Gość: robtus IP: *.visp.energis.pl 26.05.03, 19:48 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robtus Re: Rodos Kresten Palace IP: *.visp.energis.pl 26.05.03, 19:50 sorki za wcześnie się wysłało... jeśli ktoś się udaje do hotelu Kresten Palace na Rodos 1.06. to zapraszam do nawiązania znajomości jeszcze przed wyjazdem! mile widziane są również komentarze na temat samego hotelu lub miejscowości Kalithea pozdrawiam robtus Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Rodos Kresten Palace 27.05.03, 13:18 Robtus, niedawno tu na Forum był już poruszony temat hotelu Kresten Palace w Kalithea na Rodos. Specjalnie dla Ciebie załączam do niego link. To ja udzieliłam tej wyczerpującej odpowiedzi, gdyż byłam w tym hotelu już dwa razy, a 21 września wybieram się tam po raz trzeci :))) Serdecznie pozdrawiam :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=5781448&a=5781448&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Rodos Kresten Palace 27.05.03, 13:22 I jeszcze kilka słów na temat samej miejscowości Kalithea: Kalithea to malutka mieścina położona nad samym morzem wzdłuż głównej drogi do miasta Rodos (4-5 km). Kalithea to też słynne źródła termalne i dlatego kąpiel w morzu jest tam zbawienna. Generalnie plaże są żwirowo-piaszczyste otoczone skałami. Każdy hotel ma swoje prywatne zejście do morza i plażę. W samej Kalithea jest kilka tawern, knajpek, barów, marketów i aż trzy bankomaty (!). Na rozrywkę jeździ się do Rodos. Co 30 minut kursuje lokalny autobus za 1,55 Euro od osoby (20 minut drogi). Uważam, że Kalithea to świetne miejsce wypoczynkowe i nie jest tam tak wietrznie jak na zachodniej stronie wyspy. Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtus Re: Rodos Kresten Palace IP: *.tpnets.com 27.05.03, 14:13 dzięki wielkie za info (ciekaw jestem dlaczego wyszukiwarka tego nie wyrzuciła..) trochę mnie postraszyłaś tą akustką :) i cenami za leżaki 2,5 euro(!), ale jeśli jedzenie będzie takie jak opisujesz to już jestem głodny :) napisz z jakiego biura byłaś i czy brak klimatyzacji nie był dla Ciebie problemem w maju/czerwcu, jakie były inne ceny za napoje w hotelu? (soki, woda, piwo) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Rodos Kresten Palace 27.05.03, 15:27 Gość portalu: robtus napisał(a): > trochę mnie postraszyłaś tą akustką :) i cenami za leżaki 2,5 euro(!), ale > jeśli jedzenie będzie takie jak opisujesz to już jestem głodny :) Tak jak pisałam, wszystko zależy od usytuowania pokoju. W dłównym budynku, czym dalej od środka, tym lepiej ponieważ w środku w tej szklanej studni znajduje się bar i muzyka (dyskoteka). Poza tym są jeszcze inne budynki, gdzie też jest super. > > napisz z jakiego biura byłaś i czy brak klimatyzacji nie był dla Ciebie > problemem w maju/czerwcu, jakie były inne ceny za napoje w hotelu? (soki, > woda, piwo) Ja jeżdżę ze ScanHoliday. Co do klimatyzacji to w tym okresie maj/czerwiec nie jest wcale potrzebna :)) Temperatury w dzień ok. 25-28 C, a wieczorem śpimy przy otwartym tarasie. Mogą być komary, więc zaopatrz się w Raid Electric (ten do kontaktu) i wkłady. Ceny w hotelu są dość wysokie. Ale oczywiście przyjemnie jest coś zamówić w barze na basenie lub wieczorem w samym hotelu. A więc: sok - 2,5 Euro, piwo - 4 Euro, kawa mrożona - 2,5 Euro, butelka wina do kolacji - 10-12 Euro. W kawiarniach na Starym Mieście w Rodos jest jeszcze drożej. Oni mają stałe ceny: napój, piwo, long drink: wszystko jak leci 5 Euro. Czasami można kupić piwo za 4 Euro. Płaci się za otoczenie i nastrój ..... A tak poza tym w każdym pokoju jest lodówka, więc z sklepie w Kalithea można zaopatrzyć się w napoje (piwo, cola, woda) i alkohole (z całego świata). Kupiliśmy takie woreczki do lodu i robiliśmy sobie sami lód do drinków. Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtus Re: Rodos Kresten Palace IP: *.tpnets.com 27.05.03, 17:45 hmm piwo 4 Euro :) w Hotelu w Las Vegas Heineken kosztował 2$ ale oni zarabiają na czymś innym :) wielkie dzięki za wszystkie informacje - ja też jadę ze Scana i jedyne co mnie martwi to późna pora wylotu (2 w nocy) co oznacza że po opuszczeniu pokoju mamy 12 godzin do wyjazdu na lotnisku.... pozdrawiam robtus Odpowiedz Link Zgłoś