Dodaj do ulubionych

Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:33
Witam :-)
Wybieramy się do tego hotelu 26.08.Opinie,jakie dotąd znalazłam na forach,są
niezłe;podobno to hotelik skromny(w końcu tylko 2*),ale czysty,dobrze
prowadzony i położony w spokojnym miejscu.Czy ktoś był tam ostatnio i mógłby
dodać coś więcej?
Obserwuj wątek
    • Gość: inga Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:19
      Potwierdzam. Byłam tam w ubiegłym roku. Pokoje skromne, bez lodówki, ale klima
      działa, małe balkoniki. Czysto. Jedzenie jak na ten standard
      urozmaicone.Obsługa bardzo sympatyczna. Blisko przystanek autobusowy ( ale w
      tzw. drugiej linii, więc nie pod samym hotelem i nie uciążliwy), duzy
      sklep.Przejscie na plaze przez teren innego (nazwy nie pamietam) hotelu (
      ogród, zejście po schodach), potem przez tzw. tunel (mało sympatyczny, trzeba
      się schylić, bo nisko, ale ma tylko ok. 8 m długości). Do centrum niedaleko( 10-
      15 min. spacerkiem) więc nocne hałasy nie docierają.Idąc z hotelu drogą w górę
      trafisz do dwóch uroczych "wiosek" Piscopiano i Koutoulofari - tu duzo tawern,
      restauracji, dobre jedzenie.Goraco polecam.
      • Gość: Andi Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:29
        Dzięki! :-))
        Już nie mogę się doczekać wyjazdu :-)
        • Gość: Andi Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:35
          A czy w samym Hersonissos lub w jego bliskim sąsiedztwie jest coś ciekawego do
          zwiedzania,oprócz tych miejsc,które wymieniłaś wyżej? Chcemy wynająć samochód
          na parę dni ale myślę też o tym,jak spędzić czas "na miejscu". I jak z
          plażą...jest jakaś ładna w okolicy?
          • Gość: inga Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:02
            Plaża piaszczysta i jak na greckie warunki nie mała i dosyc szeroka. W centrum
            tuz przy tawernach nabrzeznych plaza jest kamienista i miejscami bardzo wąska,
            prawie tylko na długość leżaka. W ubiegłym roku cena leżak plus parasol
            wynosiła 5 euro, dwa leżaki i parasol 6 euro. Im dalej idąc plażą w stronę
            Stalidy ( tj. na wschód) ceny lezaków maleją. Mozna przejść plaża do Stalidy,
            Mali ( bardzo rozrywkowa miejscowość, ale ma tez urocza starówkę z wąskimi
            uliczkami, typowo greckie klimaty).Po drodze plaże piaszczyste, szerokie.
            Opodal tej miejscowosci sa starozytne wykopaliska, ale przynajmniej dla mnie ,
            były mało interesujace. Oczywście kursuja do tych miejscowosci autobusy, jedzie
            sie ok.15 -20 minut, jest więc blisko. Samochód jak najbardziej wskazany. Jest
            naprawde piekna plaża Vai ( z palmowym lasem) na wschodnim wybrzezu, duża ,
            piaszczysta.Tam trzeba sie wybrac autem, ale warto. Według mnie Kreta jest
            piekna, troche jeszcze dzika (na szczęście). Jadąc samochodem natrafisz na
            niejedna uroczą zatoczke.
            • Gość: Andi Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:08
              Na to właśnie liczę...uwielbiam takie "dzikie" nieturystyczne klimaty;odkryłam
              je już na Rodos
              dzięki za info :-))
              • Gość: dabyana Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.net.autocom.pl 04.08.06, 22:01
                Witam, ja tez wybieram sie do tego hotelu w podobnym terminie, nie udalo mi sie
                znalezc zadnych zlych opini na temat tego miejsca, wiec licze ze sie nie
                rozczaruje. Ponizej link do paru zdjec z hoteliku.

213.225.138.89/view.asp?Path=145/images/small/1.jpg&Atop=145&Files=7
    • Gość: marta Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:18
      z jakiego biura lecisz?
      • Gość: dabyana Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.net.autocom.pl 05.08.06, 12:18
        z Orbis Travel wylot z Katowic 24.08 ;) ale nie wiem czy pyanie skierowane bylo
        do mnie czy do autora postu
        • Gość: Andi Re: Kreta,Hersonissos,hotel Dimitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:14
          Bardzo dziękuję za link...tych zdjęć wcześniej nie widziałam:-)
          Nie wiem,czy pytanko było do mnie;lecimy 26.08 z Warszawy ze Scanem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka