Dodaj do ulubionych

Pytanie do tych co byli na Krecie

18.04.07, 23:20
Wiem że wielu rozśmieszy ale proszę o poważne odpowiedzi.
Chodzi o pająki- czy dużo ich na Krecie i czy są jakichś monstrualnych
rozmiarów??? ;-)Niestety boję się ich panicznie a będę mieszkać w pokoju
parterowym.
I jeszcze jedno, czy można się natnąć na skorpiona?
Obserwuj wątek
    • wall2 Re: Pytanie do tych co byli na Krecie 19.04.07, 08:03
      Nie ma takiej możliwości aby natknąć się na skorpiona, bo nie jest to miejsce
      występowania tego stworzenia. Pająki są takie same jak u nas. Monstrualnych nie ma.
      • klaryma Re: Pytanie do tych co byli na Krecie 19.04.07, 08:35
        to zależy gdzie dokładnie jedziesz...Są miejsca gdzie mozna natkąc się i na
        skorpiona i na dośc duże pająki, ale yo raczej na kompletnym odludziu, kiedy
        dom stoi w tzw. szczerym polu.
      • bob75rob1 Re: Pytanie do tych co byli na Krecie 19.04.07, 11:01
        W listopadzie zlapaliśy dwa skorpiony (były w drewnie do kominka), niestety nie
        chciały żyć w zamknięciu i teraz stanowią eksponat w naszym Kafenionie.
        Pająki są, ale nie odbiegają zbytnio od naszych rodzimych - ja niestety mam
        sporą fobię z nimi związaną.

Pozdrawiam z Chanii,
        M.
    • Gość: Asia Re: Pytanie do tych co byli na Krecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:12
      Mieszkałam w hotelu na parterze i nie natknęłam sie na żadnego pająka, a też
      sie ich panicznie boję :)
    • Gość: aga Re: Pytanie do tych co byli na Krecie IP: *.zchbl.com.pl 19.04.07, 11:28
      witam ja byłam na Krecie w tamtym roku w sierpniu i właśnie miałam pokój na
      parterze i ŻADNYCH pająków skorpionów i innych robaków nie było.
      pozdrawiam i miłego wypoczyku
      • jacek1f skorpiony sa malutkie w gorac:-)) i w drzeiw komin 19.04.07, 11:43
        kowym w Chani:-).
        Pajaki sa jak w Polsce - gdzies w ogfrodku pewnie...
        • Gość: gacek Slimaki,modliszki,malutkie gekonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:32
          i jaszczureczki na ścianach- to fajne towarzystwo, ale te długie czarne co mają
          sto nóg..brrrry toto lubiło sobie wejśc do domu i zdenerwowac człowieka.
          • Gość: niespokojna Pola Re: Slimaki,modliszki,malutkie gekonki IP: *.lublin.mm.pl 22.04.07, 19:16
            A czy te z nogami bardzo szybko biegały? Jak pająki? Czy nocą mogłyby wbiec na
            łóżko i chodzić po twarzy??
            • Gość: gacek Re: Slimaki,modliszki,malutkie gekonki IP: *.chello.pl 23.04.07, 09:03
              No właśnie tego się zawsze bałam,nie biegały szybko, raczej sunęły, jak się je
              dotknęło szczotką to zwijały się w obwarzanek. Wydaje mi się, że to się nazywa
              wij-brrrr- jedyne czego tam się bałam choć z pewnością nie groźne:) na łóżko nie
              wlazły nigdy.
              • Gość: fu Re: Slimaki,modliszki,malutkie gekonki IP: *.lublin.mm.pl 25.04.07, 12:45
                W obwarzanek! brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                • Gość: gacek no, a jak się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:59
                  NADEPNIE GOŁĄ NOGĄ?????
                  • Gość: niespokojna Pola Re: no, a jak się.. IP: *.lublin.mm.pl 26.04.07, 08:58
                    A czy nie ma jakichś preparatów do spryskiwania pokoju żeby wypłoszyć te kręte
                    gumiaki(bleeee)? W jakiej miejscowosci byłaś? ( to tam nie pojadę :-) )może
                    w okolicach Chani tego nie ma....
                    • Gość: gacek Re: no, a jak się.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:39
                      Byłam w Tavronitis 18 km na zachód od Chanii, ale możesz byc "spokojna Pola" bo
                      przecież tak trochę z przymrużeniem oka to pisałam i troszkę wyolbrzymiałam,
                      nie jest tam tak strasznie:)
        • bob75rob1 Re: skorpiony sa malutkie w gorac:-)) i w drzeiw 19.04.07, 15:33
          Teraz można sobie z nimi zdjęcia robić, ale trzeba lupę, bo są naprawdę
          malutkie.
        • Gość: gacek zapomniałabym o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:36
          żabach- czasami taka jedna z drugą bez zaproszenia wchodziły sobie wieczorem na
          kolację
          • jacek1f to były żaby?@! a nie koty? :-))) n/t 19.04.07, 15:53
            • Gość: gacek niech pomyślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:30
              małe, śliskie, giboliło się w pośpiechu, i skuliło w kąciku.. tak to był stary
              zaśliniony kot
              • jacek1f aaa jak sie kulilo, to żaba -slynne kulace sie kre 19.04.07, 16:44
                tenskie zabki...:-)
    • arius5 Nie spotkalem 19.04.07, 21:59
      Ani pajakow ani skorpionow.
      Trafily sie dwa karaluchy, fakt, ze sa przeogromne, ale ludzi nie atakuja, no i
      jaszczurki biegajace po suficie, ale te sa raczej mile w obejsciu.
      Poza tym masa komarow ( lipiec ) chociaz pokluly tylko moja zone i corke, mnie
      nie tknely, moze to z powodu duzych ilosci kretenskiej Raki, nie wiem.
      Mozna tez bylo zaobserwowac pare szczurow i wezy w korycie strumienia, ale od
      hotelu trzymaly sie z daleka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka