Dodaj do ulubionych

Gdzie na Rodos?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:23
Witam, w tym roku chciałabym się wybrać na wyspe Rodos.
Czy moglibyście mi polecić miejscowość godną uwagi gdzie mogłabym się
zatrzymać na czas pobytu tam...
Z góry dziekuje ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gienio Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:25
      Jak lubisz zgiełk to Rodos, jak święty spokój to Kolimbia.
      • Gość: orija Re: Gdzie na Rodos? IP: *.tvgawex.pl 03.01.07, 22:37
        Polecam okolice Lindos, bo samo miasto tętni życiem i jest zawalone turystami
        czy też w pobliżu pięknej plaży Tsambika (dla lubiących spokój)
    • Gość: madzia Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:31
      Gorąco polecam!!! Rodos jest super.Wybieraj wschodnią część wyspy( na
      zachodniej części wieją dośc silne chłodne wiatry)) Proponuję hotel Kresten
      Palace w Kalithea(byłam tam w ubiegłym roku ze Scanholiday).Basen super!
      Świetne animacje nie tylko dla dzieci.wieczorem wpierw dyskoteka dla dzieci,
      potem showtime itp. dla doroslych. Dobre miejsce wypadowe do stolicy wyspy-
      miasta Rodos(ok. 6 km przystanek autobusowy blisko hotelu), słynacego z
      rozrywek Faliraki(też ok. 5-6km) jak równiez do bajecznego Lindos-tu już troche
      dalej.Wogolewyspa Rodos ma dlugość ok 200 km więc można zrobić sobie
      samochodową objazdowę dookoła wyspy.Pozdrawiam.Pytaj?
      • Gość: Genio Re: Gdzie na Rodos? IP: *.imz.pl 04.01.07, 10:39
        Faliraki i Kalithea to największe rodyjskie kichy.
        • turhotel Re: Gdzie na Rodos? 04.01.07, 16:13
          Kreta jest ładniejszą wyspą i jest więcej do zwiedzenia. POdczas jednej imprezy
          nie da się wszystkiego zobaczyć. Rodos to wyspa, którą wyróżniają brzydkie
          plaze.
          • Gość: Malinka Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:55
            Na Rodos zachwyciła mnie tylko starówka rodyjska, plaża Tsampika Beach i
            cudowna pogoda od rana do wieczora dzień w dzień.
    • tropikey Re: Gdzie na Rodos? 05.01.07, 12:16
      cześć,

odpowiedź na Twoje pytanie zależy trochę od tego, co chciałabyś robić na
      miejscu. Może pomocną Ci będzie choć trochę nasza relacja z pobytu na wyspie w
      lipcu 2006:

www.tropikey.com/rodos.html
      Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: anula Re: Gdzie na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:44
        Byłam w zeszłe wakacje na Krecie i rzeczywiście jest piękną wyspą...
        Teraz dla odmiany chciałabym zwiedzić Rodos i nie bardzo wiem gdzie mogłabym
        się zatrzymać. Głównie mi chodzi o zwiedzanie ale nie tylko, troszke lenistwa
        na plaży też się przyda ;)
        • Gość: evulevu Re: Gdzie na Rodos? IP: *.chello.pl 07.01.07, 13:47
          Polecam samo Rodos- ale nie hotele w centrum.Ja testowałam Lomeniz w dzielnicy
          Zefiros- przy spokojnej, pisaczystej i niezaludnionej plaży, choć i tak wciąż
          byliśmy w drodze i plażowaliśmy chyba na wszystkich poza kamienistymi na
          zachodzie. Teraz w swojej ofercie ma ten hotel Itaka. Zaletą jest też to że
          Rodos nie jest turystycznym kombinatem- tj np Faliraki czy Kalithea, piękne
          Stare Miasto wieczorami to jest to :)
        • Gość: ania Lindos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:31
          Okolice Lindos, które jest piękne. W samym Lindos nie ma hoteli, ale znajdziesz ich wiele w okolicy. No i najważniejsze, że do Rodos jak i na południe będziesz miała podobną odległośc do pokonania - jeśli zamierzasz pojeździć troche.
          Pozdrawiam.
    • Gość: madzia Re: Gdzie na Rodos? IP: 135.245.72.* 30.01.07, 16:44
      Bardzo polecam Rodos, to naprawde piekna wyspa. Ja bylam w Faliraki ale nie
      polecam, to zwykły nadmorski kurort jakich u nas wiele, pełen ludzi, knajpek i
      sklepów. Zwiedzając wyspę samochoodem, zachwyciła mnie zachodnia strona wyspy,
      bezludne plaże, piękny kolor morza, cudme widoko, widziałam po drodze kilka
      ogłoszen o wynajmie kwater, gdybym miala jechac tam jescze raz (a napewno
      pojade) wybralam bym wlasnie taka opcje.
      • sztaba1 Re: Gdzie na Rodos? 30.01.07, 19:35
        moze prosinisi i windsurfing :) ? byl tu gdzies watek wlasnie o tym, dosc
        ciekawy sposob spedzenia wakacji. Poszukaj na pewno znajdziesz. Gdybys
        potrzebowala zorganizowanej wycieczki, to niezle robi Triada i kilka innych biur.
    • Gość: BM Re: Gdzie na Rodos? IP: *.toya.net.pl 03.02.07, 21:03
      W 2005r bylam z rodzina na wakacjach a Neckermana na Rodos w miejscowości
      Lardos kolo Lindos. Mieszklam w kompleksie hotelowym Montemar. Kompleks ten byl
      wlasnoscia spolki wlosko-greckiej. Tam sa trzy resturacje jedna wloska, tam
      glównie jedza Wlosi, poniewaz oni nie lubią jedzenia greckiego, potem byla
      resturacja grecka i ogolno światowa tzn jednego dnia jedzenie chińskie,
      drugiego arabskie itd. Do dyspozycji trzy baseny z slodką woda. Bylo super. pod
      hotelem przystanek autopusowy, do stolicy Rodos Rody okolo 1godz jazdy, do
      Lindos okolo 30 min. Uwielbiam Grecje i wszystko co jest z nia związane.
      Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi jest tam bardzo bezpiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka