Dodaj do ulubionych

Katia Maria w maju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:22
25 maja wróciliśmy z Krety z Katii Marii. 2 dorosłe osoby z dziećmi w wieku 4
i 9 lat. Super!!!Temperatura w cieniu 38 st.C.Byliśmy z Travel Time. Wszystko
zgodnie z katalogiem. Wycieczka jedna do wyboru gratis dla wszystkich
(wieczór grecki, Santorini, Samaria, Nieznana Kreta, Spinaloga), samochód i
aquapark gratis.Opłaty za transfery i ubezpieczenie samochodu. W apartamencie
radio, klima, w kuchni komplet talerzy, duży garnek, patelnia, taca, deska do
krojenia, filiżanki, szklaneczki, sztućce, kuchenka elektryczna. Na tarasie
stół i krzesła-wszystkie posiłki jedliśmy na zewnątrz.Market kilka metrów od
hotelu.Ciepłe i świerze pieczywo tylko rano, gdzieś do godz.10(mały okrągły
chlebek 0,95E, duży długi 2E).Na miejscu jest maszynka do wyciskania soku ze
świerzych pomarańczy.Plaża w odległości ok.200m.W lewo od Katii Marii w
Stalidzie w odległości ok. 700 m. po prawej stronie tawerna EL GRECO - tanio
i smacznie. Gyros (pełny zestaw, nie do przejedzenia) - 6Euro, zestawy dla
dzieci (kurczak lub ryba z frytkami i sałatką)5 Euro.Przy zakupie dowolnego
dania dla każdej osoby lody, kawa lub drinki gratis.Na Santorini strasznie
drogo:w najtańszej tawernie z dala od centrum -tuż za górną stacją kolejki
linowej jedno piwo i frytki-10 Euro.Sama wyspa wspaniała.Każde zdjęcie to
pocztówka.Warto dopłacić 7 Euro do klimatyzacji w samochodzie!!!Koniecznie
trzeba pojechać do Agios Nikolaos, Sitii i Vai-droga bardzo kręta.Parking w
Vai 3 E.Pocztówki od 0,25 do 0,40 nawet w sklepach obok siebie,znaczek
0,65.Ludzie mili,serdeczni,właścicielka hotelu sympatyczna,uczynna(w naszym
przypadku w sprawie choroby dziecka użyczyła własnego samochodu.Koniecznie
trzeba znać chociaż podstawowy angielski!!!!!Nie chciało się wracać.
Obserwuj wątek
    • Gość: oliwia Re: Katia Maria w maju IP: 62.89.80.* 29.05.06, 12:35
      Wielkie dzięki za podzielenie się wrażeniami ze Stalidy i Katia Maria.Wybieram
      się tam za 2 tygodnie i już się nie mogę doczekać. Pozdrawiam Oliwia.
    • b-w-w Re: Katia Maria w maju 30.05.06, 10:49
      ja rowniez dziekuje za informacje....beda dla nas bardzo przydatne...jedziemy
      tam 31 sierpnia...

napisz jeszcze co powinnismy wziac (a czego Ty np. zapomnialas), o czym pamietac

ile kosztowalo Was wyzywienie?? nie wiem ile pieniedzy wziac....

jaki basen przy hotelu?? i czy rzeczywiscie jest ruchliwa ulica przy hotelu??
      jakies atrakcje dla malych dzieci w poblizu sa moze (synek bedzie mial 2,5
      roczku)

pozdrawiam i w ta zimna,pochmurna pogode czekam juz na ten cieply wyjazd ;)))
      • Gość: AGAA Re: Katia Maria w maju IP: *.csk.pl 01.06.06, 23:45
        BAsen przy hotelu jest niezbyt duży, ale wystarczy dla dorosłych, a dla 2,5
        letniego brzdąca jest za głęboki. Chociaż w zeszłym roku razem na turnusie było
        małżeństwo, które chyba miało jeszcze młodszą córeczkę i kąpali się z nim w tym
        basenie (oczywiście mała była w kółku i to na tej płytszej częśći). Co do
        ruchliwej ulicy to faktycznie taka jest, można przywyknąć, spać mi to jednak
        nie przeszkadzało. Mała na ulicę szybko się nie dotsanie bo od basenu musi
        pokonać dwa razy schody. Co do rozrywek obok hotelu dla tak małego dziecka to
        trudno mi powiedzieć.
        • b-w-w Re: Katia Maria w maju 02.06.06, 09:33
          dziekuje za podpowiedzi i prosze o jeszcze ;)))

pozdrawiam z krakowa
    • Gość: romeska Re: Katia Maria w maju IP: *.linkprojekt.pl / 80.51.167.* 02.06.06, 20:24
      justy jestes niesamowita dzieki za takie szcegoly ....masz moze jakies fotki z
      okolicy? bede w katia maria 3 sierpnia.....juz sie nie moge doczekac..
      • b-w-w Re: Katia Maria w maju 05.06.06, 07:59
        ja rowniez czekam jeszcze na szczegoly ;))

my bedziemy tam od 31 sierpnia ;)) i tez sie juz nie moge doczekac (zwlaszcza w
        taka pogode jaka jest u nas)
        • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:26
          Dawno nie zaglądaliśmy do naszego wpisu (jakieś 2 tygodnie). Teraz możemy
          trochę dodać. Ktoś już o basenie napisał. Od strony baru jest 1.2 m
          głębokości.W basenie kąpie się codziennie córka właścicieli - ma 5 lat, pływa
          jak ryba. Woda miała 26 stopni (koniec maja)i jest bardzo czysta. Dla małych
          dzieci w pobliżu nie ma rozrywek, placu zabaw, niestety. Ulica jest nadzwyczaj
          ruchliwa. Nawet Grecy nie puszczają dzieci samych. Do tego nie ma chodników.
          Ale mimo wszystko wszyscy jeżdżą w miarę ostrożnie. My przejechaliśmy
          wypożyczonym samochodem 350 km jednego dnia i nie stwierdziliśmy niebezpiecznej
          jazdy tubylców. Wszyscy są bardzo wyrozumiali. Tylko trzeba pamiętać
          projektując trasę,że drogi są bardzo kręte, dystans w Polsce 100 km przejeżdża
          się w 1 godz. 20 minut, na Krecie, w kierunku Vai 3 godziny, średnia prędkość
          50 km/godz.Przez 8 dni pobytu wydaliśmy ok. 300 Euro - wyżywienie, pamiątki
          (warto kupić kalendarz), codzienne rozrywki. Przywłasnym gotowaniu dla 2
          dorosłych i 2 dzieci wystarczy 150-200 Euro. Np. mrożone hamburgery w pobliskim
          markecie Gemini 10 szt.- 3 E. Idąc w kierunku Hersonisos ok.1 km są dwa sklepy
          z mięsem. Jeżeli ktoś lubi można kupić wieprzowinę, baraninę itd. Jeśli chodzi
          o pogodę to w dniu przyjazdu były pojedyńcze chmury później już tylko słońce.25
          maja, w dniu wyjazdu w cieniu termometr wyświetlał w Malii 39 w Iraklionie 37
          stopni. Zrobiliśmy ok. 450 zdjęć. Jeżeli się uda, to zamieścimy wkrótce (są
          również dokładne zdjęcia apartamentu z Katii Marii).Mimo, że zwiedzilismy
          prawie całą Europę, w tym całę Lazurowe Wybrzeże i Włochy to przy wyjeździe
          prawie się popłakaliśmy. Tak szkoda wyjeżdżać. Na pewno tu wrócimy za rok!!!
          Nawet dzieci nie chciały wracać do komputera.
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Katia Maria w maju IP: *.zvid.net 07.06.06, 13:43
            Gorąco zapraszam do oceny hotelu na www.ocenyhoteli.pl :)
            • b-w-w niestety nie ma tam oceny tego hotelu.... 07.06.06, 14:40
              a na tym forum jest ;)))
          • b-w-w Re: Katia Maria w maju 07.06.06, 14:46
            dziekuje bardzo za ciekawe informacje....zwlaszcza te dot. pieniedzy
            nie mialam pojecia ile mamy wziac...nastawialam sie na jakies 500 euro bez
            szalenstw ale widze ze i na drobne szalenstwa nam wystarczy ;))

dziekuje jeszcze raz i czekam na zdjecia ;)
            • Gość: romeska Re: Katia Maria w maju IP: *.linkprojekt.pl / 80.51.167.* 07.06.06, 19:01
              No wlasnie tez myslalam ile by zabrac kasy tak zeby sobie poszalec i nie trzeba
              sobie odmawiac czegos jesli bedzie potrzeba BARDZO MOCNO CZEKAM NA FOTKI
              !1Prosze choc kilka na początek!! plisss:)
              • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:24
                Udało mi się dziś zdobyć program do zmniejszenia objętości zdjęć. Nasze mają
                średnio po ok. 2 MB, a na stronie "zdjęcia z podróży" mogą być nie większe niż
                64 KB. Jakość co prawda znacznie spadnie, ale będzie można obejrzeć to, co
                wszyscy jadący do Katii chcą zobaczyć - wnętrze hotelu (my takich zdjęć przed
                wyjazdem nie znaleźliśmy). Te i inne fotki z podróży postaram się zamieścić do
                piątku.A propos pieniędzy. W razie co, w doległości 300 metrów w kierunku
                Hersonisos jest bankomat. Dobieraliśmy 20 E. W miejscowościach typowo
                wypoczynkowych, ale małych jest niewiele sklepów, które akceptują karty
                płatnicze. Tylko te większe i markety.
    • b-w-w Re: Katia Maria w maju 08.06.06, 08:17
      i ja czekam na zdjecia

a co do kasy to myslicie ze 600 euro/14 dni powinno wystarczyc?? (troszke
      zwiedzania, jedzenie obiadow poza pokojem ;) , pamiatki)

a jak z klimatyzacja i lezakami na plazy?? korzystaliscie??
      • Gość: Wrocławianka Re: Katia Maria w maju IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 08.06.06, 15:21
        Justy,

dzięki za informacje nt.Katii Marii. My wybieramy się w sierpniu. Pocieszyłaś
        nas cenami, zastanawialiśmy się, ile zabrać pieniędzy. Możesz coś dokładniej
        napisać na temat aquaparku-warto tam jechać, czy może spędzić ten dzień nad
        morzem? I jak wygląda sprawa dojazdu do tego aquaparku-ceny, organizacja itp.
        Dzięki raz jeszcze, już się cieszę, że nie muszę targać sztućców :))
        A propos-co z pościelą?
        • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:27
          Odpowiadamy na kilka pytań. Transfery do aqua parku - 8 E od dorosłego i 4 E od
          dziecka. Przy wyjściu z lotniska w Iraklionie rozdawane są mapy Krety z
          olbrzymim zdjęciem tego a-parku.Można samemu zdecydować czy warto. A warto!!!
          Leżaki na plaży 2,5 Euro przy hotelu 1 Euro (w maju). Na plaży się kładziemy i
          czekamy aż ktoś przyjdzie i nas skasuje:)Nikogo nie trzeba szukać. Pokwitowanie
          trzymamy cały czas przy sobie, bo po przyjściu z kąpieli i jego braku zapłacimy
          drugi raz.Poduszki w hotelu są powleczone. Natomiast zamiast kołdry przykrywamy
          się prześcieradłem i na to koc - no cóż taki tu zwyczaj. Ale od czerwca do
          września wystarczy samo prześcieradło.Jak ktoś chce ładnie wyglądać trzeba
          zabrać żelazko. My mieliśmy malutkie, składane i wystarczyła. Zabrało tyle
          miejsca, co mała kosmetyczka.Kilka zdjęć na początek hotelu i jego otoczenia
          jest w bloku tematycznym "zdjęcia z podróży" pod hasłem Kreta w maju 2006.
          • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:46
            Aha!!!Koniecznie trzeba zabrać średni i ostry nóż. Zapakować do walizki bo
            zabiorą na lotnisku. Córka miała szkolne nożyczki w plecaku podręcznym z
            przyborami do rysowania i zabrali przy bramce. Jeżeli ktoś wykupił apartament z
            aneksem kuchennym to bardzo przydaje się zmywak z gąbki.
            • b-w-w Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 07:53
              dzieki jeszcze raz!

czy byliscie z travel time??
              jak wyglada wykorzystanie tych ich promocji?? (aquapark, wynajem samochodu i
              rejs na ktoras z wysp)??

a na plazy da sie obejsc bez lezakow??

jejku...my Ci chyba spokoju nie damy ;)))
              • ella35 Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 10:21
                Mam pytanie. Czy tym razem również z basenu mozna kożystac tylko do godziny
                18.00? (Podobno późniejsze pływanie przeszkadza gościom z sąsiadujących hoteli,
                którzy prowadzą niezwykle głośne rozmowy w języku angielskim do 5 rano. I czy
                również w aneksie kuchennym były tabuny mrówek, jak w zeszłym roku? I czy
                również wszystkie wycieczki niby darmowe kosztują drożej lub tyle samo co w
                lokalnych biurach w Stalidzie? Na Santorini plynie sie w 2 strony 8 godzin a
                zwiedza się może 3 godziny. Zgadzam się, że Kreta piękna i okolica też, ale
                uważajcie na rezydenta, wyciaga kasę aż milo. I mówi, że da sie tu jeździć
                tylko po głównych drogach (National Road) - bzdura, najladniej jest własnie na
                poludniu tam jest dziko i pięknie i niema zapijaczonych Angoli i Niemców.Co do
                samochodu lepiej wynająć sobie go już z Polski z firmy Autoway, za taki sam
                samochod z klimatyzacją u rezydenta zapłacicie jeszcze raz tyle. Nie dajcie się
                obedrzeć z kasy. Służę dodatkowymi informacjami na priv.
                • Gość: ella35 Re: Katia Maria w maju IP: *.retsat1.com.pl 09.06.06, 10:28
                  Więcej informacji tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=27983464&a=27983464
                  • b-w-w Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 11:08
                    po przeczytaniu Twojego tamtegorocznego watku wezme "off" tak na wszelki wypadek
                    a reszta nie powinna nam przeszkadzac....jestesmy malo wymagajacy i dlatego
                    zdecydowalismy sie na ten hotel i te ceny....

zreszta....czytalam wiecej pozytywnych niz negatywnych opinii ;)))

pozdrawiam i juz czekam na 31.08
                    • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:47
                      Basen i w tym roku do 18. W maju nie było mrówek w kuchni. Miały tylko swoją
                      ścieżkę na tarasie. Wczasy w Travel Time wykupione do 31 marca obejmowały
                      wycieczkę na Santorini (lub inną dowolną oferowaną przez rezydenta), samochód
                      na jeden dzień i aqua park. Płaci się za transfery do portu i z portu (w
                      przypadku Santorini) tak jak pisałam wyżej * E w obie strony dorośli, połowę
                      dzieci. To samo do aqua parku. Za inne wycieczki nie ma dopłat za transfery:
                      wieczór grecki, Kreta nieznana itd. Za samochód (normalnie 40 E)płaci się
                      ubezpieczenie 16 -18 E. Wycieczka na Santorini u lokalnych dystrybutorów 65 -80
                      Eu. I rzeczywiście płynie się po 4 godziny w każdą stronę. Warto zobaczyć
                      Santorini. Ale w 3 godziny nie da się wiele. Lepiej przyjechać oddzielnie na 3-
                      4 dni. W drodze powrotnej na statku obsługa uczy tańczyć Zorbę. Przygrywają też
                      do tańca.
                      A jeśli chodzi o drogi to te boczne są dosyć wąskie i kręte ale w bardzo dobrym
                      stanie, bez dziur.
                      • Gość: romeska Re: Katia Maria w maju IP: *.linkprojekt.pl / 80.51.167.* 09.06.06, 19:28
                        justy a mam pytanie co do wycieczek bo jak ja sie pytalam to pani w biurze
                        ,mowila ze gratis jest: rejs na santorini lub wycieczka +samochod+ aqua...
                        jak zapytalam czy moge wybrac rejs i aqua powiedziala ze nie... mozesz cos
                        wiecej powiedziec jak ty mialas?pozdrawiam
                        i czekam na siepien
                    • ella35 Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 13:53
                      ok, tylko po czwartej nieprzespanej nocy z powodu hałasów możesz nieco zmienić
                      zdanie...
                      • b-w-w Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 14:09
                        ok...wierze Ci ze tak moze byc....ale coz teraz zrobic....zrezygnowac??

mam nadzieje ze jakos to bedzie ;)))
                        • ella35 Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 14:24
                          Jeżeli pijani angole będą prowadzić nocne dyskusje od razu z nimi pogadaj.
                          (Jeżeli znasz angielski, oczywiście) może to coś da. Ja tak zrobiłam, dało to
                          efekt na jedną noc, potem było to samo. Gospodyni ma to gdzieś, możesz jeszcze
                          powiedzieć o tym rezydentce, a może trafisz na kulturalnych angoli (chociaż to
                          prawie niemożliwe) i będzie spokój.
                        • ella35 Re: Katia Maria w maju 09.06.06, 14:55
                          przesłałam Ci coś na priv...
                          • Gość: AGAA Re: Katia Maria w maju IP: *.csk.pl 10.06.06, 23:10
                            Ludzie a wszczególności ella, przesadzasz!!! Zaczynam Cię podejrzewać o
                            kontakty z konkurencją. Ja byłam w zeszłym roku i w tym roku też się wybieram
                            do Katii. Basen jest czynny do 18 dlatego, że go się czyści. W zeszłym roku
                            rozmawiałam z Polakami mieszkającymi w innych hotelach i tam było tak samo. Ja
                            byłam w zeszłym roku na początku lipca a więc w szczycie Angoli. Może były ze
                            dwie noce gdzie zachowywali się głośno, ale ja byłam już tak zmęczona
                            wycieczkami, albo całym dniem spędzonym na pływaniu w morzu, że mi to nie
                            przeszkadzało. Poza tym po co kogoś straszyć skoro ma już wykupione wakacje.
                            Nie martw się b-w-w ja wyjeżdżam w tym samym terminie z Warszawy i możesz
                            liczyć na moją pomoc na miejscu. Przed wyjazdem jakoś się zgadamy jak się
                            poznać. Pozdrawiam i liczę już dni do wyjazdu.
                            • Gość: Wrocławianka Re: Katia Maria- i może smak prawdziwej Krety :) IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 11.06.06, 12:01
                              Po powrocie opiszcie, gdzie warto pojechać na jednodniową wycieczkę autem.
                              Marzy mi się "skosztowanie" prawdziwej Krety, choćby przez chwilę. Jeśli komuś
                              uda się namierzyć miejsce, w okolicach Malii do 100 km, gdzie warto zajrzeć,
                              niech je ujawni :)) I nie chodzi mi o popularne turystyczne atrakcje typu
                              Spinalonga lecz trochę "dziczy", choć troszeczkę..... :))Za wszystkie
                              podpowiedzi będę wdzięczna. Może komuś uda się podjechać w górki?
                            • ella35 Re: Katia Maria w maju 11.06.06, 18:51
                              Co do konkurencji to bardzo się mylisz, nie mam żadnych interesów z biurami
                              podróży. Poprostu 2 lata temu byłam w hotelu o podobnym standardzie, i również z
                              czystym basenem, ale można było nawet popływać w nocy. A co do hałasów tamten
                              włściciel interweniował, gdy w sąsiednim hotelu było głośno po 12 w nocy i był
                              spokój. J w każdym razie już nigdy do Katii Marii nie pojadę, za to chętnie do
                              tamtego hoteliku w Kato Stalos.
                              • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:18
                                Powtarzam. Przy wpłacie zaliczki i podpisaniu umowy w terminie styczeń - 31
                                marzec w cenę są wliczone: Santorini lub inna wycieczka (do wyboru 5)+ aqua
                                park + samochód na jeden dzień. Doliczyć trzeba transfery i ubezpieczenie
                                samochodu. Nie trzeba wybierać między Aqua P a wycieczką. W maju w sąsiednim
                                hotelu Gemini było kilka par Anglików, Niemców w ogóle. Ci gnieździli się w
                                Cactus Beach. W Katii Marii byli sami Polacy. Nauczeni doświadczeniem (brak
                                mrówek, dokuczliwego towarzystwa, tłoku na plaży i w mieście) POLECAMY KONIEC
                                MAJA. Najwięcej było młodych małżeństw z dziećmi i emerytów. Spokój
                                gwarantowany. Kto lubi tłok i całodobowe dyskoteki trzeba jechać do Malii. Nie
                                można generalizować; jeżeli jeden pobyt w jakimś hotelu był uciążliwy, to nie
                                znaczy, że tak jest zawsze i w każdym terminie. Są hotele szczególnie
                                preferowane przez dane nacje. Piękny z wyglądu kompleks Kyknos - tuż obok Katii
                                z opcją All in. był krytykowany przez naszych znajomych z tego samego turnusu
                                już podczas spotkania z rezydentem pierwszego dnia (obsługa + Niemcy).
                                • Gość: Justy Re: Katia Maria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:32
                                  Wrocławianko. Wystarczy kupić w MPiK dokładną mapę Krety i kierować się w głąb
                                  wyspy. Wrażenia murowane. Po drodze mija się tyle dzikich miejsc, że nie
                                  wiadomo, gdzie się zatrzymać.Raj dla miłośników budynków sakralnych - cerkwi i
                                  klasztorów. My z Agios Nikolaos skierowaliśmy się do górskiej miejscowości
                                  Kritsa. Przed samą Kritsą jest skręt w prawo do punktu widokowego i stanowiska
                                  archeologicznego Lato. Sama Kritsa - palce lizać. Te uliczki o szerokości 2
                                  metrów, te babcie w czerni, osiołki, wystawy z koronek. Mniam, mniam.
                                • ella35 Re: Katia Maria w maju 12.06.06, 21:43
                                  A wiesz ile zapłacisz "tylko" za ubezpieczenie samochodu na 1 dzień? Prawie tyle
                                  samo, co za wypożyczenie na 1 dzień w każdej innej wypożyczalni. I to się nazywa
                                  "gratis". Z tego co wiem biuro albo rezydent ma umowę z firmą Elite. (naszych
                                  sąsiadów z pokoju obok załatwili tak, że samochód zamiast o 7 rano dostarczyli o
                                  12 w południe) Radzę uważać. Dla nich niestety liczy się tylko interes itrzeba
                                  to brać pod uwagę.
                            • b-w-w Re: Katia Maria w maju 12.06.06, 08:47
                              Aga - zgadamy sie jeszcze przed wyjazdem ;))

Jedziecie z dzieckiem??

Ja tez juz odliczam - i za 2 miesiace beda nerwowe zakupy ;)))

Pozdrawiam z Krakowa
                              • Gość: Wrocławianka Do Justy IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 12.06.06, 12:08
                                Dzięki, właśnie wczoraj w empiku studiowałam mapę Krety i podana przez Ciebie
                                trasę brałam pod uwagę. Cieszę się, że może być tam autentyczna Kreta, mam
                                nadzieję, że w sierpniu wszyscy tubylcy nie chowają się w popłochu przed
                                hordami turystów he,he.Jeszcze raz dzięki za praktyczne rady :)

Pozdrawiam - też Justy(na) z Wrocławia
    • b-w-w zdjecia.... 14.06.06, 12:29
      zalaczysz jeszcze jakies zdjecia z Katii na podrozach???
      • Gość: Justy Re: zdjecia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:19
        Robiliśmy zdjęcia aparatem o dużej rozdzielczości i po zmniejszeniu objętości
        fotek z 2 MB do 64 KB wychodzą bardzo małe, co widać w postach Kreta w maju w
        podróżach. Nie wiem, czy warto zamieszczać takie małe?
        • Gość: Justy Re: zdjecia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:31
          Jeszcze na temat samochodu. Wypożyczenie poza sezonem-maj- na jeden dzień
          kosztuje (najtańszy bez klimy -np seicento) - 40 E. Ubezpieczenie 16 - 18 E.
          Samochód jest podstawiany zawsze wieczorem, godzina 20 - 22, zależy jak się
          umówimy, na najbliższy parking przy hotelu. Następnego dnia też do 20 wieczorem
          odstawiamy w to samo miejsce, a klucze zostawiamy w recepcji. Może w innych
          biurach podróży, czy wypożyczalniach jest taniej ale tu w razie zarysowania
          lakieru , stłuczki czy innego zdarzenia nie ponosimy żadnych dodatkowych
          kosztów.
          • ella35 Re: zdjecia.... 16.06.06, 09:31
            Sorry, Justy, ale ktoś robi cię w balona. Ja płaciłam za Punto i Toyotę Yaris z
            klimą 32 i 33 Euro dziennie w najwyższym sezonie z wszelkimi ubezpieczeniami bez
            udziału własnego (pożyczaliśmy na 4 lub 5 dni). Nawet niestety zarysowaliśmy
            nieco lakierek i nawet do tego nikt się nie przyczepił. Jeżeli jedziesz pierwszy
            raz, możliwe, że nie unikniesz nabicia w butelkę, chyba, że ktoś ci pomoże.
            Jeżeli chcesz mogę podać ci wszystkie namiary. Możesz podać mi na priv Twój nr
            telefonu (najlepiej stacjonarny) i wtedy wszystko Ci powiem. Będziecie
            zadowoleni i zaoszczędzicie trochę kasy. Pozdrawiam.
            • Gość: justy Re: zdjecia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:52
              Czy ktoś był w Katii Marii w sierpniu? Jak z cenami w porównaniu do maja?
              • Gość: Wrocławianka Katia Maria w sierpniu IP: *.chrzastawa.sdi.tpnet.pl 31.08.06, 18:42
                Właśnie wróciłam, nie wiem, jak w maju, ale w sierpniu ceny korzystne, chyba u
                nich już koncówka sezonu. Owoce- winogrona rodzynkowe bez pestek, słodycz sama-
                1,40 za kilo, brzoskwinie-1,80, lody-1-1,5, wina lokalne-3-4 (ceny w euro) Nie
                jest źle, byliśmy mile zaskoczeni :)) Tylko Lot-Central Wings zgubił nam
                bagaż.....:(, ale obiecali że postarają się zrehabilitować :)).
                Kreta bezpretensjonalna, w głębi gaje oliwne, mężczyźni siedzący w kafejkach
                (kobiety w domu albo co?). Santorini-cudowna (naprawdę!)cepelia :)), tak
                słodka, że trudno uwierzyć. Wrócę tam kiedyś napewno!
                • Gość: dyzurna Re: Katia Maria w sierpniu IP: *.iapt.pl 17.02.07, 21:06
                  witam

planuje wakacje na krecie w maju. i rowniez rozwazam katie marie. ale mam
                  zapytanie , podobno jest hotel o tej nazwie i sa tez apartamenty. i tu moje
                  pytanie o ktorej kati marii wy rozmawiacie ?:)) jedziemy 3 osoby plus roczna
                  coreczka
                  • Gość: Justy Re: Katia Maria w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:52
                    Hotel Katia Maria to dwa budynki położone naprzeciwko siebie, oddzielone
                    basenem. Te pokoje, które widzieliśmy, wszystkie miały aneksy kuchenne. I te
                    dwuosobowe i te czteroosobowe. My byliśmy z dwojgiem dzieci: 5 i 12 lat.
                    • dyzurna Re: Katia Maria w sierpniu 18.02.07, 20:44
                      dzieki za odpis

ale chyba zostalam wprowadzona w blad. czyli jest tak ze hotel katia maria a
                      apartamenty katia maria to jeden i tez sam objekt tak?
                      • b-w-w tak ;)) 19.02.07, 07:55

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka