Gość: anulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:23 Witam, w tym roku chciałabym się wybrać na wyspe Rodos. Czy moglibyście mi polecić miejscowość godną uwagi gdzie mogłabym się zatrzymać na czas pobytu tam... Z góry dziekuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gienio Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:25 Jak lubisz zgiełk to Rodos, jak święty spokój to Kolimbia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orija Re: Gdzie na Rodos? IP: *.tvgawex.pl 03.01.07, 22:37 Polecam okolice Lindos, bo samo miasto tętni życiem i jest zawalone turystami czy też w pobliżu pięknej plaży Tsambika (dla lubiących spokój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:31 Gorąco polecam!!! Rodos jest super.Wybieraj wschodnią część wyspy( na zachodniej części wieją dośc silne chłodne wiatry)) Proponuję hotel Kresten Palace w Kalithea(byłam tam w ubiegłym roku ze Scanholiday).Basen super! Świetne animacje nie tylko dla dzieci.wieczorem wpierw dyskoteka dla dzieci, potem showtime itp. dla doroslych. Dobre miejsce wypadowe do stolicy wyspy- miasta Rodos(ok. 6 km przystanek autobusowy blisko hotelu), słynacego z rozrywek Faliraki(też ok. 5-6km) jak równiez do bajecznego Lindos-tu już troche dalej.Wogolewyspa Rodos ma dlugość ok 200 km więc można zrobić sobie samochodową objazdowę dookoła wyspy.Pozdrawiam.Pytaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genio Re: Gdzie na Rodos? IP: *.imz.pl 04.01.07, 10:39 Faliraki i Kalithea to największe rodyjskie kichy. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gdzie na Rodos? 04.01.07, 16:13 Kreta jest ładniejszą wyspą i jest więcej do zwiedzenia. POdczas jednej imprezy nie da się wszystkiego zobaczyć. Rodos to wyspa, którą wyróżniają brzydkie plaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:55 Na Rodos zachwyciła mnie tylko starówka rodyjska, plaża Tsampika Beach i cudowna pogoda od rana do wieczora dzień w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Gdzie na Rodos? 05.01.07, 12:16 cześć, odpowiedź na Twoje pytanie zależy trochę od tego, co chciałabyś robić na miejscu. Może pomocną Ci będzie choć trochę nasza relacja z pobytu na wyspie w lipcu 2006: www.tropikey.com/rodos.html Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:44 Byłam w zeszłe wakacje na Krecie i rzeczywiście jest piękną wyspą... Teraz dla odmiany chciałabym zwiedzić Rodos i nie bardzo wiem gdzie mogłabym się zatrzymać. Głównie mi chodzi o zwiedzanie ale nie tylko, troszke lenistwa na plaży też się przyda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Gdzie na Rodos? IP: *.chello.pl 07.01.07, 13:47 Polecam samo Rodos- ale nie hotele w centrum.Ja testowałam Lomeniz w dzielnicy Zefiros- przy spokojnej, pisaczystej i niezaludnionej plaży, choć i tak wciąż byliśmy w drodze i plażowaliśmy chyba na wszystkich poza kamienistymi na zachodzie. Teraz w swojej ofercie ma ten hotel Itaka. Zaletą jest też to że Rodos nie jest turystycznym kombinatem- tj np Faliraki czy Kalithea, piękne Stare Miasto wieczorami to jest to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Lindos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:31 Okolice Lindos, które jest piękne. W samym Lindos nie ma hoteli, ale znajdziesz ich wiele w okolicy. No i najważniejsze, że do Rodos jak i na południe będziesz miała podobną odległośc do pokonania - jeśli zamierzasz pojeździć troche. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Gdzie na Rodos? IP: 135.245.72.* 30.01.07, 16:44 Bardzo polecam Rodos, to naprawde piekna wyspa. Ja bylam w Faliraki ale nie polecam, to zwykły nadmorski kurort jakich u nas wiele, pełen ludzi, knajpek i sklepów. Zwiedzając wyspę samochoodem, zachwyciła mnie zachodnia strona wyspy, bezludne plaże, piękny kolor morza, cudme widoko, widziałam po drodze kilka ogłoszen o wynajmie kwater, gdybym miala jechac tam jescze raz (a napewno pojade) wybralam bym wlasnie taka opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
sztaba1 Re: Gdzie na Rodos? 30.01.07, 19:35 moze prosinisi i windsurfing :) ? byl tu gdzies watek wlasnie o tym, dosc ciekawy sposob spedzenia wakacji. Poszukaj na pewno znajdziesz. Gdybys potrzebowala zorganizowanej wycieczki, to niezle robi Triada i kilka innych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BM Re: Gdzie na Rodos? IP: *.toya.net.pl 03.02.07, 21:03 W 2005r bylam z rodzina na wakacjach a Neckermana na Rodos w miejscowości Lardos kolo Lindos. Mieszklam w kompleksie hotelowym Montemar. Kompleks ten byl wlasnoscia spolki wlosko-greckiej. Tam sa trzy resturacje jedna wloska, tam glównie jedza Wlosi, poniewaz oni nie lubią jedzenia greckiego, potem byla resturacja grecka i ogolno światowa tzn jednego dnia jedzenie chińskie, drugiego arabskie itd. Do dyspozycji trzy baseny z slodką woda. Bylo super. pod hotelem przystanek autopusowy, do stolicy Rodos Rody okolo 1godz jazdy, do Lindos okolo 30 min. Uwielbiam Grecje i wszystko co jest z nia związane. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi jest tam bardzo bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś