Dodaj do ulubionych

Gouves - Kreta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:50
Co myslicie o tej miejscowości?
Obserwuj wątek
    • Gość: riki Re: Gouves - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:41
      Byłem tam 3 lata temu w hotelu LAVRIS i powiem tak zależy czego oczekujesz,
      jeśli spokoju i dobrej bazy wypadowej to ok, jeśli imprez to szukaj innej
      miejscowości.
      • Gość: ela Re: Gouves - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:30
        Z Lavris daleko do plaży. Miejscowość nieciekawa,raczej dla emerytów.
    • Gość: Meguska Re: Gouves - Kreta IP: *.pool.mediaWays.net 05.07.06, 22:18
      jak juz pisalam w poscie ponizej dla mnie super:)
      Ja polecam, ale faktycznie kazdy ma inne spojrzenie:)
    • Gość: Ania Re: Gouves - Kreta IP: *.chello.pl 06.07.06, 00:31
      Ta miejscowość to porażka! Brudno, brzydko, wąska plaża, nic się nie dzieje!
      Ogólnie nieciekawie! Jeżeli chodzi o Kretę to polecam: Agios Nikolaos,
      Rethymnon, Hersonissos - jeżeli lubisz się bawić... ale nie Gouves!
      • Gość: Paula Re: Gouves - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:14
        Zalezy mi na spokojnym miejscu, wiem ze do Hersonissos jest ok. 10 km wiec
        bardzo bliziutko, czyli jak bede miala ochote poszalec to moge sie tam wybrac.
        Ale zmartwilo mnie to ze jest brudno...

• sposa Re: Gouves - Kreta 11.07.06, 09:29
          Powiem tak, właśnie z tamtąd wróciłam i nie zauważyłam aby było brudno(chyba ten co się wypowiadał powyżej nie był w Hersonissos czy Heraklionie), a zresztą jadąc do Grecji wiadomym jest że oni sami w sobie nie lubią za bardzo dbać o swoje obejścia ale przecież nie będziesz u kogoś w domu tylko w Gouves-miejscowości turystycznej, gdzie codziennie jest sprzątana piękna promenada ciągnąca się aż prawie do samego Hersonissos.Jest tu naprawde pięknie, plaża przy hotelu Astir Beach i Marina zagospodarowana, jak zresztą każdy skrawek plaży w tej miejscowości (mam zdjęcia). Na wieczór polecam zachody słońca na którymś z cypelków wysuniętych w morze, lub na huśtawkach w licznyh tawernach wzdłuż promenady-wrażenie niezapomniane, jest to bardzo dobre miejsce wypadowe,i przede wszystkim nie w centrum(no chyba że ktos woli czuć się jak u siebie nie mogąc przejść przez ulicę z powodu ilości samochodów i zapachów spalin), tutaj poprostu można odpocząć nie czując na plecach oddechu innego turysty na zatłoczonej plaży, hotele w większości są kameralne a nie jakieś molochy, a wracając do niby brudu to w niektórych naszych miejscowościach nadmorskich napewno nie ryzykowałabym przejścia po promenadzie na bosaka (mając na uwadze czy jakies menty nie rozbiły gdzieś butelki z piwem) aby do stać się na plażę a tutaj wierz mi że nie było tego problemu, a tak przy okazji zawsze znajdzie sie ktos komu nie będzie się podobało np.: że morze jest za słone lub że ktos mu podał za bardzo zmrożoną colę. Poprostu radzę korzystać ze słońca i nie przejmować się pierdołami bo naprawdę nie warto tracić urlopu.
          życzę miłego pobytu
          Pzdr
          • Gość: malgorzata Re: Gouves - Kreta IP: *.e / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:11
            Byłam w Gouves w maju w hotelu Kalia, polecam jak najbardziej, miasteczko
            spokojne i przyjemne i wcale nie brudne, wszędzie blisko, można wypożyczyć
            samochód i pozwiedzać wiele miejsc. Jeśli o Gouves chodzi to jest wiele
            kawiarenek i restauracji czynnych do późna, klimat wieczorami wspaniały. Plaże
            czyste i przeróżne, piaszczyste czy żwirowe itp. Można też pobawić się w wodzie
            wypożyczając różne sprzęty a także nurkować w pięknej czystej wodzie.Ludzie
            bardzo mili i sympatyczni, bardzo lubią Polaków. A miasta takie jak Agios
            Nikolaos oczywiście piękne ale przeludnione można zwiedzić sobie jadąc tam
            samochodem. Ja jak najbardziej polecam Gouves.
            • Gość: Paula Re: Gouves - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:47
              Ja tez bede w hotelu Kalia, a mozesz mi cos napisac wiecej o tym hotelu? Ciesze
              ze napisalyscie takie pozytywne opinie bo juz sie martwilam..
              • chiara76 Re: Gouves - Kreta 12.07.06, 21:23
                Gość portalu: Paula napisał(a):

> Ja tez bede w hotelu Kalia, a mozesz mi cos napisac wiecej o tym hotelu?
                Ciesze
                >
                > ze napisalyscie takie pozytywne opinie bo juz sie martwilam..

byłam dwa razy w Gouves. Super baza wypadowa na zwiedzanie wyspy. Nie hałaśliwa
                i zatłoczona, jak Hersonissos, a jednak coś w niej jest, jak sklepy, apteka
                itd. Mnie się tam podobało:)
    • Gość: inż.Wilga Re: Gouves - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:02
      Też tam lecę za 2 tyg.
    • r.dymek Re: Gouves - Kreta 14.07.06, 17:18
      jak juz tu bedziesz to wpadnij do hotelu Aphrodite Beach Club, lub chociaz po
      23:30 na dyskoteke do Blue Baru przy tym hotelu ;) pracuje tu czworka Polakow
      jako animatorzy, wiec serdecznie zapraszamy i pozdrawiamy :)
    • Gość: Meguska Re: Gouves - Kreta IP: *.pool.mediaWays.net 15.07.06, 10:28
      Powiem tylko tyle.... Wrocilam 30 czerwca i od razu chcialam tam wracac...
      Tesknie za tym miejscem strasznie i na pewno tam wroce!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka