Dodaj do ulubionych

Niesamowite...

IP: 62.103.220.* 07.04.03, 15:56
Niesamowite ale 07 kwietnia w Salonikach pada śnieg cały dzień. Wszystko jest
pokryte 20cm śniegu. Dobrze że przynajmniej temperatura jest około zera.
Obserwuj wątek
    • Gość: avva Re: Niesamowite... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 17:24
      Jesteś tam ?
      • Gość: Bebiak Re: Niesamowite... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 21:04
        Ilonka: wielka moja prośba o więcej informacji w tej kwestii. Wyjeżdżam za
        dokładnie 18 dni w góry Epiru i bardzo mnie interesuje sytuacja na północy
        Hellady. Ha, ale ja i tak wiem, że jak tam będę to w górach będzie leżał śnieg,
        ale drogi górskie będą przejezdne:))) Po prostu to wiem:))) Pozdrowionka
        cieplutkie
        • Gość: Ilonka Re: Niesamowite... IP: *.otenet.gr 08.04.03, 09:58
          Z tego co wiem na południu Grecji jest troche cieplej. Podobno poniżej Larissy
          nie ma wcale śniegu. W niektorych województwach nawet lekcje w szkołach zostały
          odwołane:) Dziś w Salonikach jest zimno(około -2)... a mi nadal się marzy lato.
          • Gość: avva A w Wawie śnieżyca! IP: 194.181.108.* 08.04.03, 10:05
            Jak tam jesteś to kwestia kilku dni, potem będzie ciepło , cieplej ,
            gorąco.....ale dalej nie mam pewności ,czy piszesz z Salonik ;-) Przyznaj się;-)
            • Gość: Ilonka Re: A w Wawie śnieżyca! IP: *.otenet.gr 08.04.03, 10:08
              Tak jestem w Θεσσαλονίκη :)
              • Gość: avva Re: A w Wawie śnieżyca! IP: 194.181.108.* 08.04.03, 10:14
                aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                Ja też chcę , adoptuj mnie!
                • Gość: avva Mam podejrzenia IP: 194.181.108.* 08.04.03, 10:24
                  Mam podejrzenia- ktoś ukradł, albo zepsuł słońce i nie chce się przyznać !!!
                  Wlaśnie weszłam na webcam i widać ,ze moją Helladę naprawde zasypało :-(

bardzo zmarznięta Avva
                  • ptasia Re: Mam podejrzenia 08.04.03, 12:34
                    ale wg. zestawienia pogodowego w Heraklionie +15, więc
                    nie tak źle :)
                    • Gość: Bebiak Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 12:57
                      Ilonka, skrobnęłabyś coś o sytuacji pogodowej na północy - przecież wiesz, jak
                      bardzo mnie to interesuje:))) Mnie nie chodzi o pogodę dobrą na plażę, bo
                      plany mam zupełnie inne, ale o słoneczko (bo wtedy chce się żyć i wszystko jest
                      takie pogodne), o rozkwitające w górach Pindos kwiatki (krokusiki na przykład),
                      trochę zielonej trawki (a nie błotka gdzie się nie ruszyć), wypas owiec na
                      halach Zagorii, o .. takie tam właśnie. Czy w tym zakresie pogoda już
                      sprzyjająca? Napisz mi coś - wyjeżdżam 25. kwietnia:))) Pozdrowionka. Czy już
                      powinnam Ci napisać KALO PASCHA? Nie, jeszcze zbyt wcześnie...
                      • Gość: Ilonka Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: 62.103.189.* 14.04.03, 12:13
                        Jeszcze za wcześnie żeby mówić Καλό Πάσχα. Wkwietniu jest juz ciepło nawet na
                        północnej Grecji. Na Pindos nie ma oczywiście tych upałów jak na przykład na
                        Cynkladach. To znaczy że już spokojnie można chodzić w krótkim rękawku i w
                        shortach. Pamiętaj jeżeli planujesz chodzić troche po górach żeby wziąść
                        odpowiednie buty ponieważ są już węże.
                        • Gość: Bebiak Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 19:21
                          Efcharisto poli Ilonka! Byłam w górach Pindos w tym samym czasie w 2000 roku -
                          było zimno (chodziłam w kurtce) ale pogodnie, choć po Meteorkach łazikowałam
                          już tylko w bluzie. I o to mi właśnie chodzi! Ten śnieg niedawno w
                          Thessalonikach mnie leciutko podłamał, ale pewnie już po nim nie ma śladu.
                          Jeśli to dla Ciebie nie jest kłopotem odezwę się do Ciebie w tym wątku w
                          przyszłym tygodniu w tej samej sprawie - tak przed moim wyjazdem, daksi?
                          Pozdrówka cieplutkie
                          • Gość: Ilonka Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: 212.205.212.* 14.04.03, 19:27
                            Entaksi
                            • Gość: Bebiak Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 18:05
                              Cześć Ilonka, zgodnie z umową odzywam się dzisiaj, bo jutro w nocy wyjeżdżam do
                              Salonik. Możesz coś napisać o stabilizacji pogody? Wiem, że w poniedziałek
                              kapało w Meteorach (a w Warszawie było super słonecznie i pogodnie). Czy
                              deszczyk już sobie poszedł do np. Albanii albo do Polski (bo dziś pada u nas)?
                              Będę jeździć po górach i trochę obawiam się tego Waszego śliskiego asfaltu w
                              czasie deszczyku (no i oczywiście do tego absolutnie przecież rozkosznych
                              Greków za kierownicami z ich cudowną brawurą). Ale wierzę, że już sobie
                              poszedł? Nie jestem w błędzie - prawda? Niech będzie zimno ale sucho!!
                              Pozdrawiam Cię serdecznie i ciepluteńko:)))
                              • Gość: Ilonka Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: *.otenet.gr 23.04.03, 20:05
                                Kalispera
                                Pogada dziś była dobra, to znaczy było sucho i świeciło słoneczko. Nadal
                                jeszcze wszyscy chodzą w kurtkach (tych cieńszych oczywiście). Podobno pogoda
                                ma się polepszyć od piątku. Kalo Pascha!
                                • Gość: Bebiak Re: Jak sytuacja na północy Hellady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 21:53
                                  Efcharisto para poli Ilonka mou!!! Naprawdę serdecznie dziękuję! Tobie również
                                  kalo pascha. Niech Ci się dobrze wiedzie, spędź sympatycznie grecką Wielkanoc
                                  (o ile ją uznajesz - signomi, ale doprawdy de xero!). Serdecznie, naprawdę
                                  serdecznie Cię pozdrawiam i życzę wszystkiego NAJ:))) Jakbyś zechciała przysłać
                                  mi swój adres: bebiak@gazeta.pl to bardzo chętnie bym Ci coś wysłała. Ale to
                                  tylko wtedy jeśli chcesz:))) Pozdrówka. Jasu:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka