Gość: mala IP: *.uz.zgora.pl 19.06.06, 17:03 Hej czy ktos gbyl na Paralii?Warto jechac? Czy mloda osoba moze sie tam pobawic wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ft Re: Paralia- ktos byl? IP: *.chello.pl 19.06.06, 18:34 Źle postawione pytania. Byłem na szczęście przejazdem, bo na dłuzszy pobyt szkoda czasu. Moloch turystyczno-handlowy z plażą ładną, ale tłoczną. Bywa tam niestety setki tysiący rodaków,którym wydaje się, że byli w Grecji.Można to trochę nadrobić fakultetami. Ostatnie pytanie - tak, tylko dla mlodych , aby się wyszumieć. Ciekaw jestem, czy tam ktoś wypoczął. Ten kicz architektoniczny ma tyleż zwolenników, co przeciwników. Jako ten drugi zdania nie zmienię Decyzja należy do ciebie. f Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Paralia- ktos byl? 21.06.06, 23:37 Gość portalu: ft napisał(a): > Ten kicz architektoniczny ma tyleż zwolenników, co przeciwników. > Jako ten drugi zdania nie zmienię Ja też nie, choć jak widać drogi Ft tutaj naszych dusz raczej nie pojmą:-( Wstąpiłam w 2003 roku na 2 godziny, tak wstępowałam zresztą wówczas do kilku tamże (czytaj: Riwiera) znanych miejscowości, bo chciałam i ja zobaczyć te rejony, aby móc już własne opinie przedstawiać. Nie żałuję, że zajrzałam poświecając dzień na Paralię i jej podobne, choć zawsze napiszę: never again:-) Pozdrowienia Ft (wczoraj wprowadziłam moją wyspę Chios na betaki.friko.pl ---> galeria jest potężna, ale to tak nieznana wyspa, że chyba słuszna decyzja) B. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: Paralia- ktos byl? 05.08.06, 20:03 Drogi Bebiaczku, krzywdzisz ludzi. Mój pierwszy pobyt w Grecji był właśnie w Paralii. I chyba dlatego do Grecji wracam. Wystarczy mieszkać nie w centrum, a raniutko budzą Cię kozy ;), Nie ma tłumów na plaży (szerokiej), a wycieczki fakultatywne przybliżą Ci nieco samą Grecje. Pójście te 3 czy 4 km do "miasta" stanowi miły spacerek. Wycieczka w drugą stronę skutkuje zaproszeniem na kieliszek wina :). Ja wiem, że dla Ciebie to nie to co lubisz, ale i w Paralii można znaleźć prawdziwą Grecje - tylko trzeba chcieć. A co do pytania postawionego w wątku, tak, sama Paralia nadaje się dla młodych ludzi pragnących się bawić, obrzeża dla tych co chcą wypocząć. Proszę przeszukać forum, mnóstwo informacji o Paralii w latach ubiegłych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurt Re: Paralia- ktos byl? IP: *.greennet.org.pl 20.06.06, 08:53 ja bylam, trzy lata temu co prawda, ale bylo super, kobiety do 22 wchodza do dyskotek bezplatnie i jeszcze dostajesz napoj, dyskoteka omilos - polecam, muzyka taka sobie ale bezpiecznie, w cocusie natomiast mnostwo napalonych i nieobliczalnych facetow, dobrze jest mieszkac w centrum bo przy drogach nie ma latarni czesto... Odpowiedz Link Zgłoś
olinek82 Re: Paralia- ktos byl? 21.06.06, 23:24 Paralia...hmmm....nic dodać, nic ująć... Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Paralia- ktos byl? 22.06.06, 16:18 Rewelacja. Byłam rok temu z mężem w podróży poślubnej i było zarąbiście. Są dyskoteki i multum tawern... Gorąco polecam. Jak masz jakieś pytania to dawaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusija Re: Paralia- ktos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:06 skoro spedzam tam 1/3 roku: codziennie praca,plaza a w nocy imprezy!!to chyba nie moze byc zle??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek. Re: Paralia- ktos byl? IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 03.08.06, 09:06 Ja za tydzień wybieram się właśnie do paralii! Mógłby mi ktoś poradzić co warto zwiedzić, gdzie pójść na dyskotekę a jakich miejsc unikać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Paralia- ktos byl? IP: *.3bk.com.pl 03.08.06, 09:46 Witam w tamtym roku byłam w Paralii i jest tam naprawde super jest dużo dyskotek pubów i kawiarenek może i jest to typowa miejscowośc turystyczna ale i świetna baza wypadowa można pojechać na wycieczki np. Ateny, Meteory, Skiatos polecam Ateny i Meteory świetna sprawa i nie przejmuj się wypowiedziami malkontentów którzy jak zwykle marudzą . wiem że każdy może mieć inne zdanie ale po co kogoś straszyć że jest nie fajnie każdy szuka czegoś innego na urlopie będzieszto się przekonasz mi się bardzi podobalo w Paralii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Paralia- ktos byl? IP: *.chello.pl 05.08.06, 16:47 Czytam opinie na temat Paralii i jestem zaskoczona,ze niektorzy pisza na temat licznych pubow,dyskotek itp... -gdzie one sa??Bylam tam tydzien czasu,co prawda na poczatku wrzesnia (uznajmy,wiec ze po sezonie)i nie dzialo sie kompletnie nic.Wybralismy sie raz na dyskoteke-ktos tu chyba nawet o niej wspomnial,dostalam faktycznie jako kobieta drinka za darmo,ale muzyka byla wg mnie gorzej niz taka sobie, srednia wieku ok 16. Moze cos przegapilam,ale jak dla mnie bylo tam straasznie nudno.I nie chce nikogo straszyc.Nie polecam wiec tej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł-27 Re: Paralia- ktos byl? IP: *.telpol.net.pl 03.08.06, 14:10 okolo 12 sierpnia tez sie wybieram do paralii i tez chcialbym sie czegos dowiedziec.jakies fajne puby, kluby i wogole jakies ciekawe miejsca.szczególnie chodzi o wieczorne pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Paralia- ktos byl? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.08.06, 20:11 Witam. Jeżeli zależy Ci na imprezach, dyskotekach i ewentualnie kupnie futra to jak najbardziej będziesz zadowolona. Jeśli natomiast chcesz poznać prawdziwą Grecję, nasycić oczy pięknymi widokami, rozsmakować się w dobrej kuchni to im dalej od Paralii i całej Riviery tym lepiej. Ja też należę do tych co wytrzymali tam 3 dni i...never again. Ale jak już napisałam to wszystko zależy od oczekiwań. Pozdrawiam i życzę miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita K. "Disco co się błysko"-przewodnik po Paralii IP: *.echostar.pl 06.08.06, 21:54 Paralia to enklawa turystów z Polski, Niemiec i Rumuni, dla których rozrywka jest priorytetem na wakacjach. W miasteczku nie ma co zwiedzać, ale są 4 dyskoteki i dużo pubów i tawern. Przyznaję, że działają w szczycie sezonu i imprecy zaczynają się tam najwcześniej o 23.00, więc poprzedniczka pewnie nie trafiła. Największa jest blisko portu, wstęp dla kobiet gratis,dla mężczyzn 5E, nie wpuszczają dzieciaków poniżej 18 lat, więc możecie liczyć na starsze towarzystwo. Po drugiej stronie Paralii jest Cocus, dyskoteka na plaży, wstęp dla kobiet gratis, dla mężczyzn 3E, pełan przkrój wieku. Słyszałam o niej złe opinie, ponoć w czerwcu ktoś został potraktowany nożem, poza tym wpadają tam nad ranem Albańczycy, którzy polują na turystki. Jest jeszcze Hoola-hoop, w stronę Olipic Beach, najbardziej cywilizowana dyskoteka. Dobry wystrój i muza, ale drogi wstęp i drinki. Na obrzeżach Paralii, w strone Katerini, można dojść pieszo z Paralii, Habana (chyba?),jest to jabardziej luksusowa dyskoteka, w której byłam, warto zobaczyć neobarokowe meble, choć entuzjaści disco pewnie niekoniecznie to docenią. Życzę miłego pobytu na riwierze i w Paralii. Ale aby poznać Grecję, jej specyfikę, smak i kolot musicie udać się na Peloponez lub na wyspy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Paralia- ktos byl? IP: *.compi.net.pl 07.08.06, 11:55 jak najbardziej, miejsce pełne dyskotek i życia, mili ludzie dużo tawern, sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitarra Re: Paralia- ktos byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 02:21 Paralia to świetne miejsce, ale dla osób które lubią się pobawić:) dziwię się, że nikt nie pisze tutaj o niesamowitej dyskotece - Casa la notte:) Wystrój cudowny i to właśnie tam można spotkac prawdziwych Greków - nie Albańczyków jak w Cocusie i Omilosie. Habana też ok, ale jest tam spokojniej niż w Casie. Kolejna dyskoteka godna uwagi znajduje się naprzeciwko Casy, nie pamiętam już nazwy (przed wejściem fontanny). Jednak ci, którzy szuakją spokoju, pięknych widoków będą raczej zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota Słodka Paralejka :) IP: 194.146.120.* 11.08.06, 16:48 Byłam tam jako 18-latka a więc 6 lat temu, także nie wypowiem sie nt. knajp bo to już się pozmieniało. Ale fakt, to dobre miejsce dla mlodych, którym nie zalezy na zwiedzaniu tylko zabawie. A bawilam sie tam jak nigdzie później. No i ten klimat...az się łza w oku kręci. czy ktos pamięta jeszcze Atlantyde z czasów świetności???? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Paralia- ktos byl? 13.08.06, 12:14 Ja również szczerze polecam Paralię. Byłam tam wprawdzie jakieś 2 lata temu we wrześniu. Ale działały i tawerny, i dyskoteki. No i.... co mnie najmilej zaskoczyło: knajpka z neonem browaru Żywiec prowadzona przez Polaka:)) Odpowiedz Link Zgłoś