Dodaj do ulubionych

Paralia- ktos byl?

IP: *.uz.zgora.pl 19.06.06, 17:03
Hej czy ktos gbyl na Paralii?Warto jechac? Czy mloda osoba moze sie tam
pobawic wieczorem?
Obserwuj wątek
    • Gość: ft Re: Paralia- ktos byl? IP: *.chello.pl 19.06.06, 18:34
      Źle postawione pytania.
      Byłem na szczęście przejazdem, bo na dłuzszy pobyt szkoda czasu.
      Moloch turystyczno-handlowy z plażą ładną, ale tłoczną.
      Bywa tam niestety setki tysiący rodaków,którym wydaje się, że byli w
      Grecji.Można to trochę nadrobić fakultetami.
      Ostatnie pytanie - tak, tylko dla mlodych , aby się wyszumieć.
      Ciekaw jestem, czy tam ktoś wypoczął.
      Ten kicz architektoniczny ma tyleż zwolenników, co przeciwników.
      Jako ten drugi zdania nie zmienię
      Decyzja należy do ciebie.
      f
      • bebiak Re: Paralia- ktos byl? 21.06.06, 23:37
        Gość portalu: ft napisał(a):

> Ten kicz architektoniczny ma tyleż zwolenników, co przeciwników.
        > Jako ten drugi zdania nie zmienię

Ja też nie, choć jak widać drogi Ft tutaj naszych dusz raczej nie pojmą:-(
        Wstąpiłam w 2003 roku na 2 godziny, tak wstępowałam zresztą wówczas do kilku
        tamże (czytaj: Riwiera) znanych miejscowości, bo chciałam i ja zobaczyć te
        rejony, aby móc już własne opinie przedstawiać.
        Nie żałuję, że zajrzałam poświecając dzień na Paralię i jej podobne, choć
        zawsze napiszę: never again:-)
        Pozdrowienia Ft
        (wczoraj wprowadziłam moją wyspę Chios na betaki.friko.pl ---> galeria
        jest potężna, ale to tak nieznana wyspa, że chyba słuszna decyzja)
        B.
        • dziadzio Re: Paralia- ktos byl? 05.08.06, 20:03
          Drogi Bebiaczku, krzywdzisz ludzi.
          Mój pierwszy pobyt w Grecji był właśnie w Paralii. I chyba dlatego do Grecji
          wracam. Wystarczy mieszkać nie w centrum, a raniutko budzą Cię kozy ;), Nie ma
          tłumów na plaży (szerokiej), a wycieczki fakultatywne przybliżą Ci nieco samą
          Grecje. Pójście te 3 czy 4 km do "miasta" stanowi miły spacerek. Wycieczka w
          drugą stronę skutkuje zaproszeniem na kieliszek wina :). Ja wiem, że dla Ciebie
          to nie to co lubisz, ale i w Paralii można znaleźć prawdziwą Grecje - tylko
          trzeba chcieć.
          A co do pytania postawionego w wątku, tak, sama Paralia nadaje się dla młodych
          ludzi pragnących się bawić, obrzeża dla tych co chcą wypocząć. Proszę
          przeszukać forum, mnóstwo informacji o Paralii w latach ubiegłych.
          Pozdrawiam
    • Gość: jogurt Re: Paralia- ktos byl? IP: *.greennet.org.pl 20.06.06, 08:53
      ja bylam, trzy lata temu co prawda, ale bylo super, kobiety do 22 wchodza do
      dyskotek bezplatnie i jeszcze dostajesz napoj, dyskoteka omilos - polecam,
      muzyka taka sobie ale bezpiecznie, w cocusie natomiast mnostwo napalonych i
      nieobliczalnych facetow, dobrze jest mieszkac w centrum bo przy drogach nie ma
      latarni czesto...
      • olinek82 Re: Paralia- ktos byl? 21.06.06, 23:24
        Paralia...hmmm....nic dodać, nic ująć...
        Gorąco polecam!!!
    • amoniaaa Re: Paralia- ktos byl? 22.06.06, 16:18
      Rewelacja. Byłam rok temu z mężem w podróży poślubnej i było zarąbiście. Są
      dyskoteki i multum tawern... Gorąco polecam. Jak masz jakieś pytania to dawaj ;)
      • Gość: magdusija Re: Paralia- ktos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:06
        skoro spedzam tam 1/3 roku: codziennie praca,plaza a w nocy imprezy!!to chyba
        nie moze byc zle??:)
        • Gość: Radek. Re: Paralia- ktos byl? IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 03.08.06, 09:06
          Ja za tydzień wybieram się właśnie do paralii! Mógłby mi ktoś poradzić co warto
          zwiedzić, gdzie pójść na dyskotekę a jakich miejsc unikać?
    • Gość: agnieszka Re: Paralia- ktos byl? IP: *.3bk.com.pl 03.08.06, 09:46
      Witam w tamtym roku byłam w Paralii i jest tam naprawde super jest dużo
      dyskotek pubów i kawiarenek może i jest to typowa miejscowośc turystyczna ale i
      świetna baza wypadowa można pojechać na wycieczki np. Ateny, Meteory, Skiatos
      polecam Ateny i Meteory świetna sprawa i nie przejmuj się wypowiedziami
      malkontentów którzy jak zwykle marudzą .
      wiem że każdy może mieć inne zdanie ale po co kogoś straszyć że jest nie fajnie
      każdy szuka czegoś innego na urlopie będzieszto się przekonasz mi się bardzi
      podobalo w Paralii
      pozdrawiam
      • Gość: Ja Re: Paralia- ktos byl? IP: *.chello.pl 05.08.06, 16:47
        Czytam opinie na temat Paralii i jestem zaskoczona,ze niektorzy pisza na temat
        licznych pubow,dyskotek itp... -gdzie one sa??Bylam tam tydzien czasu,co prawda
        na poczatku wrzesnia (uznajmy,wiec ze po sezonie)i nie dzialo sie kompletnie
        nic.Wybralismy sie raz na dyskoteke-ktos tu chyba nawet o niej
        wspomnial,dostalam faktycznie jako kobieta drinka za darmo,ale muzyka byla wg
        mnie gorzej niz taka sobie, srednia wieku ok 16. Moze cos przegapilam,ale jak
        dla mnie bylo tam straasznie nudno.I nie chce nikogo straszyc.Nie polecam wiec
        tej miejscowosci.
    • Gość: Paweł-27 Re: Paralia- ktos byl? IP: *.telpol.net.pl 03.08.06, 14:10
      okolo 12 sierpnia tez sie wybieram do paralii i tez chcialbym sie czegos
      dowiedziec.jakies fajne puby, kluby i wogole jakies ciekawe miejsca.szczególnie
      chodzi o wieczorne pory.
    • Gość: ana Re: Paralia- ktos byl? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.08.06, 20:11
      Witam. Jeżeli zależy Ci na imprezach, dyskotekach i ewentualnie kupnie futra to
      jak najbardziej będziesz zadowolona. Jeśli natomiast chcesz poznać prawdziwą
      Grecję, nasycić oczy pięknymi widokami, rozsmakować się w dobrej kuchni to im
      dalej od Paralii i całej Riviery tym lepiej. Ja też należę do tych co
      wytrzymali tam 3 dni i...never again. Ale jak już napisałam to wszystko zależy
      od oczekiwań. Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
    • Gość: Rita K. "Disco co się błysko"-przewodnik po Paralii IP: *.echostar.pl 06.08.06, 21:54
      Paralia to enklawa turystów z Polski, Niemiec i Rumuni, dla których rozrywka
      jest priorytetem na wakacjach. W miasteczku nie ma co zwiedzać, ale są 4
      dyskoteki i dużo pubów i tawern. Przyznaję, że działają w szczycie sezonu i
      imprecy zaczynają się tam najwcześniej o 23.00, więc poprzedniczka pewnie nie
      trafiła. Największa jest blisko portu, wstęp dla kobiet gratis,dla mężczyzn 5E,
      nie wpuszczają dzieciaków poniżej 18 lat, więc możecie liczyć na starsze
      towarzystwo. Po drugiej stronie Paralii jest Cocus, dyskoteka na plaży, wstęp
      dla kobiet gratis, dla mężczyzn 3E, pełan przkrój wieku. Słyszałam o niej złe
      opinie, ponoć w czerwcu ktoś został potraktowany nożem, poza tym wpadają tam
      nad ranem Albańczycy, którzy polują na turystki. Jest jeszcze Hoola-hoop, w
      stronę Olipic Beach, najbardziej cywilizowana dyskoteka. Dobry wystrój i muza,
      ale drogi wstęp i drinki. Na obrzeżach Paralii, w strone Katerini, można dojść
      pieszo z Paralii, Habana (chyba?),jest to jabardziej luksusowa dyskoteka, w
      której byłam, warto zobaczyć neobarokowe meble, choć entuzjaści disco pewnie
      niekoniecznie to docenią. Życzę miłego pobytu na riwierze i w Paralii. Ale aby
      poznać Grecję, jej specyfikę, smak i kolot musicie udać się na Peloponez lub na
      wyspy!
    • Gość: re Re: Paralia- ktos byl? IP: *.compi.net.pl 07.08.06, 11:55
      jak najbardziej, miejsce pełne dyskotek i życia, mili ludzie dużo tawern, sklepów
    • Gość: gitarra Re: Paralia- ktos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 02:21
      Paralia to świetne miejsce, ale dla osób które lubią się pobawić:) dziwię się,
      że nikt nie pisze tutaj o niesamowitej dyskotece - Casa la notte:) Wystrój
      cudowny i to właśnie tam można spotkac prawdziwych Greków - nie Albańczyków jak
      w Cocusie i Omilosie. Habana też ok, ale jest tam spokojniej niż w Casie.
      Kolejna dyskoteka godna uwagi znajduje się naprzeciwko Casy, nie pamiętam już
      nazwy (przed wejściem fontanny). Jednak ci, którzy szuakją spokoju, pięknych
      widoków będą raczej zawiedzeni.
      • Gość: Złota Słodka Paralejka :) IP: 194.146.120.* 11.08.06, 16:48
        Byłam tam jako 18-latka a więc 6 lat temu, także nie wypowiem sie nt. knajp bo
        to już się pozmieniało. Ale fakt, to dobre miejsce dla mlodych, którym nie
        zalezy na zwiedzaniu tylko zabawie. A bawilam sie tam jak nigdzie później. No i
        ten klimat...az się łza w oku kręci. czy ktos pamięta jeszcze Atlantyde z
        czasów świetności????
    • dzoanaw Re: Paralia- ktos byl? 13.08.06, 12:14
      Ja również szczerze polecam Paralię. Byłam tam wprawdzie jakieś 2 lata temu we
      wrześniu. Ale działały i tawerny, i dyskoteki. No i.... co mnie najmilej
      zaskoczyło: knajpka z neonem browaru Żywiec prowadzona przez Polaka:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka