Dodaj do ulubionych

Tani sklep w Nei Pori

IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:30
czy w nei pori jest jakis supermarket, gdzie można taniej zaopatrzyc sie w
zywność? I czy ceny na mieście są raczej porównywalne, czy sa miejsca, gdzie
można zjesć taniej?
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: Tani sklep w Nei Pori 30.06.06, 15:41
      w ichnich supermarketach najlepiej kupować. To takie małe sklepy ale wszystko w
      nich jest. W sumie wszędzie porównywalne ceny, ale bardziej opłaca się zjeść na
      mieście gotowy gyros niż kupić chleb za 1 euro do tego masło chyba 2,5 euro
      płaciliśmy raz itd.. Gyrosik jakieś 1,5 euro. Nie opłaca się kupować wszystko
      osobno i samemu żywić, chyba że gotowe jedzenie w knajpkach...
      • Gość: Ania Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 30.06.06, 17:00
        aha, a obiadki w knajpkach sa drogie? powiedzmy frytki, kalmary lub jakies
        miesko, sałatka, piwko?
        • amoniaaa Re: Tani sklep w Nei Pori 30.06.06, 17:03
          jeśli chodzi o owoce morza to dośc drogie bo my na jedną kalmarę i 5 krewetek +
          dwie cole zapłaciliśmy jakieś 120 zł... inne ichnie jedzenie nie jest drogie za
          5 euro już spokojnie sie najesz!!!! piwko w marketach tańsze około 1 euro a w
          knajpkach wiadomo... droższe ok. 3 euro. Sałatki greckiej nie polecam bo jak na
          kilka kawałków pomidora z plastrem fety jest bardzo droga (chyba około 15 - 20
          zł wychodzi) a i smak średni jak dla mnie... Mąż mówi że ja robię lepszą w
          domku ;) Jak coś jeszcze to pisz - chętnie odpowiem.
          • amoniaaa Gyros 30.06.06, 17:04
            w bułce kupisz za 1,5 euro i też się najesz...mniam ale bym zjadła...
            • Gość: Ania Re: Gyros IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 30.06.06, 18:37
              Dzczerze mówiąc, pocieszyłas mnie, w zeszłym roku byłam na wakacjach w Bułgarii
              i tam jedzenie w knajpkach było baaardzo tanie. Po wypowiedziach innych
              myslałam,że w Grecji jest z kolei baaardzo drogo, ale chyba możne jednak tez
              zjeść taniej. Pewnie to zalezy tez od regionu. Jade do Nei Pori, orientujesz
              się czy można stamtąd dojechac autobusem do Katerini? I ile kosztuje bilet? I w
              ogóle jakie jeszcze wycieczki można robić na własna reke sobie?
              • amoniaaa Re: Gyros 01.07.06, 10:40
                Można. Ja byłam w zeszłym roku w Paralii i też sami pojechaliśmy do Katerini
                tam jest taki śliczny park. Bilet autobusowy kosztował kurcze nie chcę skłamać
                ale około 10 zł wychodziło. Nie jestem pewna już. Resztę wycieczek mieliśmy
                wykupione u rezydenta bo to za daleko a znając Greków, to na autobus znaomi
                czekali około godziny - nieźle się spóźnił ;) My mieliśmy szczęście i autobus
                był na czas. Moja rada - nie czekajcie na ostatni autobus tylko wracajcie
                jakimś wcześniejszym, bo w razie czego ten ostatni wam zostanie jakby inny nie
                przyjechał ;) I nie słuchaj ludzi że trzeba mieć kupa kasy na miejscu. Jasne
                jak się szaleje i pije dribki w dyskach po 5 euro to owszem, ale można bardzo
                miło spędzic czas nie mając przy sobie 1000 euro... Jakby co to pisz ;)
                • Gość: Ania Re: Gyros IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:02
                  Ok, bardzo Ci dziękuję, na razie nie mam wiecej pytań, ale jak mi sie cos
                  przypomni to jeszcze napiszę. Bo wtyjeżdżam juz w czwartek. Pozdraiam serdecznie
                  • amoniaaa Re: Gyros 01.07.06, 11:34
                    no to udanych wakacji ;) pozdrawiam
    • Gość: ANRU Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 02.07.06, 20:42
      Najtańszy sklep w Nei Pori to MYTIKAZ-market bardzo mili ludzie maja tam
      najtańsze wino w mieście i nie tylko w schodnia czesc NEI PORI.
      • Gość: Aro Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.brewet.3s.pl 24.05.14, 08:17
        A coś bardziej aktualnego ???
        • Gość: ass Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.14, 23:22
          nic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka