Gość: Ania IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:30 czy w nei pori jest jakis supermarket, gdzie można taniej zaopatrzyc sie w zywność? I czy ceny na mieście są raczej porównywalne, czy sa miejsca, gdzie można zjesć taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: Tani sklep w Nei Pori 30.06.06, 15:41 w ichnich supermarketach najlepiej kupować. To takie małe sklepy ale wszystko w nich jest. W sumie wszędzie porównywalne ceny, ale bardziej opłaca się zjeść na mieście gotowy gyros niż kupić chleb za 1 euro do tego masło chyba 2,5 euro płaciliśmy raz itd.. Gyrosik jakieś 1,5 euro. Nie opłaca się kupować wszystko osobno i samemu żywić, chyba że gotowe jedzenie w knajpkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 30.06.06, 17:00 aha, a obiadki w knajpkach sa drogie? powiedzmy frytki, kalmary lub jakies miesko, sałatka, piwko? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Tani sklep w Nei Pori 30.06.06, 17:03 jeśli chodzi o owoce morza to dośc drogie bo my na jedną kalmarę i 5 krewetek + dwie cole zapłaciliśmy jakieś 120 zł... inne ichnie jedzenie nie jest drogie za 5 euro już spokojnie sie najesz!!!! piwko w marketach tańsze około 1 euro a w knajpkach wiadomo... droższe ok. 3 euro. Sałatki greckiej nie polecam bo jak na kilka kawałków pomidora z plastrem fety jest bardzo droga (chyba około 15 - 20 zł wychodzi) a i smak średni jak dla mnie... Mąż mówi że ja robię lepszą w domku ;) Jak coś jeszcze to pisz - chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Gyros 30.06.06, 17:04 w bułce kupisz za 1,5 euro i też się najesz...mniam ale bym zjadła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gyros IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 30.06.06, 18:37 Dzczerze mówiąc, pocieszyłas mnie, w zeszłym roku byłam na wakacjach w Bułgarii i tam jedzenie w knajpkach było baaardzo tanie. Po wypowiedziach innych myslałam,że w Grecji jest z kolei baaardzo drogo, ale chyba możne jednak tez zjeść taniej. Pewnie to zalezy tez od regionu. Jade do Nei Pori, orientujesz się czy można stamtąd dojechac autobusem do Katerini? I ile kosztuje bilet? I w ogóle jakie jeszcze wycieczki można robić na własna reke sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Gyros 01.07.06, 10:40 Można. Ja byłam w zeszłym roku w Paralii i też sami pojechaliśmy do Katerini tam jest taki śliczny park. Bilet autobusowy kosztował kurcze nie chcę skłamać ale około 10 zł wychodziło. Nie jestem pewna już. Resztę wycieczek mieliśmy wykupione u rezydenta bo to za daleko a znając Greków, to na autobus znaomi czekali około godziny - nieźle się spóźnił ;) My mieliśmy szczęście i autobus był na czas. Moja rada - nie czekajcie na ostatni autobus tylko wracajcie jakimś wcześniejszym, bo w razie czego ten ostatni wam zostanie jakby inny nie przyjechał ;) I nie słuchaj ludzi że trzeba mieć kupa kasy na miejscu. Jasne jak się szaleje i pije dribki w dyskach po 5 euro to owszem, ale można bardzo miło spędzic czas nie mając przy sobie 1000 euro... Jakby co to pisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gyros IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 11:02 Ok, bardzo Ci dziękuję, na razie nie mam wiecej pytań, ale jak mi sie cos przypomni to jeszcze napiszę. Bo wtyjeżdżam juz w czwartek. Pozdraiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANRU Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 02.07.06, 20:42 Najtańszy sklep w Nei Pori to MYTIKAZ-market bardzo mili ludzie maja tam najtańsze wino w mieście i nie tylko w schodnia czesc NEI PORI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Tani sklep w Nei Pori IP: *.brewet.3s.pl 24.05.14, 08:17 A coś bardziej aktualnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś