Dodaj do ulubionych

Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:)

30.04.06, 14:42
W lipcu wybieramy się w podróż poślubną. Zależy nam z żoną na ciszy i
spokoju, z dala od zgiełku i hoteli-
molochów. Idealnym rozwiązaniem byłoby jakieś polecony prywatny pensjonat
lub kwatera w miejscu "niezadeptanym" przez turystów:) Do Grecji będziemy
jechać pierwszy raz, więc prosimy o namiary na jakies fajne miejsca, na
przykład ciekawe wyspy, wysepki:)
Pozdrawiamy:)
Obserwuj wątek
    • yanga Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 01.05.06, 18:20
      To wprawdzie jest hotel, ale dość niezwykły i przepięknie położony. Może się
      Wam spodoba? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=41127666
    • amigo50 Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 02.05.06, 10:27
      W lipcu trudno znaleźć miejsca niezadeptywane przez turystów. Są jednak
      miejsca, gdzie nie ma ich aż tak dużo i nie są zbytnio uciążliwi. Namawiałbym
      Was na Naxos (jeszcze trochę, a czytający na tym forum uznają, że mam jakąś
      prowizję z namawiania na wyjazdy właśnie tam). Pooglądajcie zdjęcia:
      www.amigo.ao.pl/
      i ocenicie sami czy warto.
      A jeśli chodzi o konkretne miejsce na Naxos, to polecałbym Wam miejscowość Agia
      Anna. Malutka i spokojna miejscowość wypoczynkowa, położona ok. 6 km od stolicy
      wyspy. Konkretny hotelik czy pensjonat? To także mogę Wam polecić. Jeżeli
      interesować Was będą szczegóły - odezwijcie się.
      Pisałem już trochę na tym forum o Naxos, więc jeśli będziecie chcieli te
      informacje znaleźć wystarczy wrzucić hasło w wyszukiwarkę.
      ...a póki co: Wszystkiego najlepszego na nowej drodze! :)
      • martaw211 Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 02.05.06, 15:31
        Dziekujemy za życzenia i rady:) poszukujemy małego kameralnego pensjonatu lub
        samodzielnego domku. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie namiary.
        • Gość: azi Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) IP: 194.213.204.* 10.05.06, 15:46
          wyspa Thassos, miejscowość Pefkari, hotel Esperia ....
          wyspa niezatłoczona, mała
          Pefkari jest prawie puste a w zasięgu pieszego spaceru jest miasteczko
          w samym Pefkari mozna mieszkać, jeść i plażować
          Hotel Esperia byl swego czasu w ofercie Vinga (jak był Ving) ale po awanturach
          nieco dziwnych Polaków został wycofany. Zarzuty dotyczyły STANDARDU, dla mnie
          rzecz śmieszna bo ja wolę KLIMAT a na brak przyjaznej atmosfery narzekać tam
          nie można!
          Dwie dobre strony o thassos (tam także znajdziesz wspomniany hotel i 2lub 3
          inne także w Pefkari ale zapewniam ze tego się nie odczuwa, są to malutkie
          hoteliki)
          www.gothassos.com
          www.thassos-island.de - jest tez wersja angielska

No poza tym południowa Kreta ale tu nie podam żadnych konkretów bo bazowałam w
          Rethymno i tylko plątałam się po połudnowych plażach. Północ wyspy odradzam ze
          względu na ooooogromniaste hotele i tłumy, tłumy, tłumyyyy

azi
    • gkamilla Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 02.05.06, 10:49
      jeśli bierzecie pod uwage także wyspy to polecam Kretę! Byliśmy w podróży
      poślubnej w zachodniej części wyspy, okolice Chanii ( 4km) w miejscowości Kato
      Daratsou-polecam! Świetnie miejsce wypadowe do wycieczek w południową część
      wyspy; piękne plaże-trzy do wyboru, piaszczyste...
      • martaw211 Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 02.05.06, 15:34
        interesowaliśmy się regionem Chanii i rzeczywiście jest piękny. Czy byłaś w
        Rethymno? jak wygladaja tam plaże? Czy są tam jeszcze miejsca niezadeptane
        przez turystów? Dziękujemy za wszelkie infomacje. Pozdrawiamy.
        • dokert Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 04.05.06, 13:18
          Polecam miejscowość Stavros hotel Georgia Vicky. Mały hotelik nad samym morzem,
          pokoje z aneksem kuchennym. Można się stołować w hotelu obok. Do Chanii ok. 15
          km. Niestety nasze biura chyba juz tego nie oferują :(, więc podaję namiary:
          Georgia-Vicky / Manolis Koytrakis
          73100 Stavros - Chania - Crete
          Tel.: +30 - 28210 - 39006
          Mob.: +30 - 697 8516341, 694 4897911

Fax: +30 - 28210 - 39006

E-mail: info@georgia-vicky.com
          • jacek1f oj Dokert, Dokert...:-) Moge acz niechetnie potwie 04.05.06, 13:51
            rdzic i polecic G&V.
            WLasnie znow tam jedziemy w tym roku...:-)

A Ty Dokert tak nie wysylaj wszystkich w takie fajne ciche miejsca! :-)))
            • dokert Re: oj Dokert, Dokert...:-) Moge acz niechetnie p 04.05.06, 19:36
              Obiecałam Manolisowi propagandę i robię to z czystym sumieniem. Na szczęście
              większość ludzi chce się na wakacjach wyszumieć więc omijają z daleka to
              fantastyczne miejsce.
              • agapimeni313 Re: oj Dokert, Dokert...:-) Moge acz niechetnie p 04.05.06, 19:38

A ile kosztuje nocleg w tym " cudzie" ???? :-)
                • dokert Re: oj Dokert, Dokert...:-) Moge acz niechetnie p 05.05.06, 21:07
                  www.georgia-vicky.com/prices_uk.html
                  • neronka Stavros 05.05.06, 21:14
                    To ja w tym pięknym miejscu jakim jest Stavros polecę jeszcze Kavos Beach:
                    www.autoway-polska.com/oferta_kreta.php#kb
                    • skepka Re: Stavros 01.06.06, 09:22
                      neronka napisała:

> To ja w tym pięknym miejscu jakim jest Stavros polecę jeszcze Kavos Beach:

Neronko mam do Ciebie pytanko.
                      Mamy jechać do hotelu KAVROS BEACH na Krecie czy to jest to samo co KAVOS
                      BEACH? I czy ten hotelik znajduje sie w miejscowości Stavros???? Bo juz
                      całkowicie się pogubiłam, czasami jest napisane Kavros czasami Kavos i nie wiem
                      czy to to samo?
                      pozd. skepka
    • amoniaaa Re: Gdzie w podróż poślubną do Grecji? Pomóżcie:) 22.06.06, 16:45
      Ląd - Kokino Nero. Moja rodzinka była tam rok temu i znowu jadą bo z dziećmi
      mają tam super. Małe miasteczko cisza, knajpki z jedzonkiem plaza ---->
      wszystko co trzeba ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka