IP: *.dsl.bell.ca 13.03.07, 19:17
Gdzie sie zatrzymac aby wszystko warte zobaczenie, zobaczyc? Prosze o pomoc.
Jedziemy w polowie kwietnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: traveler Re: Cypr IP: 89.174.106.* 14.03.07, 11:38
      Proponował bym Ci Limassol do zatrzymania się na cyprze , jako miasto pośrodku
      Najdalej będzie tylko do Ayia napy gdzie warto podjechać,po drodze do larnaKI
      ,no i na turecki cypr dalej,ALE PRZY SWIETNCH dojazdowych autostradach na
      cyprze,żaden problem
      -blisko w Góry trodos
      -do Kurion
      -do Petra to Romiou
      -do Paphos
      • Gość: rataska Re: Cypr IP: *.ghnet.pl 14.03.07, 18:30
        hej

bylam dwa lata temu na cyprze w limasol, ja osobiscie odradzam ci ta
        miejscowosc, moze i jest to miejsce centralnie polozone ale przy tak dobrych
        autostradach i niewielkiej powierzchni wyspy wybralabym inna miejscowosc
        bardziej urokliwą,
        my zwiedzilismy powiedzmy 80% wyspy i to miejsce podobalo mi sie najmniej,
        zalezy jeszcze czego oczekujesz od miejsca w ktorym chcesz spedzic wczasy :)i
        czy jedziesz z dzieckiem czy nie bo zeby w limasol mieszkac przy ladnej plazy
        trzeba wydac sporo pieniedzy na hotel bo te o nizszych cenach niestety znajduja
        sie przy niby plazach, raczej brudnych z ciemnym wulkanicznym piaskiem, jak
        chcesz to podaj maila przesle ci zdjecia, napisz tylko co by cie interesowalo
        gdyz mam ich sporo :)

pozdrawiam
        • bazyl33 Re: Cypr 15.03.07, 17:29
          Dzieki za pomoc, chcemy glownie zwiedzic wyspe, ale ladna plaza tez jest
          wazna.Ktory hotel jest na ladnej plazy w limasol i czy mozna swobodnie przejsc
          na strone turecka wyspy. Dzieki
          • quercus_rb Re: Cypr 15.03.07, 22:08
            Ladne plaze sa w Aya Napie. Na strone turecka przechodzi sie bez problemu z
            paszportem + na granicy trzeba wypelnic druczek z imieniem, nazwiskiem i nr.
            paszportu, na tym druczku Turcy przybijaja Ci pieczatki. Po stronie tureckiej
            jest taniej, ale nie wart przesadzac z papierosami czy alkoholem bo w drodze
            powrotnej Grecy czesto kontroluja samochody i plecaki
            • Gość: rataska Re: Cypr IP: *.ghnet.pl 15.03.07, 23:55
              nie pamietam dokladnie przy jakich ale byly to hotele cztero badz piecio
              gwiazdkowe (raczej bardzo drogie) ale i tak nie sa one zbyt urokliwe,poza tym sa
              one tak naprawde nie w samym limasol ale kilka kilometrow od, bowiem od limassol
              ciagnie sie kilkunasto kilometrowa promenada wzdluz ktorej ciagna sie hotele
              sklepy i dyskoteki poza tym nie maja sie one nijak do plazy w aya napie gdzie
              jest co prawda plaza sztuczna ale ze zlotym piaskiem a woda w morzu ciepla i w
              kolorze turkusowym (takiej plazy nie znajdziesz nigdzie indziej na
              cyprze),wszelkie pocztowki z ladna plaza sa wlasnie z tamtej plazy a nazywa sie
              ona nissi beach

pozdrawiam
          • michut Turecka Republika Cypru Północnego 10.04.07, 13:54
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,58676134.html
        • anetos00 Re: Cypr 17.03.07, 21:26
          Zgadzam się z Rataską w 100%.Zalezy czego oczekujesz.My tez bylismy w Limassol z
          myślą,że to centralnie połozone mijsce.Zwiedzalismy w dzień, a nocowalismy w
          Limassol.Nie nastawialismy się zbytnio na plażowanie,dlatego nie przeszkadzał
          nam ciemny,wulkaniczny kolor piasku. Najbardziej wkurzające było,że zaraz przy
          plażach jest bardzo ruchliwa i głośna droga.Nawet gdy spacerowalismy brzegiem
          morza juz późną nocą, nadal był duży ruch i głośno.O tej drodze czytałam już
          przed wyjazdem do Limassol,ale wydawało mi się to nieistotne.Jednak Limassol
          faktycznie nie jest urokliwą miejscowością.Jest tam owszem kilka ciekawych
          miejsc,lecz nie czuć zupełnie,że to nadmorska miejscowość.Z Turystów przeważają
          Rosjanie, jest sporo Polaków.
          • Gość: rataska Re: Cypr IP: 217.70.49.* 17.03.07, 21:43
            do anetos00

czy bylas moze na krecie?? chcialabym uslyszec opinie o krecie kogos kto byl
            tez na cyprze, tzn porownac te dwie wyspy, co prawda juz wykupilam wczasy na
            krecie ale i tak chcialabym uslyszec opinie kogos kto te dwie wyspy widizial

pozdrawiam
            • anetos00 Re: Cypr 29.03.07, 21:34
              Do rataski: przepraszam nie zaglądałam tu.Nie byłam niestety na Krecie.Podziel
              się prosze jak wrócisz Twymi wrażeniami.Pozdr.
            • Gość: pomoc_domowa Re: Cypr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 06:19
              Po pierwsze - to co prawda do innego postu, ale niech tam... - Paphos to
              miasto, więc jeżeli ktoś się wybiera NA Paphos, to ktoś gdzieś wprowadził go w
              błąd :)

Po drugie: Ludzie! Litości! Na południowym Cyprze nie ma ładnych plaż!!!!
              Limassol - żwirowa, szara łacha, brzydka i ponura, często zajeżdżona samochodami
              Larnaka - wąski kawałek piasku, na którym jeden przy drugim ustawiono blisko
              siebie kilka rzędów leżaków. Grabiony, co prawda i sprzątany, ale ZAMĘCZONY
              Aya Napa - dwie ładne naturalne plaże, ale małe! Obok nich po kilkadziesiąt(!)
              hoteli - wyobrażacie sobie więc jak tam jest. Sytuacje ratują trochę sztuczne
              plaże, które nasypano na ostrych wulkanicznych nabrzeżach, ale tam, schodząc do
              wody, można okaleczyć się na tych kamieniach okrutnie
              itd,itd...
              Południowy Cypr objechałam dość dokładnie od Cape Greco (a w zasadzie nawet od
              Zielonej Lini) do Paphos - tutaj o plażach można zapomnieć!!!
              Przy intensywnym zwiedzaniu i trochę plażowaniu - akurat na dwa tygodnie pobytu

Po trzecie: byłam na Krecie (nawet mi się rymnęło :)
              Cypr, oczywiście warto zobaczyć i jeszcze się tam wybiorę - głównie z powodu
              Cypru Północnego - ale Kreta jest ciekawsza. Wybór plaż zdecydowanie większy i
              chociaż nie cierpię takich spędów jak na plażach północnej Krety, to jednak
              Kreta. Dużo do zwiedzania, trochę ładnych plaż, kilka wąwozów do przejścia.
    • iwona147 Re: Cypr 30.03.07, 09:49
      A był ktoś z was na paphos? wybieram sie tam pod koniec sierpnia do hotelu Luca
      Laura Beach. Jest on oddalony o 5 km od centrum miasta, wiec pewnie jest troche
      na uboczu.
      Dzieki za wszelkie info :))
      • Gość: rataska Re: Cypr IP: 217.70.49.* 09.04.07, 22:38
        czy piszesz o miejscowosci na cyprze?? bo jesli tak to bylam,nie pamietam
        niestety za wiele ale wiem ze na pewno jest przyjemniejsze od limasol,ale jesli
        nastawiasz sie na dobra zabawe, tzn bogate zycie nocne to jednak polecalabym
        aya nape
    • lunciaczek Re: Cypr 11.04.07, 20:18
      Po tureckiej stronie szykuj kase na zakupyyyyyyyyyy :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka