieżność opinii. Tylko trzeba
                        zwrócić uwagę za co się płaci, na umowie jest to wyszczególnione. To, że inni
                        mieli lepsze pokoje wynika tylko z tego, że za nie zapłacili a nie z tego, że
                        kupili w Neckermanie a nie w BP ITAKA. Widocznie Neckermann ma tylko budynek
                        główny, w którym są te ładne pokoje 4* a ITAKA ma wszystkie budynki, ale z
                        wyszczególnieniem co konkretnie się kupuje.
                        Ciągle czytam o podziale na "lepszych" i "gorszych" klientów, szkoda tylko, że
                        mało kto dostrzega jaka jest przyczyna tej "niesprawiedliwości". Polacy widzą
                        to co chcą widzieć, np. że Niemcy (lub klienci Nekermanna) mają lepszy pokój
                        a "my", gorzej traktowani Polacy, jakąś klitkę. Zeby mieć pełny obraz sytuacji
                        warto czasami, tak z ciekawości, zapytać ile ci "lepsi" zapłacili za swoje
                        luksusy. Jeżeli podobnie co my, no to wtedy dopiero można zacząć się złościć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka