Dodaj do ulubionych

KOS - Mastichari

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 07:06
Cześć,
poszukuję informacji o Mastichari na wyspie Kos. Bardzo prosze o wszelkie
możliwe info. Dziękuję:-)))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: lamia68 Re: KOS - Mastichari IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.07.06, 09:23
      Bylismy w hotelu Achilleas Beach. Miejscowośc maleńka z portem ( promy na
      Kalymnos), spokojna, ma wszystko co turyście potrzeba ( za wyjatkiem bankomatu).
      Tawerny z przystepnymi cenami. Do naszego hotelu prowadziła ładna promenada
      wzdłuż morza z widokami na pobliską Kalymnos. Plaża piaszczysta, w czerwcu było
      spokojnie bez tłumów. Wieje tam wiatr Meltemi ( szczególnie wieczorem.
      • Gość: misa Re: KOS - Mastichari IP: 193.201.167.* 14.07.06, 09:49
        Dzięki:-) Bedę w hotelu Princess of Kos z All Inclusive. Jadę ze znajomymi i to
        była ich decyzja, stąd moje obawy jak tam jest i czy nie będe się nudzić. Mam
        takie wrażenie, że jest to raczej miejsce dla rodzin z dziecmi. Chciałanym
        popłynąć na Rodos, warto? Jakie są plaże? I czy jest tam duzo turystów?
        • maciej.krol1 Re: KOS - Mastichari 14.07.06, 10:46
          Witaj,
          Mastichari to malenka miescinka. Ja nie mialem tam hotelu, ale bylem dwa razy w
          tym miejscu. Plynalem Promem ANEM na wyspe Kalymnos - i to polecam. Po okolo 50
          minutach podrozy (no moze godzinie) jestes (za 3,5 E w jedna strone) na pieknej
          wyspie, Warto tam spedzic kilka godzin, a promy kursują chyba 5- razy dziennie.
          Bylem tez na plazy - ale od Mastichari w strone miasta Kos. Ladna, piaszczysta
          ale troche zabrudzono wodorastami i drobinkami drewna. Dluga ladna mielizna do
          kąpania. Okolo 3 km od Mastichari jest park wodny LIDO, troche drogi 17E za
          dorosla i 13E za dziecko. Warto wypozyczey auto - ale nie rob tego w hotelu, na
          miescie bedzie taniej, i pojechac do miasta Kos i innych miejsc. Bedzie milo i
          wypoczniesz.
          • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: 193.201.167.* 14.07.06, 13:07
            Bardzo dziękuję za info. Czy wiesz może coś o połączeniach promowych z Kos np.
            na Rodos? Lub inne wyspy? A co tam się robi wieczorami?
            • Gość: x Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 07:28
              up
    • iwona500 Re: KOS - Mastichari 15.07.06, 16:38
      Polecam jak lubisz owoce morza i ryby tawernę u Makiego w drugiej linii ulic
      idac od portu w lewo.Jadaja w niej głównie miejscowi.Jedzonko niesamowite.Jak
      ktos lubi owoce morza to dobrze trafi.Dziewczyną syna właściciela jest polka
      Pani Monika.Taki miejscowy przewodnik jak się na ną trafi bo chętnie udziela
      wszelkich info. Jak byliśmy teraz a mieszkaliśmy prawie pod Kos to co dzień na
      rowerach jeżdziliśmy na pyszne małe rybki +pieczywo czosnkowe i "cacyki".Mam
      fotki.
      A i jeszcze jedno i w tej miejscowości jest kawałek plaży dla nudystów.
      Pozdrawiam!
      • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:05
        Hej,
        mam jeszcze klika pytań:
        -jak się jeździ rowerami na Kos podczas letnich upałów? trzeba mieć dobrą
        kondycję?
        -jakie są ceny połaczeń autobusowych z Mastichari do miasta Kos i innych miejsc
        na wyspie?
        -w jakim hotelu mieszkałaś?
        Jadę do Princess of Kos, nie tutaj żadnych informaji o tym hotelu. Wiem, że
        jest trochę poza wioską Mastichari.
        Pozdrawiam i dziękuję
        • Gość: iwona500 Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:58
          Witaj! Jazda rowerami jest super.Wiele miejsc płaskich a i górki sa.Rowerami
          jezdzą 60 latki widać ich dookoła.Fajnie wieje od wody więc nie czuć ciepła.A
          co do kondycji to jak weżmiesz damke na dużych kołach to spoko.Z Kos jest
          autobus ale ceny nie znam-ok 2 euro.Twój hotelik jest bardzo fajny z ładna
          plżą.
          tu info o tym hotelu:www.holidaycheck.de/hotel-
          Reiseinformationen_Hotel+Princess+of+Kos-hid_16676.html.
          Mieszkałam ostatnio w Aelos beach a poprzednio w Sandy beach
          Pozdrawiam!
          • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:01
            Bardzo Ci dziękuję za pomoc! Powiem Ci, że trochę mnie przeraża wizja tej wyspy
            jako tak spokojnego miejsca i tych 60 latków na rowerach... A ja mam wielką
            ochotę na "zabawowe" wakacje. No i mój hotel jest położony poza Mastichari...,
            tam pewnie trzeba dojeżdzać równiez autobusem?
            Czy można pojechac na 1 dzień na Rodos? I co wogóle robić oprócz leżakowania na
            plaży?
            • maciej.krol1 Re: KOS - Mastichari 18.07.06, 11:03
              Jesli chodzi o rozrywki - to polecam Kardamenę. Jakies 8 km od Mastichari, po
              drugirj, poludniowej stronie wyspy. Tu wieczorem od około 21 dyskoteka obok
              dyskoteki. Jak lubisz takie klimaty - to taxi za 10 euro zawiezie Cię tam bez
              problemu. Poza tym z Kardameny są wycieczki statkami w inne miejsca. Jest tu
              trochę wiekszy port jak w Mastichari. Jest tu Turcja, Rodos, zachod słonca i
              inne. Polecam Nisyros, wyspa z nieczynnym ale aktywnym wulkanem. Godzina
              statkiem i potem 20 minut autokar pod sam krater. Jak lubisz takie zjawiska,
              będziesz zauroczona. No i sama wyspa, malenka i klimatyczna. Przyjemności!!!!
              • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:06
                Dzięki:-)W przewodnikach tak mało piszą o Kos, w internecie też jakoś
                niewiele... Czy ta wyspa jest tak mało popularna wsród Polaków?
                • maciej.krol1 Re: KOS - Mastichari 20.07.06, 16:42
                  Wyspa jest urokliwa i rzeczywiście mało popularna wśród polaków. Z tego co
                  wiem, to jest tylko jedno lub dwa połączenia samolotem w tygodni z Polski na
                  Kos. Sam osobiście leciałem z Niemiec.
                  Przeważają anglicy, włosi i niemcy.
                  Jest miło i naprawdę warto tam spędzić wakacje.
                  Przyjemności!
                  • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:57
                    Bardzo Ci dziękuję za wszelkie info i zachętę do wyjazdu na wyspę;-)))) Bede
                    leciała z Lubljany, ile leci samolot? Gdzie mieszkałeś na Kos?
                    • maciej.krol1 Re: KOS - Mastichari 21.07.06, 10:42
                      Bylem w Mistis Hotel Family Village, obok Kardameny. Kompleks trzech hoteli, z
                      wlasna plażą, kilkoma basenami, zjezdżalnie, animacja, all inclusive, kajaki,
                      rowery wodne, korty. Było świetne jedzenie. Pogoda super. trochę wieje, ale bez
                      tego nie można by wytrzymać tego słońca. Polecem i miłego urlopu.
                      • Gość: misia Re: KOS - Mastichari IP: 193.201.167.* 21.07.06, 15:15
                        Dzięki:-)))))))) Jak wrócę to się odezwę i dam znac jak było:-))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka