Gość: bonar IP: *.telpol.net.pl 23.11.06, 01:18 Witam Jestem pierwszy raz na greckim forum i w tym roku zamierzam spędzić urlop gdzieś w Grecji. Znajomi polecają mi meteory, jeżeli ktoś był i zwiedził ten region, proszę o krótką relację. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Meteory i okolice 23.11.06, 01:53 Cześć, nie jestem pewna czy Meteory jako takie to dobry pomysł na wakacje. Owszem, spędzić wśród tych niewiarygodnych skał i wspaniałych klasztorów powiedzmy dwa dni (z noclegiem w Kalambace albo Kastraki) - to na pewno tak i zachęcam, ale potem, po dwóch dniach, pojechać sobie dalej. Stamtąd ja z czystym sumieniem polecam na wakacje: - albo rejon Zagorohoria; - albo rejon Evritanii. Nie umiem powiedzieć gdzie piękniej - oba rejony to dla mnie sama czołówka Grecji lądowej. Coś możesz zobaczyć na moich fotkach na mojej betaki.friko.pl - znajdź tam odpowiednia podróz: - Epir (Zagorochoria) - maj 2003; - Evritania - lipiec 2006. Popatrz na fotki (galerie pod opisem podróży), coś poczytaj, może znajdziesz coś dla siebie? A może preferujesz na wakacje morze? Rozważ po Meteorach Pilion na przykład (w tych wyżej wskazanych przeze mnie obszarach morza nie ma - to cudowne góry -, ale Pilion to już coś innego a też uroczo). Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Meteory i dalsze okolice... 24.11.06, 00:09 Potwierdzam powyższy post: Meteory + Zagori/Pilio... bah77 Odpowiedz Link Zgłoś