Gość: Aneczka IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.07, 19:53 Witam. Pod koniec wrzesnia wybieramy się z 5 miesięczną córeczką (właściwie już półroczną) do Limassol na 2 tyg. Bardzo bedę wdzięczna za wszelkie porady co zabrac, na co uważać itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aneczka Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.07, 19:21 nikt nic mi nie podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agmaa Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 09:43 Śmieszne są te pytania młodych matek:)Sorry:)) Co to za urlop z takim małym bobasem???:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runia Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.such.nat.hnet.pl 21.08.07, 10:22 nie wiesz co z niemowlakiem zrobić czy o co chodzi, pytanie bajka, chciało się Cypru to się martw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 11:19 Chodzi mi o to co zabrac ze sobą, o czym osoba która jeszcze tam nie była mogłaby zapomniec... jesli nie ma nic takiego To super. Potwerdza sie że to kraj bezpieczny i przyjazny dla małych dzieci. Szkoda ze nie odezwały sie mamy które tam były z bobasem, jestem ciekawa ich wrażeń. Dziekuję za odpowiedzi, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chubus cześć!!! 21.08.07, 14:29 ja też się wybieram do limassol we wrzesniu na dwa tygodnie,ale z troche wiekszymi dziećmi-1 rok i 3 lata.ogolnie byłam już ze starszą na cyprze,ale miała wwtedy dwa lata,więc niestety nie wiem jak ze słoiczkami i tez mam z tym dylemat.zdecydowalismy sie,ze zabieramy ze sobą.resztę rzeczy kupisz na miejscu bez problemów-w limassol jest jumbo-sklep wktórym jest chyba wszystko dla maluchów.sami z niego korzystalismy. ogolnie to jest nasza kolejna wizyta na wyspie(wczesniej bywalismy bez dzieci) i uważamy,że jest naprawdę przyjazna dzieciom. aha,nie wypowiem się co do fotelika samochodowego,bo mielismy swój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: cześć!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.07, 18:53 Cześc Chubus! Masz super dzieciaczki, obejrzałam zdjęcia ;) Wiem ze na Cyprze jest nawet to samo mleczko co pije moje dziecko wiec sie o to nie boję. Najbardziej obawiam sie naszego pakowania i lotu z dzieckiem. Mamy na Cyprze znajomych którzy zaoferowali sie pokazaćnam wyspę, ale musimy miec swój fotelik. I tu troche się gubię... jak zabrać dwie walizki, bagaże podręczne, fotelik i spacerówkę no ...i nasze małe Szczescie oczywiscie ??? Jak to jest przy wejscu do samolotu? Czy i kiedy wózek i fotelik nadaje sie jako bagaż do samolotu? Jak Wy sobie z tym poradziliscie? My lecimy 20 wrzesnia jaka jest wtedy pogoda na Cyprze? Czy duzo ciepłych rzeczy zabrać małej? Jak jest wieczorami? Przepraszam ze zasypuje Cię pytaniami ale Twoja odpowiedz bedzie mi bardzo pomocna. Jesli chcesz to mogę podpytać znajomych o te słoiczki. Czy jakieś konkretne dania masz na myśli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chubus Re: cześć!!! 23.08.07, 10:16 jesli chodzi o fotelik to owinelismy go w folie i normalnie nadalismy na bagaż.dodatkowo lecielismy z przesiadką i nic się stało- mieliśmy trzy walizki:-)))))),wózek,fotelik,3 sztuki bagażu podrecznego,diabelską dwulatkę i mój brzuch w 8 miesiącu ciązy:-)))). wózek oddalismy przed sam,ym wejściem do samolotu-oddali zaraz po lądowaniu.jeśli masz fotelik nakładany-znaczy nosidełko to myslę,ze pozwola ci je zabrać na pokład. jesli chodzi o pogode to powinna być rewelacyjna. tak ok.30 stopni,morze cieplutkie a do tego wiatr,który powoduje,ze wcale upał nie meczy. jesli możesz sie dowiedzieć o słoiczki,to interesuja mnie ogolne danie obiadowe.to wystarczy,bo wiem ,że zupek na pewno nie dostane i to musze zabrać.firma nie ma znaczenia.młody je wszystko. ciepłych rzeczy nie zabieraj dużo.jakiś dresik,dwa,długie spodenki i bluzę-sweterek. Mała i tak przewaznie będzie siedziała wieczorkiem w wózku to po prostu ja przykryjesz,jak bedzie chłodniej. pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.4web.pl 22.08.07, 19:09 Normalni rodzice z takimi maluchami nie jeżdżą do takiego klimatu i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
chubus jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj!!!!!!!! 23.08.07, 10:17 akurat tam klimat o tej porze roku jest super nawet dla takich maluchów.jak widać dla ciebie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga sz-n Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.chello.pl 23.08.07, 10:21 "Nie ma głupich pytań są za to głupie odpowiedzi" - chciałoby się rzec czytając wasze posty. Co do pytań : -odnośnie bagażu - wszystko znajdziesz na stronie przewoźnika (zależy jakimi liniami lecisz) -odnośnie żywności dla dziecka - to Europa, nie ma problemu z kupnem, musisz tylko sobie zdawać sprawę z kosztów :) - fotelik dla dziecka powinnaś bez problemu wynająć w firmach wynajmujących samochody (których jest bardzo dużo) - Limassol ma łagodniejszy klimat niż np Larnaca, we wrześniu temp średnia to 25 -30 stopni Tak przy okazji proponuję ci stronkę : www.forum.kypros.org.pl/ Myślę,że Polacy tam mieszkający udzielą ci porad, bez zbędnych (czyt. głupich) komentarzy Pozdrawiam Aga PS Ja też wybieram się we wrześniu tyle,że do Pafos :) Odpowiedz Link Zgłoś
chubus Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem 23.08.07, 10:51 Gość portalu: aga sz-n napisał(a): > "Nie ma głupich pytań są za to głupie odpowiedzi" - chciałoby się rzec czytając > wasze posty. > Co do pytań : > -odnośnie bagażu - wszystko znajdziesz na stronie przewoźnika (zależy jakimi > liniami lecisz) wiesz to co jest napisane bardzo rózni sie od rzeczywistości zwłaszcza na lotnisku w waie-trzeba często walczyć o swoje > -odnośnie żywności dla dziecka - to Europa, nie ma problemu z kupnem, musisz > tylko sobie zdawać sprawę z kosztów :) koszty ofkorse,ale nigdzie w europie nie kupisz typowych zupek-ten wynalazek jest tylko w polsce > - fotelik dla dziecka powinnaś bez problemu wynająć w firmach wynajmujących > samochody (których jest bardzo dużo) foteli sa-brudne,smierdzace,zniszczone.cięzko trafic na taki w bardzo doobrym stanie,ale co kto lubi:-))))))) > - Limassol ma łagodniejszy klimat niż np Larnaca, we wrześniu temp średnia to 2 > 5 > -30 stopni > > Tak przy okazji proponuję ci stronkę : > www.forum.kypros.org.pl/ > Myślę,że Polacy tam mieszkający udzielą ci porad, bez zbędnych (czyt. głupich) > komentarzy > Pozdrawiam > Aga > PS > Ja też wybieram się we wrześniu tyle,że do Pafos :) życzę miłego pobytu:-))))))))))))))) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Cypr we wrzesniu z niemowlakiem IP: *.users.altanet.pl 31.08.07, 20:09 SłOICZKI na Cyprze są dostępne zarówno obiadki jak i wszystkie inne więc nie trzeba zabierać. Tylko zapomniałam zapytać jak z cenami. Odpowiedz Link Zgłoś